Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Kik legyenek Orbán Viktor miniszterei? - Szavazzon!

Vajon visszatérnek a Fidesz ismert arcai? Kövér, Mikola, Stumpf? Vagy más szakemberekre bízza a leendő miniszterelnök a fontos tárcákat?


A Fidesz vasárnapi győzelme után Kósa, Tarlós, Gálné, Martonyi, Semjén, Pokorni, Áder, Szájer és Schmitt állt Orbán Viktor mögött. Elképzelhető, hogy közülük kerülnek ki a következő kormány miniszterei. De vajon kik az esélyesek?

Sajtóhírek szerint egyelőre Orbán Viktor nem mond neveket, fideszes források pedig úgy szólnak, "a pártelnök az utolsó pillanatig nem szokta elmondani, kit hová szán, inkább versenyezteti a politikusokat".

S akkor azt a kérdést még fel sem tettük, hogy vajon milyen tárcákat szánnak a KDNP-seknek? De haladjunk sorjában.

Kancellária: Navracsics Tibor vagy Stump István?

A helyzet itt egyelőre zavarosnak tűnik, hiszen maradna a már meglévő, de sokak számára rejtélyes kancellária minisztérium, amely mellett lenne egy úgynevezett kabinetminiszteri poszt is.

A kancellária vezetőjeként elsősorban Navracsics Tibort említik, míg a kormányfő és a csúcsminisztériumok összekötőjeként Varga Mihály neve került a kalapba.

Ne feledkezzünk meg azonban a korábbi kancellária miniszterről sem, hiszen Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke is esélyes a miniszteri székre lehet.

Egy biztos, április 9-én Orbán Viktor egy interjúban már arról beszélt, hogy még az őszi önkormányzati választások előtt felére csökkennek a képviselői helyek.

Megfuttatnánk szavazásunkban Rogán Antal nevét is, hiszen a fiatal politikus, amellett hogy a celebvilágba is alámerült (Mr. és Mrs.), V. kerületi polgármesterként harcedzetté vált.


Szavazzon!Gazdaság: Matolcsy György biztos befutónak tűnik


A gazdasággal foglalkozó csúcstárcát Matolcsy György nevével hozták összefüggésbe, de amennyiben infrastrukturális minisztérium is alakul, azt Fellegi Tamás, a jobboldalhoz közel álló médiabirodalmat irányító üzletember kaphatja.

Matolcsy azért tűnik biztos befutónak a gazdasági tárca élére, mert a Fidesz eddig megismert programja közül, talán a gazdasági szakpolitikus által jegyzett terv a legátláthatóbb és legvilágosabb. A Nemzeti Ügyek Politikája (Matolcsy írás a 25. oldalon) című kiadványban az áll, hogy 10 év alatt 1 millió munkahely, fizetési fegyelem helyreállítása, magyar termékek védelme, a mezőgazdaság megújítása, átképzés, közmunka, állami és önkormányzati beruházások - s még csak a tartalomjegyzéket említettük.

Szerintünk Széles Gábor felé is lehetnek a Fidesznek törekvései, hisz a média- és buszmogul honlapján magvas gondolatokat (is) olvashatunk a gazdaságról, például: "A tudásalapú nemzetgazdaság a társadalom hajtómotorja, a felemelkedés záloga."

Parragh László, az országos kereskedelmi és iparkamara elnökéről is köztudott, hogy Fidesz szimpatizáns, határozott véleménye van a gazdaságról, valamint járatos a kis- és középvállalkozások világában, ott, ahol csodákat vár rövid időn belül a Fidesz.

A legfontosabb kérdés azonban az, ki lesz az a hiteles államférfi, akit a kemény reformok (ha ugyan lesznek) mellett elfogad a magyar közvélemény, és a nemzetközi pénzpiacok világában is hiteles szakember.


Szavazzon!

Pénzügyminisztérium: Varga Mihály vagy Járai Zsigmond? Vagy inkább Szapáry György lesz a nevető harmadik?

Magyarország jelenlegi helyzetében legalább olyan fontos pozíciónak tűnik a pénzügyminiszteri - már csak azért is, mert az Európai Unió és az IMF felé ennek a minisztériumnak kell hónapról hónapra deficitünk állását "jelentenie" -, mint a gazdasági miniszteré.

Ennél a posztnál is egyértelműen pakliban van Varga Mihály; sőt, egyes sajtóhírek szerint ő a legesélyesebb pályázó.

A 45 éves szakember 1988 óta a Fidesz tagja, jelenleg a párt alelnöke. 1990-ben került be először az Országgyűlésbe, 1995 és 1997 között az adós- és bankkonszolidációt vizsgáló parlamenti bizottság elnöke volt. 2002 óta a költségvetési és pénzügyi bizottság elnöke. 1995 és 1998 között, valamint 2002 óta frakcióvezető-helyettes.

2000-ben Járai Zsigmondot követte a pénzügyminiszteri bársonyszékben, majd egészen a 2002-es választásokig betöltötte ezt a pozíciót.

Varga ellen szól ugyanakkor, hogy pártja feltűnően hanyagolta az egyébként is szokatlanul csendes Fidesz-kampányban. Ebben lehet szerepet játszott Varga januári őszinte "elszólása", amikor is a Figyelőnek azt nyilatkozta: a Fidesz kormányra kerülése esetén az úgynevezett svéd nyugdíjmodellt vezetné be.


Szavazzon!


Vargához közel hasonló eséllyel indulhat a pénzügyminiszteri posztért Járai Zsigmond, aki a Fidesz korábbi pénzügyminisztere (1998-2000), majd 2001-től 2007-ig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke volt.

Járai is "követett el" azonban hibát a kampányban: többször is nyilvánosan kifakadt, amikor lényegében az új kormányra váró azonnali gazdasági lépéseket szedte lajstromba.

Kérdés, hogy ez a vehemens tenni akarás mennyire jön be Orbán Viktornak?

Ha nem, akkor könnyen célba érhet Szapáry György, aki egykoron az IMF magyarországi megbízottjaként, majd MNB-alelnökként komoly tekintélyre tett szert a Fidesz-vezérkarban.

Ráadásul Szapáry György "hívta fel" 2005-ben az Európai Unió figyelmét arra a szomorú tényre, miszerint a Gyurcsány-kormány a deficit kiszámolásánál "tévedett" - egészen konkrétan bizonyos tételekről elfeledkezett.

Minden titkok minisztere

A végére hagytuk az "erős fiúkat". Ahhoz ugyanis, hogy egy politikusból titokminiszter legyen, nyilvánvalóan kemény legénynek kell lennie - már csak azért is, mert a kényes történeteket rejtő aktákban mégsem nyúlkálhat bárki.

Ezeknek a tulajdonságoknak biztosan megfelel Tarlós István, de belőle őszre igen jó eséllyel Budapest főpolgármestere lesz.

Szóba kerülhet Semjén Zsolt, a KDNP elnök-frakcióvezetője, igaz, érzésünk szerint a végén neki nem fog Orbán Viktor miniszteri lapot osztani.


Szavazzon!


Kövér Lászlónak vagy Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterének, Lázár Jánosnak már sokkal inkább.

Mindketten erősen "rendpártiak", a kényes ügyek specialistái. Nem véletlen, hogy a kampány során a Jobbik előretörésének megállításán dolgoztak - Kövér a lakossági fórumon "pofozta" verbálisan a szélsőjobbot, míg Lázár a Fidesz programjának rendészeti fejezetét írta.

Olvasóink írták

143 hozzászólás
 • 143. GD 2010. április 26. 19:32
  „Ilyen patkányképű,bukott,többször leszerepelt politikusok húzzanak el mint a vadlibák. Ilyen emberekkel aztán lehet építeni a Kósa úr által említett "kánaánt"........”
 • 142. Jandex 2010. április 26. 14:16
  „Pedig ö az egyetlen biztos ezidáig,az ő kapcsolatai elengedhetetlenek! :(((”
 • 141. grt 2010. április 26. 12:38
  „Nekünk mindegy csak az a patkányképű pintér ne legyen sehol.”
 • 140. www0325 2010. április 26. 12:02
  „Javasolnám Staller Ilonát , Benkő Dánielt, Győzikét, Móooounikát, Józsibarátot!
  Feltétlenül számolnunk kell velük, hiszen csak ők tudják az embereket irányítani!”
 • 139. Agent 2010. április 26. 10:00
  „"megszüntetnék Romániát, Szerbiát, Szlovéniát, Horvátországot, Szlovákiát és Csehországot is, de ide képzelték csatolni Lengyelországot és Ukrajnát"

  :):):):) áá, nem beteg a csávó....”
 • 138. Jandex 2010. április 26. 09:27
  „Én a torgyán-pintér-kiszel hármast ki nem hagynám!!!/valakikre majd rá kell fogni a "buktát"!!!/”
 • 137. Sagittarius 2010. április 21. 22:05
  „136. szocdem 2010.04.21. 10:28
  a betörők vissza vitték a lopott holmit az idős áldozatoknak???

  Bizony, ez így volt, én is visszavittem!”
 • 136. szocdem 2010. április 21. 10:28
  „Én a Pintér Satyát akarom! mér nem szavaztok rá? enynire becsülitek a Fidesz 4 év tejjel mézzel folyó kormányzását, amikor a betörők vissza vitték a lopott holmit az idős áldozatoknak???”
 • 135. totel 2010. április 20. 09:51
  „Magyarország zsidó megszállásának leleplezett terve
  Szorít az idő. Tegnap egyik barátom izgatottan hívott fel és elmondta, hogy egyik cionista zsidó beavatta Magyarország megszállásának tervébe. Gondoltam, elmondom nektek is, amit már úgy is tudtok! A zsidók mindenképpen fel akarják áldozni Izraelt és ETNIKAI ALAPON hoznának létre Magyarország területén egy másik államszervezetet. Az elszakított részek felvásárlását követően létre kívánták hozni a Nagy Magyarország Trianon előtti területi egységét. Ez azt is jelenti, hogy megszüntetnék Romániát, Szerbiát, Szlovéniát, Horvátországot, Szlovákiát és Csehországot is, de ide képzelték csatolni Lengyelországot és Ukrajnát. A cigányok szaporítása sem véletlen, mert őket nézték ki rabszolgának, s a magyarok végleges kiirtása előtt nekünk kellett volna megtanítani nekik a földművelést. Számukra a Nyírség és Hajdúság területeit, mint rezervátumot tartották volna fenn. Erről írt Spiró György is és sokat beszéltünk már mi is arról, hogy mindez nem csak fikció, hanem kész tervek vannak minderre az elmebeteg nemzetirtásra.

  Simon Peres által bevallott szándékuk is egybe esik ezzel az elképzeléssel. A cionista elmondta, hogy erről szól a népirtás is, amit ma Magyarországon a magyarok terhére követnek el minden eszközzel. Nincs ezen mit szépíteni, mert minden gondolkodó tudhatja, hogy tények bizonyítják a terv megvalósulási fázisba lépését. Magyarország a zsidók felvonulási területévé vált a NATO logisztikai központjaival, elbitorolt közigazgatási rendszerével, tönkre vert honvédelmével, fegyveres testületeivel, civilesítettnek tűnő militáns egységeivel...tönkre tett oktatási-képzési és egészségügyi rendszerével. Egy szuperhatalmat akartak megvalósítani ezen a számunkra isten adta földrajzi és természeti adottságokkal rendelkező területen, ahol egy békeszerető és a legrégibb történelem fonalát génjeiben tovább gombolyító nép, a magyar államalkotó nemzet vívta ki sok véráldozat árán a jelenleg létező nyugati civilizáció számára a méltatlan és meg nem becsült szabadságot. Nincs mit szépíteni tovább! Izrael és szövetségesei Magyarország nyílt ellenségei, s minden velük paktáló magyar, hazaáruló. El kell kezdjük a honvédő harcunkat és ki kell verjük a területről a zsidót s egyszer s mindenkorra le kell zárni ezt az ügyet. Írmagja sem maradhat a rasszista alapú megosztásnak, nemzetek kiirtási szándékának, amely mögött minduntalan a zsidó nagytőkét és a zsidó mentalitást, fajt, vallási felekezetet találjuk meg. Az értelmes világnak, de legalább Magyarország érintett szomszédainak össze kell fogni, mert különben elvesztek ők is, ugyanis a zsidó elszaporodása semelyik területén a világnak nem kívánatos, de leginkább itt nem, ahol a békesség és a szellem lakozott ősidőktől fogva. Már látható, hogy az EU-t is azért hozták létre, hogy ez a tervük a Világkormány megvalósításával éppen Magyarországon valósuljon meg, addig legyengítve, vagy éppen felszámolva Oroszország és Kína gazdasági és katonai potenciálját. Nem tudom, mit szólnak ehhez az érintett hatalmak? Oroszország vajon eltűri, hogy egy bűnöző, terrorista nagyhatalom jöhessen létre közvetlenül az orra előtt? Egy olyan állam, amelynek köztudomásúan több száz atomtöltet áll rendelkezésére, és a pénzpiaci globális maffiát mozgatva kockáztatja minden egyes ember életét a bolygón? Rossz üzlet lenne velük bárminemű üzletet kötni, mert az ilyen törekvéseket, ha már így nyilvánosságra kerültek, csírájában kell eltaposni, hogy még nyoma se maradhasson, s képviselőiket a világ minden szegletében elrettentő példaképpen végigvonszolni, mint megvetendő, emberi fajtól különböző genetikai hulladékokat. A magyar nemzet sorsát nem a zsidó fogja eldönteni, de itt már nem csak rólunk van szó, mert ha létre jönne az az Új Izrael, amelyt ezek a zsidó bűnözők megálmodtak, akkor az egész emberiség létkérdése nyilvánvalóvá válhat rövid idő alatt, ugyanis innen fenyegetve a a világot, onthatnák tovább a mérget minden nemzetet tovább gyilkolva, ellentéteket szítva és csapásokat mérve rájuk. A zsidókérdés megoldása nem várathat magára! A kollektív bűnösségben nem hiszek, de a kollektív felelősségvállalásban igen. Vigyék el a balhét, s aki túléli, majd indulhat tiszta lappal. Sajnos azt kel mondja, hogy korábban már annyiszor emlegetett hadiállapotunk valós tény és aki a zsidóval paktál, annak kedvez, rejtegetni fogja, támogatja, hazaárulásáért felelni kell. Nemzetközi bíróságnak kell kimondani a végítéletet a zsidók felett és meghatározni büntetésüket, de addig itt Magyarországon el kell kezdjük a honvédelmi harcunkat. Meg kell tanulnunk felismeri az ellenséget és hathatósan semlegesíteni. Meghatározni lakhelyeiket, szállásaikat, titkos támaszpontjaikat és felkészülni annak felszámolására. A világban is zajlik a háború. Éppen most kaptam a hírt, hogy a lengyel államfőt, Lech Kaczynskit szállító repülőgép Oroszországban ,,balesetet" szenvedett. Mind a 132 ember (utas és a teljes legénység) meghalt. Az erős ködre hivatkozik az első híradás, a katasztrófa a leszálló pályától mintegy 500 méter távolságban következett be. Mivel a közös történelmünk folyamán a lengyelekkel sok tekintetben összeforrt a sorsunk és rájuk sokkal inkább tekinthetünk barátként, mint bármely más népre a környezetünkben, ezért is az MFNK nevében is részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak és az ugyanolyan zsidóbűnözés által befolyásolt lengyel népnek. A baleset okaira van elképzelésem, de nem hiszek a véletlenekben. Ez több, mint egy provokáció volt, éppen az oroszokkal történő megbékélési folyamatot megakasztani szándékozó aktusként értelmezhető. Később biztosan több részletet tudhatunk meg, de alapból feltételezhető, hogy a Mossad, vagy a CIA keze van a dologban. Nem kizárt, hogy a navigációba nyúltak bele, vagy a pilótáknak nem volt más lehetőségük, mint odavágni a gépet a földhöz! Lehet látni, hogy a tét mekkora, és a zsidók nem adják fel a háború árán a területszerzésre irányuló törekvéseiket. Mondottam: Izrael és minden vele szövetséges és baráti állam Magyarország ellensége, s így minden zsidó és nem zsidó, aki idehaza támogatja, élteti és fenntartja törekvéseit, szintén törvényi tényállást valósít meg, hazaárulás bűntettében. Felszólítom, a Honvédséget, a titkosszolgálatokat, rendvédelmi szerveket, hogy kezdjék meg a magyarországi zsidó telepek felszámolását és a betelepülési szándék tervezési-irányítási gócpontjainak (lásd: MAZSIHISZ) felszámolását! A honvédelem nem lehetőségünk, hanem törvénybe foglalt kötelességünk!

  postaimre - 2010, április 10.”
 • 134. Sagittarius 2010. április 20. 09:38
  „133. vitriol2 2010.04.20. 06:27

  Dehogy érti, vagy dehogy akarják érteni a megbízói!
  Siralmas nézni őket, akár egy fuldokló az utolsó pillanatáig a legkisebb szalmaszálba is próbál belekapaszkodni. Annyit is ér vele! Szót sem érdemes az ilyen uszításokra vesztegetni.”
 • 133. vitriol2 2010. április 20. 06:27
  „"132. háté 2010.04.19. 20:10"-nak , tudod ha valaki /valakik elutasitanak valamit az nem azt jelenti, hogy az MSZP-t támogatják. Tudod a te "gondolat(?)menetedet" alapulvéve: a katolikus egyház már nemegyszer ELHATÁROLODOTT a jobbikuS() pártodtol és mégsem mondhato el, hogy a szocikra valo szavazásra buzditottak/buzditanak.
  tehát a valoság az, hogy egy rabbi arra kéri a szavazokat, hogy ne egy RASSZISTA-ra szavazzanak, nem pedig arra kéria a"tömeget", hogy ... -érted ugye?”
 • 132. háté 2010. április 19. 20:10
  „Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!----kire is szavaztatok?

  Visszalépésre szólítják fel az MSZP-t a Fidesz javára!
  2010.04.19. 10:17
  Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nyílt levele Lendvai Ildikónak

  Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azt kéri, hogy az MSZP a Fidesz jelöltjét támogassa Edelényben. Csak így lehet értelmezni, hogy Köves Slomó szerint össze kell fogniuk a demokratikus pártoknak azért, hogy a rasszista kijelentéseiről ismert edelényi polgármester ne jusson be a parlamentbe.

  A Fidesz a választáson nem indította jelöltként Molnár Oszkárt, akit a helyi alapszervezet is törölt tagjai sorából. A polgármester a második helyen végzett 24.1%-al, Daher Pierre, (Fidesz) (36.5%) mögött. Harmadik helyre került Miklós Árpád (Jobbik) 19,1%, míg a szocialista Gúr Nándor a negyedik helyre futott be 18,7%-al.

  A vezető rabbi szerint Molnár Oszkár várhatóan megállapodik a Jobbik képviselőjével és együtt, összefogva a polgármester akár győzhetne is. Köves Slomó nyílt levelében arra kéri az MSZP elnökét, hogy ezt kadályozza meg, hiszen a határ ma a magyar politikai struktúrában a demokratikus pártok és a szélsőségesek között húzódik.”
 • 131. háté 2010. április 19. 19:33
  „Összeverték a török energiaügyi minisztert

  A török kormány kurd politikája elleni tiltakozásul Taner Yildiz energiaügyi minisztert úgy megütötték hétfőn, hogy kórházi kezelésre szorult.

  Fityeszesek!---intő jel!”
 • 130. totel 2010. április 19. 17:29
  „moderálva”
 • 129. totel 2010. április 19. 17:28
  „moderálva”
 • 128. Sagittarius 2010. április 19. 08:41
  „127. HR_XAR 2010.04.19. 00:46

  Hoppááááá, én eddig azt gondoltam JOBBIK fan vagy! Bocsi!
  De hát akkor ha sem FIDESZ, sem JOBBIK, akkor ki?? - vagy mi???

  Tok mind 1, viszont nagy megkönnyebbülést hoztál az életembe. Elnézésed kérem, de ettől kezdve hiteltelenséged miatt nem látom szükségét, a veled való eszmecserének semmilyen témakörben!”
 • 127. HR_XAR 2010. április 19. 00:46
  „Sagi, <moderálva> Tudod honnan látszik, hogy fidesz fan vagy? Hogy ami a Te sarad, azt átkened másra. Neked se erősséged a saját hibád beismerése, csak mindig a másik, mindig a másik.

  Siránkozás? Ne csodálkozz. Tudod Te mire szavaztál? Ha igent mondasz, akkor más most válaszolok, hogy álmodozz csak. Az ember szavazott, de nem tudja mire, most lassan a navrasics ébreszti fel az embereket, hogy köszi a szavazatot, de nem úgy lesz, ahogy ti azt elképzeltétek. Tudod aki az mszp-re szavazott, feltételezésem szerint többsége nem a párt szimpatizánsaiként szavaztak, hanem ugyanazért, amiért 2002-ben elbukott a vekker: az önteltsége, a gőgje miatt. A tudatlansága miatt, a büszkesége miatt. Azért, mert látják, hogy az önös érdek jobban vezérli, mint a nép iránti motiváltság. És mert azok belátták, hogy kell az ellensúly.

  A Jobbikkal meg egy baj, hogy ugyanazt csinálja, amit a nagy pártok. Mindig a múltban él. El kéne felejteni Trianont végre, vagy ha annyira fontos, akkor a franciák ellen kellene a dühüket irányítani, elvégre az ő emberük húzta meg egy léggömbről fenn a határokat mutogatással, amit aztán lenn rögzítettek. A cigánykérdést igenis kezelni kell, ebben egyetértek velük, csak az nem tetszik, amit és ahogy képviselnek, mert minden másban sajnos a régi nyilasmozgalomra emlékeztetnek, és ahogy mondtam, a múltban élnek.”
 • 126. Sagittarius 2010. április 18. 14:08
  „123. Komissar 2010.04.18. 12:51

  Azon pedig totális butaság előre siránkozni, hogy mi lehet majd. <moderálva...> Az is érdekes, hogy a maszoposoknak, akik deklaráltan hazudtak éjjel nappal, máig elhiszi mindenki a szavukat ami kivétel nélkül hazugság.
  Azt gondolom, aki jelenleg is a maszop bandára szavazott, vagy totális elmeroggyant, vagy komoly anyagi érdek, és büntetőjogi rettegés fűzi a megmaradásukhoz! Több lehetőség jelen pilanatban nincs! Az sem lehet indok, hogy "bal" oldali valaki, hiszen ezek, kb. annyira baloldaliak.........”
 • 125. Sagittarius 2010. április 18. 13:55
  „123. Komissar 2010.04.18. 12:51

  Nézd, én 1-et tisztán látok. Az elmúlt 8 évben xarrálopták az országot, az embereket, és millió más aljasságot követtek el a maszoposok. Én további éveket, az életemből, és a családoméból nem vagyok hajlandó nekik áldozni. Ez ellen 1-et tudok tenni 4 évente, - másra adom a voksom! Próbálják meg ők, hiszen ennél a mostaninál rosszabb már úgy sem lehet, és akkor a jobb élet reményét, lehetőségét nem vetem el!
  Nézd csak meg Budapestet. Szerinted az ottani választók ép elmével bírtak, mikor megválasztották "demszkit" 1x -2x, ez még hagyján, aztán harmadszor, meg negyedszer, meg ötödször is. És siránkoznak, hogy xarráment a fővárosunk. Fel sem merült érdekes módon senkiben, hogy talán a harmadik választás után meg kellene próbáltatni mással a dolgot, hátha neki jobban megy, ha már 12 év bizonysága útján látható, hogy az aktuális vezető hót hüle a dologhoz. Szerintem ez a demokrácia, és a normális, megfontolt, felelős választói magatartás!”
 • 124. HR_XAR 2010. április 18. 12:58
  „moderálva off”
143 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP nem élt kifogással az első forduló eredménye miatt

Az MSZP a keddi határidőig nem élt kifogással az első választási forduló választókerületi eredményei… Tovább olvasom