Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lehet más a politika: bemutatkoztak a megyei képviselőjelöltek

Hétfő délután színre léptek a 2010-es választások "fekete lovának" tartott, a Lehet más a politika (LMP) pártnak a megyei egyéni képviselőjelöltjei Győrben.


Az összességében fiatalos csapat benyomását keltő LMP-ből Pinczés Bálintra (1. választási körzet), Debreczeni Lászlóra (2. választási körzet), Beyer Ildikóra (3. választási körzet), Oross Dánielre (4. választás körzet), Partizer Gergőre (5. választási körzet), Borbély Tamásra (6. választási körzet) és Bebesi Józsefre (7. választási körzet) szavazhatnak a választópolgárok.

Partizer Gergő, az LMP Győr-Moson-Sopron megyei koordinátora elmondta: "baloldaliak, jobboldaliak, liberálisok és zöldek egyaránt vagyunk. Úgy gondoljuk, hogy külön-külön egy-egy politikai mozgalom vagy eszme nem adhat választ a 21. század kihívásaira".


Milyen megyei kitörési pontjai lehetnek az LMP politikájának?

Erre az újságírói kérdésre úgy válaszolt Oross Dániel, hogy lokálisan szeretnék az LMP politikájának minél több elemét megvalósítani.

Ezen kívül szóba került a Szigetköz tájökológiájának megőrzése, valamint az is, hogy a kis falvakat összekötő úthálózat jobb minőségű legyen szűkebb pátriánkban. "Négy sarokpontja van az LMP politikájának: a zöldfordulat elérése, a foglalkoztatottság növelése, a vidék és az oktatás fejlesztése" – közölte Partizer Gergő.

"A foglalkoztatottság sajnos gyenge Magyarországon, s szűk réteg viseli a terheket. Ezen mindenképp változtatni kell, a munkaadók- és vállalók segítése fontos kérdés politikánkban. Elsősorban az építőiparban és a zöldszektorban véljük úgy, hogy van potenciál a munkaerő növelésére" – magyarázta Partizer Gergő.


LMP: megcélozták az öt százalékos határt.
LMP: megcélozták az öt százalékos határt.


"A vidékfejlesztés terén nem szabad a termőföldeket kiengednünk a kezünkből – vagyis a külföldiek földvásárlási moratóriumát nem szabad feloldani –, miközben a biogazdálkodás minél intenzívebb térnyerésével újra Európa éléskamrájává válhat hazánk.

Az oktatás sajnos messze elmarad a várt színvonaltól itthon. Ráadásul nagyon igazságtalan a rendszer, mivel a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy a gazdag szülők gyermekei jó eséllyel indulnak az életben a tanulmányaikat követően, miközben a szegény szülők gyermekeinek nem ad különösebb lehetőségeket az iskola.

Egy biztos: a tanároknak a megbecsültséget vissza kell adni, s el kell érni azt is, hogy a jó képességű fiataloknak is vonzó legyen a tanári pálya" – mondta az LMP Győr-Moson-Sopron megyei koordinátora.

Partizer Gergő végezetül hozzátette: "a társadalmat megbolygató a romakérdés mellett nem szabad szó nélkül elmenni, de erre a kérdésre sem a rasszista, sem az antirasszista válasz nem jó, sokkal inkább azon kellene dolgozni, hogy minél több romát sikerüljön bevonni a foglalkoztatottságba".


Az LMP megyei jelöltjeiről kicsit bővebben

Pinczés Bálint
(Győr-Moson-Sopron megye 1. választókerület)

Gyakran azt mondják, a zöld politika a gyermekeinkről, az unokáinkról szól.

Számomra legalább ilyen fontos az, hogy megfeleljek annak a példának, amit a nagyszüleim állítottak elém. A fővárosban nőttem fel, a nyarakat azonban – pesti srácként – a nagyszüleimnél, Dunapatajon és Nyúlon töltöttem.

Az ELTÉ-n végeztem filozófusként, amit később angol-francia szinkrontolmács-diplomával egészítettem ki a budapesti Műegyetemen. Dolgoztam Franciaországban idős embereket gondozó egyesületnél, vezettem zöld civilszervezetet, és irányítottam magyar tolmácsokat külföldi konferenciákon.

Debreczeni László
(Győr-Moson-Sopron megye 2. választókerület)

43 éves internetes kommunikációs szakember, egy győri webfejlesztő cég vezetője vagyok. Győrött, Nádorvárosban élek nyelvtanár párommal és két gyermekemmel Lilivel (9 éves) és Lóránttal (6 éves).

Városunk, Győr sorsa, fejlődése és a szűkebb-tágabb közösségem ügyei korábban is érdekeltek, de egyéni politikai ambícióim nem voltak, sosem akartam a mai értelemben vett politikus lenni.

Azért fogadtam el a Lehet Más a Politika (LMP) képviselő jelöltségi felkérését, mert azt gondolom, hogy a közéletben gyökeres változásra van szükség, és ezért a változásért személyesen is ki kell állnunk, tennünk és cselekednünk kell.

Beyer Ildikó
(Győr-Moson-Sopron 3. választókerület)

1977-ben születtem Győrben. Születésem óta Szabadhegyen éltem – gyermekként  lakótelepen, majd családi házas övezetben. Egy éve költöztem férjemmel a város szívébe, Révfaluba. Gyermekkoromtól kezdve zenével átitatott légkörben nőttem fel.

Diplomámat az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán szereztem német-ének-zene szakon. Tanítottam iskolarendszerben, de lassan 10 éve Győr legelismertebb magánnyelviskolájában dolgozom.

Mivel rengeteg győrit tanítottam már - középiskolást, cégvezetőt, munkanélkülit és nyugdíjast egyaránt, - így a kreativitást és párbeszédet igénylő feladatokon keresztül megismertem a helyiek problémáit és gondolatait a legkülönbözőbb témákról.

Oross Dániel
(Győr-Moson-Sopron 4. választókerület)

1985-ben születtem Mosonmagyaróváron. Gyermekkoromat a Szigetközben töltöttem, majd szüleim Szombathelyre költözését követően általános és középiskolámat Szombathelyen végeztem, apai ápolt ágon családi kapcsolataim azonban mind a mai napig szülőföldemhez kötnek.

2004 ősze óta Budapesten tanulok, jó tanulmányi eredményeimnek köszönhetően 2006-ban egy évet a belga Université de Ličge ösztöndíjas hallgatóként töltöttem. 2009 nyarán végeztem az ELTE politológia szakán, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskolájának hallgatója vagyok, kutatási területem az ifjúságpolitika.

Emellett 2007 őszétől az ELTE Bölcsészettudományi karán esztétika-művelődéstudomány szakán folytatom tanulmányaimat.

Partizer Gergő
(Győr-Moson-Sopron 5. választókerület)

20 éve születtem Dunaújvárosban.

Két éve győri egyetemista vagyok. 2009 márciusában kerültem kapcsolatba az LMP-vel, véleményem szerint ez az egyetlen demokratikus szervezet, amely a bebetonozott magyar politikai közéletet képes megbontani.

Ezért csatlakoztam a mozgalomhoz és társaim megyei koordinátornak választottak. Személyesen tapasztaltam a csornaiak elkeseredettségét, kiábrándultságát.

Elsődleges célom, hogy ezt a társadalmi problémát kezeljem, szeretném elérni, hogy a részvétel fontosságát az 5. választókerület lakói is magukénak érezzék.

Borbély Tamás
(Győr-Moson-Sopron 6. választókerület)

1983-ban születtem Kapuváron. Szerencsés gyermekkorom volt, hisz egy kis faluban, Rábakecölben nevelkedhettem, ahol gyermekként kihasználhattam a kisiskolák, s a vidéki zöld környezet nyújtotta előnyöket, s lehetőséget.

Tanulmányaimat a megyeszékhelyen, Győrben folytattam, ahol előbb közgazdasági érettségit, majd az Apáczai Főiskolán népművelő szakot végeztem. Másod diplomámat a Széchenyi Egyetemen, szociális munkából szereztem.

Jelenleg egy alapítványnál dolgozom, amely hajléktalan emberek segítésével foglalkozik.

Bebesi József
(Győr-Moson-Sopron 7. választókerület)

Bebesi József vagyok, a Lehet Más a Politika (LMP) helyi jelöltje.
1955-ben születtem Sümegen. 30 éve lakom Sopronban a párommal, aki középiskolai tanár. Egy gyermekünk van.
9 éve a Nyugat-magyarországi Egyetemen dolgozom, a kollégiumokat irányítom.
 
15 évet tanítottam, de dolgoztam a közművelődésben is. A környezetvédelemmel korán kapcsolatba kerültem. Rendszeresen szerveztem táborokat az Egyetemi Kaán Károly Ökoklub szakmai segítségével. Kerékpárkör vezetőként az egészséges, tiszta környezet ügyét képviseltem szakmai fórumokon.

A rendszerváltás óta a közéletnek a szemlélője és aggódója voltam.  

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. t-a-ibi 2010. február 10. 20:09
  „Hiánycél: éles vita az IMF és a kormány között

  Oszkó Péter pénzügyminiszter határozottan cáfolta a Magyar Nemzet internetes kiadásában az IMF delegációnak tulajdonított állításokat szerdán az MTI-nek.

  A lap szerint szerdán egyebek között azt írta, az IMF delegációja úgy látja: további intézkedések nélkül nem tartható az idei évre megjelölt 3,8 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánycél, újabb, mintegy 250-300 milliárd forintos megszorító csomag nélkül az idei magyar deficit 1-1,2 százalékponttal lesz magasabb a tervezettnél.

  Ahhoz kapcsolódik vagy csak véletlen?: 1milliárd 240millió dollár ugye --240.000.000.000Ft azaz 240milliárd Ft
  IMF-hiánycél 250-300 milliárd ft”
 • 40. t-a-ibi 2010. február 10. 19:24
  „<moderálva>

  Kártérítési pert indítottak a MÁV ellen a holokauszt áldozatainak örökösei
  2010. február 10. 17:28

  Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei; jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában. A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. A felperesek - túlnyomórészt a magyarországi holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói - 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik.

  Kattintson a hirdet?sre!
  Holokauszt - Auschwitz - Koncentrációs tábor
  Magyar Távirati Iroda Rt.
  MTI Rt. FotĂłarchĂ­vum
  A holokauszt áldozatainak örökösei és közeli hozzátartozói egyebek között azért perlik a MÁV-ot, mert az "tudatosan biztosított" szerelvényeket ahhoz, hogy 1944 márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, valamint azért, mert megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől, megszegve ezzel a népirtás tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt. A perirathoz egy olyan fotót is csatoltak, amelyen MÁV feliratú vagonok és előtte emberek láthatók, az aláírás szerint zsidók szállnak be a kocsikba.  A kereset szerint a MÁV "pontosan tudta, mit tesz". Csaknem minden szerelvényét éjjel-nappal arra használta, hogy az embereket Auschwitzba szállítsa. A szerelvények üresek voltak, amikor Magyarországra visszatértek. "Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer zsidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani" - olvasható az okmányban.  A dokumentum szerint bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni.  A keresetet kedden nyújtották be az illinois-i északi kerületi bíróságon, az ügyben már kijelölték a bírót.  (MTI)”
 • 39. meir 2010. február 07. 05:42
  „Haaaat,nem egy rossz otlet,az biztos!!! mindenfele politikai iranyzat kepviselve egy partban!!
  az biztos hogy igy sokkal egyszerubb komoly donteseket meghozni,mint az orokos veget nem ero part vitakkal a jelenlegi parlamentaris viszonyok kozott!!!
  lehetseges nagyon is hogy a XXI-ik szazad Magyarorszaganak jot tenne egy ilyen kormanyzas!!!
  gondoljatok csak kisse melyrehatobban bele:
  mennyivel egyszerubb igy megvitatni egy-egy fontosabb dontest ha az ellenzek mar eleve kepviselve van ugyanabban a partban??sokkal gyosabb,es hathatosabb lenne barmely dontes meghozatala!!”
 • 38. littlesue05 2010. február 02. 15:31
  „Hello Mindenkinek,

  az LMP-nek VAN programja (lásd a honlapjukon, ahogy vki előttem már írta; lehetmas.hu ), ellentétben a Fidesszel és az MSZP-vel. A két régi, "nagy" párt csak egymást ócsárolja, de hogy mit tennének, konkrétan, arról egyik sem beszél. Hatalmat akarnak, mindenáron a betokosodottak.

  A Lehet Más a Politika szerintem egy nagyon modern, friss, nyitott tömörülés. Semmi köze más pártokhoz, ők nem az átkosból ittragadt gondolkodású aggastyánok. Nagyon ráfér a magyar politikára a tiszta lap.

  Olvassatok utána, és azután dumáljatok. Hajrá LMP! :)”
 • 37. bizony 2010. február 02. 13:14
  „t-a-ibi!
  "Ez olyan alakulat, mint amikor azt mondják, megtalálható közöttünk: lótolvaj, tyúktolvaj, zsebes, jós, házasságszédelgő, börtöntőtelék, stb. ..... még gyilkos is."
  Tudnál erre példát mondani? vagy csak ez jutott eszedbe?

  Valaki emlegette, hogy a jobbi ellen lejárató kampány megy, akkor mit csinálank itt jobbikosok?
  Ha valaki utálja az lmp-t minek olvassa a megjelenéseiket?”
 • 36. t-a-ibi 2010. február 02. 12:22
  „26. hozzászólás babem 2010.02.01. 23:38
  t-a-ibi
  Látod megint az a fránya előítélet.
  Egy szóval nem utaltam rá, kinek a nevében írtál.

  Előítélet?-- igyekszem, úgy és olyan hozzászólást írni, hogy előtte tájékozódom.
  Ezt tettem az elempé-vel is, nem most alakultak, tavaly.

  Ez olyan alakulat, mint amikor azt mondják, megtalálható közöttünk: lótolvaj, tyúktolvaj, zsebes, jós, házasságszédelgő, börtöntőtelék, stb. ..... még gyilkos is.
  Na utána nézel, és kifejted a véleményed, mert a felnőtteknek kell, hogy legyen önálló véleménye.”
 • 35. kolombela 2010. február 02. 11:38
  „23. babem 2010.02.01. 23:15
  "NEM A VÉRÜNKET KÉRIK, CSAK A SZAVAZATUNKAT!!!"
  EGYENLŐRE!. mAJD ANNAK IS ELJÖN AZ IDEJE, AMINT MEGFELELŐ (PL:ZSAROLÓ) POZICIÓBAN LESZNEK.
  sEMIVEL SEM KÜLÖNBEK, MINT A SZADESZ, CSAK A RETORIKÁJUK MÁS, DE UGYANAZT MONDJÁK.”
 • 34. kolombela 2010. február 02. 11:28
  „Itt az új szadesz, báránybőrbe csomagolva.
  ""baloldaliak, jobboldaliak, liberálisok és zöldek egyaránt vagyunk."
  Isten mentsen egy ilyen színes párttól. Mindig arra forognak, amerre a kedvező szél fúj. Egyébként meg ugyanolyan mélyliberálisok, mint az elődpárt. Majd szép lassan beszivárognak az szdsz-es tolvajok is.”
 • 33. Túrabakancs 2010. február 02. 11:22
  „Ovinkor!
  Nem kell megfogadni a tanácsomat, viszont akkor a polgárok sokadszorra is szívni
  fognak, pedig már elérte a tűrőképességük azt a pontot, amikor könnyen robbanhat
  a társadalmi bomba! Trükkök százai működnek, és ez a választásokig csak erősödni fog.
  Megmentő én? :) Értem ám a cinikus kijelentésedet ezzel kapcsolatban...”
 • 32. remélő 2010. február 02. 08:05
  „27. hozzászólás kvantum 2010.02.01. 23:44
  Gyenge poénokon mosolyogni, a másikkal való beszélgetés, véleménycsere helyett csak feszültséget levezetni (OK, belefér ez is de, hogy "csak" ez legyen), szavakon lovagolni, azt nézni hogy lehet lealázni a másikat ..... Ez szerintem mérhetetlenül sivár és lehangoló.

  Angels777 2010.02.02. 00:54
  Ha diplomát akarsz szerezni szerintem még nem késtél le semmiből, fiatal vagy. De egyébként szerintem nem a diploma, a lakhely és a foglalkozás a lényeg (de még csak a származás és a faji hovatartozás sem) hanem, hogy mit gondolsz, mit mondasz és mit cselekszel. Egy politikusnál és egy fórumozónál is ez számít leginkább.”
 • 31. Angels777 2010. február 02. 00:54
  „én is 77 ben születtem, nincsen diplomám, nem lakom Révfaluba ...... a magánnyelviskola ha a Voki akkor véleményem nem írhatom, mert törlik .... A cikk címe a lényeg a LEHET szó mindent elárul ... ÉS 21-ES Túrabakancs most jól mondja !!”
 • 30. makacs 2010. február 02. 00:20
  „kedvesJazz8,
  Most, hogy mondtad, az ep programot megtaláltam, ami korrekt és amiben persze sok minden benne van, de átlátható Választási programot nem látok. Lehet az én hibám”
 • 29. babem 2010. február 02. 00:00
  „Ja és kimaradt valami. Lehet, hogy még mindig csak egy naív gyerek vagyok aki hisz az emberekben?
  És akkor mi van?”
 • 28. babem 2010. február 01. 23:56
  „kvantum

  46 éves vagyok 3 gyerekkel, 67m2-es lakásban és egy 7éves Suzukival.
  És akkor mi van?

  Nem vagyok politikus, magyar terméket gyártó cég alkalmazottja vagyok.
  És akkor mi van?

  Kiváncsi vagyok a magyar politikai helyzetre, megpróbálok tájékozódni, elolvasom a pártok (és a hozzájuk kapcsolódó portálok) írásait. Megpróbálok a szavazatommal (is) tenni valamit az országunkért.
  És akkor mi van?”
 • 27. kvantum 2010. február 01. 23:44
  „babem, őszintén, csodálod? Ez már a "huszonakárhányezredik" párt, aki fejleszteni akarja az oktatást, a vidékieknek munkát akar adni, a szokásos, bejáratott anekdoták. Nem azt mondom, hogy nem szép gondolatok, tervek ezek, csak unalmas és egyáltalán nem látok benne forradalmian új eszmei, erkölcsi értéket az előző pártokhoz képest.

  ---

  25. hozzászólás remélő 2010.02.01. 23:28

  "Még mindig ennek a két tábor püföli egymást ahol éri stílusnak kell mennie?"

  A ...talicskás megnyilvánuláson, LMP-s szójátékokon legalább mosolyog az ember, levezeti a feszültséget, de egy ilyen mondat után az ember agyában mérhetetlenül magas entrópia keletkezik, ha ez jelenti a "más" -t, köszönöm, nem kérek belőle.”
 • 26. babem 2010. február 01. 23:38
  „t-a-ibi

  Látod megint az a fránya előítélet. Miért gondolod, hogy az LMP nevében írtam és egyáltalán miért gondolod hogy az LMP-re akarok szavazni?”
 • 25. remélő 2010. február 01. 23:28
  „Még mindig ennek a két tábor püföli egymást ahol éri stílusnak kell mennie? Ahol érvek, gondolatok vagy akár érdemi vita helyett elég egy alsó tagozatos szintű viccesnek szánt szójáték (LMP = LEHET MÁSKÉPP LOPNI) és emellett a zsidózás, ...talicskázás adja a magvasabb hozzászólásokat. Tényleg ez lenne a jobbik Magyarország? Tényleg ezt akarjátok, ebben érzitek jól magatokat? Tényleg nem kell vagy nem is lehet más?”
 • 24. t-a-ibi 2010. február 01. 23:28
  „23. hozzászólás babem
  ÉBREDJETEK MÁR FEL!

  Nagyon szépen írtál,--az óvodásoknál, jó pontot is érhetne.

  Bocsánat, de én nem ezekre az LMP-és jelöltekre, szeretném leadni a voksomat.
  Lehet? és nem baj!

  Remélem felébredsz, itt választások lesznek és nem babazsúr!

  Hiába kérik a szavazatomat, azt azokra adom akik engem, a magyarságot képviselik.
  Ez az egyedüli párt a Jobbik!”
 • 23. babem 2010. február 01. 23:15
  „Látom itt is megindult bennünket leginkább jellemző "szóljuk le - köpjük le - rúgjunk bele egyet" hozzászólások áradata. Aztán majd ha mégsem jönnek be a nagy pártok igéretei, mindenkit hibáztatni fogunk, kivéve magunkat.

  Sokszáz ismerősömön segítettem önzetlenül ügyesbajos dolgaiban. Fogalmam sincs kire fognak szavazni, nem is érdekel.

  DE LEGALÁBB EGYMÁSNAK ADJUK MEG AZT A SZUVERÉN JOGOT, HOGY ARRA ADJA A VOKSÁT AKIVEL LEGINKÁBB SZIMPATIZÁL!!

  Ha a választás után elhív valamelyikőtök, hogy segítsek neki valamiben és véletlenül szóba kerül ki kire szavazott, akkor rettegjeg elmondani neki?

  NEM A VÉRÜNKET KÉRIK, CSAK A SZAVAZATUNKAT!!!

  ÉBREDJETEK MÁR FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 22. Ovinkor 2010. február 01. 23:02
  „Túrabakancs 2010.02.01. 22:54
  Megfogadjuk a tanácsod, ó, a nemzet óvó bajnoka.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: árazzák be a pártok kampányígéreteit!

Az MDF a Költségvetési Tanács elnökéhez fordul, hogy "árazza be" a pártok kampányígéreteit. Tovább olvasom