Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

MDF javaslat: Legyen nyugdíjvita!

Az MDF arra kéri a közszolgálati médiumokat, hogy rendezzenek kiegyensúlyozott nyugdíjvitát.

Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetvezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, az MDF szerint szánalmas és szégyenletes az az álvita nyugdíjügyben, amivel a Fidesz és az MSZP próbálja "etetni" a nyugdíjasokat és a fiatalokat.

Éppen ezért kéri azt az MDF, hogy a nyugdíjügyben a közszolgálati médiumok adjanak teret a nyílt, kiegyenlített szakmai viták lefolytatásának - tette hozzá.

Pusztai Erzsébet közölte: vasárnáp a közszolgálati televízió egy esti műsorában a választók meghallgathatták az MSZP és a Fidesz álláspontját nyugdíjügyben.

Mint mondta, Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje is látta ezt az "álvitát", és úgy döntött, hogy egy videomegosztó portálon látható üzenetben mondja el a tényeket nyugdíjügyben az embereknek.

Pusztai Erzsébet kiemelte: a nyugdíjrendszerről szóló vita nem a jövő évi nyugdíjakról szól, hanem azokról a fiatalabb emberekről, akik majd a következő évtizedekben mennek nyugdíjba.

Bokros Lajos vasárnap a nyugdíjrendszer kapcsán arról beszélt, hogy szerinte kívánatos lenne bevezetni a svéd modellt, amely - mint fogalmazott - "mintegy belső automatizmussal előállítja a felosztó-kirovó nyugdíjrendszernek a jövőbeni pénzügyi egyensúlyát". A jelenlegi rendszer nem tartható fenn harminc évig változatlan formában - tette hozzá.

Pusztai Erzsébet újságírói kérdésre közölte: az MDF programjában nincs, és nem is lesz benne a budapesti panellakások lebontása.
Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke január közepén egy blogon megjelent írásában olvasható - több más, a légszennyezettség csökkentésére tett javaslat mellett, hogy ha kell, bontsák vissza a szélcsatornákat elzáró paneleket, magas épületeket.

Olvasóink írták

 • 3. jánosi 2010. január 26. 15:53
  „Bokros most javasolta, hogy mindenki ( nyugdíjas is ! ) fizessen fix, egyösszegű eü járulékot !
  Ennyit a szociális érzékenységről ! nyugdíjas és a milliárdos azonos összeget ...........”
 • 2. load 2010. január 26. 15:31
  „1. szocdem
  Csak azt ne gondold naívan, hogy a többi párt a szociális érzékenység kapcsán hisztizik a nyugdíj körül.
  A kampány miatt.”
 • 1. szocdem 2010. január 26. 11:53
  „AJAJAJAJA!
  Az MDF meg a szociális érzékenység...
  Épp az MDF javasolta, hogy a gazdaságilag leszakadt országrészeken töröljék el a minimálbért (Ami így is kisebb nettoban mint a létminimum)..

  A nyugdíjasokat voltaképp jó lenne valakinek átverni, maga mellé állítani, hiszen ez a leginkább rettegő réteg, ami cselekvőképtelen a sorsát illetően....
  Undorító ez a manipuláció.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz Zala megyei képviselői

A Fidesz-KDNP egy kivétellel jelenlegi zalai parlamenti képviselőit indítja az áprilisi… Tovább olvasom