Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Lendvai: Morvai mondjon le!

Lendvai Ildikó arra szólította fel Morvai Krisztinát, hogy mondjon le európai parlamenti (EP) mandátumáról, mert nem képviselheti az EP-ben az országot egy olyan ember, aki védelmet kér a megalapozott gyanú szerint egy "terrorista halálbrigád" vezetőjének.
A szocialista pártelnök keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Magyarország arca Európában nem lehet egyben a terrorizmus arca is, és olyan ember, aki bármely párt színeiben Magyarországot képviseli az Európai Parlamentben, nem képviselheti egyben a halálbrigádok védelmét is.

Hangsúlyozta: az ügyészség szerint egyre megalapozottabb a gyanú, hogy egyes jobbikos politikusok aktív kapcsolatban állnak a Magyarok Nyilai "terrorista halálbrigáddal".

Lendvai Ildikó elfogadhatatlannak tartja, hogy Morvai Krisztina azután is kiáll Budaházy György védelme mellett, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint ő a Magyarok Nyilai szervezet katonai vezetője.
Emlékeztetett arra, hogy Vona Gábor azt mondta Budaházy György nem lesz a képviselőjelöltjük és nem gyűjtenek neki ajánlószelvényt, de azért vannak segítői.

A szocialista politikus felmutatott egy szórólapot, amelyet a XI. kerületi postaládákba dobálnak be és amelyen Morvai Krisztina kért segítséget Budaházy Györgynek az ajánlószelvények összegyűjtéséhez, jelezve, hogy a képviselőjelöltségre a mentelmi jog miatt lenne szükség.

Összefoglalása szerint a Jobbik és a Magyarok Nyilai közti kapcsolatot a gyanú szerint az is bizonyítja, hogy a párt bicskei elnöke volt a fegyverszállítója a "terrorista halálbrigádnak".

Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: a Jobbik a demokrácia ellensége és aki vagy amely párt demokratának vallja magát annak nem érdeke, hogy ez a szervezet megerősödjön, hanem kötelessége, hogy demokratikus eszközökkel fellépjen ellene.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. vitriol2 2010. március 05. 09:51
  „M.Krisztike után mostmár a jobbik másik alvezér igy védi a vele együttmüködési szerződést kötö terrorista vádak maitt bebörtönzött bandát:
  "Novák Előd, a Jobbik alelnöke a múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételek ellenére úgy nyilatkozott: a Magyarok Nyilai szerinte nem terrorszervezet. Úgy vélte, a média jelentősen túloz, mivel ártatlan embereknek nem esett bántódása, ráadásul a támadások komolyabb károkat nem okoztak. Ezért ezeket a támadásokat inkább "gyerekes csínytevésnek" tekinti, amiket a média most felnagyít. Az ügyészség az ügyben terrorcselekmények gyanúja miatt nyomoz."
  és Emöke a -nyiltan nyilas kurucinfo egyik szerkesztöje ezeket a cselekedeteket tarja" gyerekes csinytevésnek": a beidézés a jobbikkal szintén együttmüködő "betyárkodok" honlapjárol:
  Betyáros cselekedetek ma
  A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg néhány állítólagos akciója
  2007. december 11. - Lakásának mélygarázsában négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi megtámadta Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét, volt szocialista országgyűlési képviselőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett a kezén és a fején. (A szervezet az egyik hazafias, jobboldali internetes portálon november elején már hallatott magáról, amikor Molotov-koktélos támadásokat vállalt magára két szocialista országgyűlési képviselő háza ellen. Közülük az egyik, Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő volt, akinek adonyi családi házára október 24-én két Molotov-koktélt dobtak.)

  2007. december 16. - Ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülo házára. Ugyanazon a hétvégén ismeretlenek rálőttek Hiller István MSZP-alelnök házára is, az épületet két lövés találta el.

  2008. február 8. - Gödön, Cegléden, Dunaújvárosban, Kunhegyesen és Rácalmáson összesen öt szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt ismeretlenek.

  2008. április 1. - Molotov-koktélt dobtak az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai fasisztázó, magyarellenes jegyirodára, amely teljesen kiégett.

  2008. június 26. - Két buzibár is Molotov-koktél kapott figyelmeztetésül a közeledő homokos felvonulás miatt.

  2008. szeptember 3. - Ismeretlen összetételű gyúlékony anyag vagy robbanószer felhasználásával megrongálták Szilvásy György, a titkosszolgálatokat irányító miniszter lesencefalui nyaralóját. A nyaraló ajtaja berobbant; az épületben senki nem tartózkodott.

  2009. március 6. - Egy szabadszállási telephelyen felrobbantottak egy vadonatúj autóbuszt. A kár eléri a százmillió forintot. Az akcióra azért került sor, mert "a magyarok ellen vonuló cigányokat szállította Ózdra" a busz vállalat.

  2009. április - A perzekútorok elkaptak 4 fiatalembert, akik állítólag focilabdába rejtett pokolgépekkel akarták felrobbantani több MSZP-s politikus házát”
 • 37. LAZA 2010. március 04. 17:19
  „Soha egy percig sem állítottam,hogy a Fideszben csupa makulátlan,becsületes pártag létezik.
  Itt van az országunk legnagyobb tragédiája.
  Egyik összerabolja magát aztán jön a másik aki felbátorodva még többet lop.
  (ezekkel úgyis bármit meglehet csinálni)
  Aztán ha akad egy párt egy szervezet aki akik felemelik a szavukat és próbálnak tiltakozni az ország kifosztása ellen,azellen összefognak!
  Jöhet a terroristázás a rasszistázás a fasisztázás,a lakosság rémísztgétése:mert így az Európa meg úgy az Európa!
  Persze ezek le se csinálnak bennünket csak röhögnek rajtunk és a mindenkori "okos"vezetőinkel a bolondját járatják.
  Ezen is jó lenne végre változtatni.”
 • 36. pulci 2010. március 04. 11:59
  „Ha 31-es nem lenne jól tájékozódva akkor elmesélem hogy az egész honvédelmi minisztériumi ügyben az első érintett a nemzetvédelmi egyetem rektora a fidesz idején államtitkár volt ennyi arról kik ülnek cellákban.
  Morvai ügyében meg teljesen mindegy, hogy Lendvai mondja Orbán vagy Bokros nem lehet tűrni, hogy egy olyan valaki képviselje Mo-ot aki minden egyíes megszólalásával leégeti hazánkat és azt sugallja külföldnek, hogy itt ha ők kerülnek hatalomra akkor terroristák irányítják majd az országot. Jellemző az is, hogy míg nálunk senki nem háborodott fel amikor jobbik kitalálta, hogy morvait államfő jelöltnek indítják addig Ausztriában amikor a szélsőjobboldali párt megtette ugyanezt azonnal óriási felháborodás tört ki az értelmiség körében. Nyilvánvaló, hogy a jobbik a demokrácia keretein kívül helyezkedik el és ezt foly. bizonyítja amikor terroristákkal szervezkedik, ill. próbálják magukat valahogy a parlamentbe menteni mielőtt el lehetne ítélni őket, de csak bízni tudok abban, hogy a fidesz amennyiben hatalomra kerül végleg szakít velük és feloszlatja ezeket a terrorista szervezeteket, mert senki sem akarhatja komolyan, hogy ez a nő legyen államfő Mo-on...”
 • 35. vitriol2 2010. március 04. 10:51
  „itt erröl az egyens jellemü személyről van szo, aki mindig egy "oldalon" állt- csak háét az mindig máshol volt:ű
  ,, Dr. Morvai Krisztina tehetségét és ambícióit általában az aktuális divatáramlatban igyekszik kamatoztatni, mivel itt ígérkezik számára a leggyorsabb és legnagyobb siker. Amikor az volt a trendi - az SZDSZ fénykorában -, a zsidó homoszexuálisok és leszbikusok hatékony szószólója volt a megrontás életkori határának csökkentéséért. Később hasonló sikerrel kamatoztatta tehetségét az ultraliberális és családellenes feminista mozgalmak keményvonalában, még bestsellert is írt Terror a családban címmel, amit legalább annyian elkapkodtak, mint a Magunkfajták címűt. Most a radikális jobboldal hullámán lovagol"
  -
  -a most "buzizok" pártjában lévő M.Krisztina korábban így viszonyult a homosexualitáshoz:
  "A felnőttkort elért állampolgár sze­xualitása azonban - mégha olyan nemi preferenciát is választ, amely ,,társa­dalmilag haszontalan" vagy a többség szemében erkölcstelen - magánügy"ű
  -M.K. Eu. parlamenti "ténykedésről igy irtak:
  "a képviselőnőnek mindegy volt, hogy Kuba, a Lisszaboni Szerződés, az olasz médiapluralizmus, vagy a transzatlanti bírósági együttműködés volt az ülés témája, ő szinte minden alkalommal a 2006. októberi magyar eseményekkel szórakoztatta képviselőtársait. Morvai beszédében egyúttal felkérte iráni barátait - az ellenzékieket és kormánypártiakat egyaránt -, hogy segítsenek a magyarok emberi jogainak a megvédésében összegzi az EP-képviselő tevékenységét a Policy Solutions.”
 • 34. vitriol2 2010. március 04. 10:30
  „Van egy közmondás:"Madarat tollárol, pártot barátairol...?"
  és egy "érdekes név a jobbikkal szerzödést kötök közül:
  "Tyirityán Zsolt
  A Betyársereg szóvivője, Tyirityán Zsolt . Az úgynevezett NS-vonalon kezdett politizálni, a társadalmat megfertőző problémák miatt. A Magyar Nemzeti Arcvonallal került kapcsolatba a kilencvenes évek végén, akikkel 2000-ig tevékenykedett közösen. Innen kiválva a Vér és Becsület nevű szervezet munkájában vett részt, ennek főszónoka és egyik vezéralakja lett. Ekkor már az elnyomó rezsim is felfigyelt rá, főleg azután, hogy a Vér és Becsület 2003-ban az 1945-ös hős budapesti kitörésre emlékezve, a Becsület Napján a Kossuth téren nagy sikerű demonstrációt tartott, amelyet egyébként több száz fős zsidó és bolsevik csürhe próbált megzavarni. Itt emlékezetes, felrázó, lelkesítő, de az ellenség szemszögéből ijesztő beszédet mondott a betyár. Ezután Zsoltot egy koncepciós perbe fogták, amely során a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is kihallgatták, akik nem is titkolták, hogy a politikai tevékenységére kíváncsiak. A bíróság szintén ezt firtatta. Végül faji alapon elkövetett súlyos testi sértésért 1,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amit Magyarország legszigorúbb büntetés-végrehajtási intézetében, a Sátoraljaújhelyi Fegyházban kellett letöltenie" megj. a fenti sorokat nem szoci-libsi honlaprol másoltam be hanem a a "betyárkodok" honlapjárol.

  - ugye vannak echte nmemzetiszocialista"beütésü" nácik és a jobbikkal szerzödö felek közt?”
 • 33. LAZA 2010. március 04. 10:07
  „Hiszen ez az más szemében a szálkát a sajátunkban a gerendát se!
  Eva olvastad a cikket melyhez mindketten hozzászólunk?”
 • 32. Eva- 2010. március 03. 21:55
  „31-hez
  Csak a történelmi hűség kedvéért:
  sorold őket!

  a gondola listáján még egy focicsapatnyi sincs jogerősen elitélve 12 év kormányzati munka után--nem is sok a megtévedt!”
 • 31. LAZA 2010. március 03. 18:51
  „Ildikó pedig monnyjon le!
  Olyan pártnak az elnöke amelyik tagjai,képviselői,miniszterei,polgármesterei,alpolgálmesterei,közös cellákban és vállalkozásokban,minisztériumokban,szoros kapcsolatokban állnak bünözőkkel,már elitélt köztörvényesekkel,
  kalandorokkal!
  Ilyen párt nem képviselheti az ország lakosságát sem az európai sem pedig a Magyar Parlamentben!”
 • 30. éaa 2010. március 03. 16:11
  „Óh, ez a talpig demokrata! Pont, mint körmösbauer fia, aki a FIDESZ 2/3-os győzelme miatt aggódik.”
 • 29. szocdem 2010. március 03. 12:42
  „Szerintem meg menjen rokkantnyugdíjba, mert megroggyant a szellemi egészsége már azelőtt hogy képviselőnek választották a betegtársai.
  ez nem hazalányi cselkdet volna, hanem békés beletörődés abba, hogy ejpítős hisztéria kevés a politikai tisztánlátához..”
 • 28. akinemfél 2010. március 03. 12:36
  „Mondjon már le ! Ne égesse a Magyar Hazát Europa elott ! Ez egy bátor hazafiui cselekedet lenne tole. Vállalni a hibájáért a felelosséget ? Szokatlan gondolat a mai magyar politikában,de a becsulet ezt kívánja.”
 • 27. vitriol2 2010. március 03. 10:28
  „pár sor Morvai K.-ról:
  ,, Dr. Morvai Krisztina tehetségét és ambícióit általában az aktuális divatáramlatban igyekszik kamatoztatni, mivel itt ígérkezik számára a leggyorsabb és legnagyobb siker. Amikor az volt a trendi - az SZDSZ fénykorában -, a zsidó homoszexuálisok és leszbikusok hatékony szószólója volt a megrontás életkori határának csökkentéséért. Később hasonló sikerrel kamatoztatta tehetségét az ultraliberális és családellenes feminista mozgalmak keményvonalában, még bestsellert is írt Terror a családban címmel, amit legalább annyian elkapkodtak, mint a Magunkfajták címűt. Most a radikális jobboldal hullámán lovagol"(Demokrata)
  -
  -a most "buzizok" pártjában lévő M.Krisztina korábban így viszonyult a homosexualitáshoz:
  "A felnőttkort elért állampolgár sze­xualitása azonban - mégha olyan nemi preferenciát is választ, amely ,,társa­dalmilag haszontalan" vagy a többség szemében erkölcstelen - magánügy" ezt irta -jo sok pénzért a "Lambada" társaságnak készitett beadványában
  -M.K. Eu. parlamenti "ténykedésről igy irtak:
  "a képviselőnőnek mindegy volt, hogy Kuba, a Lisszaboni Szerződés, az olasz médiapluralizmus, vagy a transzatlanti bírósági együttműködés volt az ülés témája, ő szinte minden alkalommal a 2006. októberi magyar eseményekkel szórakoztatta képviselőtársait. Morvai beszédében egyúttal felkérte iráni barátait - az ellenzékieket és kormánypártiakat egyaránt -, hogy segítsenek a magyarok emberi jogainak a megvédésében összegzi az EP-képviselő tevékenységét a Policy Solutions.”
 • 26. vitriol2 2010. március 03. 09:22
  „25. adalfold 2010.03.03. 09:11-nek. tudod a sukoro ügyben inkább a fideszesek léptek, na de jo legyen az "elsőbbség" a gyáván meghátrált "hidfoglaloé, na de ezekben is elsőbbséget "küzdött" ki magának:
  "Budaházy ügyészségi aktája

  A nyomozás eddigi adatai szerint a magukat Magyarok Nyilainak nevező csoport tagjai Budaházy György utasítására 2007. december 13-a és 16-a között hajtottak végre Hiller István és
  Kóka János országgyűlési képviselők ingatlanjai ellen - általuk "figyelmeztető akciónak" nevezett - fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadásokat, de a csoport számlájára írják a Dér Zsuzsanna ingatlana ellen elkövetett támadást is. 2007. december 16-án az interneten megjelent közleményben figyelmeztették az összes országgyűlési képviselőt arra, hogy "senki nem utolérhetetlen", és ennek tudatában a 2007. december 17-i szavazáson nemmel szavazzanak.

  A nyomozóhatóság szerint ugyancsak Budaházy utasítására - aki magát "Katonai Parancsnokság" néven jelölte - 2008. február 7-éről 8-ára virradó éjszaka a csoport tagjai Cegléden, Dunaújvárosban, Rácalmáson, Gödön, Kunhegyesen, Sarudon hajtottak végre országgyűlési képviselők ingatlanjai ellen Molotov-koktélos támadásokat, ezzel akarták befolyásolni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény Országgyűlés általi elfogadását.

  Tavaly április 8-án egy miskolci országgyűlési képviselő, egy Szigetváron lakó országgyűlési képviselő és egy adonyi országgyűlési képviselő házánál helyeztek el Budaházy utasítására a csoport tagjai futball-labdába rejtett pokolgépet. A bombákat egy időben akarták felrobbantani, amit a rendőrség akadályozott meg.
  A gyanú szerint Budaházy adott utasítást a csoport tagjainak az MSZP kispesti és kőbányai székháza elleni 2007. október 19-ei Molotov-koktélos támadásokra is. A kispesti irodánál a felhasznált palackok nem gyulladtak meg, így végül csak százezer forint kár keletkezett az épületben. A kőbányai székháznál félmillió forint volt a kár.

  Meggyanúsították Budaházyt azzal is, hogy ő adott utasítást a "Vörös Csepel" nevű csepeli szórakozóhely, a Hollán Ernő utcai Broadway jegyiroda, a belvárosi Action Bár, továbbá a VIII. kerületi Magnum Fittnes Szalon elleni Molotov-koktélos támadásokra, és ugyancsak az ő megbízására követték el a Szilvásy György lesencefalui ingatlanja elleni támadást, valamint Csintalan Sándor bántalmazását."ű
  tudod erröl ezt irta az egyik nem balos nézetiről hires elv-társad-(N.E)”
 • 25. adalfold 2010. március 03. 09:11
  „EZ ÍGY VAN.
  "Kevesen tudják, de Budaházy György tárta fel és robbantotta ki a Sukoró-ügyet. A rejtélyes Baumag-ügyben pedig közvetett koronatanú lett volna.
  Budaházy György túl kényelmetlenné vált a hatalom számára, ezért félre kellett állítani.
  Budaházy György tehát azzal, hogy nyilvánosságra hozta a Sukoró-ügyet, sokak terveit húzta kereszetbe. Nem sikerült szép csendben eladni ezt a földterületet, mint már oly sokat kis hazánkban. Amit a Razzia meghirdetésekor vállaltak, azt a hazafi végre is hajtotta, és a nyilvánosság erejét felhasználva igyekezett megakadályozni a magyar föld kiárusítását.
  Jogtalan telekcserével szerezték meg a sukorói területet, amire a kaszinót építenék.
  Nem véletlen tehát, hogy Budaházy Györgyöt el kellett hallgattatni, mert sokakat zavart az igazság kimondása és nyilvánosságra hozása. Nem véletlen hogy majd 1 évig ültek bármiféle bizonyíték nélkül."”
 • 24. sj_666 2010. március 03. 08:22
  „Tisztázni kéne már végre 20 évvel a "gatyaváltás" után, hogy ki is volt a "terrorista halálbrigád" vezetője.”
 • 23. vitriol2 2010. március 03. 06:45
  „és hogy miért is gondolja a magyarság kb 90%a, hogy " hidfoglalo" és a jobbik együttmüködik minden téren? hát ezért:
  "Új szövetségre léptek a nemzeti erők: Sokan, sokféleképpen - egy célért

  2009. június 14., vasárnap Ópusztaszer mellett a pusztában találkoztak a magyar radikális jobboldal prominens képviselői, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait. A radikális párt szerint Magyarország ma az 1919-es Tanácsköztársaság szintjére süllyedt, ezért szükséges egy új szövetség létrehozása, amelyet ugyanúgy Szegeden kötöttek meg a nemzeti erők képviselői, mint 90 évvel ezelőtt, amikor létrehozták a Nemzeti Hadsereget.
  ,, Mindenki elfogadta a meghívást, 9 órakor Ópusztaszer mellett a pusztában találkoztak a magyar radikális jobboldal prominens képviselői, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait. Jelen volt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya, Zagyva Gy. Gyula, a HVIM elnöke, Toroczkai László szervező és a HVIM alapítója, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg szóvivője, Budaházy György,..."
  erröl az eseményről hasonoan-névszerinti felsorolással az összes un. szélsőjobbos honlap beszámolt köztük a jobbik honlapja is.

  Tehát miért is lenne szükséges összemosni azt ami már korábban "összemosodott"
  értitek:"megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait. "”
 • 22. Diák 2010. március 03. 06:26
  „Lendvai Cenzor Ildikó mutasson jó példát: mondjon le! Eleget rontotta a levegöt.”
 • 21. jörg 2010. március 02. 23:55
  „akinemfél

  bizony én is, jaj,jaj, nagyon keserveset csalódtam Kriszta néniben, most morzsolok el épp egy könnycseppet értem.... borzalom, végítélet és lészen fogaknak csikorgatása...

  MONNYONLE! MONNYONLE! MONNYONLE!”
 • 20. akinemfél 2010. március 02. 23:07
  „Igen ! Mondjon le Kriszta néne ! Engem ne képviseljen ilyen alak !”
 • 19. akinemfél 2010. március 02. 22:48
  „Es Kriszta nénéék hirdetik a Nagy Elszámoltatás programját ? Miért nem mond le,ha ezzel sok száz lelkes Jobbikos kopogtato cédula gyujto munkáját tette tonkre. Hajaj ! Nagy a baj :)))”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálffy István KDNP-s jelölt lesz

A KDNP színeiben indul a tavaszi országgyűlési választásokon Pálffy István televíziós műsorvezető, aki mostantól szünetelteti műsorkészítői tevékenységét. Tovább olvasom