Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

LMP: Nincs előre megírt ítélet

Az LMP-nél nincs előre megírt ítélet - jelentette ki az MTI-hez eljuttatott közleményében a párt választmányi szóvivője, Csiba Kata, aki arra reagált, hogy a Jobbik hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A feljelentést egy az interneten található hangfelvételre alapozva tették meg. Ezen egy álláshirdetésre jelentkező férfi hallható az LMP Fejér megyei szervezője mellett, aki 150 forintot kínált az előre ki nem töltött ajánlószelvények darabjáért, továbbá nem zárkózott el a szelvénygyűjtésre jelentkező férfi feketén történő foglalkoztatásától sem.
Az LMP még a múlt héten jelezte, hogy etikai vizsgálatot indítanak az ügyben.

A választmányi szóvivő hétfői közleményében hangsúlyozza, hogy a Lehet Más a Politika azzal a céllal jött létre, hogy kitartó és következetes lépésekkel új politikai kultúrát honosítson meg az országban.
Hozzáteszi, hogy az ügyben az LMP az ilyen ügyek tisztázására elfogadott fegyelmi eljárásrendjét folytatja le, melynek eredményétől függően meg fogja tenni a szükséges lépéseket, és választ fog adni a történtekre. Hangsúlyozza, hogy pártjuk eddig is kiemelten ügyelt a törvényes és etikus eljárásokra.Kitér arra is, hogy az érintett tag nem képviselőjelölt. Kijelenti, hogy az eljárás végéig pedig megilleti az ártatlanság vélelme, annál is inkább, "mert ezen a napon több párttársunk kapott törvénytelenségre bujtó telefont, így joggal merül fel a gyanú, hogy szándékos provokációról és azon telefonhívás manipulálásáról van szó, amelyben kompromittáló módon utólag összevágható mondatok hangoztak el".

Csiba Kata arra is kitér, hogy az érintett tag saját nyilatkozata szerint "tartózkodni fog minden nemű politikai tevékenységtől az etikai eljárás végezetéig".

Olvasóink írták

  • 2. 11robi11 2010. szeptember 01. 14:23
    „Látom Te (magzol) a szélsőségekkel értesz egyet....”
  • 1. magzol 2010. szeptember 01. 10:21
    „így nem lesz más a politika!
    remélem az lmp valódi arcát már azok is látják, akiket megtévesztett tavasszal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatlan erőviszonyok, magabiztos Fidesz előny

A Fidesz-KDNP kimagasló társadalmi támogatottsága továbbra is tartósnak mutatkozik. Tovább olvasom