Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Lemondott és kilépett az MPKE elnöke

A Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület (MPKE) elnöke, Kiczenko Mária sajtóközleményben tudatta lemondását.

Ebben leírja: ˝Az MPKE rendkívüli, augusztus 11-i taggyűlésén 2 nem, 2 tartózkodás mellett a tagok megszavazták, hogy az egyesület támogatja Szabó Miklós független polgármesterjelöltként való indulását az októberi önkormányzati választásokon, valamint 3 nemmel szemben az igenek többségével arról is döntöttek, hogy az MPKE listát indít és mind a 10 körzetben állít jelölteket.

Több tag határozottan ellenezte, hogy az MPKE önállóan jelölteket indítson az előttünk álló helyhatósági választásokon; hogy jobboldali összefogás nélkül, direkt a Fidesszel szemben induljon.  
Több tag határozottan ellenezte, hogy az MPKE önállóan jelölteket indítson az előttünk álló helyhatósági választásokon; hogy jobboldali összefogás nélkül, direkt a Fidesszel szemben induljon. Alapszabályunk szellemiségével ellentétes, hogy jelöltállítással az MPKE is növelje a baloldali jelöltek esélyeit azáltal, hogy a jobboldalon még több jelölt indul. A szeptember elsejei taggyűlésen az alapos eszmecserét és éles vitát követő szavazás megerősítette az augusztus 11-i döntést˝ – írja Kiczenko Mária elnök. Közleményében bejelenti: az elnökségről lemondott és október 6-ra összehívta a tisztújító közgyűlést. Bejelentette továbbá, kilép az egyesületből öt tagtársával együtt.

Olvasóink írták

 • 5. IM 2010. szeptember 18. 20:50
  „Sajnálom , hogy a bent maradt tagok elfelejtették mért is alakultak meg. " A VÁROSÉRT" De ez már nem arról szól.”
 • 4. lampi 2010. szeptember 15. 20:34
  „Csatlakozom az előttem (3.) szólóhoz. Igaza van. A Kisalföld nyögvenyelősen hozta le ezt a írt, miután a Mosonvármegye honlapján már egy hete olvasható. Nem így, kivonatolva, hanem csonkítatlanul.”
 • 3. Abrafax 2010. szeptember 15. 20:10
  „Le a kalappal Maja előtt, hogy a rossz döntést nemcsak felismeri, de ki is tudja mondani. Reszpekt. De tisztelet az eddigi, összefogást segítő politikai munkáért is.

  De a Polgári Kerekasztal egész eddigi tevékenységét valóban megkérdőjelezi a mostani, önálló lista- és polgármesterállítás, ami ezzel az egyesület hattyúdala is lesz. Ha Szabó bukik, vele buknak. Ha véletlenül nyerne, Kovács Tamás várható alpolgármestersége és Miklós a szocialistákkal tervezett koalíciója tenné be a kaput.
  Lehet, megmenekült volna az MPKE becsülete, ha a Miklós-féle Lokálpatrióta Egyesület bejegyzése nem csak aug. 27-én emelkedik jogerőre. Bár, ha nem ezen, akkor a következő keresztúton fordult volna ugyanaz a csapat rosszfelé. Kár, hogy így ér véget a Kerekasztal története.”
 • 2. Imcsi 2010. szeptember 15. 12:43
  „"1995-ben többek között azért alakult meg az MPKE, hogy a baloldali győzelem után tegyen valamit, próbálja meg ellensúlyozni a baloldali liberális többséget. Azóta 15 év telt el, és az MPKE igyekezett háttérben maradni, a direkt politizálást a pártokra bízni, és legfeljebb csak támogatott egyes jelölteket. Ugyanakkor az egyesület mindig az összefogás híve volt, több, de inkább kevesebb sikerrel próbált összekötő szerepet játszani a jobboldali pártok között az évek során."

  Na, tessék, kiléptek a háttérből, és már borul is minden!”
 • 1. vizsla 2010. szeptember 15. 08:43
  „van gerince!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztak a csornai képviselők az utolsó ülésen

A költségvetés módosításáról döntöttek utolsó rendes ülésükön a csornai képviselők. Elfogadták a… Tovább olvasom