Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Már 37 pártot vett nyilvántartásba az OVB

37-re emelkedett azoknak a jelölőszervezeteknek a száma, amelyek megméretnék magukat az áprilisi országgyűlési választásokon.

A testület csütörtöki, budapesti ülésén nyilvántartásba vette a Centrum Összefogás Magyarországért (Centrum), a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja (MVMP), az Együtt a Magyarországi Romákért Párt (EMRP), a Petőfi Nemzeti Néppárt (PNNP), a Pajzs Szövetség, a NÉPPÁRT.HU (NP), a Nemzeti Forradalmi Párt (NFP), a Magyar Realista Egység és Béke Párt és a Szövetség az Egységes Magyarországért "Közbiztonság és Demokratikus Közélet Szövetsége" (SZEM) elnevezésű jelölőszervezeteket.

Az áprilisi országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben pártjelöltek és független jelöltek is indulhatnak, de területi és országos listát csak pártok állíthatnak. Ehhez azonban előbb be kell jelenteniük magukat az illetékes választási bizottságnál. Az OVB-nél azoknak a pártoknak kell nyilvántartásba vetetniük magukat, amelyek több megye, vagy valamely megye és a főváros területén kívánnak jelöltet vagy listát állítani.

Az OVB korábban jelölőszervezetként nyilvántartásba vette már az alábbi pártokat: Civil Mozgalom (CM); Vállalkozók Szövetsége a Reformokért (VSZ); Magyar Szocialista Párt (MSZP); Új Szociáldemokrata Néppárt (ÚSZNP); Demokrata Unió (DU); Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ); Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP); Liberális Roma Unió Párt (LRUP); Történelmi Szövetség, Kisgazdák-Szociáldemokraták Párt.

Nyilvántartásba vette ezeken túl a következő pártokat: Torgyán-Kisgazda-Koalíció; Magyarországi Kisebbségek Pártja (MKP); Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP); Szociáldemokrata Párt (SZDP); Magyar Demokrata Fórum (MDF); Zöld Demokraták - Zöld Baloldal - Zöldek Szövetsége (Zöld Baloldal); Igazi Demokraták Klubja (IDK); Szabad Demokraták Szövetsége - a Magyar Liberális Párt (SZDSZ); Magyar Kommunista Munkáspárt (Munkáspárt); SMS Demokrata Párt (SMSDEMOKRATA); Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt (Jobbik); Összefogás Párt (ÖP); Fidesz - Magyar Polgári Szövetség (Fidesz); MCF Roma Összefogás Párt (MCF); Lehet Más a Politika (LMP); Zöldek Pártja (Zöldek); Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (FKgP); Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP); Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP).

Olvasóink írták

 • 5. csiperke73 2010. február 24. 00:18
  „Nagyon éhes mind az biztos !”
 • 4. szocdem 2010. február 12. 14:21
  „A Jobbik is lopni akar...”
 • 3. szocdem 2010. február 12. 14:01
  „2. imre1964 2010.02.12. 12:05
  Ezek mind lopni akarnak,dolgozni senki.

  Nem mind, de van akinek agya és koncepciója is van hozzá, nem csak egy jól hangzó tagadása:)))”
 • 2. imre1964 2010. február 12. 12:05
  „Ezek mind lopni akarnak,dolgozni senki.”
 • 1. FREDDY/S 2010. február 12. 08:07
  „A "független jelöltek" csak a 750 kopogtató cédula összegyűjtése után lesznek nyilvántartásba véve, ezáltal biztosítódik az un. "esélyegyenlőség" demokratikus módon, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konzultáció és szakmai felkészítés a 2010. évi országgyűlési képviselőválasztásról

Szakmai felkészítést tartottak a Megyeházán az árilis 11-i választásokkal kapcsolatban. Tovább olvasom