Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

MDF: Összefogás a közlekedésért

Magyarok, demokraták, függetlenek – e három szó fejezi ki a Magyar Demokrata Fórum (MDF) politikája és törekvései lényegét – jelentette ki Nagy Tamás megyei elnök hétfői mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján.

Nagy Tamás elmondta: mindannyian magyarok vagyunk, ez a magyarság befogadó és nem kirekesztő. A párt tagjai hisznek abban, hogy a jól működő demokrácia képes biztosítani a rend és szabadság, a jogok és kötelezettségek helyes egyensúlyát. Az elnök hangsúlyozta: Függetlenek vagyunk, olyan emberek, akik maguk akarják kézbe venni sorsukat, saját munkánkból, vállalkozó szellemünkből élünk, nem az állami újraelosztásból.

Luksa Attila, a körzet országgyűlési képviselőjelöltje Mosonmagyaróvár közlekedésével kapcsolatos problémákat és azok megoldási lehetőségeit vetette fel. A városon áthaladó egyre nagyobb mértékű kamionforgalomra az elkerülőút, illetve a tervekben már régóta szereplő autópálya-lehajtó lehetne a megoldás – vélte. Luksa Attila összefogást szorgalmaz a körzet többi képviselőjelöltjével ennek érdekében.

Ugyancsak összefogást sürget a nyaranta sok gondot okozó renitens motorosok elleni fellépésben. Ezért ez ügyben egyeztetésre hívja a jelölteket és a rendőrség illetékeseit.

Olvasóink írták

 • 13. Phobos 2010. február 26. 22:24
  „Herényi: Máshogy is dönthettek volna a kommunizmus áldozatai

  ,,Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett" - közölte Herényi Károly egy rádióinterjúban. Az önmagát ,,konzervatív párt"-ként meghatározó MDF képviselője szerint ,,nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé".
  ,,Húsz éve más sem történik, mint hogy megpróbáljuk ezt a két történelmi tragédiát egy szintre hozni" - mondta Herényi Károly a Klubrádióban. ,,Az egyik népirtás, a másik viszont egy politikai diktatúra negatív következménye és eredménye, ami a történelem folyamán sajnos előfordul, sokkal sűrűbben, a népirtás az, hála Istennek, ritkább dolog, de ez nem két azonos fajsúlyú ügy, nem egy törvénybe való."
  Az MDF-es gazember igennel szavazott az ún. holokauszttagadás kérdésében, a kommunizmus bűneiről szóló szavazáskor viszont nemmel. Az egyetlen ajánlószelvényt összegyűjteni nem képes antimagyar úgy fogalmazott: ,,Nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé. Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett. Viszont az hogy valaki zsidónak születik vagy cigánynak születik, az nem az ő döntésének a kérdése. A két dolgot ily módon egy platformra helyezni és teljesen egyenrangúnak és egyenértékűnek föltüntetni, ez az én számomra elfogadhatatlan."
  A műsorvezető közbevetésére, hogy álláspontja szigorúbb mint beszélgetőtársáé, Bárándy Gergely MSZP-s képviselőé, Herényi így fogalmazott: ,,Elfogadom, hogy legyen egy külön törvény, ami a kommunizmus áldozatainak a védelmét szolgálja, akár ilyen szinten is. De ez két külön törvény legyen, mert eszébe ne jusson senkinek a két dolgot összekeverni!"”
 • 12. jánosi 2010. február 26. 21:20
  „Nos Herényi " úr " lerendezte a kommunizmus áldozatait nyilatkozatával !
  Tömören : azt mondta nagyrészt maguk tehetnek róla, hogy a kommunizmus áldozatai lettek, mivel
  szabadon választották hová tartozásukat ............
  Ennyit az mdf irányáról !”
 • 11. jánosi 2010. február 26. 20:35
  „Érdeklődöm, hogy Luksa Attila szerepel e a videó bemutatón ?”
 • 10. adalfold 2010. február 25. 20:51
  „ORBÁN ÉS GYURCSÁNY ÁLL KÖZEL EGYMÁSHOZ, AMIKOR A FŐ ELLENSÉGNEK A JOBBIKOT MONDJA KI.
  AZT A JOBIBKOT, AMELY TETTLEGESSÉGÉBEN BŰNTELEN, NÉPI SZERVEZŐDÉS, AZT NEVEZI ELLENSÉGNEK, S
  NEM AZ ORSZÁGOT TÖNKRETEVŐ KÖZELLENSÉGEINKET.

  NA EHHEZ MIT SZÓLTOK. NESZE TETTLEGESSÉG, NESZE FIDESZ MORÁL.”
 • 9. kolombela 2010. február 24. 20:25
  „Ebből a három szóból csak egy igaz: függetlenek. Függetlenek a nemzeti érdekek képviselésétől.”
 • 8. lacim6 2010. február 24. 15:16
  „http://index.hu/belfold/2010/valasztas/vigasztalja_a_part_az_mdf-es_bakiparade_szereploit/”
 • 7. csiga_biga 2010. február 24. 09:25
  „Az MDF elmúlt négy éves munkáját tekintve úgy gondolom, hogy nem nagyon kellene megmondaniuk/javasolniuk, hogy mi legyen. Olyan kis politikai erő lettek, hogy leginkább örüljenek, ha bólogatnak, nemhogy még bizonygatják a saját igazukat! A kopogtatócédula vásárlás mindent elmond magáról! Azért izzadnak, hogy legalább el tudjanak indulni!”
 • 6. iq 2010. február 23. 13:47
  „HA ÖSSZE BORULNAK MIND 3-AN UJ ARDÉK NÉV LÁT NAPVILÁGOT BOKROSNÉ RETKES IBOLYA HÁT NEM SZÉP???”
 • 5. adalfold 2010. február 23. 13:15
  „ORBÁN ÉS GYURCSÁNY ÁLL KÖZEL EGYMÁSHOZ, AMIKOR A FŐ ELLENSÉGNEK A JOBBIKOT MONDJA KI.
  AZT A JOBIBKOT, AMELY TETTLEGESSÉGÉBEN BŰNTELEN, NÉPI SZERVEZŐDÉS, AZT NEVEZI ELLENSÉGNEK, S
  NEM AZ ORSZÁGOT TÖNKRETEVŐ KÖZELLENSÉGEINKET.

  NA EHHEZ MIT SZÓLTOK. NESZE TETTLEGESSÉG, NESZE FIDESZ MORÁL.”
 • 4. szocdem 2010. február 23. 09:20
  „Országgyűlési képviselő helyi képviselő testületi ügyekben korteskedik - röhej. MAgyar mutyi. Ez volt a nyerő az elmúlt 20 évben, de valljuk be: erre a zablatyra volt alapvető igény.”
 • 3. jörg 2010. február 23. 00:31
  „jánosi

  először azt hittem, paródia, de rá kellett jönnöm, véresen komoly....ebben minden benne van az MDF mai állagáról, kb olyan, mint amilyen a kertünk most, hogy elolvadt a hó.... van két középtermetű kutyánk....”
 • 2. jánosi 2010. február 22. 23:59
  „Tényleg jó ! felnőttek a Lajos szintjére ..................”
 • 1. jörg 2010. február 22. 22:56
  „Ezt meg kell nézni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... és összepisiled magad.......
  YouTube: MDF jelöltek és támogatói

  http://www.youtube.com/watch?v=WMiF2ycO8tY”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holokauszttagadás: leszavazták a fideszes módosító indítványt

Elutasította az Országgyűlés a hétfői név szerinti szavazáson a holokauszttagadás büntethetővé… Tovább olvasom