Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Kónyi-botrány - Narancsszegfűs elitről és zsarolásról

A Jobbik és az MSZP is többet sejt a kónyi ügy mögött. A két párt közleményben reagált az önkormányzati választások eddigi legnagyobb botrányára.


Jobbik: Ez az elmúlt 20 év gyakorlata

"Ami Kónyban történt egy újabb bizonyítéka annak, hogy az elmúlt 20 év politikusai még a kisebb településeken is maffiamódszerekkel igyekeznek akaratukat érvényesíteni. Az ország jelenlegi tragikus helyzetének egyik oka pont az a fajta hozzáállás, amit ezen a hangfelvételen hallhatunk.

Megválasztott vezetőink jelentős része nem a közösség boldogulását, hanem önös anyagi és politikai céljaik megvalósulását tartja elsődlegesnek.

A „narancsszegfűs" politikai elit helyi összezördülésiből azért ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Hol marad az ígért elszámoltatás és a mutyik országának felszámolása?" Magyar Zoltán, a Jobbik megyei elnöke

MSZP: országos botrány

Az MSZP közleménye: "az MSZP örömmel vette, hogy a Fidesz-KDNP elhatárolódott a botrányos kónyi-ügytől. Azonban a nyilvánosságra került felvételeken elhangzottak nem helyi problémát vetnek fel, hanem országos botrányra utalnak. Úgy az Állami Számvevőszékben fellelhető kapcsolatok, mint Áder Jánosnak a szóban forgó hangfelvételen való említése arra utal, hogy a Fidesz-KDNP-nek van még takargatni valója a kónyi botrány kapcsán.Az MSZP szerint a Harmadik Magyar Köztársaság húszéves történetében is páratlan zsarolási kísérlet bőven rejt még olyan elemeket, melyek felderítése a Fidesz-KDNP kormány számára kínos, így érthető, hogy gyors elhatárolódással igyekeznek helyi üggyé alacsonyítani a Kónyban történteket. A felvételeken ugyanis elhangzik a párt prominens személye, Áder János, mint „megoldóember" neve, aki összebeszél majd Domokos László ÁSZ-elnökkel, hogy „kotorjanak valamit" az MSZP-s polgármesterjelöltről.

Az MSZP szerint ez egy alaposan megtervezett, gátlástalanul megszervezett, alvilági módon konspirált akció. A kísérlet olyan politikusok, polgármesterek ellen irányul, akik nem voltak hajlandók Fidesz-színekben indulni. Ez fenyegetés a baloldallal szemben, fenyegetés a független polgármesterekkel szemben, és – ez talán a legfontosabb – fenyegetés a demokratikus magyar társadalommal szemben. Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálja ki: kiknek lehetett kapcsolata a Fidesz támogatta kónyi jelöltekkel és milyen további akciókat szerveztek, terveztek még az MSZP-s jelöltekkel szemben."

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. jutka51 2010. szeptember 09. 17:29
  „pancser te valóban pancser vagy!!!!! Ezért jutott el ide az ország mert ilyenekkel van tele mit te!!!
  Kár sértegetni a kónyiakat!!!! Ugyan a te szádból ezt dicséretnek vesszük!!!!”
 • 44. AranyKözépút 2010. szeptember 08. 17:01
  „Tartalomra nem térek ki, csak a formára. Jesszus: ez a Molnár Csaba a Gyurcsánytól tanult retorikát, stílust.
  KATASZTRÓFA.”
 • 43. hegyestű 2010. szeptember 08. 17:00
  „40. hozzászólás oszvald.ferenc 2010.09.08. 10:16

  Egyetértek Önnel: az mdf valóban igyekezett felmutatni egy másfajta - elv- értékközpontú -, felelőségteljesebb politikát, mint ahogy az elmúlt években az mszp ill a fidesez politizált. De a Fidesz-úthengert végül nem bírták ki.
  Ha jól emlékszem, márpdig jól: Min.elnökünk által most - napokban - kárhoztatott Medgyessy-féle jóléti politikát (pl. 50 %-os fiz.emelés a közszférában) akkor a Fidesz is nagy garral megszavazta, sőt azt mondta, hogy ennyi nem elég, többet kéne emelni. E politikát akkor - későbbi kedvezőtlen hatásai miatt - csak az mdf nem szavazta meg.”
 • 42. czindi 2010. szeptember 08. 10:46
  „Amíg a commentelők is pártpolitikai szinten b...ják egymást, ne várjon értelmes ember változást ebben az országban... Miért nem lehet valamiről indulat - és politika-mentesen beszélni? A bűn az bűn, a korrupció az korrupció bárki is követi el, bármilyen pártérdek mentén. Az elkövetőket el kell ítélni, akár fideszes, akár mszp - vagy más párt tagja is.
  Jelzem ismerek nagyon intelligens jobbikosokat is, bár nézeteink nem egyeznek sok mindenben. Szinte nem tudok olyan pártot mondani, akinek a nézeteiben nincs figyelemre-méltó, sőt követendő. A baj az, hogy a parlamentben ezt nem veszik figyelembe. Bármily jó is egy javaslat, ha nem az éppen kormányzó párt nyújtotta be, gondolkodás nélkül leszavazzák. (l. jobbikos javaslat: az egészségügyi dolgozókat is vegyék be a most tanárokra kidolgozott "védelmi" törvénybe.)”
 • 41. oszvald.ferenc 2010. szeptember 08. 10:16
  „Kedves Fórumozók,

  sajnos a jobbiknak igaza van: a két nagy párt nagyon hasonló módszerekkel dolgozik. Azt azért halkan megjegyezném, hogy ezt az MDF már 2004 óta mondta... (pl:70-30 %). Ami a két nagy párt között nagy különbség - és ebben a fidesz sajnos nagyon okos - hogy amíg az MSZP védi a mundér becsületét, és hagyja, hogy az emberei a pártot is a mocsárba rántsák, addig a fidesz szívbaj nélkül válik meg a - nyilvánosan kompromittálódott embereitől. Amig az mszp nem változtat ezen és cipeli ezt a terhet, addig nem is lesz képes a változásra.
  Üdv”
 • 40. pancser 2010. szeptember 08. 07:53
  „Nekem úgy tűnik Molnár Csaba és Vona Gábpr megtalálta a közös hangot. amügy mind a kettő egy szintre került a kónyi idiótákkal. Akár össze is házasodhatnának!”
 • 39. IV.Béla 2010. szeptember 08. 07:48
  „1120!
  Nyilván nem látod, hogy a Jobbik az elmúlt húsz évről beszélt a nyilatkozatban, utána pedig "narancsszegfűs" politikai elitről.
  Azért az érdekes, hogy mindig vannak olyanok, akik tavaly egy ilyen cikk után vigyorgó képpel írták be, hogy "má´ megint a mutyis komcsik" és most még mindig ugyanezt teszik, csak most "má´ megint a hazudós komcsik" van a fejükben. Ha a Fidesz egy csokor bogáncsot állítana jelöltnek, ők akkor is rájuk szavaznának.”
 • 38. 1120 2010. szeptember 07. 21:41
  „36.-os!

  Látom, hogy nem követted a kommenteket az ügy elejétől kezdve... Az, hogy másnak mi a véleménye, az egy dolog, de én már a LEGELSŐ hozzászólásomban azonnali visszalépést követeltem a két kónyi "aspiránstól"!
  Az egy másik dolog, hogy ennek az ügynek az ürügyén micsoda elképesztő dumák mentek itt...
  Gyakorlatilag a bülbülszavú Molnár Csabika zagyválását böfögte itt vissza MSZP-s és jobbikos egyaránt, egymást túllicitálva! Na, szép...”
 • 37. hegyestű 2010. szeptember 07. 21:33
  „Alllábi hozzászólásom helyesen:

  33. hozzászólás 1120 2010.09.07. 21:25

  Szerintem ez nem koalíció ill. pártkötödés kérdése!!
  Ha valakinek ez a "politizálási" - mert ez nem politika, hanem más: gengszetrizmus? - stílus, ami a fideszes kónyiakról kiderül, jó, megfelel, s ráadásul nem ismeri fel, hogy milyen károkat okoz, na annak nem szabadna választójogot adni.
  Egy lmps szimpatizáns.

  ui.: Akkor most alakul az lmp-szoci-jobbik koalíció? vagy csak az átlagembernek - pártkötödés nélkül - ez a véleménye. Inkább az utóbbi.
  Amúgy inkább olvasd el a mai lapszám kommentárját!”
 • 36. hegyestű 2010. szeptember 07. 21:31
  „33. hozzászólás 1120 2010.09.07. 21:25

  Szerintem ez nem koalíció ill. pártkötödés kérdése, ha valakinek ez a "politizálási" - mert ez nem politika, hanem más: gengszetrizmus? - stílus, ami a fideszes kónyiakról kiderül, jó, megfelel, s ráadásul nem ismeri fel, hogy milyen károkat okoz, na annak nem szabadna választójogot adni.
  Egy lmps szimpatizáns.

  ui.: Akkor most alakul az lmp-szoci-jobbik koalíció? vagy csak az átlagembernek - pártkötödés nélkül - ez a véleménye. Inkább az utóbbi.
  Amúgy inkább olvasd el a mai lapszám kommentárját!”
 • 35. 1120 2010. szeptember 07. 21:32
  „27.-es (háté) írta:
  "Egy párt van akire, és akinek jelöltjeire szavazni lehet, az a Jobbik. --a többi korrupt, fertőző."

  Na most képzeld el, hogy te egy szikszói lakos vagy és a jobbikra leadott voksoddal egyben az MSZP-t is támogatod... :)”
 • 34. 1120 2010. szeptember 07. 21:30
  „"23. hozzászólás Deir_Yassin 2010.09.07. 17:57

  Mi az hogy semmi közöd hozzá Gyopi. A beszélgetés ott volt a Szamossy Józsinál a Tündértóban és a Józsi hangja is hallatszik a felvételen. Ők kónyi fideszesek ezer éve , ezt mindenki tudja."

  Pajtika, az hogy a Szamossy Józsi (te írod, én nem ismerem a nevezett urat) is ott volt, az sok mindent nem bizonyít, a Gyopáros Alpár érintettségét pl. biztosan nem.”
 • 33. 1120 2010. szeptember 07. 21:25
  „16. írta: (tótbéla):

  "1120.
  Írd már le <moderálva> hogyan kristályosodott ki az MSZP-JOBBIK Koalíció?"

  Először: úgy látszik, hogy vérbeli jobbikos vagy, azaz szalonképesen nem bírod kifejezni magad. :)
  Másodszor: az MSZP-Jobbik koalíció természetesen nem egy hagyományos értelemben vett koalíció, hiszen kizárólag a Fidesz gyengítésére alakult, mondhatni ekörül "kristályosodott ki".
  Harmadszor: azóta Szikszón már hagyományos értelemben vett koalíció is született (ugyanazzal a céllal), azaz: a Jobbik és az MSZP abban a BAZ-megyei kisvárosban formálisan is szövetséget kötött. Nem hiszed, mi? Hát tessék:

  http://www.indavideo.hu/video/MSZP-Jobbik_koalicio_Szikszon/”
 • 32. bübü 2010. szeptember 07. 21:24
  „Én pártatlannak vallom magam,mert én kis középréteg,ugyan má,lehet az Fidesz,Mszp,Jobbik,nekem így is úgy is ugyanolyan szar!!!
  De azt biztosra merem állítani,a fagyi most visszanyalt a kónyi Fidesz bandának,elvágták maguk alatt a fát rendesen!Ahogy szokták volt mondani a "cipész maradjon a kaptafánál",a drága igazgatónő maradt volna meg a posztjánál! Lehetne iskolán belül is elég sokat tervezni ,mert a kónyi iskola színvonala nem sokat fejlődött,míg Aller Imre keze alatt a község elég sokat!!!
  Azért azt csak remélni tudom,hogy kedves Marica,meneszteni fognak az állásodból és helyetted mihamarabb találnak egy sokkal rátermettebb személyt az iskola igazgatására! Mert nagy szégyen lenne,ha ezek után te papolnál a gyerekeknek a becsületességről.”
 • 31. Bomby 2010. szeptember 07. 21:22
  „Nem vagyok sem fideszes sem jobbikos, mszp-s meg pláne nem.
  Nem is érdekel a politika, mert a politikusok nagy részét semmihez nem értő szélhámosnak tartom. akik nem szeretnek dolgozni. csak pofázni..
  De!
  Őszintén mondják meg, láttak már ekkora MAJMOT??????
  KI AZ, AKI BÁRMIKOR IS EGY ILYEN EMBERRE SZAVAZ???? Életemben nem láttam még egy ilyen undorító patkányt, csak rá kell nézni.esküszöm a hányinger kerülget amikor hallgatom.”
 • 30. Muki81 2010. szeptember 07. 20:50
  „Nem is nagyon értem ezt az egészet, ha a Kónyban semmi rejtegetni való nincs akkor nyugodtan állnának a vizsgálat elé. Amúgy meg szerintem a Fidesznek minden szoci telepükénél kérnie kéne ÁSZ vizsgálatot, hogy kiderüljön végre mi is történt itt az elmúlt 8 évben. Szerintem ez is az elszámoltatás része kellene, hogy legyen. Ezért nem igazán értem a Jobbik reakcióját sem.
  Másrészt a magán telefon beszélgetés, hogy kerülhetett nyilvánosságra? Lehallgatják a nem szocik telefonjait?”
 • 29. Pelikán56 2010. szeptember 07. 20:34
  „Kedves jólinformáltak miért nem említik meg Aller Imre úr az MSZP megyei listáján a 4. helyezett talán ezért támadják mint "független" polgármestert”
 • 28. qeu 2010. szeptember 07. 20:27
  „MCS fogja be a száját!
  Mondja meg drága tesókája, milyen úton jutott mindíg vezetői - gazdasági - állásba tanítói diplomával?
  Egyébként, meg GYA mi köze lenne Kónyhoz, egy település nem oszt és nem szoroz a körzetébe.
  Marhaság az egész ami le van írva. Azokat kell megbüntetni akik elkövették ami büntetendő, de emlegetés alapján nem lehet elitélni, megítélni senkit és semmit. gyalázat szintre süllyedt a Kisalföld. Blikk színvonal alatt!!!”
 • 27. háté 2010. szeptember 07. 19:45
  „Kiborult a narancslé,-ragad mint a rosseb.

  Egy párt van akire, és akinek jelöltjeire szavazni lehet, az a Jobbik. --a többi korrupt, fertőző.”
 • 26. Patriot 2010. szeptember 07. 19:16
  „Jobbik meg az mszp választási szövetséget kötött, mindkét párt vezetőségének tudtával!
  <moderálva>”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Tatabánya megyeszékhely marad

A Fidesz tatabányai és kormányzati politikusai szerint minden alapot nélkülöz "az MSZP által… Tovább olvasom