Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Kránitz: Álljunk ki a demokratikus Magyarország mellett

Megjelent a félelem légköre, sokakat megrémít az a felfogás, amit Jobbik, és az a populizmus, amit a Fidesz képvisel - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kárintz László (MSZP), a soproni 7. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje.

- A választásokig mindössze egy hét van hátra, a húsvéti ünnepek előtt nehéz szívvel tudok ilyenkor az igazi tétről beszélni - fogalmazott Kránitz László. – Az ország számára szomorú kérdés, hogy megmarad-e az elmúlt húsz évben felépített demokratikus intézményrendszer. A Fidesz kétharmados elképzeléseivel újra akarja írni az alkotmányos berendezkedést, és egy egypártrendszer bevezetéséről beszél.

Aki elutasítja az erőszakot, és nem tartja helyesnek, hogy csupán egy párt betonozódjon be a Parlamentbe, - kérjük - válassza az MSZP-t. Azoknak, akiknek fontos a biztonság, a nyugalom, a magánélet szentsége, a véleménynyilvánítás szabadsága voksoljanak a szocialista pártra. Felelős állampolgárként mindenki éljen választójogával, és szavazatával álljon ki a demokratikus Magyarország mellett.

Kránitz László hozzátette, a Fidesz szerint az ország romokban hever, de ezt az igazságtalan állítást cáfolják a tények. 2001 óta jelentősen növekedett a nyugdíjak és a bérek vásárlóértéke, több száz kilométernyi autópálya épült, 500 ezerrel több autó jár az utakon, egymillióan költözhettek új lakásba, számos felújított iskola, óvoda, út, egészségügyi intézmény létesült.

Nem szabad engedni, hogy az ország lakónak közös munkáját és eredményeit politikai célokból meghamisítsák, lebecsüljék - zárta Kránitz László.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. adalfold 2010. április 07. 10:30
  „http://index.hu/belfold/2010/valasztas/szabalytalanul_tablazott_a_fidesz_szombathelyen/
  ( A JOBBIK FELHÍVÁSA NYOMÁN DÖNTÖTT A FIDESZ SZABÁLYSZEGÉSÉRŐL AZ ovb!)

  VÁLTOZÁS?
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/30/kodosit_a_fidesz_az_adoterveirol/

  MSZP A FIDESZ ROKONPÁRTJA, ÖSSZEFOGÁS GYURCSÁNYÉKKAL?:
  http://www.youtube.com/watch?v=sIxKes__vzs

  ORBÁN HA MÉGEGYSZER VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYT SZEG MEG, VISSZAUTASÍTJÁK A VÁLASZTHATÓSÁGÁT:
  http://index.hu/belfold/2010/valasztas/ovb_jogserto_volt_orban_kampanya_a_zugloi_zeneiskolaban/

  KELL AZ EGYPÁRTRENDSZER? NEM!! CSAK A FIDESZ NEM.
  NE LEGYEN 2/3! VESZÉLYBEN A DEMOKRÁCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 62. Luighi 2010. április 07. 08:09
  „Engem a Nokia dobozozás, Bkv-zás, Grippenezés rémít meg! Hja a Grippenezés az Fidesz, a többi Mszp!
  És persze az 50 évre titkosítás (olajügyek) is Fidesz!”
 • 61. FREDDY/S 2010. április 07. 04:13
  „Akik eddig a demokráciát nem ismerték, akkor hogyan akarnának azt alkalmazni, mert ez csak egy újabb ígérgetési forma, nemde...”
 • 60. adalfold 2010. április 06. 16:22
  „A FIDESZ MEG ÖSSZE FOG FOGNI SZAVAZÓI MEGVERETŐIVEL, A ,,RETTEGETT" MSZP-VEL. PONT.
  http://www.youtube.com/watch?v=sIxKes__vzs
  ez a BIZONYÍTÉK.”
 • 59. látó 2010. április 06. 14:56
  „Magyarországon az elmúlt 8 évben, a globális "elit" helyi "helytartói" végbevitték küldetésük, tönkretették a középréteget! Következmény: Uralkodó elit, illetve rabszolgák hada...Ha holnaptól megszűnne valamennyi korrupció az országban a fontos helyeken pedig szakmai döntések születnének akkor is egy generációnyi időre van szükség ahhoz, hogy újra legyen meghatározó középréteg...Önök szerint erre mennyi az esély?”
 • 58. Feri1 2010. április 06. 13:23
  „"Volt itt egy ország 2002-ig.
  Nem vetett fel bennünket, hétköznapi embereket a pénz akkor sem, de volt egy többé-kevésbé kiszámítható jövő: szerény, de biztos növekedéssel.
  Nem tűnt el az államadósságunk, de nem is emelkedett az egekbe, s hosszabb távon inkább annak csökkenésére volt esély, nem pedig emelkedésére.
  Nem mi voltunk a Föld legelső nemzete, de azért büszke lehettünk rá, hogy magyarok vagyunk, s bizton számíthattak rá határon túli nemzettáraink is, hogy az anyaország minden lehetséges eszközzel kiáll értük.
  Nem tűnt el a közéletből a korrupció, de nem is uralta ezt: lehet itt kérem simicskázni, josziptotozni, szőlőbányászni: mindez smafu ahhoz a szennyhez képest, ami manapság ömlik ránk: szinte már fásultan vesszük tudomásul az újabb ügyeket.
  Minden híreszteléssel szemben akkor is jogállam volt: nem volt ugyan heti parlamenti ülés, de nemigen fordulhatott volna elő, hogy az akkori kormány brutálisan szétveressen egy baloldali megmozdulást-tüntetést, minden következmény nélkül.
  Nem voltak ugyan parlamenti vizsgálóbizottságok, viszont az elmúlt évek hasonló intézményei milyen eredményt értek el? Tud valaki ilyenről? Valójában semmi céljuk nem volt, mint a ,,Kenyeret és cirkuszt!" régi programból az utóbbit megvalósítani. Mivel jobb ez, mint az előző gyakorlat?

  Lehet magyarázni a bizonyítványt, lehet itt nyugatosodási kísérletről beszélni, modernizációról (már a szót is rühellem), valójában ennél sokkal egyszerűbb a helyzet.
  2002-ben a szocialista - szabaddemokrata alakulat ígéretek tömkelegével megvásárolta a megvásárolhatók szavazatait, nem törődve az ország tényleges lehetőségeivel; miniszterelnök-jelöltnek, később miniszterelnöknek megválasztottak egy olyan tutyimutyi fantáziátlan politikust, akinek szemhatára legfeljebb a varaderói strandig terjedt, meg a viszkiig, szivarig, az országról azonban semmiféle víziója nem volt. Ígéreteik nagyobb részét beváltották, majd amikor bizonyossá vált, hogy az ország ezekbe belerokkan, ,,szálanként" nagyobb csokrot begyűjtve szedték vissza mindazt, amit ,,adtak".
  Eközben módszeresen folyt az ország kifosztása, kiárusítása, folyamatossá váltak az értelmetlen reformok, az ember állandóan szégyenkezett, hogy a rosseb belém és másokba: miért nem akarunk ,,modernizálódni"?

  Igaz, épültek autópályák. Mennyiért is? Miből is? Hitelből csak a leghülyébbek nem tudnak költeni.
  Épült a metró. Na, ezt inkább hagyjuk.

  Nem kell ide semmilyen magyarázkodás: egy jó nagy X a megfelelő helyre, hogy meghallják: Uraim, a továbbiakban itt Önökre politikusként nincs szükség.
  Jelentkezzenek a munkanélküli hivatalban."

  http://sasika61mondja.blog.hu”
 • 57. intar 2010. április 06. 12:55
  „Egy jeles ismerősöm mondta: "Az emberi intelligencia mennyisége a Földön állandó. A népesség szaporodik......."”
 • 56. jucuska40 2010. április 06. 09:12
  „De jo hogy van kit mocskolni mindig mi????? Kit mocskolnátok ha nem lenne a fidesz???? Nem hogy azzal törödnétek amit tenni kellene ..hisz ti vagytok az élen nem??? Meg pár éve vagytok is!!!! Szégyen!!!”
 • 55. Kotongumi 2010. április 05. 23:50
  „Kránitz Úr! Maga itt él ebben az országban vagy egy másik bolygón? Van még ember, aki ezt a maszlagot elhiszi magának???”
 • 54. RábaViktor 2010. április 05. 22:16
  „Miért kéne szoci polgármestert választani? Nincs még elég körforgalom? Vagy kell még egy kis terület a fiának? Vagy kéne még egy mélygarázs? De nem is akarom sorolni a különböző panamákat, inkább felejteni kéne már az egészet.”
 • 53. fapofa77 2010. április 05. 18:26
  „Ugyan már jobbos fórumozók.. Ti elhiszitek hogy csak a maszop tehet az elherdált 8 évről? Mondja már el valaki, miben tett jót hazánknak a fidesz ez alatt a 8 év alatt? A reformokat a fidesz gáncsoskodása miatt meglépni nem tudó /vagy nem akaró/ kormány hibás, de az ország érdeke ellen dolgozó fidesz BŰNÖS. És a többség ma nekik hisz...
  Lesz majd itt kijózanodás a választások után nem sokkal...
  Ősszel meg majd szoci polgármestert választunk...
  Mert az emberek a hazugságot kegyetlenül megbüntetik, és őszre kiderül, hogy melyik oldal a nagyobb hazug...”
 • 52. rob 2010. április 05. 17:51
  „Megjelent a félelem légköre...
  Kránitz elvtárs Úr!! Még van Önnek/Önöknek képe ilyet mondani, kijelenteni???
  Nézzen őszintén a tükörbe és húzzon, ill.húzzanak el a mocskos rabló bandájukkal pl.Etiópiába. Ez az elfogult
  "hívőkre" is értendő!!”
 • 51. Filtec 2010. április 05. 16:38
  „Re: #50 reális!

  Tudod jól hogy nem az anyagra (tégla, homok, ...) gondul ilyenkor az ember, hanem arra, hogy milyen pénzből?
  Ami a NETen van, az meg mese.”
 • 50. reális 2010. április 05. 15:51
  „Ott ön már körülnézett , a többi adat megtekinthető és elérhető a neten.Még csak annyit a ház téglából,meg az építkezéshez szükséges anyagokból van.”
 • 49. Filtec 2010. április 05. 12:21
  „ 
   
  Kránitz elvtárs!

  Maga hány éves?

  Miből van a családi háza?

  Mennyibe került csak a telek?

  Mindezt az adózott jövedelméből?

  Körül kéne nézni ott!!!

  Kedves olvasók! Szerintetek is?
   
   
   
   ”
 • 48. oooo 2010. április 04. 20:17
  „Tisztelt Kránitz úr, amikor önök neki állnak jobbikozni, joggal merül fel jobboldali emberben most akkor ki is a jobboldal ellenfele?
  Önök 8 évig eltűrték hogy azokat a szegény szerencsétlen magyar választópolgárokat- akiknek a szavazatára most bazíroznak- kisemmizzék, megalázzák utolsó forintjukat is a közre hivatkozva elszedjék.
  Lehet mondani itt az idő, de hol voltak 8 évig? Mutyiztak sunyiban az mszp mellet, kicsit kevesebbet mint ők,mert hát a fazék az övüké volt, de néha azért csurrant cseppent önöknek is. És most hogy van egy olyan erő akinek kezéhez nem tapad parlamentáris mutyi, fasizmusról, antidemokratizmusról ordibálnak.
  Értsék meg és fogják fel a társadalom már nem ´90-es évek szintjén gondolkodik.
  Van egy jelentős réteg aki nap mint felteszi a kérdést miért is kellene hogy nap mint átbasszanak?
  Ők egytől egyig a jobbikra fognak szavazni.”
 • 47. adele 2010. április 04. 19:19
  „Egyébként csak az ellen próbáltam beszélni, hogy itt Sopronban aki nem szereti a narancsot, azt nem veszik ember számba”
 • 46. adele 2010. április 04. 19:18
  „39. Nem tudom miből gondolja, hogy munkatársa voltam az előző polgármesternek. Ettől, még lehet más véleményem, mint Önnek.
  Egy biztos "örülök", hogy most csak grál lovagok dolgoznak ott.”
 • 45. passátos 2010. április 04. 08:27
  „Elég már a vigyorgó barmokból huzatok el jó messzire!”
 • 44. Luighi 2010. április 04. 00:56
  „Az Mszp BKV "alapszervezete már a sitt felé halad, mert előzetesben van! Álljon neki csomagolni a többi "szoci" is a fogkeféjét, papucsát! És vegyen fel bádog alsógatyát :-D

  20 évet a 20 évért!

  Gazdasági bűncselekményért 20 év, gyilkosságért 30év, többszörösen büntetetteknek erőszakos bűncselekményért tényleges életfogyt. ÖNELLÁTÓ börtönben, vagy kötél !

  ÉS HARMADOLÁS KIZÁRÁSSAL!!

  Élelmiszerrel történő szlhámosság(átcímkézés, hamisítás,stb) ezzel életek gyakran súlyos veszélyeztetése pl. ólomdioxid paprika min. 20 év de inkább tényleges életfogyt!

  Soha senkinek nem jut eszébe hulladékot élelmiszerként árusítani, mint most GYAKRAN!”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint melyik pártnak van bátorsága harcolni a hálapénz ellen?

Magyarországon az egészségügy vezeti a korrupciós listát. Évente milliárdok vándorolnak zsebből… Tovább olvasom