Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kónyi hangfelvétel: a Fidesz elhatárolódik az ügytől

A kónyi fideszesek egy titokban rögzített felvételen arról beszélnek, hogy az Állami Számvevőszéknél vizsgálattal kell "megfogni" a jelenlegi polgármestert. Gyopáros Alpár (Fidesz) cáfolta, hogy az üggyel összefüggésben beszélgetett volna a felvételen hallható jelöltekkel.


Nyilatkoztak a politikusok

A Kisalföld megkereste Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőt, aki kijelentette: nem a Fidesz jelöltjei beszélgetnek a hangfelvételen.

– Megdöbbentő a felvétel, és sajnálom, hogy Kónyban a független jelöltek közötti beszélgetésben ilyen összefüggésben hangzott el a nevem – reagált a politikus. – Természetesen engem nem kerestek meg a felvételen hallható kéréssel. Ötven település tartozik a körzetemhez, nem ritka egyébként, hogy felhívják a figyelmemet ilyen-olyan szabálytalanságokra. Én mindig azt mondom, ha törvénytelenséget észlelnek, akkor tessék az illetékes hatóságokhoz fordulni. Az is bosszantó a konkrét ügyben, hogy a felvétel szereplői most is önkormányzati képviselők. Ők pedig, ha törvénytelenséget gyanítanak az önkormányzatnál, kutya kötelességük bejelenteni. Még egyszer hangsúlyozom, Kónyból ilyen megkeresés hozzám nem érkezett.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Gyopáros Alpár, a párt országgyűlési képviselője rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a képviselői irodaházban. Fotó: MTI
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Gyopáros Alpár, a párt országgyűlési képviselője rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a képviselői irodaházban. Fotó: MTI

A kónyi hangfelvétel szereplői közül Németh Marica polgármesterjelölt nem kívánta kommentálni a történteket. Ágoston Tamás viszont  elmondta: valóban elhangzott a beszélgetés, amit sajnálnak.

– Elismerem, arról beszélgettünk, hogy a kónyi önkormányzatnál általunk észlelt törvénytelenségekre fel kell hívnunk a figyelmet – tette hozzá. – Azt viszont már sajnáljuk, hogy így közelítettük meg a témát, de a szándékaink tiszták. Képviselőként azonban kötelességünk a közpénzek törvényes felhasználásának biztosítása és szükség esetén a törvényességért felelős intézmények tájékoztatása. Erről a kötelességünkről a jövőben sem mondunk le. Ágoston Tamás megjegyezte: sem Gyopáros Alpárt, sem Áder Jánost nem keresték meg a vizsgálat elindításával kapcsolatban. ˝Megkövetjük őket és sajnáljuk, hogy ilyen összefüggésben hangzott el a nevük beszélgetésünk során˝ – fogalmazott.

A Kisalföld kérdésére kifejtette, körülbelül egy hónappal ezelőtt, a helyi vendéglő különtermében beszélgettek nyolcszemközt. Hogy ki vehette fel a mondandójukat, nem tudja.

– Egyszerűen lehallgattak bennünket. Vagy egy előre bekészített mobiltelefonnal vagy egyéb hangrögzítő berendezéssel. Azt viszont szintén sajnálatosnak tartom, hogy politikai ellenfeleink a magánbeszélgetéseink kihallgatásával igyekeznek lejáratni bennünket – reagált Ágoston Tamás. Kérdéseinkre, miszerint befolyásolja-e az eset jelöltségüket, illetve, hogy miért nem fordultak egyszerre az ÁSZ-hoz, nem kívánt válaszolni.˝A politikától teljesen visszavonultam, többek között a mostani, kónyihoz hasonló ügyek miatt is˝- mondta Kovács József volt rábacsécsényi polgármester.
A felvételen említik Kovács József volt rábacsécsényi polgármester nevét is. Községe annak idején közös beruházásban építtette ki Kónnyal a szennyvízcsatorna-rendszert. A Kisalföldtől értesült az interneten hallható felvételről.

– Egyszerűen nem tudok mit mondani, nem is értem az egészet. A szennyvízberuházást tizenkét éves polgármesteri munkám legnagyobb eredményének tartom. Azt is elismerem, hogy Aller Imre és a kónyi önkormányzat nélkül nem valósulhatott volna meg és ezt ma is köszönöm. Aller Imre az elnöke, én pedig az alelnöke voltam a víziközmű-társulásnak, már hogy a csodába segédkezhetnék abban, hogy szabálytalanságokat keressenek a fejlesztésben. A politikától egyébként teljesen visszavonultam, többek között a mostani, kónyihoz hasonló ügyek miatt is – válaszolt Kovács József.

Aller Imre, Kóny polgármestere és Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke sajtótájékoztatót tartottak hétfőn a településen. Molnár Csaba úgy fogalmazott: az elmúlt húsz évben is páratlan zsarolási kísérletről van szó és a Fidesz gátlástalanságáról.

– Azért páratlan, mivel a hangfelvétel arról is szól, mintha szervezetten, az egész ország területén lennének ilyen kísérletek – mondta Molnár Csaba. – Úgy tűnik, hogy akár a büntető törvénykönyvbe ütköző cselekedetekről is szó van. Alaposan tervezett, gátlástalanul megszervezett, alvilági módon konspirált akcióról van szó.

A sajtótájékoztatón Aller Imre a hangfelvételen megszólaló kónyi képviselőket, Molnár Csaba pedig Gyopáros Alpárt szólította fel lemondásra.
A sajtótájékoztatón Aller Imre a hangfelvételen megszólaló kónyi képviselőket, Molnár Csaba pedig Gyopáros Alpárt szólította fel lemondásra.

Hozzátette: ha az információkat érdemben nem cáfolják az érintettek, Gyopáros Alpárnak távoznia kell a politikából. le kell mondani országgyűlési mandátumáról és vissza kell lépnie mint csornai polgármesterjelölt. Amennyiben az ÁSZ sem cáfol, a szervezet vezetőjének is le kell mondania pozíciójáról.

Aller Imre, aki a megyei közgyűlés MSZP-s frakciójának tagja, arról beszélt, hogy nem ez az első támadás ellene. Sorolta: másfél éve iskolás gyermeke lett céltábla, aztán üzeneteket kapott a lakására, a polgármesteri hivatalba. Nyáron rágalmazó névtelen levél jelent meg róla a faluban, majd a felesége is kapott támadásokat.

– A legsötétebb korszakot idéző eszközökkel próbálnak ellehetetleníteni. Felháborító, hogy képviselőtársaim így igyekeznek lejáratni. Felszólítom a hangfelvételen szereplő képviselőket, hogy azonnal mondjanak le mandátumukról. Ez a viselkedés méltatlanná teszi őket arra, hogy Kóny képviselő-testületének tagjai legyenek – hangoztatta a polgármester.A Fidesz elhatárolódik a hangfelvétel tartalmától, szereplőitől, reagált az ÁSZ is


Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) csak az Országgyűlésnek és a törvényeknek van  alárendelve, és a saját ellenőrzési terve szerint végzi a munkáját -  reagált a szervezet arra, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny egyik  polgármesterjelöltje és több képviselőjelölt megbeszélésén egy  hangfelvétel tanúsága szerint arról beszéltek, hogy az ÁSZ  vizsgálatával kellene kiütni posztjáról Kóny polgármesterét.  

Az ÁSZ közleménye szerint indokolt esetben lehetőség van az ellenőrzési terv módosítására. A számvevőszék elnöke országgyűlési  határozat alapján köteles ellenőrzést végezni, "egyéb évközi  bejelentés" alapján pedig az elnöknek mérlegelési joga van, hogy  figyelembe veszi-e a kérést, módosítja-e az ellenőrzési tervet, vagy  egy már betervezett vizsgálat ellenőrzési programját egészíti-e ki.  Az ÁSZ az ellenőrzéseit a korábban megszokott módon, szigorú szakmai  standardok alapján végzi. Munkáját és figyelmét a törvények  betartásának ellenőrzésére szenteli - írták.  

A Stop.hu portálon vasárnap délután megjelent cikkhez csatolt  hangfelvétel szerint egy helyi fideszes polgármester-aspiráns és a  képviselőjelöltek megbeszélésen az hangzott el, "a mostani  ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden  polgármester-jelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne  zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat".  

A portál által Németh Marica fideszes polgármester-jelöltnek  tulajdonított kijelentés szerint "gyerekek, ha nem tudjuk megfogni,  elbukunk, meg kell fogni ÁSZ-vizsgálattal". Ágoston Tamás mindehhez  hozzáteszi: "egy általános ÁSZ-vizsgálat legyen lefolytatva Kónyban,  ugyanis nem volt még nálunk ilyen sem az elmúlt években". Ezt, mint  a hangfelvételen elhangzik, Gyopáros Alpár képviselő és hivatali  elődje, Áder János "kapcsolatrendszerén keresztül" idéznék elő.  

Hétfői közleményében a két helyi fideszes politikus azt írta,  arról cseréltek eszmét, hogy az önkormányzat működésében általuk  észlelt "valószínűsíthető törvénytelenségekre fel kell hívnunk a  figyelmet".   

"Sajnáljuk, hogy ezt a kérdést az elhangzottak szerint közelítettük meg, de szándékunk tiszta, hiszen önkormányzati  képviselőként kötelességünk is a közpénzek törvényes  felhasználásának biztosítása, és szükség esetén a jogállam  törvényességért felelős intézményeinek tájékoztatása. Erről a  jogunkról és kötelességünkről a jövőben sem kívánunk lemondani" -  írják.    

Egyben leszögezték, hogy sem Gyopáros Alpárt, sem Áder Jánost a  vizsgálat kezdeményezésével és lefolytatásával kapcsolatban nem  keresték meg, és nevük említését ebben az összefüggésben  sajnálatosnak tartják, ezért megkövetik őket. "A szabálytalanságokra  állampolgári bejelentés útján fogjuk felhívni az illetékes hatóságok  figyelmét" - zárul a közlemény.  

A hangfelvételt a harmadik Magyar Köztársaság húszéves  történetben is páratlan zsarolási kísérletnek nevezte Molnár Csaba,  az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.  

Molnár Csaba szerint "a hangfelvétel arról is szól, az egész  ország területén lennének ilyen kísérletek"; szerinte a történet nem  csupán politikailag megengedhetetlen magatartást rejt magában, de  akár a büntető törvénykönyv egyes rendelkezéseibe is ütközhet.  

"Úgy tűnik, hogy egy alaposan megtervezett, gátlástalanul  megszervezett, alvilági módon konspirált akcióról van szó" -  értékelt sajtótájékoztatóján a politikus, aki szerint a kísérlet  olyan politikusok, polgármesterek ellen irányul, akik nem voltak  hajlandóak - akár többszöri megkeresés ellenére sem -  Fidesz-színekben indulni, "vagyis fenyegetés a demokratikus  baloldallal szemben, fenyegetés a független polgármesterekkel  szemben, és ennélfogva - ez talán a legfontosabb - fenyegetés az  egész magyar demokratikus renddel szemben".  

Megjegyezte: ha érdemben nem képes cáfolni a történteket, akkor  távoznia kell a közéletből Gyopáros Alpárnak, a térség fideszes  országgyűlési képviselőjének, de akár az Állami Számvevőszék  elnökének is.  

A Fidesz hétfőn elhatárolódott a stop.hu portálon vasárnap megjelent hangfelvétel tartalmától, illetve szereplőitől.  

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfőn, Budapesten tartott  sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Fidesz elutasítja ezt a  magatartást, "szó se lehet arról, hogy bárki (...) befolyásolja az  Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálati menetrendjét".  

Hozzátette: a felvételen hallható személyeket nem a Fidesz,  hanem a kormánypárttal választási együttműködésben álló Összefogás  Kónyért nevű szervezet jelölte az önkormányzati választásra, pártja  azonban a fentiek miatt hivatalosan is megtiltja a Fidesz nevének,  illetve logójának felhasználását a szervezetet számára.  

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Gyopáros Alpár (Fidesz)  cáfolta, hogy az üggyel összefüggésben beszélgetett volna a  felvételen hallható jelöltekkel.

Előzmény:

A fideszes jelölt ÁSZ-vizsgálattal zsarolna Kónyban?

"Gyerekek, ha nem tudjuk megfogni, elbukunk, meg kell fogni ÁSZ-vizsgálattal" – a stop.hu birtokába került hangfelvétel szerint a kónyi fideszes polgármester-jelölt és helyi párttársa egy titokban rögzített beszélgetésen azt mérlegelte, milyen hatása lehet szocialista ellenfelükre egy gyors számvevőszéki akció. A fideszesek szerint sokan kopogtatnak most az új ÁSZ-elnöknél, hogy valamivel megfogják az MSZP-s riválist.

"A mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden polgármester-jelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat" - hallható a stop.hu birtokában lévő hangfelvételen, amely az önkormányzati választásokon induló fideszes jelöltek megbeszélgetését tartalmazza.

A ötperces vágott felvételen a Győr-Sopron megyei Kóny község fideszes polgármester-jelöltje, Németh Marica és a párt helyi képviselőjelöltje, Ágoston Tamás tanácskozik arról, mit tehetnek a jelenlegi polgármester, Aller Imre meggyengítéséért.

Pozsgai Imre szülőfalujának fideszes vezetői szerint ugyanis, ha egy ÁSZ-vizsgálattal „nem tudják megfogni" el fognak bukni a választáson.

A stop.hu felvétele szerint Németh Marica felvetésére Ágoston Tamás javasolja, hogy „egy általános ÁSZ-vizsgálat legyen lefolytatva Kónyban, ugyanis nem volt még nálunk ilyen sem az elmúlt években".

Az elhangzottakból az is kiderül, hogy a fideszesek nem szeretnének nagyobb időszakot átölelő vizsgálatot, mert az a korábbi fideszes vezetés ténykedését is érintené.

A megbeszélés résztvevői szerint nem lényeges, hogy lesz-e eredménye az ÁSZ vizsgálódásainak. Ágoston Tamás kijelenti, "ha a választások előtt egy héttel indul el, nekünk az is nagyon jó és nem is akarunk eredményt a választásokig". (...) "Arra mondtuk azt, hogy nekünk az is jó, ha elkezdenek vizsgálódni, és azt mondta erre Alpár, hogy azt garantálom, hogy a faluban az látványos lesz". A felvételen emlegetett Alpár, Gyopáros Alpár, aki a csornai választókörzet fideszes képviselője. Ezt valószínűsíti, hogy a beszélgetésen hallható utalás Áder Jánosra, aki szintén csornai, és Gyopáros elődje volt a parlamentben: "Alpár (...) felhívja a Jánost, az Ádert, az Áder viszont állítólag puszi barátságban van ezzel az emberkével, és megpróbálnak valamit, hogy kicsit kotorjon".

A stop.hu szerint a felvétel bizonyítja, nemcsak a kónyiak gondoltak a számvevőszéki ellenőrzés bevetésére, hanem az ország számos önkormányzatában próbálják botránykeltésre használni az elvileg független intézményt, amelynek élére a kormányváltás után nevezeték ki Domokos László volt fideszes országgyűlési képviselőt.

A hangfelvétel a youtube-on.


A stop.hu-nak Ágoston Tamás azt mondta, csak személyes hajlandó kommentálni a hangfelvétel tartalmát, „mindenféle kreált információkkal" nem hajlandó foglalkozni.


A valasztas.hu adatai alapján Németh Marica nem a Fidesz polgármesterjelöltje, ahogy Ágoston Tamás sem fideszes képviselőjelölt. Ugyanakkor a stop.hu oldalán szereplő Fidesz-KDNP fejléces szórólapon az szerepel, hogy mindketten a pártszövetség jelöltjei. (A választási oldal informácói szerint Aller Imre nem az MSZP jelöltje, ő szintén független polgármesterjelölt.)__________________________________

MSZP: Páratlan zsarolási kísérlet
A harmadik Magyar Köztársaság húszéves történetben is páratlan zsarolási kísérletnek nevezte Molnár Csaba, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke azt a hangfelvételt, amelyen helyi fideszes politikusok arról beszélnek, hogy állami számvevőszéki vizsgálattal kellene kiütni a posztjáról a falu polgármesterét.

Molnár Csaba szerint "a hangfelvétel arról is szól, az egész ország területén lennének ilyen kísérletek"; szerinte a történet nem csupán politikailag megengedhetetlen magatartást rejt magában, de akár a büntető törvénykönyv egyes rendelkezéseibe is ütközhet.

"Úgy tűnik, hogy egy alaposan megtervezett, gátlástalanul megszervezett, alvilági módon konspirált akcióról van szó" - értékelt a politikus.

Olvasóink írták

142 hozzászólás
 • 142. janka 2010. szeptember 12. 18:29
  „Sajnos igen szomorú ez az ügy ugyanis én azt gondoltam, hogy csak a mi falunkba(nem Kóny) vagdalódik a fidesz által támogatott független polgármesterjelölt azzal, hogy a fidesz mindenkit" eltapos aki az útjában áll".Én egész idáig abban hittem , hogy a falvakban nem számít a nagypolitika, az emberek azt nézik ki mennyit tett a falujáért,de most már látom, hogy akik a legjobban nyalja a hátsódat az fog hátba bökni. Remélem Kónyba győz a józan ész ( és máshol is). Én személyesen nem ismerem az Aller polgármester Úrat, de remélem senki nem hiszi, hogy csak a két szeméért választották meg 20 éven át. Kóny fejlődött és az egyik mintája lehetne rábaköznek(nem úgy mint Csorna).Én személy szerint rohadtúl nem azzal foglalkoznék, hogy milyen eszközzel érte el azokat a sikereket, hanem megpróbálnám überelni. Mit gondoltok választások után lesz egy kis pihenő, vagy épp úgy megy a fureszkálás mint most a kampányban? Hagyják a megválasztott embert dolgozni vagy addig szekírozzák mig az idegei bírják?Öcsém hogy mindehol a nők keverik a kakát! Tényleg az Alpár Nem női név:)?:D”
 • 141. Accra 2010. szeptember 12. 01:45
  „138-> én meg azt nem értem, hogy ha Fideszes szórólapon szerepelnek, akkor Gy.A. miiért nevezi őket független jelölteknek. Ezek szerint a Fidesznek nincs Kónyban polgi-jelöltje??
  Még nem kell tagnak lenni, ahhoz, hogy egy párt indítson valakit. És függetlentől elég életszerűtlen lenne Fideszes potentátok segítségére hivatkozni.”
 • 140. kukszi 2010. szeptember 10. 19:49
  „Ne, hogy már az Ösződi beszédhez hasonlítsd ezt a felfújt lufit.

  Egyszer menjél be egy falusi kocsmába és meglátod mennyi badarságot beszélnek az emberek.
  És akkor mi van???
  Az a "sötétben bujkáló" akár egész nap magnózhatna és fújhatná a lufikat.Mert a kocsmában megfordul ám mindenki, még a polgármester is, ő is mondja a magáét.”
 • 139. élet 2010. szeptember 10. 19:13
  „Én is kíváncsi lennék ki vette fel!Igaz a Kisalföld szösszenet,hogy kém van a sasfészekben!Durva,hogy ha az egyik jelölt volt,aki ezen a megbeszélésen részt vett,mert nem hiszem,hogy falugyűlésen vették fel!A miértjére is kíváncsi lennék!És még mindig nem értem,hogy miért írják,hogy fideszes jelölt,fideszes polgármester,mert ők soha nem voltak Fidesz tagok!Az öszödi beszéddel kapcsolatban csak annyit,én nem hasonlítanám ehhez,mert ez nem egy országról sorsáról szól!És ezeken a jelölteken és az önkormányzatba való bejutásukkor,maximum egy falu sorsa múlik!Amire gondolom nincs sok esélyük ezek után!”
 • 138. Jerry 2010. szeptember 10. 18:54
  „Úgy tudom, most szólás szabadság van,szabadon bármiről beszélgethetnek az emberek.Így van Kukszi, de akkor mi is volt az öszödi beszéddel?Az a lehallgatás, nyilvánosságra hozás nem emlékeztetett a Rákosi időkre? Vagy nálad is működik a fidesz féle szelektív emlékezet?Bizony,a fagyi vissza nyalt.Akkor a fidesz véres szájjal követelte az mszp-sek lemondását.Tényleg,nem kellene most kivonulni a térre és megrohamozni a rábaközi stúdiót?
  Na és ki volt itt az olyan köztiszteletben álló személyeket is bele kevernek, akik se tudói, se látói semminek,ez meg aljasság, mint az is, hogy egy fideszes polgármesterjelölt a riválisának vezetői állást ígért, ha vissza lép a jelöltségtől.”
 • 137. kukszi 2010. szeptember 10. 18:33
  „Egy agyament hülyeség az egész ami itt történik.
  Nem más csak száj tépés.
  Arról nem beszél senki, hogy ominózus össze tákolt hang felvételt kik készítették????
  Véleményem szerint ez a lehallgatás a Rákosi időkre emlékeztet,hiszen ez akkor volt szokás.
  Úgy tudom, most szólás szabadság van,szabadon bármiről beszélgethetnek az emberek.
  Hogy a bűnösnek kikiáltott személyek valamiről beszélgettek, ezzel mi a baj,hiszen nem történt semmi.
  Ha a lakosok az önkormányzat munkájában valami hiányosságot észlelnek, joguk van ahhoz, hogy arra
  jogorvoslatot kérjenek,de itt még ez se történt meg.

  Ráadásul még olyan köztiszteletben álló személyeket is bele kevernek, akik se tudói, se látói semminek,ez meg aljasság..”
 • 136. kobra67 2010. szeptember 10. 17:14
  „Minő érdekes fordulat, hogy akik ezen a nyolc-szemközti megbeszélésen jelen voltak, most ártatlan, velük még csak nem is beszélő embereket vettek vád alá. Legalábbis egyikük ezt tette. Neki üzenném, a rendőrség az e-mailokat vissza tudja keresni az IP. cím alapján, megtalálva ezzel a feladót. Amennyiben a vádjai nem igazak, rágalmazási per indítható ellene, és akkor bizony visszanyal a fagyi. Ha elkúrták, hát elkúrták, az ellenséget a saját belső köreikben kéne keresgélni. A vádat hagyja az ügyészségre, mert még az informátorát is bűncselekmény gyanújába keverheti (adatvédelmi törvény megsértése, stb.).
  Egyébként, ez jellemző a kónyiakra, de szerintem másokra is, ha valami bakit csinálnak, másokra próbálják kenni, pedig a belső körükben van a hunyó.”
 • 135. sziszifusz 2010. szeptember 10. 10:59
  „1120 nak:megkövették a "Gyopit"meg az "Ádert"- hogy a nevüket említették -hallottál már ekkora bornírt butaságot?
  Ebbe ez a történet.Politikai elit - 2010 Magyarország.Aztán a másik most szerepelt le!Ők az újak!Hajrá Magyarország!Szép új világ.”
 • 134. Banett 2010. szeptember 09. 22:00
  „131. hozzászólás kobra67 2010.09.09. 18:06
  Remélem igazad lesz és úgy vágják Őket mint a huzat!!!! mekkora elég tétel lenne sok kónyi szülőnek!!!!!!!”
 • 133. huszárkapitány 2010. szeptember 09. 19:02
  „Kobra 67.-nek szerinted mertek volna Gyopáros nevével előhozakodni ha nem beszéltek volna előbb vele.Kis halak ezek.Nem azt mondták hogy megkeressük Gy A hanem azt hogy ő mit tanácsolt,mibe tud segíteni,mit tud rendezni.Aki belekerült mint Pilátus a krédóba az szerintem Áder János akinek kisebb dolga is nagyobb Gyopinál.”
 • 132. kobra67 2010. szeptember 09. 18:06
  „Nem igazán értem már a vitatkozást, hisz ezek a megtévedt emberek az önkormányzat alkalmazottai. A bizalmatlanság felmerült, a trükközés kiderült, innentől kezdve a munkáltatójuk azaz a polgármester nyugodtan fegyelmi úton eltávolíthatja őket, még csak külön indok sem kell a már meglévőn kívül.
  Nem kell megvárni míg lemondanak, hisz nem fognak juszt sem, ki kell rúgni őket látványosan, hangosan, hisz nem csak saját magukat, hanem az egész falut lejáratták.
  Az iskolaigazgató sosem volt alkalmas az iskola vezetésére sem, hogyan lenne alkalmas akkor az egész falu vezetésére?
  Gyopáros urat sem értem, hisz a neve befolyással való üzérkedés kapcsán hangzott el, az pedig bűncselekmény ha jól tudom. Amennyiben ártatlan, márpedig úgy nyilatkozott hogy az, akkor őt és Áder urat megrágalmazták, ami szintén büntetőjogi kategória.
  Innentől kezdve a terep az ügyészségé és a bíróságé.”
 • 131. xen 2010. szeptember 08. 19:56
  „Rájuk szavaztatok? Cserben hagytak bennetek ? Buták voltatok. Kiderült a turpisság, most elfelejtettek benneteket! Sőt, elhatárolódnak (ami amúgy még rosszabb, főleg a gyopira nézve)! És a legnagyobb baj (nektek), hogy folyamatos sz@pásban vagytok, DE most sem szóltok! Tűrjetek csak, megérdemlitek a többivel együtt. Ezt választottátok. A nemzeti együttműködést. Na már ahol, és akivel....”
 • 130. reális 2010. szeptember 08. 14:56
  „Igen mocskos dolog,ÁSZ, és többi névamit már leírtam! Engem pedig érdekel Molnár Csaba hozzáállása. Mit gondolsz aki nem úgy gondolkodik mint itt néhányan,neis merjen szólni. Molnár Csaba nyisd fel az emberek szemét,de elöbb-vagy útobb ugyis rájönnek az üres igéretek miatt,hova is szavaztak.”
 • 129. huszárkapitány 2010. szeptember 08. 14:33
  „Gyerekek ki a fenét érdekel Csabika sikongatása,nem ez a baj.Hanem.,feketén fehéren elhangzik az Alpár ezt mondta meg az Alpár azt tudja segíteni ,meg hogy tesz róla hogy a faluba nagyot szóljon.Sajnos ezek kimondott szavak mondatok.hallottuk sőt le is írták,miért mondták volna ha előtte nem lett volna ígéret.És ez a mocskos dolog!”
 • 128. reális 2010. szeptember 08. 13:00
  „Pancser, ez nem helyi ügy, ogy. képviselő,mi több unios képviselő neve is közszájon forgott!”
 • 127. Eva- 2010. szeptember 08. 09:26
  „120-hoz

  ha gyereked Téged
  egy diák az iskolában Rád vagy tanarára az általad használt jelzőket odavágja szájba vágod ugye?!

  Egyébként ne bagatelizálj!
  ha ezt bármely párt akarja gyakorlatként alkalmazni akkor már a világbotránya kikerekedett volna.

  most pedig helyi üggyé szeretnéd a közhangulatot törpíteni.
  None!

  Az,hogy egy pici faluban ez az istenfélő erkölcsösöknek eszébe jutott egyáltalán ,ahhoz micsoda tapasztalatnak kell mögötte állnia---hogy az már másutt működött/bevált gyakorlat volt.”
 • 126. Banett 2010. szeptember 07. 22:23
  „Hát igen ! Meg ne haggya ott a tündértóba a tankönyvet amiből órát akar tartani!!!És a tündértói muslicák vigyék utána!”
 • 125. bübü 2010. szeptember 07. 22:19
  „Egy igazgató legyen igazgató,az csináljon olyan rendet,hogy ha végig megy a folyosón,a gyerekek vigyázzba álljanak!A Tóth Ferenc idejére vissza lehetne tekinteni! A Marica meg kevesebbet járjon a szünetekbe át a Tündértóba,aztán akkor lehet tud majd épp ésszel gondolkodni!”
 • 124. habakukk11 2010. szeptember 07. 22:13
  „120. hozzászólás pancser 2010.09.07. 21:59
  Teljesen így gondolom én is.Tulajdonképpen elszigetelt helyi ügyet akarnak országos méretű botránnyá dagasztani.Az elmúlt 8 év rombolása után most erkölcsi magaslatokról szónokolnak a molnárcsabák.”
 • 123. Banett 2010. szeptember 07. 22:09
  „Bübü! MIt papol Évnyitón? Fel sorolja a tanárok nevét és kihagya az egyik kollégájának a nevét!
  Vagy pl:évzáron megbotlik a nyelve és makog??
  Igen azonnal le kell váltani!!!
  Hiszen a gyerekek is rajta nevetnek és nem veszik komolyan!”
142 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron 2, Csornán és Győrben 3, Sopronban 4, Mosonmagyaróváron 5 polgármesterjelölt

Kapuváron 2, Csornán és Győrben 3, Sopronban 4, Mosonmagyaróváron 5 polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba. Megyei körkép - 1. rész: a nagyobb városok jelöltjei. Tovább olvasom