Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kovács László a demokrácia védelméről

Kovács László szerint a szocialista párt a parlamentáris demokrácia és a jogállamiság útján tovább haladó országot kívánja képviselni, megvédve a 20 éve alatt felhalmozott demokratikus értékeket, "szemben a Jobbik és a Fidesz tekintélyuralmi törekvéseivel".

Az MSZP korábbi elnöke, a Horn-kormány külügyminisztere, volt EU-biztos szerdai, szarvasi sajtótájékoztatóján azt mondta: pártjának célja "egy még igazságosabb és szolidárisabb ország megteremtése, amelyben nem nőnek, hanem csökkennek a vagyoni különbségek, ahol az kap elsősorban támogatást, aki rászorul és nem az, aki támogatás nélkül is köszöni, jól megvan".

A volt pártelnök szerint Magyarországnak még harmonikusabban kell beilleszkednie az Európai Unióba, és még jobban kell felhasználnia az ország javára az uniós támogatásokat.

Kovács László szerint kívánatos, hogy az ország továbbra is össze tudja egyeztetni a nemzeti és a közösségi érdeket, és ne higgye azt, hogy a nemzeti javára alá lehet rendelni a közösségi érdeket.

A szomszédságpolitikáról szólva kiemelte: olyan országot szeretnének, amelyik jó viszonyban van a szomszédjaival; ez érdeke Magyarországnak, valamennyi szomszédunknak, az itt élő kisebbségeknek és az ott élő magyar kisebbségnek is.

"A magyar kisebbség ügyét akkor szolgáljuk a legjobban a környező országokban, ha ezekkel az országokkal jó a viszony. Ha pedig feszült, akkor annak első kárvallottjai a magyar kisebbségek lesznek" - szögezte le.

Szerinte a parlamentbe biztos bejutónak számító Fidesz és Jobbik kínálata "csak csomagolásban különbözik", mind a két párt "tulajdonképpen egy tekintélyuralmi rendszer kiépítésére törekszik".

A Fidesz ezt egy nagyon elegáns szép csomagolásban, szalaggal átkötve, ezüst tárcán kínálja a választóknak - értékelte, hozzátéve: a Jobbik "nem vesződött a csomagolással", a jobbikos világ az "erővel való fenyegetés rendszere lenne".

Emlékeztetve arra az időszakra, amikor a Fidesz kormányzott, elmondta, akkor vezették be a háromhetes parlamenti ülésrendet, amivel "kizárták a vita lehetőségének kétharmadát". Kitért az ellenzék kezdeményezte parlamenti vizsgálóbizottságok megalakulásának megakadályozására is.

Hivatkozott egy jobbikos választási plakátra, amelyen az szerepel, hogy "elszámoltatás tiszta erővel". Mint mondta, az elszámoltatással nincs baja, annál inkább, hogy azt "erővel", és nem a törvényesség alapján képzeli el a párt.

"Ez azt sugallja, hogy aki az erősebb, az elszámoltatja a gyengébbet, mert a gyengébb nem tudja elszámoltatni az erősebbet. Ez nagyon messze áll a parlamentáris demokráciától" - mondta Kovács László.

Olvasóink írták

 • 20. GYMS 2010. március 25. 23:28
  „19!
  Ha esetleg rám gondolsz, én 43 éves vagyok.
  Hozzászólásod amúgy még paródiának is vérszegény... CSAK azért nem reagálok érdemben, mert éppen az előbb köszöntem el tőled. :)
  Pedig most is ízekre lehetne szedni minden egyes mondatodat, csak hát a fogadalmam kötelez! :)”
 • 19. Jerry 2010. március 25. 17:12
  „Én még emlékszem a Kövér köteles fenyegetésére is, volt szerencsém hallani.Sok szavazót elveszített miatta fidesz,ezért nem is engedik most nyilatkozni. Persze ov azon elszólása sem aratott osztatlan sikert, hogy 50 %-al csökkenti a köztisztviselők számát.Jól hangzó kampány fogás,ami viszont sok száz szavazat elvesztésébe is kerülhet.Az az elszólás sem használt a fidesznek, hogy ellenzék nélkül is lehet kormányozni, sőt akár parlament nélkül is.Az ilyen dakota közmondásoknak is köszönheti a fidesz, hogy 8 évet kellett várnia, hogy bársonyszékbe ülhessen újra a vezére.Persze erre a 20-on éves forumozók nem emlékezhetnek, hisz akkor még érettségire készültek, és nem a szavazó fülkébe.Apuka ment helyettük cédulát is gyűjteni,mert beígérték neki , hogy a fiacskája majd ingyen kaphat diplomát/,már ha jó pénzért megvették neki az érettségit/.”
 • 18. mazsi 2010. március 25. 06:58
  „6-dik hozzászólónak üzenem mit irsz 30 éves korodban ?”
 • 17. GYMS 2010. március 25. 00:34
  „NEM a plenáris üléseken folyik az érdemi munka a parlamentben, az csak cirkusz a magadfajta plebs-nek... :)”
 • 16. laposibenö 2010. március 24. 23:45
  „15 Bizony jól mondja Kovács ur. Nem felejtettük el a háromhetenkénti ülésezést . Tudod ez volt az a kérdésem
  amin ugy poénoztál hogy lehetne három évente is. Azt elhioszem hpgy nektek az meg is felelne. Persze nem három évenkénti fizetéséért ugye? De akkor már talán felesleges is a parlament. Elág lenne a koronatanács ?
  A vezér kedve szerinti időközönként összehívva egy kis feladatleosztásra. Jegyzőkönyv persze erröl se készülne. Fidesz körökben az nem volt szokás sose.”
 • 15. GYMS 2010. március 24. 22:29
  „13.

  Arra az emberre én személy szerint nem vagyok kiváncsi, aki eltűri, hogy a neonáci kurucinfó ajnározza!
  Méghogy a Magyar Hírlap a "gyűlölet hírlapja"? MUHAHA! Akkor a kurucinfó a média pöcegödre (minimum).”
 • 14. GYMS 2010. március 24. 22:27
  „11.!
  Te nem embertelen, csupán tájékozatlan vagy...de ez már legyen a te gondod!”
 • 13. Phobos 2010. március 24. 21:04
  „re 12
  Meg is teszi a Magyar Hírlap, érdekes, hogy a Magyar Nemzet is fideszes lap, még sem hoz le mocskolódó cikkeket. (eddig)
  Hogy állsz a döntéseddel ? fidesz vagy jobbik ?
  Hallgasd meg Pörzsét is 1-én, lehet én is elmegyek.”
 • 12. nanemá 2010. március 24. 18:14
  „,,köteles" fenyegetőzésével....... Legalább ne hazugságra hivatkoznál, ha már érveket keresel!
  Debreczeni mocsok könyvében ugyanis gyurcsányi bevallotta miként forgatták ki és használták fel a szemét kampányukban.

  Valószínűleg Vonával is megtennék ugyanezt.”
 • 11. embertelen 2010. március 24. 17:10
  „csiga_biga: Igazad van, de a demagóg szöveget félretéve a számok mást is mutatnak. A legutóbbi felmérések alapján a fidesz már leküzdötte magát 58 %-ra. Ebből 3 %-ot Orbán, 2 %-ot Kövér biztos, hogy még le fog dolgozni. Kövér, a híres ,,köteles" fenyegetőzésével korábban képes volt egymaga 10 %-kal csökkenteni a fideszes eredményeket. A Jobbik is képes még 4 %-ot elvenni, és máris 49%-nál tartunk. Gondolom, hogy eddig ez érthető. Abban is egyetértünk, hogy az országot csak egy erős parlament képes kihúzni a csávából. Lehet, hogy neked ez nem lesz érthető, de lehet erős parlament egy konstruktív ellenzékkel is, természetesen nem a kivonulós, mindent megakadályozó ellenzékre gondolok, mint amilyen a fidesz volt. A Jobbik ilyen ellenzék lehet. Ismétlem, egyedül csak a Jobbik képes megállítani Orbán Viktor várható ámokfutását.”
 • 10. nanemá 2010. március 24. 16:48
  „Demokrácia tolvajai! ATV honlapja!

  Folyamatosan érkeztek politikai megrendelések a BKV-hoz - erről beszélt Regőczi Miklós, a közlekedési vállalat korábbi vezérigazgató-helyettese a Népszabadságnak, illetve a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Előbbinek azt is mondta, hogy valóban az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelyeként működött a BKV, de ez így volt az előző húsz évben is. A BKV-ügyekben jelenleg hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezető azt állítja, hogy részben bűnbaknak, részben pedig áldozatnak tekinti magát. A közlekedési vállalat kiadásainak öt ezreléke felett rendelkezett, nem nála folytak el a nagy pénzek. Regőczi Miklós mindkét lapnak említést tesz arról is, hogy több olyan név is van, amely még nem került nyilvánosságra.

  Regőczi Miklós a Népszabadságnak adott interjújában arról beszélt, hogy két-három hetente kapott "politikai" megrendelést, míg a BKV vezérigazgató-helyettese volt. Megfogalmazása szerint a koalíciós politikusok vagy leginkább az ő közvetítőik folyamatos kérésekkel álltak elő. Főként Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjének tagjai, illetve - az SZDSZ részéről - leginkább Tóthfalusi György igazgatósági elnök intézett hozzá utasításokat. Egyszer Demszky Gábor főpolgármester is felhívta, hogy kössön a Sawyer Miller Grouppal szerződést. Szerinte a sors fintora, hogy velük komoly szakmai együttműködésük volt.

  Regőczi Miklós közben a Magyar Nemzetnek konkrétumokat is említett a politikusi kérésekből. Ilyen volt például, hogy Lendvai Ildikó egyik ismerősét kellett volna felvenni a céghez, mivel azonban alkalmatlan volt, végül egy külső cég szerződéséhez hozzácsapták a fizetése összegét és így kapta meg. Máskor Nyakó Istvánnak és feleségének intézett kölcsön buszokat, ingyen. Regőczi Miklós említette azt is, hogy Verebes István fiának egy készülő filmjét is támogatniuk kellett egy pármilliós reklámszerződéssel, mert "fontos, hogy Verebes jól kérdezzen a Nap-keltében".

  Burány cáfol

  Semmiképpen nem tudja elfogadni Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének két szerdai lapban megjelent állításait Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke. A politikus a köztévé Ma Reggel című műsorában rágalomnak nevezte, hogy a BKV az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelyeként működött volna.Burány Sándor - elmondása szerint - kizártnak tartja, hogy bármely MSZP-s politikus bűncselekményt követett volna el. Azzal kapcsolatban pedig, hogy valaki szívességet kért volna azt mondta: ha a kérés sérti a jogszabályokat, akkor feljelentést kell tenni. A szocialista politikus többször hangsúlyozta, hogy a nyomozóhatóság dolga kideríteni, hogy az olyan állításoknak, mint amelyeket Regőczi Miklós is tett, mennyi az igazságtartalma.

  Burány Sándor szerint az MSZP budapesti elnökségének nagy hibája, hogy későn nézett szembe a korrupcióval, vagyis inkább azzal, hogy sokakban a sajtóban megjelent állítások tényként rögzültek.”
 • 9. poto 2010. március 24. 16:41
  „GYMS

  Gratulálok tömören össze foglaltad.
  Egyet értek veled.”
 • 8. csiga_biga 2010. március 24. 15:50
  „embertelen: még el is hinném a demagóg szövegedet, ha a Jobbik nem 15%-on állna!
  Az országot most egy erős parlament képes csak kihozni a kakából. Ha szétaprózzuk a szavazatokat és egy többtagú koalíció jön létre, akkor azzal az elmúlt 8 év tehetetlenségét tetézzük.
  Gondold végig (logikusan)!”
 • 7. embertelen 2010. március 24. 15:38
  „Egyedül csak a Jobbik képes megállítani Orbán (Orsós) Viktor várható ámokfutását. Az mszp és a többi kis párt erre nem képes. Az ország csak akkor lehet erős, ha kisebbségbe kényszerítjük a fideszt, nem szabad engedni, hogy elérje az 50 %-os eredményt.”
 • 6. Deir_Yassin 2010. március 24. 15:34
  „Ez az ember az előző diktatórikus rendszer, készséges kiszolgálója volt, és most minket huszonéveseket akar kioktatni a demokráciából menjen édes anyjába....”
 • 5. GYMS 2010. március 24. 15:18
  „Vannak olyan cikkek, amelyeket azért nem olvasok el, mert már a címüktől rosszul vagyok! Na, ez pont egy ilyen cikk...”
 • 4. Csetneky 2010. március 24. 14:03
  „Ez az a Kovács László, akinek papírja van róla, hogy hazudós?”
 • 3. Phobos 2010. március 24. 14:02
  „http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/hu/oj/2006/l_272/l_27220061003hu00130014.pdf

  Egy munkája.”
 • 2. Agent 2010. március 24. 13:56
  „Púpos Kovács és a demokrácia....LOL.”
 • 1. Phobos 2010. március 24. 13:54
  „Ez egy vicc...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemre készül a Jobbik

– A Jobbik komoly esélyese a választásoknak – jelentette ki Vona Gábor hétvégi győri… Tovább olvasom