Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Mesterházy: a nyugdíjmodell 2050-ig fenntartható

2050-ig fenntartható a mostani nyugdíjmodell - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak Budapesten, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) Nyugdíjas Szövetség választmányának csütörtöki ülése után.

A következő 10-15 évben gondolkodni kell azon, hogy miként lehet a mostani nyugdíjrendszert fenntarthatóvá tenni, de a kormány eddigi intézkedései biztosítják a stabilitást - jelentette ki Mesterházy Attila. Hozzátette: március körül dönthet a kormány a méltányossági nyugdíjkassza növeléséről.

A szocialista frakcióvezető hangsúlyozta: a választmányi ülésen a nyugdíjasok kiszámíthatóságot, biztonságot és nyugalmat kértek a politikusoktól. Újból elmondta: "a Fidesz által favorizált" svéd nyugdíjmodell egészen biztosan csak rosszat jelent a nyugdíjasoknak, hiszen megszűnne a rokkantsági nyugdíj, az árvaellátás, vagy éppen az özvegyi nyugdíj. Hozzátette: az MSZP semmilyen formában sem támogatja a svéd modell bevezetését, a mostani nyugdíjmodell 2050-ig fenntartható.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje közölte: ígéretet tett a nyugdíjasoknak, hogy az idősügyi stratégiához társítanak egy hároméves cselekvési programot is. Újságírói kérdésre válaszolva az ingatlanadó eltörlésével kapcsolatban megismételte: az 50 milliárd forintos bevételkiesést a kormány költségvetési tartalékból kívánja fedezni.

Semmilyen olyan megszorítást nem támogat a kormány, ami az emberek mindennapi életét érintené - tette hozzá. Czerván Mártonné, az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetség választmányának elnöke újságíróknak azt mondta: az ülésen résztvevő nyugdíjasok egyetértettek a szocialista párt nyugdíjprogramjával.

Olvasóink írták

 • 11. gjozsi88 2010. január 29. 17:59
  „még annyit!
  Az eldöntötte és fog dolgozni, az két külön fogalom!
  Egyébbként szilárd meggyőződésem, hogy a magyar gazdaságnak most nem felsöfokú diplomásra van szüksége, hanem jó szakmunkásokra, szakemberekre, ugyanis ez hiányzik!
  Teremthetünk munkahelyeket, ha nincs aki elvégezze, külföldi szakmunkások dolgoznak nálunk, mig a felsőfokúak munkanélküliek, nincs igény ennyire!
  Mégis ész nélkül képezzük őket!!!
  Hála a népszavazási kezdeményezésnek!!!”
 • 10. gjozsi88 2010. január 29. 17:09
  „barcog!
  "KI FOGJA MEGTERMELNI 2050-IG A NYUGDÍJAKAT, AMIKOR AZ EGYETEMISTÁK, FELSŐOKTATÁSBAN VÉGZŐSÖK 70% MÁR ELDÖNTÖTTE, HOGY KÜLFÖLDÖN FOG DOLGOZNI!!!!!!! "

  Arra már teljesen átáll a mostani nyugdij modell és arra már zömében a magánnyugdij pénztárak teljes üzemben működnek!!!Igy a mostani költségvetési hozzájárulás kevesebbet igényel!!!”
 • 9. Eva- 2010. január 28. 21:17
  „kár hogy azt hiszed a mai pillanatnyi idő végtelen
  pedig csak áprilisig tart

  addig itt van egy költségvetésben rögzített biztos közeljövő

  és egy meglehetősen bizonytalan igérethalmaz ahol is a kása megintcsak szájmelegen fogyasztható majd!

  tény : jön egy 20 évnyi olyan generáció, aki közül sokan igen keveset fizettek be a nyugdíjalapba eddig--akiknek igen kicsi nyugdíj látszik előre
  Nekik kell e alapnyugdíj vagy nem

  erről viszont alig van elképzelés”
 • 8. barcog 2010. január 28. 20:30
  „Akkor most örülni kellene mert még én is kapok majd nyugdíjat, mert bele esek a 2050-es korhatárba.
  Viszont szívesen megkérdezném Mesterházy "urat", KI FOGJA MEGTERMELNI 2050-IG A NYUGDÍJAKAT, AMIKOR AZ EGYETEMISTÁK, FELSŐOKTATÁSBAN VÉGZŐSÖK 70% MÁR ELDÖNTÖTTE, HOGY KÜLFÖLDÖN FOG DOLGOZNI!!!!!!! Azok nagy része ott is marad, miért jönne haza egy szétlopott, lezüllesztett, szegény országba.
  A MAI FIATALOKNAK EGYETLEN ESÉLYÜK MARADT AZ EGZISZTENCIA MEGALAPOZÁSÁRA, HA KIMEGY KÜLFÖLDRE MUNKÁT VÁLLALNI!!!!

  Itt valami matematika megint nem stimmel, Mesterházy számításában. Ha bár Gyurcsány mondta: "akinek nem tetszik el lehet innen menni". Kedves 20 éve a parlamentben ülő saját zseb párti képviselők ÖNÖKNEK KELLEN MÁR ELMENNI ONNAN, MERT SZAKMAILAG ÉS EMBERILEG SEM ALKALMASAK AZ ORSZÁG TOVÁBBI IRÁNYÍTÁSÁRA!”
 • 7. gjozsi88 2010. január 28. 19:29
  „6,
  de nincs is nyugdijuk!!!”
 • 6. szószatyor 2010. január 28. 19:08
  „Mesterházy azzal nem számolt hogy 2050 ben 2 millió cigány lesz Magyarországon, a teljes lakosság 22%-a. Őket is el kell majd tartani, mert ők nem fognak befizetni a kasszába semmit az biztos.”
 • 5. gjozsi88 2010. január 28. 18:58
  „2-re!

  Igen,ha 2050-ig folymatosan emeljük a nyugdíjkorhatárt,olyan 100 évre,akkor ja!!!!!!!!"

  A jobbik ezt is megoldja!
  Ha kormányra kerül dolgozni sem kell!
  Na nem azért mert olyan jó világ lesz!
  Hanem mert megszünteti a munkahelyeket, amire jó esély van, ha a multik nem lesznek hajlandók behódolni és tovább mennek!!”
 • 4. Eva- 2010. január 28. 18:47
  „no jó, de kik a komenisták?!

  azok akikre te rámondod?!”
 • 3. t-a-ibi 2010. január 28. 18:01
  „Ezeknek hinni?

  <moderálva>”
 • 2. Mankapunka 2010. január 28. 17:28
  „Szerintem 2050-ig,nem???????????????????????????????
  Igen,ha 2050-ig folymatosan emeljük a nyugdíjkorhatárt,olyan 100 évre,akkor ja!!!!!!!!

  Szavazzunk a hosszú kínhalálra”
 • 1. Patriot 2010. január 28. 17:25
  „"MSZOSZ Nyugdíjas Szövetség"
  A remegőszájú kommunista sztárnyugdíjasok.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 ezer önkéntes és 130 millió adomány a Fideszért

Eddig több mint 130 millió forint adomány érkezett a Fideszhez a párt támogatóitól, az önkéntesek… Tovább olvasom