Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kóny - A választókra bízzák a döntést

A lehallgatott kónyi képviselőjelöltek és a polgármesterjelöltjük nem lép vissza, és meglévő képviselői mandátumokról sem mondanak le. Terveik, pályázati anyagaik, munkahelyteremtő ötleteik vannak.

A kónyi polgármester megbuktatását tervező önkormányzati képviselők nem mondanak le mandátumukról. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatukban leírják: döbbenetes számukra, hogy egy demokratikus államban megtörténhet a magánbeszélgetés lehallgatása, rögzítése, nyilvánosságra hozása, melyet aztán egyéni politikai célokra használnak fel.

Ágoston Tamás, Németh Marica, Csaplár Lajos és Szamosi József kijelentették, képviselőként legjobb tudásuk szerint önzetlenül, tiszteletdíj nélkül próbálták szolgálni a közösség érdekét több cikluson keresztül. Az önkormányzati munkát nem hatalomnak, hanem megtiszteltetésnek, a választók bizalmának tekintik.

˝Nem a múltról, hanem a jövőről, a programokról, a rájuk váró feladatokról kell szólni."
– Több alkalommal találkoztunk, amikor a választási programunkat készítettük. Vajon miért nem küldték át azokat a felvételeket a médiának, amelyeken elmondtuk, hogy befektetőkkel tárgyaltunk munkahelyteremtés kapcsán a kónyiaknak? Hogy kész terveink, számításaink és pályázati anyagaink vannak a következő négy évre a járdaépítési programunkra? – fogalmaznak a lehallgatott képviselők.

Hozzáteszik: véleményünk szerint a választásokig hátralevő időnek nem a múltról, hanem a jövőről, a programokról, a rájuk váró feladatokról kell szólni.

Mint ismert, kónyi képviselőjelöltek és polgármesterjelöltjük egy nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszélgetnek, hogy Aller Imre polgármestert hogyan lehetne az októberi választásokon leváltani. Terveik között többek között állami számvevőszéki vizsgálat megrendelése is szerepelt.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. ValóSág 2010. szeptember 14. 20:24
  „Némelyik figyelmetlen hozzászóló "figyelmébe" ajánlom.
  Nem fideszes jelölteket hallgattak le!
  Különben teljesen mindegy. Ők nem uralkodni akarnak a falun. Mivel 4-en vannak! Bezzel az Aller-pártiak! Ők el akarják foglalni az egész falut! Mind a 6 helyet, plusz a polgármester! Ez igen. Egészpályás letámadás készül! Ébresztő Kóny! Ébresztő Emberek!”
 • 23. virágözön 2010. szeptember 14. 18:20
  „Teljesen megfeledkeznek magukról a még csak nem is tisztelt képviselő jelöltek.Még hogy megdöbbentek és demokrata államról beszélnek. Vajon 8 évig kiknek volt ez a napi módszerük? Akkor nem demokratikus állam voltunk?”
 • 22. zeta62 2010. szeptember 14. 11:31
  „Az "egypártrendszer" nem azért volt rossz, mert egy párt volt, hanem mert az az egy az MSZ(M)P volt!

  Na itt a baj gyökere. Mindegy ki mit csinál, csak a mi kutyánk kölyke legyen.
  De a saját választói körmére ugyanúgy rá fog lépni, az is kevésbé fog fájni, mintha a másik tette volna? Lelki szegénység ez a javából.”
 • 21. Batistuta 2010. szeptember 14. 11:05
  „#19,20 andor47 Az Ön nickname-jében a 47-es szám a születési évét vagy az életkorát jelöli? Bármelyik is legyen igaz, Ön élt az "átkosban". Tényleg csak az volt a baj, hogy a komcsik voltak az egyeduralkodók? Ön is azok közé tartozik valószínűleg, akik a demokráciához tartozó vitákat felesleges időpocsékolásnak tartja. Nem túl modern felfogás. Az nyugtathatja, hogy ezzel nincs egyedül sajnos...”
 • 20. andor47 2010. szeptember 13. 21:08
  „Nem baj elvtársak, már csak néhány hét és végleg vége!”
 • 19. andor47 2010. szeptember 13. 21:07
  „Az "egypártrendszer" nem azért volt rossz, mert egy párt volt, hanem mert az az egy az MSZ(M)P volt!”
 • 18. Dwatson 2010. szeptember 13. 20:12
  „Az öszödi beszéd nyilvánosságra hozása és az azt követő Fidesz hozzáállás szerint a kónyi fideszeseknek mélyen hallgatniuk,szégyenkezni és visszalépniük kellene,mert visszaszáll rájuk az a sok mocsok amit Gyurcsányra szórtak!”
 • 17. Gabocia 2010. szeptember 13. 19:26
  „Igen, bízom benne, hogy a választók döntenek és jól döntenek. A gyerekek akik a kónyi iskolába járnak viszont nem dönthetnek, hogy ki az iskolaigazgató. Biztos, hogy Németh Marica hiteles "igazgatónéni" mikor politikai ambíciói okán nem restellene megkérdőjelezhető módszerekhez folyamodni? Vajon mit üzen ezzel a kónyi gyerekeknek? Mindegy mi az ár ha a győzelem a tét? Ha egy iskolai futóversenyen a második felrúgja az élen haladót a győzelem reményében Kónyban igazgatói dicséret jár?”
 • 16. Fürgeszarvas 2010. szeptember 13. 18:37
  „Hát az ötleteiket már ismerjük , sőt a választási stratégiájukat is ! Ez megfélemlítés fideszes módra állami szervekkel ( PL. ÁSZ) ! A gerincük is echte fideszes,mert gumiból van,arcbőrüket pedig megirigyelhetné a rinocérosz , annyira vastag ! Remélem,hogy a Kónyiak is felismerték azt,hogy milyen emberek ezek ! Ezek az emberek csak másoktól tudják követelni a távozást , önmagukra nézve nem kötelező a tisztesség,ha hibáznak ! Persze volt kitől tanulniuk! Orbán KISZ titkár elvtárs,vagy Kövér elvtárs, Pozsgai elvtárs "igazi"példaképek ! De csak a Fideszben ! Szerencsétlen egy ország ez,ahol ilyenek a példaképek !”
 • 15. AranyKözépút 2010. szeptember 13. 17:47
  „Hiszek az AranyKözépút erejében. Ahogy Szlovákiában is megunta a nép a sok gyűlölködést , még a magyarok sem a radikális "magyar érdekeket képviselő " pártra szavaztak, szerintem ebben az esetben is a többség bölcsen fog viselkedni. Kóny nem a lecsuszottak települése, ahol 2000 forintért lehet szavazatot venni. Talán győz a józan ész és a tisztesség. Ez esetben elég egyértelmű, hogy azt ki/k képviseli/k.
  Üdv”
 • 14. Ovinkor 2010. szeptember 13. 17:40
  „Pofátlanság. Védik a védhetetlent. Ha MSZP-sek tettek volna így, már nyomozna a rendőrség, tömegtüntetéseket szerveznének, felvonulna a gárda, a jelölteket megfenyegetnék a kuruc.info-n, az iskolaigazgatót kirúgnák stb.

  Itt pedig felháborodnak azon, hogy a maffiamegbeszélésüket lehallgatták és közzétették.

  Szánalmas és vérlázító.

  Ha a kónyiak ezekre bízzák a sorsukat...”
 • 13. BsBe 2010. szeptember 13. 17:30
  „Szóval döbbenetes számukra, hogy egy demokratikus államban megtörténhet a magánbeszélgetés lehallgatása, rögzítése, nyilvánosságra hozása.
  Arról nem szól a cikk, hogy azt nem találták döbbenetesnek, hogy a fideszes polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek megbeszélésen az hangzott el, hogy "a mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden polgármesterjelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat". A portál Németh Marica fideszes polgármesterjelöltnek tulajdonítja a kijelentést: "gyerekek, ha nem tudjuk megfogni, elbukunk, meg kell fogni ÁSZ-vizsgálattal."

  Ágoston Tamás mindehhez hozzáteszi: "egy általános ÁSZ-vizsgálat legyen lefolytatva Kónyban, ugyanis nem volt még nálunk ilyen sem az elmúlt években". Érdekes, hogy arra figyelnek a képviselőjelöltek, hogy az ÁSZ-vizsgálat ne tíz évre visszamenő legyen, hiszen akkor még ők voltak hatalmon, ahogy egyikük minderre rámutat - jegyezte meg a cikkben a Stop.hu.”
 • 12. zhall 2010. szeptember 13. 16:56
  „Ez a mondat a legszebb!:Hozzáteszik: véleményünk szerint a választásokig hátralevő időnek nem a múltról, hanem a jövőről, a programokról, a rájuk váró feladatokról kell szólni.
  Tehát ez van!Mindegy ki vagy,mit csináltál,az a fontos mit tudsz ígérni.Tipikus nagypolitikai retorika.
  Megoldás:A Tisztelt képviselőjelöltek húzzanak a sunyiba,a Polgármester kérjen maga ellen vizsgálatot,ha bűnös akkor irány a börtön,ha pedig nem...hát még a nadrágokat is leperelni!”
 • 11. kobra67 2010. szeptember 13. 16:52
  „A lehallgatáshoz csak annyit, négyük között keressék a bűnbakot, hisz más nem volt jelen, még csak egy 3/3-as ügynök sem. Senki másnak nem volt módja és lehetősége rá, hogy lehallgassa őket, bár vádaskodások már elhangzottak faluszerte, amik helyenként a rágalmazást súrolják. Úgy tűnik a tisztelt jelölteknek még ezt is szabad Kónyban, hisz úgy néz ki, ők a törvény felett állnak, mondhatnak bármit, vádolhatnak bárkit, nincs aki a körmükre koppintson. Kónyiként, én helyettük is szégyellem magam, a falu nem ezt érdemli, főleg tőlük nem.”
 • 10. paci13 2010. szeptember 13. 15:13
  „És még van képük, a kiszivárogtatás tényét döbbenetesnek minősíteni.
  Akkor a "magánbeszélgetés" tartalma mi?
  Helyükben elhúznék gyorsan és szó nélkül, és nem magyarázgatnám a megmagyarázhatatlant. Hogy várható tisztességes munka ilyen képviselőktől?
  Egyébként meg tényleg meglepő lehetett: ilyen lehallgatósdival és leamortizálósdival eddig zömmel a FIDESZ élt.”
 • 9. Batistuta 2010. szeptember 13. 14:35
  „Lelki szegény az, akinek a legnagyobb örömet egy párt eltűnése jelenti:-))) Milyen jó is volt az egypártrendszer, nemde andor47?”
 • 8. andor47 2010. szeptember 13. 13:47
  „Nyugodjatok meg és bele, az Mszp-nek helyhatósági szinten is vége lesz! Lehet itt okoskodni, meg írogatni, de a végzet nem kerüli el a pártot és embereit ezen a szinten sem.”
 • 7. Batistuta 2010. szeptember 13. 11:23
  „Miért gondolta bárki is, hogy a Fidesz-közeli emberek en bloc tisztességesek és számukra kizárólag az erkölcs az elsődleges mérce? Ők is ugyanolyan gyarlók, mint mindannyiunk. Csak a pofájuk ne lenne akkora most korlátlan hatalommal a hátuk mögött:-(”
 • 6. kisviragod 2010. szeptember 13. 11:18
  „Miért, Kónyban nem volt változás? vagy egy helyben állt?”
 • 5. 1120 2010. szeptember 13. 11:14
  „Aki Kónyon változást akart, az szerintem most vagy szavazzon érvénytelenül, vagy maradjon otthon, ezzel felhívva a figyelmét ezeknek az alakoknak arra, hogy ha nem vették volna észre, gyurcsányi mélységbe süllyedtek azzal, hogy nem léptek vissza...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP a hajléktalankérdésről

Látszatmegoldás a hajléktalanok közterületről való kitiltása - véli a fővárosi XI. kerületi LMP-s… Tovább olvasom