Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Már 14 jelölőszervezetet vettek nyilvántartásba

Újabb öt pártot vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfő esti, budapesti ülésén; ezzel 14-re emelkedett azoknak a jelölőszervezeteknek a száma, amelyek megméretnék magukat az áprilisi országgyűlési választáson.

A testület jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Torgyán-Kisgazda-Koalíciót, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot (MSZDP), a Szociáldemokrata Pártot (SZDP) , továbbá a Magyar Demokrata Fórumot (MDF) és a Magyarországi Kisebbségek Pártját (MKP).

Az áprilisi országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben pártjelöltek és független jelöltek is indulhatnak, de területi és országos listát csak pártok állíthatnak. Ehhez azonban előbb be kell jelenteniük magukat az illetékes választási bizottságnál. Az OVB-nél azoknak a pártoknak kell nyilvántartásba vetetniük magukat, amelyek több megye, vagy valamely megye és a főváros területén kívánnak jelöltet vagy listát állítani.

Az OVB korábban már jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Civil Mozgalmat (CM), a Magyar Szocialista Pártot (MSZP), az Új Szociáldemokrata Néppártot (ÚSZNP), a Demokrata Uniót (DU), valamint a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért (VSZ), a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ), a Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP), a Liberális Roma Unió Párt (LRUP)és a Történelmi Szövetség, Kisgazdák-Szociáldemokraták Párt (Történelmi Szövetség) nevű pártokat.

A jelölő szervezetek között így már négy olyan párt is van, amely a nevében viseli a "szociáldemokrata" jelzőt.

Olvasóink írták

 • 4. titokgyula 2010. február 02. 12:19
  „Csak arra kell szavazni, aki még nem bukott. Van ilyen?”
 • 3. szocdem 2010. február 02. 11:50
  „Sajnos tényleg minden féle ember azt hiszi, hogy "újra kitalálja" a szociáldemokráciát.
  Pedig szocdem párt csak egy van: SZDP - nek hívják, a többi bolsi képződmény, és az a céljuk, hogy a tömegek figyelmét eltereljék a "valódi" európai szociáldemokráciáról..

  Mi sem bizonyítja ezt jobba, mint a Kapolyi féle MSZDP ami voltaképp nem más mint az MSZP fiókpártja. Azt hitték, hogy ezzel a trükkel kizárhatják a valódi szocdemeket a politizálsából. Tévedtek, JÖVÜNK!”
 • 2. magzol 2010. február 02. 11:42
  „nem jó! csak akkor jár a jelöltenkénti millió, ha parlamenti vagy....”
 • 1. Jandex 2010. február 02. 07:22
  „Nem alakítunk gyorsan egy pártot? Felvesszük a jelöltenkénti milliót és megszüntetjük,osztozunk és agyő nagy ő!!! :))))))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: nem kiüresíteni, hanem erősíteni kell a demokráciát

A miniszterelnök szerint a válságkezeléssel megalapozott növekedés hasznát nem a demokrácia… Tovább olvasom