Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

LMP: átlátható támogatási rendszert

Energiahatékonyságra ösztönző, átlátható támogatási rendszert, valamint a kvótakereskedelemből származó bevételek lakáskorszerűsítésre történő fordítását szorgalmazza az LMP.

Priksz Gábor, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei koordinátorának tájékoztatása szerint a szervezet megalkotta választási programját, melyben kiemelt szerepet kap az energiagazdálkodás és a energiahatékonyság kérdésköre. Priksz Gábor ezzel kapcsolatban kifejtette: az LMP helyes, de bármikor visszavonható, átmeneti megoldásnak tartja a távhő áfájának öt százalékra való csökkentését, hosszabb távon a lakások energiahatékonyságának javítására, a korszerűsítések támogatására lenne szükség.

A szociális gondoskodást egy fűtési módtól független lakhatási támogatással kell érvényre juttatni - tette hozzá Priksz Gábor.

Ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy míg az ország energiafelhasználása aránytalanul nagy, addig a költségvetésben a szén-dioxid kvóta eladásából származó összegek követhetetlenül vándorolnak, s csak környezetvédelmi beruházásokra fordíthatók. Ezeket bevételeket lakások energiatakarékos átalakításának támogatására kellene fordítani - tette hozzá.

A párt emellett továbbra is támogatja a jövő nemzedékek ombudsmanjának javaslatát egy elkülönített klímavédelmi alap létrehozására, ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményez a környezetvédelmi tárca és pártok részvételével - közölte Priksz Gábor.

A Lehet Más a Politika megyei koordinátora szólt arról, hogy az energiatakarékosság ösztönzésére a távfűtéses lakásokban meg kell teremteni az egyedi mérés lehetőségét, amely serkentőleg hathat a takarékossági beruházások (nyílászárócsere, szigetelés) elterjedésére. A politikus rámutatott: a hőszigetelt lakásokkal évi 472 milliárd forintnyi földgáz árát takaríthatna meg az állam, emellett ha a családi házaknak csak a tizedét szigetelnék évente, tíz éven keresztül 80 ezer ember jutna munkához.

Olvasóink írták

 • 7. bajszitom 2010. február 21. 03:07
  „Ó, bocsi.
  Figyelemre méltó, hogy milyen sok hozzászólás jön a jobb oldalról a cikkekhez úgy általában az internetes fórumokon (hát matemetikailag a 0-hoz közelít)!
  Sebaj, mi itt kis országunkban megvívjuk újabb szabadságharcunkat, honfitársaink ellen (!), a klímaváltozás meg ki a fszt érdekel. (bocsánat attól akit ez sért (pl. engem is), mármint, hogy történelmi szabadságharcainkhoz hasonlítottam a mai magyar viszonyokat, nem szószerint értendő!)
  Hajrá LMP!
  Ja:) ezt már alig merem felvetni, de miért SZDSZ kettő, ha végig a kommunistákat szídjátok, az azért más, de végülis az MSZMP kettő már foglalt, tudom, valmi újat nem tudtok?
  Ui.: Borzasztó látni, hogy tanult emberek mire használják tudásukat (sajnos emlékeztet ez valami atombomba féleségre, de remélem besül:)”
 • 6. bajszitom 2010. február 21. 02:56
  „Kedves t-a-ibi és a többiek!
  Az, hogy az LMP listavezetőjének a dédapja első ember volt egy sokak által elítélt rendszerben, még nem jelenti azt, hogy ő maga lenne a dédapja, és a szovjettúnió ma is fenállna. Ilyen értelemben KI MAGYAR ITT??? Ki tudja több száz évre visszavezetni a családfáját, ráadásul úgy, hogy ne találjon benne egy csirkefogót sem...? Nekem pl. - úgy látszik ez nyilvánvaló mindenkinek - két nagyapám is volt. Egyik 56´-ban harcolt, a másik bújdosott (ha találkoztak volna akkor, ma valószinűleg nem élnék...), édesanyámat és édesapámat is szeretem, az ő szüleiket tisztelem, szeretem, most akkor legyek skizofrén, vagy köpjem le a fél családomat...?
  Ha már az időutazásnál, értelmi képességeknél tartunk, én meg azt nézném meg, hogy a mai jobbikos aktivisták hogy csinálnának a gatyájukba, egy koncentrációs táborban (bármelyik oldalon állva is)... és ezután viselnének-e gyilkos jelképeket a pattanásos arcukon nagy vigyorral...? vagy beszélgettek-e már olyan emberrel aki megélte ezeket (56´, világháborúk), és azok mit mondtak, "jó volt buli volt"...?
  Ha már így benne vagyok csak a vicc kedvéért leírnám, a véleményem az, hogy nincs magyar, cigány, zsidó, stb. (csak h a legnépszerűbbeket említsem), hanem emberek vannak, feketék, fehérek, rózsaszínek, sárgák, barnák, ezek csak külsőre különböznek, és bármelyik, válogatás nélkül lehet HÜLYE!”
 • 5. t-a-ibi 2010. február 20. 14:38
  „Kezdődhet a kopogtatócédulák gyűjtése a tavaszi választásokra, ezt a piszkos munkát pedig elvégzik azok a fiatalok, akik korábban soha nem követték figyelemmel a belföldi eseményeket, nem sokat törődnek hagyományőrzéssel, történelmi könyvek lapozgatásával. Mert ha ez így lenne, hamar fejéhez kapna a sok szimpatizáns, és megkérdezné magától: "Mi közöm egy olyan párthoz, amely szorosan összekapcsolódik a Népköztársasági hagyománnyal és csak becsap azzal, hogy újnak tünteti fel magát?"
  A "tiszta kéz" és "tiszta múlt" csak üres frázis, gyakorlatilag az elmúlt 65 év bűnei köszönnek vissza az SZDSZ utódpártjánál.
  Tovább a Magyar Népköztársaság nyomdokain
  Szakasits Árpád és Rákosi Mátyás az egyesülési kongresszuson
  Bizony, bizony. Schiffer András, az LMP alapítója és szervezője nem titkolja, hogy dédunokája Szakasits Árpádnak, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnökének. Szakasits mindig is a kommunistákkal való jó viszony megőrzésére törekedett. Államminiszteri pozíciót töltött be 1945. november 15-étől 1947. szeptember 4-éig és szeptember 24-étől 1948. augusztus 5-éig, mellette 1948. február 26-ától augusztus 5-éig iparügyi miniszter is. 1948 júniusában a szociáldemokrata és kommunista pártok összeolvadásából alakult Magyar Dolgozók Pártja elnökévé választották.
  Az elhíresült kékcédulás választás előtt Tildy Zoltán volt kisgazda politikust, köztársasági elnököt lemondatták. Az elcsalt választások után Szakasits lesz a köztársasági elnök (1948. augusztus 3-ától), majd a ránk erőltett alkotmánynak megfelelően - folytatólagosan - 1949. augusztus 23-ától a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke 1950. május 9-éig.
  Ez is érdekes lehet
  Apró Antalné és Schifferné Szakasits Klára közös múltja

  Ifjú Szocialisták élén
  Schiffer 1990-ben egy alulról szerveződő, független baloldali ifjúsági mozgalom életre hívását kezdeményezte. 1992-ig az Ifjú Szocialisták ügyvivője volt, ekkor kilépett a szervezetből.
  http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_02_19_schiffer-andras-a-magyar-nepkoztarsasag-egykori-elso-emberenek-dedunokaja”
 • 4. littlesue05 2010. február 20. 12:39
  „de jó végre értelmes elképzelésekről olvasni! :) hajrá LMP! :)”
 • 3. jánosi 2010. február 19. 16:55
  „2. helyes ! Nézz körül, mert van még egy hely ahol nincs ez a szöveg ! Ne légy figyelmetlen ........”
 • 2. adalfold 2010. február 19. 16:45
  „MÉG ÖT LOPOTT JOBBIKOS PROGRAMPONT!! TOLVAJFITYESZ.
  KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL. ORBÁN 20-30 ÉVRE,A FIDESZ EGYEDURALOMRA, DIKTATÚRÁRA KÉSZÜL. ÉS KÉPES LEHET.
  NE LEGYEN 2/3-UK! ÁTVERÉS ÉS ALKOTMÁNYOS VESZÉLY!!!!!!!!!!!!!!!!
  VÁLASZD A ERKÖLCSILEG HELYTÁLLÓT, SZAKMAILAG FELKÉSZÜLTEBBET, AMI KONTROLLJA JOBBRÓL LIKUDVIKTORNAK.
  VÁLASZD A JOBBIKOT!!!!!”
 • 1. jánosi 2010. február 19. 14:26
  „Így választások előtt milyen okos mindenki ! Igaza van, de május elsejével törlődik minden ..........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OVB: szabályosan választottak elnököt

A pénteki döntés során a testület saját magáról állapította meg, hogy nem sértett jogszabályt. Tovább olvasom