Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

LMP: Etikai Kódexet javasol a kampányfőnök

"A parlamenti pártok hitelvesztése, a velük szembeni bizalmatlanság olyan erős, hogy most minden korábbinál nagyobb a választói igény új pártokra" - mondta Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet volt kutatási igazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének adjunktusa lett a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke, aki Etikai Kódex elfogadását kezdeményei az országgyűlési választási kampányra.

A politikai szakértő azért vállalta az új párt kampányának vezetésért, mert véleménye szerint ma az LMP az egyetlen olyan politikai formáció a porondon, amely hiteles választ tud adni Magyarország legnagyobb problémáira. „A parlamenti pártok hitelvesztése, a velük szembeni bizalmatlanság olyan erős, hogy most minden korábbinál nagyobb a választói igény új pártokra. Sajnos az elitellenes érzelmek egyelőre elsősorban a Jobbik támogatottságát növelték. Az LMP feladata, hogy bebizonyítsa, van demokratikus alternatívája is a parlamenti pártoknak " – vallja az LMP kampányfőnöke.

Első lépésként Karácsony levélben fordul az országgyűlési választáson induló pártok kampányfőnökeihez, melyben egy Etikai Kódex bevezetését kezdeményezi. A javaslat talán legfontosabb pontja a nyílt kampányszámla bevezetése, melynek segítségével a pártok által elszabotált kampányfinanszírozási törvény elfogadása nélkül is tiszta, átlátható és törvénysértésektől mentes kampányt lehetne folytatni. A javaslatban szerepel továbbá a választási ígéretek költségvonzatának bemutatása és az, hogy a pártok közti vitákban az indulatok helyett az érvek csatázzanak.

A Lehet Más a Politika pozitív kampányra készül, amelynek alapvetően két célja van. Egyrészt jövőképet mutatni a választóknak, elmondani, hogy milyen Magyarországot szeretnénk. Másrészt tudatosítani bennük, hogy az ő aktív részvételükre is szükség van a politika megváltoztatásához. A párt kampánya két szakaszból fog állni. Az első február 1-jén indul, ennek célja az ajánlószelvény-gyűjtés támogatása lesz.

Olvasóink írták

  • 1. t-a-ibi 2010. január 21. 13:30
    „A kisalföld már reagált is, a szélhámos Lmp "kampányfönök" óhajára, eltüntették a jobbikhoz kapcsolódó cikkeket.
    Csak a szemereit találni.
    Az lmp- egy semmi formátum, hatalmas vagyonnal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az MSZP 70 évre akarja emelni a nyugdíjkorhatárt

A Fidesz a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal korábbi jelentése alapján úgy értékeli, hogy az… Tovább olvasom