Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Luksa Attila az MDF jelöltje

Mosonmagyaróvár - Luksa Attilát indítja a Magyar Demokrata Fórum (MDF) a megye 4. számú körzetében az áprilisi országgyűlési választásokon.

Ezt a párt megyei elnöke jelentette be a szerdán Mosonmagyaróváron tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Tamás megyei elnök elmondta: meggyőződésük, hogy szükség van az Országgyűlésben az MDF által képviselt nyugodt szakmaiságra, ami a kiutat jelenti az ország jelenlegi gazdasági helyzetéből. Az elnök hangsúlyozta: az MDF egyértelmű szakmai programmal állt elő, ellentétben a többi párttal, amelyeknek vagy nem ismert egyelőre a programjuk, vagy pedig az elmúlt évek során már bizonyították, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére. Nagy Tamás legalább 8 százalékos eredményt remél a választásokon, aminek akár ellenzéki, akár kormányzó koalíciós szerepe fontos lehet.

Az MDF 4. számú választókörzetének jelöltje, Luksa Attila tősgyökeres mosonmagyaróvári, 2003 óta tagja a pártnak, tavaly szeptembertől pedig a helyi szervezet elnöke. A jelölt három gyermek édesapja, jelenleg egy autósiskolát vezet. Luksa Attila fő célkitűzései közt kiemelte a közlekedés reformját és a szakképzés átalakítását.

Olvasóink írták

 • 8. lacim6 2010. február 05. 10:55
  „Elhalasztják az esküvőt? Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Demszky bizalmasának letartóztatásával elúszhat az MDF-SZDSZ-szövetség

  Demszky Gábor, Fodor Gábor és a többi királycsináló tavaly júliusban, Retkes Attila megválasztásának napján. Szerethető csapat... (Fotó: Horváth Péter Gyula)
  Demszky Gábor, Fodor Gábor és a többi királycsináló tavaly júliusban, Retkes Attila megválasztásának napján. Szerethető csapat... (Fotó: Horváth Péter Gyula)

  Felvetődött az MDF vezetésében, hogy az előzetes letartóztatásba került Mesterházy Ernő miatt kifarolnak az SZDSZ-szel kötendő szövetségből - értesült lapunk. Mesterházy volt Demszky Gábor főpolgármester legfőbb támasza, főtanácsadója, és neki köszönhetően jutott az SZDSZ elnöki posztjára Retkes Attila, mi több, a főtanácsadótól származik az MDF-SZDSZ választási szövetség ötlete is. ,,Nagyon kínos" - fogalmazott fórumos informátorunk a BKV-botrányba keveredő Mesterházyról. Az MDF-ben azért aggódnak, mert az SZDSZ újabb korrupciós ügye magával ránthatja a fórumot is. Azt több forrásból is egyértelműsítették: a kampányköltségeket fele-fele részben állták volna, ám mivel a milliárdos üzletemberként is számon tartott Mesterházy fogdába került, kétséges a liberálisok önrészének a sorsa. Eközben a BKV megerősítette azt az információnkat, hogy már nem dolgozik náluk Boruzs András fővárosi SZDSZ-elnök, aki a hűtlen kezelésben való felbujtással meggyanúsított Tóthfalusi György (SZDSZ) volt BKV-elnök kinevezésével lett tanácsadó. Tegnap az is kiderült: Somogy és Győr-Moson-Sopron megyében nem indul együtt a két párt a választáson.

  ,,Fel kell bontani a megállapodást. Ez nagyon kínos" - ezek voltak az első reakciók az MDF elnökségében azután, hogy szerdán kiderült: az SZDSZ-közeli Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor korábbi főtanácsadóját is őrizetbe vette a rendőrség a BKV korrupciógyanús ügyletei miatt. A szövetség felbontása több forrásunk szerint lehetséges forgatókönyvként vetődött fel. Az ,,új SZDSZ" nevében ugyanis épp Mesterházy vezette a háttértárgyalásokat az MDF politikusaival. Sokan azért is lepődtek meg a rendőrség intézkedésén, mert a milliárdos, nagy befolyású Mesterházyt ,,védett embernek" gondolták. A Magyar Rádió tudósítása szerint Mesterházy a Miniszterelnöki Hivatalban is tanácsadóként tevékenykedett: még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére lett a MEH és a főváros közös projektjeinek előkészítője.

  A legfőbb gondot most az jelenti, hogy Mesterházy üzleti kapcsolatain keresztül a kampány finanszírozásából is nagyban kivette volna a részét. A pánik emellett azért is lett úrrá a két párton, mert az SZDSZ jelenlegi vezető politikusainak mindegyike Mesterházy csapatába tartozik, így már azt sem zárják ki, hogy a dominó tovább dől majd. A volt főtanácsadó ,,találta ki" például Retkes Attila pártelnököt, de a csapatába tartozik Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, John Emese fővárosi képviselő és Boruzs András kampányfőnök is. Közülük többen az elképzelt fővárosi és az országos listán is előkelő helyet kérnek maguknak.
  Pindroch Tamás”
 • 7. szocdem 2010. február 04. 16:55
  „Szegény Luksa....
  A falu bolondja lesz.
  Egyáltalán jhogy lehet egy teljesen elbukott, lejáratódott, haláltusát vívó párt, és annak telljesen züllött és ostoba vezetése mögé felállni.

  Ha pl. Thürmer mögé állt volna, azt megérteném. De ezt nem fogom fel.”
 • 6. pisti83 2010. február 04. 09:55
  „Valami homoszexuálisok vezetője nem indul az MDF-ben?”
 • 5. Accra 2010. február 04. 00:37
  „Ebben a megyében a szadesznak nincs beleszólása.”
 • 4. babem 2010. február 03. 23:23
  „Hát ezt meg honnan kapták elő. LOL

  Közlekedés reformja (és ezt egy autósoktató zengi bruhaha)”
 • 3. Jandex 2010. február 03. 20:51
  „Mit ígérhetnek valakinek,hogy így csináljon magából bohócot,tökéletesen esélytelen de indul a töredék szavazatok miatt,hogy ferdenyakúibinéni az esetleges 5%-al beülhessen a Szegényházba!????????????
  Magyarország Én így szeretlek!!!!!!!!!!”
 • 2. Csetneky 2010. február 03. 20:41
  „Az Szdsz és az Mszp egyetért? Nehogy baj legyen!”
 • 1. t-a-ibi 2010. február 03. 19:53
  „Tuti- vesztő!

  Ehhez a bandához ha valaki adja a nevét, ....?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy Youtube-on üzent Orbánnak a Facebookra

Őszinte beszédre kéri Orbán Viktort pénteki országértékelő beszédében Mesterházy Attila. Tovább olvasom