Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Kósa három javaslata

Kósa Lajos Fidesz-alelnök súlyosabban büntetné a tanárokkal szemben elkövetett erőszakos cselekményeket.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök az általános iskola nyolc osztályának elvégzéséhez kötné a jogosítvány megszerzését, súlyosabban büntetné a tanárokkal szemben elkövetett erőszakos cselekményeket, és a gyermek iskolába járásához kötné a családi pótlék kifizetését a szülő számára.

Az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: e három, a közoktatással kapcsolatos javaslatot azonnal benyújtja az új Országgyűlésnek, ha annak tagja lesz.

Debrecen polgármestere hozzátette, hogy a Fidesz elnökségének felhatalmazását is bírja: függetlenül attól, hogy ki alakít majd kormányt, a párt parlamenti frakciója támogatni fogja ezekben az ügyekben.

A jogosítvány megszerzésének szigorításával kapcsolatban kifejtette: ma Magyarországon a felnőtt népesség 17 százaléka nem rendelkezik általános iskolai végzettséggel, ők született munkanélküliek, született hátrányos helyzetűek, a munkaerőpiacra alig tudnak beilleszkedni, többségük funkcionális analfabéta. Annak, hogy valaki a közlekedésben biztonsággal, felelősen vegyen részt, minimális feltétele lehet a nyolc általános iskolai osztály elvégzése - értékelte.

Kósa Lajos szerint az általános iskolai végzettség presztízsét is erősítené, ha ehhez kötnék a jogosítvány megszerzését.

A politikus második javaslata szerint a pedagógusokkal szemben elkövetett erőszakos cselekmények büntetési tétele a jelenlegi 0-3 évről 1-5 évig terjedő szabadságvesztésre változna. Mindenki számoljon azzal, hogy ha egy tanárt pofon vág, akkor le kell ülnie egy évet - mondta.

Kérdésre hozzátette, nyitott arra, hogy ezt más közfeladatot ellátó személyre is kiterjesszék.

A családi pótlékkal összefüggő indítványában Kósa Lajos azt kezdeményezi majd, hogy csak az a szülő kaphassa meg a támogatást, akinek - ha iskolás korú a gyermeke, és tud -, ténylegesen jár iskolába.

Ha a szülő nem tesz eleget annak az alkotmányos kötelezettségének, hogy taníttatja gyermekét, akkor ne ő kapja meg a családi pótlékot, hanem az önkormányzat juttassa el valamilyen formában a gyermek számára úgy, hogy biztosan ő kapja meg - ismertette elképzelését, megjegyezve, hogy az önkormányzatok nem felkészületlenek ebben.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. gjozsi88 2010. február 21. 11:26
  „jánosi!
  Minden intézkedés annyit ér, amennyit be lehet tartatni!!!
  Egyébbként tudod miért kellett eltörölni a 8 általános meglétét, mert pl aki nem törölte el annál is feketén vették a jogsit, másrészt és ez a fontosabb, az iskola átalakitási rendszer miatt az akkori 8.os tananyag 10 12. osztályban lehet megszerezni!!!”
 • 23. jánosi 2010. február 21. 11:01
  „A működés az más, amilyen az állam, olyan a polgára ! Példaképeink szerint !”
 • 22. gjozsi88 2010. február 21. 10:49
  „jánosi!
  Hiába kötelező a 8 általános alapfetétel, ha szereznek hozzá feketén!!
  Kötelező volt, de mégsem müködött!!!”
 • 21. jánosi 2010. február 20. 12:30
  „20.
  Rendkívüli tájékozottságod mellett nézz utána : régebben 8 ált. alapfeltétel volt, ki törölte el ?”
 • 20. gjozsi88 2010. február 20. 10:03
  „"Kósa Lajos Fidesz-alelnök az általános iskola nyolc osztályának elvégzéséhez kötné a jogosítvány megszerzését, súlyosabban büntetné a tanárokkal szemben elkövetett erőszakos cselekményeket"

  Nagyszerű!
  Ugyanis jogosítványt eddig is 8 osztály elvégzéséhez kötötték, és az akinek ez nem volt meg, az feketén szerzett magának!!
  A rendör ismerősöm is megpróbálta a jogsi mellé elkérni a bizonyítványt és meglepödött, ugyanis volt!!!

  A 14 év alatti gyerek nem büntethető!
  Európai joggyakorlat szerint, akkor mit büntetne???”
 • 19. antikomcsi 2010. február 19. 22:05
  „Phobos
  Nézd meg ezt is:
  http://mandiner.hu/cikk/karacsony_kerecseny

  Pörzse a Jobbikos húzónév, Boborján meg a szakértői csapat. Komoly.:))”
 • 18. antikomcsi 2010. február 19. 22:02
  „Berókázok attól, hogy a sok Jobbikos hozzászló a fideszeseket zsidózza. És az EUn még vaciláltam, hogy rájuk húzom az ikszet...jó nagy hülye voltam.”
 • 17. nüs 2010. február 19. 19:10
  „15. Csetneky
  Persze, hogy nem szavazta volna meg.
  De egy ellenzéki párt azért van, hogy ellenzékben is tegye a dolgát.
  Ha komolyan gondolja a fidesz, akkor nem most választások előtt x nappal dobja fel a témát, hanem következetesen 8 éven keresztül harcol érte. /és nem kivonulgatunk/
  Így elégé gázos és ígérgetős, merjünk nagyokat mondani az egész.”
 • 16. Phobos 2010. február 19. 19:09
  „http://www.youtube.com/watch?v=cf_6_CkOHm8&feature=player_embedded#

  érdemes megnézni...”
 • 15. Csetneky 2010. február 19. 18:10
  „10. nüs

  Lehet, hogy valóban nem hangzottak el szó szerint ezek a javaslatok. Viszont szerinted az Mszp-Szdsz többség megszavazta volna?
  A lényeg az, hogy ezek a javaslatok - és természetesen még sok más, az országot előre vivő javaslat - túlnőjenek majd a javaslat szinten és eljussnak a a megvalósításig.”
 • 14. jánosi 2010. február 19. 17:31
  „12.
  A Kósával is elbántál volna ? Az dumásabb gyerek .............”
 • 13. jánosi 2010. február 19. 17:24
  „12.
  Ez komoly ? A Kövér Laci így lekonyúlt ? Hihetetlen ...............”
 • 12. Phobos 2010. február 19. 17:20
  „Óriási öngólt rúgott Kövér László .....

  Mintegy hatvan - zömében nyugdíjas - hallgató volt kíváncsi a Fidesz képviselőjére csütörtök este a Bajza utcában. Az egyébként unalmas előadás során sorra szállingóztak el az emberek a katlan forróra fűtött teremből. De nem ez izzasztotta meg legjobban Kövért.

  Kövér azzal kezdte mondandóját, hogy a MIÉP nem lépte át soha az alkotmányosság határait egyetlen radikális pártként az eddigi parlamenti pártok közül. Elmondta, hogy 1990 óta léteznek szélsőjobboldali, neonáci szervezetek hazánkban, de ezek sem anyagilag, sem szervezetileg nem jelentősek.

  Felhívta a figyelmet, hogy meg kell különböztetni a szélsőséges és a radikális csoportokat egymástól. Eszerint a MIÉP radikális, a Jobbik pedig szélsőséges párt.

  ,,A Jobbikot az EP-választás óta komolyan kell venni. A Jobbik sok esetben az alkotmányosság keretein belül mozog, másrészt részéről tapasztalható az együttműködése olyan csoportok felé, akik szélsőségesek, pl. a Nemzeti Őrsereg, akik nyíltan hungarista karszalaggal grasszálnak az utcákon." Hozzátette: ,,Nem világos, hogy hol kezdődik a szélsőségesség, és hol fejeződik be a radikalizmus. Ezért egyre zavarosabb a Jobbik tagsága és szociális bázisa."
  Mint mondta, a Jobbik szalonképes megfogalmazásai mögött szélsőséges szavazóbázis húzódik meg, ezért jelent veszélyt a Jobbik a demokráciára.

  Hallottuk azt a Fidesz által sokat hangoztatott szólamot, hogy a Jobbikot a Gyurcsány-éra működése nyomán a demokráciában csalódott emberek hozták létre.

  Kifejtette, hogy a Fidesznek annyiban kihívás a Jobbik, hogy vannak olyan radikális gondolkodású szavazók, akik hittek abban, hogy a Fidesz képes lesz elzavarni a kommunistákat, ám mivel ez nem sikerült nekik, az ebbéli csalódottság és a kudarc élménye kiábrándította a ,,demokratikus pepecselésből" az embereket. ..... Kövér szerint a legelkötelezettebb aktivistáik közül is sokan voltak, akik elpártoltak a Jobbikhoz. Azok, akik úgy érzik, hogy fontossá válhatnak a társadalomban. (Evvel is egyetértünk, Kövér Úr!)

  Kövér a parlamenten kívülről jövő törekvésekre azt a durva választ adta: ,,téveszme, ostobaság, amit ezek a pártocskák hirdetnek. Úgy viselkednek, mintha politikai pártok lennének, mindenféle felhatalmazás nélkül. Milyen alapon, kinek a nevében követel például a Magyarok Szövetsége új alkotmányt? Komolyan kéne venni magunkat. Induljanak pártként, mint az egy modern demokráciában elengedhetetlen, tegyenek le valamit az asztalra, és akkor beleszólhatnak a dolgokba."

  A Jobbikkal kapcsolatban még elmondta: ,,durva politikai csúsztatás, hogy mindenki hibája az elmúlt húsz év, amivel a Jobbik kampányol. Az emberek elvesztették a hitüket a demokratikus intézményrendszerekből, ezért hajlamosak egy ilyen kampánynak felülni. A felelősség elkenése, összevonása annak érdeke, akinek bíróság elé kellene állnia az elmúlt nyolc évért. Bármilyen oldalról jön ez az összemaszatolás, az azt éri el, hogy a szocialisták kibújjanak a felelősség alól. A Jobbik létrejötte a baloldal megosztó politikájának köszönhető."

  Az egyik moderátor halovány kérdése arra irányult, hogy a vidék emberei rettegnek a ,,sötét figuráktól" és, hogy a politika miért hagyta magukra őket.

  Kövér azt hazudta: ,,nem a politika hagyta magukra az embereket. Az emberek fordultak el a politikától. Nem jönnek el szavazni, amikor eljönnek, akkor is felelőtlenül szavaznak, nem csoda hát, hogy a politika nem pátyolgatja őket. Így fordulhatott elő, hogy 2002-ben többen voltak, akik a Fideszre szavaztak, csak kevesebben mentek el voksolni."

  A vidék közbiztonságát pedig nem a ,,nyíltan hungarista jelképekkel grasszáló" Nemzeti Őrsereg és a Gárda - melyeket pótcselekvésnek nevezett - fogja megoldani, a tyúktolvajlást nem ők fogják megakadályozni, erre van a polgárőrség. Majd a polgárőrök és mi, a tulajdonosok, a barátainkkal együtt este munka után megvédjük saját tulajdonunkat." (.... Igen, ezt mindenki így látja. Nincs is bűnözés Magyarországon, nem is kell árammal védeni a kilincset a tolvajoktól.)

  Kövér sajnálatát fejezte ki a cigány áldozatok iránt, és méltó büntetést remélt az elkövetőknek, de egyetlen szót sem említett a cigánybűnözésről (e témában ajánljuk olvasóink figyelmébe a bar!kád hetilap legújabb számát).

  Arra a kérdésre, hogy honnan van a Jobbiknak pénze, Kövér ismét bevetette az orosz kártyát. Hangsúlyozta, hogy nem véletlen Vona Gábornak az oroszokhoz való közeledése.

  Végül nem átallotta azt mondani: a Jobbik sem nem nemzeti, sem nem keresztény párt.

  Az unalmas előadást követően a közönség kérdései következtek, végre én is föltehettem kérdésemet.

  Szépen, jó hangosan mutatkoztam be: ,,Üdvözlöm, Király András vagyok, a bar!kád munkatársa." Néhány hallható sziszegés közepette az egész terem hátrafordult, felém. Elmondtam neki, hogy szerintem nem a baloldal megosztó politikája, hanem a Fidesz elmúlt 8 évi tétlensége vezetett a Jobbik megerősödéséhez. A moderátor ekkor igyekezett elvenni tőlem a szót, de nem hagytam magam. ,,Ha tették volna a dolgukat, lehet, hogy létre sem jön a párt" - folytattam. Elmondtam azt is neki, hogy a választók nem azért szavaztak rájuk, hogy kivonuljanak a parlamentből, hanem, hogy tegyék a dolgukat. Kövér ekkor már idegesen dobálta haját, egyre erőteljesebben tekergette kajla bajszát. Megkérdeztem azt is, miért menekültek el 2006. október 23-án a rendőrök támadása elől, és miért szavazták meg a titkosítási törvényt, illetve személyesen Kövér László miért nem tartózkodott a Parlamentben a szavazás idején?

  Kövér erre már nagyon ideges lett, és nemes egyszerűséggel azt felelte:

  ,,Nem válaszolok Önnek" - de nem hagytam magam, figyelmeztettem az általa sokszor emlegetett demokratikus játékszabályokra, de megint csak azt mondta: ,,Akkor sem válaszolok Önnek". - Kérdésemre, hogy ugyan miért, azt a gúnyos választ kaptam, hogy ,,Mert titkosítva van." A moderátor ekkor gyorsan átvette a szót, nehogy tovább égesse magát Kövér.

  A fórum után legalább egy tucat ember jött oda hozzám, méltányolta bátorságomat, s fölháborítónak és érthetetlennek tartották, hogy képviselőjük nem válaszolt egy egyszerű és kulturált kérdésre. Többen annyira megdöbbentek, hogy biztosítottak: többet nem szavaznak a Fideszre.

  Arra buzdítjuk kedves olvasóinkat, hogy minél többen menjünk el fideszes fórumokra, és tegyünk fel az előadóknak ilyen, és ehhez hasonló "kellemetlen" kérdéseket, hadd lássák meg a szavazóik, milyenek is ők valójában.”
 • 11. Phobos 2010. február 19. 17:16
  „Nem csak az MDF-fel, de az MSZP-vel, sőt a Fidesszel és a KDNP-vel is leült tárgyalni megválasztása után Retkes Attila - nyilatkozta az SZDSZ elnöke a Hírszerzőnek. Retkes annak idején többször is elmondta, hogy szándékában áll megkeresni "minden demokratikus pártot", ám arról, hogy ezek a találkozók az ellenzéki vezetőkkel létre is jöhettek, most értesülhetett először a közvélemény.

  Mesterházy Ernő és Retkes Attila több szocialista felsővezetővel is tárgyalt tavaly egy lehetséges választási együttműködésről, mielőtt végül az MDF-el állapodtak meg - állítják szocialista források. Retkes Attila cáfolta a hírt. Az SZDSZ elnöke szerint a nagy pártok aknamunkát folytatnak ellenük.

  Választási együttműködésről is tárgyaltak volna az SZDSZ vezetői a szocialistákkal (a Hírszerző úgy tudja, Lendvai Ildikó pártelnökkel és Mesterházy Attila frakcióvezetővel) tavaly több alkalommal - állította a Hírszerzőnek több vezető MSZP-s. Egy forrásunk szerint tavaly novemberben Retkes Attila pártelnök, és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt főtanácsadója, az SZDSZ egyik legfontosabb háttérembere kereste fel a szocialista párt több vezetőjét.

  A Hírszerző szerint az SZDSZ részéről az iránt puhatolóztak, hogy kerülhetne-e föl néhány budapesti liberális az MSZP listájára, és egy "kapcsolt lista" ötlete is felmerült - erről egy szabaddemokrata képviselő is beszélt lapunknak - de a szocialisták részéről "nem látták ennek realitását". Az SZDSZ részéről úgy érveltek, Budapesten segíthetne az MSZP-nek néhány népszerűbb liberális arc.

  Ha nincs ló, jó lesz szamár is

  Aztán ahogy az egykori koalíciós felek viszonya elmérgesedett, majd a szocialisták is mélyrepülésbe kezdtek, az elképzelés teljesen irreálissá vált, hiszen az MSZP-tagságban időközben óriási ellenérzés alakult ki a liberálisokkal, a szocialista politikusokban pedig azzal szemben, hogy az egyre kevesebb befutó helyet jelentő listákról még helyeket adjanak át az egykori koalíciós partner jelöltjeinek.

  "A megválasztásom után minden demokratikus párttal tárgyalásokat kezdeményeztem, így találkoztam Dávid Ibolyával, Lendvai Ildikóval, Navracsics Tiborral és Semjén Zsolttal is. Ezek után Dávid Ibolyával, és az MDF-el kezdtünk el választási együttműködésről tárgyalni. Ezen kívül mással erről nem tárgyaltam" - mondta a Hírszerzőnek Retkes Attila.”
 • 10. nüs 2010. február 19. 17:05
  „kósa "úr" 8 évig hol voltak ezek a javaslatok?????”
 • 9. jánosi 2010. február 19. 16:53
  „7. 8.
  ez az ! Még még még ! ennyi nem elég !”
 • 8. adalfold 2010. február 19. 16:45
  „MÉG ÖT LOPOTT JOBBIKOS PROGRAMPONT!! TOLVAJFITYESZ.
  KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL. ORBÁN 20-30 ÉVRE,A FIDESZ EGYEDURALOMRA, DIKTATÚRÁRA KÉSZÜL. ÉS KÉPES LEHET.
  NE LEGYEN 2/3-UK! ÁTVERÉS ÉS ALKOTMÁNYOS VESZÉLY!!!!!!!!!!!!!!!!
  VÁLASZD A ERKÖLCSILEG HELYTÁLLÓT, SZAKMAILAG FELKÉSZÜLTEBBET, AMI KONTROLLJA JOBBRÓL LIKUDVIKTORNAK.
  VÁLASZD A JOBBIKOT!!!!!”
 • 7. adalfold 2010. február 19. 16:44
  „MÉG ÖT LOPOTT JOBBIKOS PROGRAMPONT!! TOLVAJFITYESZ.
  KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL. ORBÁN 20-30 ÉVRE,A FIDESZ EGYEDURALOMRA, DIKTATÚRÁRA KÉSZÜL. ÉS KÉPES LEHET.
  NE LEGYEN 2/3-UK! ÁTVERÉS ÉS ALKOTMÁNYOS VESZÉLY!!!!!!!!!!!!!!!!
  VÁLASZD A ERKÖLCSILEG HELYTÁLLÓT, SZAKMAILAG FELKÉSZÜLTEBBET, AMI KONTROLLJA JOBBRÓL LIKUDVIKTORNAK.
  VÁLASZD A JOBBIKOT!!!!!”
 • 6. makacs 2010. február 19. 16:41
  „Csiga-biga,
  tudod az utóbbi 20 évben már annyi mindennek nekiálltak a politikusok hasonlóan hangzatos javaslatokkal, hogy ha nem haragszol akkor én ezeknek nem hiszek. Olyat mint ez, hogy valaki szépeket mond, már hallottam eleget. A fidesz tuti nyerni fog, a kérdés csak hogy mennyivel, tehát már most el lehetne kezdeni részletesen kidolgozni ,amit meg akarnak valósítani. Ha valóban elszánnák magukat. Eddig MINDENBŐL hiányzott az előrelátó, részletes és megfontolt gondolkodás, amivel akár 1kicsit is előrébb juthattunk volna.
  Valahogy nem hiszem, hogy emögött nem csak szavazatgyűjtés lakozik.
  Most látom csak 5. taibi hsz-t, eszerint a jobbik progromot lopja a fidesz. hehe megmondtam”
 • 5. t-a-ibi 2010. február 19. 16:05
  „Lajos, míg te dubai-ban sütkéreztél a Jobbik ezért tüntetett a Gárdistákkal!
  Jönnek a pofátlan bejelentések.

  Kósa Lajos Fidesz-alelnök az általános iskola nyolc osztályának elvégzéséhez kötné a jogosítvány megszerzését, súlyosabban büntetné a tanárokkal szemben elkövetett erőszakos cselekményeket, és a gyermek iskolába járásához kötné a családi pótlék kifizetését a szülő számára”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: átlátható támogatási rendszert

Energiahatékonyságra ösztönző, átlátható támogatási rendszert, valamint a kvótakereskedelemből… Tovább olvasom