Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Megyei MDF SZDSZ nélkül: csak saját embereket indítanak

Csak saját embereket indít az országgyűlési választásokon Győr-Moson-Sopron megyében a Magyar Demokrata Fórum - közölte szerdán az erről határozó, éjszakába nyúló megyei választmányi ülés után Nagy Tamás.

A párt megyei elnökének közlése szerint a megyei lista első helyét ő kapta meg, utána a többi egyéni választókerületben induló MDF-es politikus következik.

Emlékeztetve arra, hogy korábban hétből három egyéni kerületben már bemutatták aspiránsukat, elmondta: a többiekkel a következő napokban, hetekben lépnek a nyilvánosság elé.

Az SZDSZ-szel való együttműködés kapcsán Nagy Tamás azt mondta, a pártban "vannak belső beszélgetések", de ők úgy látták, van olyan csapatuk, amely az MDF-et megfelelően tudja képviselni.

Korábbi közlések szerint Csornán Szabó Tamást, Kapuváron Pethő Istvánt indítja az MDF, a megyei elnök pedig Sopronban indul egyéni választókerületben.

Olvasóink írták

 • 18. akinemfél 2010. január 29. 10:38
  „A Jobbik választási programját íro 500 arctalan szakember kozben mosolyog. Hajrá Jobbik !”
 • 17. lótusz 2010. január 29. 07:54
  „a fidesz mszp szdsz és mdf lopott pénzből kampányol. a jobbik tiszta szívből. győzzön a jobbik.ne hagyjuk tovább kiárusítani a magyar földet! mielőtt meg a fidesz csavarja el a fejeket tudjatok róla orbán kivonult a trianoni megemlékezésről. és aláírta a lisszaboni szerződést.és rengetegf fideszes is benne van korrupciókba.”
 • 16. Accra 2010. január 28. 15:19
  „taibi: pontosan mire gondolsz?? Hogy mit nyilatkozott, azt nem tudom (Neki hiszek a legkevésbé), de hogy bőven a választások előtt lehetett tudni, hogy ki van a listán, ez tény. Szavazó lapokon ki volt nyomtatva (nem utólag írták rá), és minden lista bejelentésének is megvan a határideje.
  Arra írtam, hogy sületlenség, hogy a választás előtt nem lehetett tudni a TT-t, meg hogy kik vannak a listán, és hogy a feljelentés több TT-s befutó helyről ír.”
 • 15. t-a-ibi 2010. január 28. 14:40
  „14. hozzászólás Accra
  Tájékozódj és akkor nem nyilvánítod sületlenségnek.
  Ennek a senkiházi S.A.-nak a nyilatkozatait olvasd el.
  Ha már neki sem hiszel, az a te bajod.”
 • 14. Accra 2010. január 28. 12:12
  „Ez elég nagy sületlenség: vissza lehet keresni, hogy már a kopogtatócédula gyűjtés előtt kiderült a TT, nem több, hanem EGY jelöltje volt befutó helyen, az is az országos listán. Nyilvántartásba kell vetetni minden listát, innentől kezdve nem lehet eltitkolni.
  Pénzeket nem tudom, ki-honnan szerzi, de a többi párt a többszörösét költötte a plakátok, meg kampány újságok alapján. Több, mint 20 éve állapították meg a költhető pénz plafonját, csak szavazat vesztés miatt nem vállalják be, hogy módosítsák a törvényt, ez az igazi képmutatás. Ilyen alapon minden pártot fel lehet jelenteni. Mindannyian éhen halnánk, ha a ´90-es fizetésünket kapnánk.

  Egyébként kiváncsi vagyok az SZDSZ-híresztelésekre. Ha komolyan lehetne venni, szerintem már több konkrétum kiderült volna. Én bizakodok...”
 • 13. t-a-ibi 2010. január 28. 11:35
  „Feljelentés az MDF titkos választási háttérmegállapodása miatt

  Tisztelt Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészsége!

  2006. évi tavaszi parlamenti választások során a Magyar Demokrata Fórum álláspontom szerint olyan titkos háttér megállapodást, vagy megállapodásokat kötött, mely egy demokratikus jogállamban megengedhetetlen, s mely megállapodás már túllépi azt a határt, melyet a bűntetőjog még bűntetés nélkül hagy.

  A választópolgárok egy-egy választás előtt a pártok programját szeretnék megismerni, valamint azoknak a pártoknak a listán induló tagjait, mely pártok területi, vagy országos listát állítani tudnak.

  A választási kampány, mint ismeretes jelentős anyagi forrásokat igényel. Az a párt, amelyik a kampányra több pénzt tud költeni, választási esélyeit jelentősen növeli. Hogy mégis mindez a demokratikus mederben maradjon, a választással kapcsolatos anyagi források gyűjtését, és felhasználását jogszabály szigorúan szabályozza.

  Álláspontom szerint alapos okkal feltételezhető, hogy az MDF a tavaszi választások során az előbb említett jogelveket, s e jognyelvek alapján elfogadott jogszabályokat súlyosan megszegte, s e magatartásával a választás tisztaságát megóvni hivatott büntetőjogi normák ellen is vétett az, vagy azok a személyek, akik az MDF nevében a választási kampányhoz anyagi javakat gyűjtöttek, és háttér megállapodásokat kötöttek.

  A választás lebonyolítása után derült fény arra, miszerint az MDF megállapodást kötött a Tisztelet Társasággal, mely társaság igen jelentős pénzzel támogatta a párt kampányát, amiért is cserébe a Párt területi ill. orzságos listáján az első helyen a Tisztelet Társaság tagjai közül több jelölt szerepelt, mégpegig olyan helyen, amely helyről ha a párt elérte az 5 %-os küszöböt, a jelölt biztosan bejut a Parlamentbe képviselőként.

  Egy ilyen megállapodással tehát gyakorlatilag többen pénzért vásároltak országgyűlési mandátumot, mely egy demokratikus jogállamban szintén megengedhetetlen, sérti a választás tisztaságát, az Alkotmányba, a Büntető törvénykönyvbe ütközik.

  Mindez a magatartás sérti azért is a választási alapelveket, mert a választópolgár valamely párt mellett, a párt programja mellett kíván szavazni, és szavazatával azokat a személyeket kívánja mandátumhoz juttatni, akik a párt programját képviselik.

  Abban az esetben viszont ha valamely szervezet a kampányhoz adott pénzért cserébe az illető személynek, vagy szervezetnek a választási listán olyan helyet ad, mely hellyel az illető biztosan mandátumhoz juthat amennyiben a párt eléri az un. parlamenti küszöböt, akkor itt gyakorlatilag nem valamely program támogatásáról, hanem mandátumvásárlásáról van szó.

  Nem változtat a fenti tényeken az sem, ha az illető, aki a "mandátumot megvásárolta" egyben belépett a pártba is, azt a látszatot keltve, hogy őt a párt, mint "kimagasló tevékenységet végző személyt" tette fel a választási listára az első helyek valamelyikére.

  Az előzőekben leírt magatartás a választás demokratikus rendjével ellentétes. E cselekménnyel álláspontom szerint egy vagy több személy elkövette a Btk.211.§ e) pontjában meghatározott, és g) pontja szerint büntetendő, a választás rendje elleni bűncselekményt.

  A bűncselekménynek a Btk-ban megfogalmazott, ide vonatkozó része a következőképpen hangzik:
  211. § Aki a választás eljárásáról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás vagy népi kezdeményezés során
  e) arra jogosultat a választásban,.............megtévesztéssel,...............befolyásolni törekszik, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel bűntetendő.

  A fentiekre figyelemmel
  Ismeretlen tettes ellen b ü n t e t ő f e l j e l e n t é s t teszek választás rendje elleni bűncselekmény alapos gyanúja miatt.

  Figyelemmel az ügy tárgyi súlyára, valamint arra, hogy az elkövetők között olyan személyek is lehetnek, akik akár ma, akár korábban magas állami tisztséget képviselnek, kérem a T. Legfőbb Ügyészséget, hogy a nyomozást szíveskedjenek saját hatáskörbe vonni.

  Tisztelettel:
  Holdampf Lajos”
 • 12. magzol 2010. január 28. 11:27
  „Sok félrevezetett ember bedől majd nekik. Még szerencse, hogy ez 5%alatt marad!
  Bár, ha bejutnak sem változik sok minden, akkor is csak két párt lesz a parlamentben:
  1. Jobbik
  2. mindenki más”
 • 11. Túrabakancs 2010. január 28. 11:16
  „pisti83!
  Miután bejutottaka Parlamentbe, fogják!
  Remélem emiatt nem rájuk foksz voksolni! :(”
 • 10. pisti83 2010. január 28. 10:25
  „Most akkor az MDF is támogatja a könnyű drogok legalizálását és a melegek házasságkötését?”
 • 9. Túrabakancs 2010. január 28. 09:57
  „Az SZDSZ után a legveszélyesebb párt a magyar emberek számára az MDF!
  Az MSZP-t azért nem említettem az első helyen, mert azok valójában az
  SZDSZ-embereiből, és elveiből táplálkoznak.
  /6/ Hogy kik szavaznak az MDF-re ezek után? Hát azok, akik alig poli-
  tizálnak, nekik csak az adott párt hathatós reklámja az, ami eldönteti
  velük, hová is ikszeljenek tavasszal. Ők az agymosott emberek, akiknek sajnos
  a szavazata egyenlő az én szavazatommal. Jó a demokrácia, de ilyen szemontból
  hihetetlen káros is tud lenni. Lényegében a pénz ami eldönt sok mindent, hiszen ha
  van, akkor van reklám is, és ha van remlám, akkor van réteg akiket meg lehet téveszteni
  sok-sok hírdetett hazugsággal.”
 • 8. tudo 2010. január 28. 09:07
  „6
  Úgy emlékszem az EU választáson sokat kaptak.Csodálkoztam is, azt hittem

  polkultúráltabb a megye.”
 • 7. Orfeusz 2010. január 28. 08:44
  „Megélhetési politikusok & árulók! Szegény Antall József, ha tudta volna ........”
 • 6. AranyKözépút 2010. január 28. 08:33
  „Van itt valaki, aki az MDF-re szavaz??
  A rokoni szál nem szégyen, nyugodtan fel lehet vállalni, az oké:) De még valaki??”
 • 5. tudo 2010. január 28. 08:20
  „Nem látom Óvárt és Szabó Miklóst?

  Kiléptek? Feloszlottak?”
 • 4. arrabonem 2010. január 28. 08:19
  „Az eddigi történések után van jelentősége?”
 • 3. Baradlay 2010. január 28. 00:49
  „Lesz is vagy 0.5%!:)))))))))szdsz -0.25%!:)))”
 • 2. Accra 2010. január 27. 23:43
  „Hülyeség is lett volna közösködni.”
 • 1. jörg 2010. január 27. 23:34
  „Hurrá!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh József reagált a győri fejlesztési vitára

Balogh József nyugalmazott polgármesterként szólt hozzá a győri fejlesztésekről kialakult vitához. Tovább olvasom