Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kik indulnak Győr-Moson-Sopron megyében?

A megye hét egyéni választókerületében 31 jelölt már biztosan indulhat a választáson, két jelölt esetében még nincs döntés.
A valasztas.hu péntek délután 4 órai információi alapján összegyűjtöttük azokat a jelölteket, akik Győr-Moson-Sopron megyében a meghatározott határidőig kérték nyilvántartásba vételüket.

Az 1-es számú egyéni választókerületben (Győr környéke) már február 18-i döntésével nyilvántartásba vette Farkas Ádámot, a Jobbik képviselőjelöltjét a Választási Bizottság. Március 1-jén Bajorfi Tamás, az MSZP, majd március 5-én Kara Ákos, a Fidesz-KDNP képviselőjelölje ügyében is úgy döntött a VB, hogy indulhatnak a választáson. Pinczés Bálint (LMP) még döntésre vár.

A 2. számú EVK-ben (Győr) szintén a Jobbik jelöltje kapta meg elsőként a indulásra jogosító döntést, mégpedig Hofbauer Sándor József. Dr. Molnár Csaba MSZP-s és Dr. Szakács Sándor Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt is indulhat a VB döntése értelmében, míg az MDF-es Prácser Attila Endre döntésre vár.

Hárman indulnak a 3-as számú egyéni választókerületben (Győrben). Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Gergely Zoltán (MSZP) és dr. Nagy Gergely (Jobbik) a VB döntése értelmében indulhat a mandátumért áprilisban. A megyében ebben a választókerületben a lehet a legkevesebb jelöltből választani.

Hat jelöltből választhatnak viszont a 4-es számú EVK választói (Mosonmagyaróvár és környéke). A VB pozitív döntését még februárban kapta meg Kopetti Tamás Márton, a Jobbik és Beke Károly, az MSZP jelöltje. Március elején vették nyilvántartásba Luksa Attila (MDF) és dr. Nagy István (Fidesz-KDNP) képviselőjelölteket. Indulhat Belovitz Károly is (Munkáspárt), valamint Oross Dániel is (Lehet Más a Politika).

Hat jelölt közül választhatnak a Csornán és környékén élők is, azaz a megyei 5-ös OEVK területén élő szavazók. Balogh Csaba (MSZP), Szabó Tamás (MDF) és Takács Krisztián (Jobbik) még februárban kapta meg az indulási jogot a VB-tól, míg az elmúlt hetekben vették nyilvántartásba Gyopáros Alpár (Fidesz-KDNP), Molnár Tivadar (MIÉP) és Véber József (Civilek) képviselőjelöltjeit, mindannyian indulhatnak áprilisban.

A 6-os számú OEVK (Kapuvár) öt jelöltjének mindegyike indulhat a döntés értelmében, Magyar Zoltán (Jobbik), Pethő István Ernő (MDF), Bozsvári István (Civilek), Róka István (MSZP) és Ivanics Ferenc (Fidesz-KDNP) közül lehet választani.

Sopronban (7. sz. OEVK) indulhat Nagy Tamás (MDF), Gőbl Gábor (Jobbik), Firtl Mátyás Sándor (Fidesz-KDNP), Kránitz László (MSZP), valamint Bebesi József Lajos (LMP) az egyéni választókerületben, Berényi Imre (Munkáspárt) nyilvántartásba vételét azonban március 18-án elutasította a Választási Bizottság.

A választási bizottságok döntéseit a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg az Országos Választási Iroda honlapján, a www.valasztas.hu-n. Mindezek alapján tehát bár a határidő 16 órakor lejárt, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig folyamatosan frissülnek a jelöltek számára vonatkozó adatok. 

Emellett azoknak, akik pénteken, az utolsó napon adták le az ajánlószelvényeket, még számolniuk kell azzal is, hogy a jogorvoslati eljárás akár április 3-áig is eltarthat.A megyében listát állító pártok (a párt nevére kattintva a megyei listát tekinthetik meg): Fidesz-KDNP, MSZP, Jobbik, MDF.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. vanessa 2010. március 22. 08:40
  „szép jó reggelt és békés napot mindenkinek!Nekem anno volt szerencsém látni a hidfoglalást, sajnos akkor voltunk pesten, és nem tudtuk mi van, amikor átakartunk menni gyalog az erzsébethidon, nem engedtek át minket, és amilyen trágárul szoltak hozzánk ahidfoglalok mert megmertük kérni,hogy engedjenek át mert mi hivatalos ügyben megyünk és időre. sajnos olyan hangnemmel válaszoltak hogy inkább visszafordultunk és hallottam hogy ordibált budaházy”
 • 57. Jerry 2010. március 22. 06:10
  „Azt akarod, hogy szabadon, hazugságoktól mentesen élhess a családoddal, -----szavazz a Jobbikra és jelöltjeire?Mert ők még nem hazudtak?A fidesz akadályozza a győzelmüket/ a fidesz hozta létre őket/ Szabad országot akarnak/börtön vár azokra,kik nem értenek egyet velük/ Munkahelyeket teremtenek/bevezetik a kötelező sorkatonaságot/ erősítik a közbiztonságot/ a magyar gárdából magyar csendőrség lesz/ támogatják a kultúrát/ megszüntetik a tv 2-őt és rtl-t / erősítik a gazdaságot/megadóztatják a multikat,avagy kizavarják az országból/ erősítik a szomszédos országokkal a jószomszédi viszonyt/területi követelések a trianoni határok vissza állítása érdekében/ életszínvonal emelése/ vadászgépek vásárlása lakásépítés helyett/stb stb na ez a szebb jövő a jobbik szerint.Ne adja az isten.....mert akkor lesz itt betyár .....világ.”
 • 56. Phobos 2010. március 21. 20:57
  „AKINEK KÉRDÉSE LENNE, VAGY NEM TUDOTT OTT LENNI GYŐRBEN:
  a hírcity tv élőben adta, és most a rögzített adás meg lehet nézni.

  http://www.hircity.hu/cgi-bin/hircity/index.cgi?view=ck&tID=609&nID=130677&nyelv=hu”
 • 55. laposibenö 2010. március 21. 20:00
  „Csak jelzem a nokiásdobozozóknak hogy Hagyó úr fejelentést tett az őt rágalmazó ellen!”
 • 54. Reális 2010. március 21. 18:57
  „ELSZÁMOLTATNI A NOKIÁSDOBOZOS BALOLDALT!”
 • 53. vitriol2 2010. március 21. 15:45
  „most "kerestem" ki az OGYVB. listásját, ott még ez áll:
  "BUDAPEST 17 Budapest XI.ker Budaházy György Döntésre vár"”
 • 52. laposibenö 2010. március 21. 14:53
  „A Budaházinak mgse jött össze amentelmi jog. Nem lett elég a cédulája! He-he”
 • 51. vitriol2 2010. március 21. 14:09
  „ilyen "háttérel" indul a jiobbikus() párt:ű
  Jobbik volt szegedi vezetőségi tagja, jelenleg is aktív szimpatizánsa, a Magyarok Nyilai domainjének tulajdonosa jegyeztette be a Betyársereg új honlapját. A szélsőjobbos szálak számos más ponton is összefonódnak.

  ,,Nem vagyunk egyenruhás reguláris hadsereg, sem bejegyzett egyesület. A puszták szabadcsapatai vagyunk, így fel sem oszlathatnak minket a köztársaság kutyái" - így mutatkozik be nemrégiben indult honlapján a Betyársereg. A jelek szerint a szervezők okultak a Jobbik-közeli Magyar Gárda sorsából, mely azóta is működik, hogy a bíróság nyáron jogerősen feloszlatta a mozgalom hátterét adó egyesületet. Az érvelés mégis sántít, hiszen a ,,betyárok" éppen az uniformisukról ismerhetők föl: feketére festett csikósgúnyát hordanak fekete kalappal, arcukat fekete kendő álcázza. Többnyire karikás ostorral járnak - igaz, a bemutatkozó felvételeken komolyabb fegyverek is láthatók -, bár használni csak kevesen tudják, még a videón is inkább sportgimnasztikás lányok szalaggyakorlatára emlékeztet a próbálkozásuk. Ám a tagok nem ártatlan leánykák. Mint a honlapról kiderül, nincs ellenükre a büntetett előéletűek jelentkezése: a régi ,,betyárok többségének van priusza".

  Hogy mit is akar és mit tesz a sereg, csak sejthető. A Hatvannégy Vármegye mozgalmat vezető Toroczkai László által jegyzett kiáltvány szerint akkor lesz szükség a seregre, amikor ,,a dühös magyar tömegek élére kell állni". Számos szövegükben visszaköszön a harcban edzettség mint elvárás. Ennek a betyárok eleget is tesznek, csapataik legalábbis a tavalyi budapesti melegfelvonulás elleni támadáskor tűntek föl először. A sereg fészke a Szeged környéki tanyavilág.

  A csongrádi megyeszékhelyen - Toroczkai szülővárosában - kötöttek hivatalos szövetséget is nyáron a Jobbikkal, a gárdával, a Nemzeti Őrsereggel, a vármegyésekkel és a futballultrákkal (HVG, 2009. június 20.). Az akkor szövetkezők tagsága között folyamatos az átjárás. Keresztben hakniznak egymás rendezvényein, és ,,a gárdatagok jó része betyár is egyben" - mondták például dél-alföldi nemzeti radikálisok a HVG-nek. A tagságra vonatkozóan ugyanakkor erős a konspiráció.

  A Dél-Alföld valóban központnak tűnik. Gyuláról származik például - Toroczkai, illetve a Magyarok Nyilai-ügyben terrorcselekménnyel gyanúsított 2002-es hídfoglaló Budaházy György mellett - a honlapon egyedül megnevezett Tyirityán Zsolt szóvivő. Ő hungarista: a Szálasi Ferenc eszmeiségét követő Magyar Nemzeti Arcvonal aktivistája volt 2000-ig, majd a szintén betiltott Vér és Becsület főszónoka és egyik vezéralakja lett. A priusz stimmel, a 31 éves Tyirityán faji alapon elkövetett súlyos testi sértésért ült Sátoraljaújhelyen, 2006-ban szabadult.

  Más szálak a szegedi Szalma Lászlóhoz vezetnek. A Betyársereg honlapja jelenleg az f6.hu alatt fut, de be van jegyeztetve a betyarsereg.hu is, amelyet az f6.hu-ra irányítanak át. Mindkettőt Szalma regisztráltatta, az f6.hu-t 2006 szilveszterén, a betyarsereg.hu-t az idén október végén. Az f6.hu érdemi tevékenységének nincs nyoma a világhálón, a domainnel kapcsolatos műszaki ügyekben a névhasználót a tavaly alapított Kileen Kazakhstan Kft. képviseli. A Dominikai Köztársaságban bejegyzett Kileen International Ltd., illetve az ukrajnai Nagyszőlősön élő Lembak Ljudmilla tulajdonában lévő kft adószámát idén augusztusban törölte az adóhatóság. Az f6.hu technikai hátterét az ICT Solutions Bt. szolgáltatja. Utóbbi elsősorban internetes társkeresőknek dolgozik, cégvezetője, Czigány Ádám és Szalma állítólag családi ismerősök.

  Szalmát a radikális honlapok tudósításai még néhány hónapja is rendre a Jobbik szegedi elnökségi tagjaként, alelnökeként aposztrofálták. Mára megváltozott a szervezet összetétele, de Szalma megmaradt a ,,vezetőség környékén" - tudatták környezetében a HVG-vel. Szalma jegyeztette be egyébként tavaly márciusban a magyaroknyilai.hu-t is, az iwiw-en munkahelyeként is a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereget jelöli meg, miközben azt írja, munkája abból áll, hogy harcol az igazságért, és sohasem fogja feladni. Környezetében állítják, a hatalom fricskázása vezette a honlapok bejegyzésekor, kapcsolatot sem a Magyarok Nyilaival, sem a Betyársereggel nem tart fenn. Csakhogy számos fénykép készült róla, ahogy például betyáruniformisban pózol, s alighanem az is kapcsolatot jelez, hogy az általa birtokolt domain a sereg hivatalos honlapjaként üzemel.
  (RÁDI ANTÓNIA)”
 • 50. laposibenö 2010. március 21. 13:45
  „Ezt szokták csinálni. Felbujtogatják a támogatóikat aztán ők meg hátulról lapítanak! A fővezér sem mer kiállni. Nem vállalja a nyilvános vitát? Mert fél! ott szakmai programmokat kellene ütköztetni. Ezeknek a kezébe adni a hatalmat? Mesterházy lemosná!”
 • 49. laposibenö 2010. március 21. 13:08
  „És ez a jelölt? Gratulálok! A rendőrökre támadó az állampolgárokat szabad mozgásukban jogtalanul korlátozó ddiszpintyek vezetője? Aki az államhatalom megtestesítőire támad aki azokat nem tiszteli itt attól várnak rendcsinálást egyesek? Egy futbalhuligántól?”
 • 48. Reális 2010. március 21. 10:58
  „Nem a politikusoknak kell jó véleménnyel lenni pártokról,hanem az embereknek, a választóknak!”
 • 47. poto 2010. március 21. 10:27
  „Miért csalózol le másokat akik nem a te táborodban vannak ?”
 • 46. háté 2010. március 20. 21:34
  „Fejér megyei (7-es választó kerületi) újabb MDF-es választási csalás. A szombaton tartott választási bizottsági ülés eredményeként nem indulhat a körzetben sem az MDF, sem az LMP, sem a Munkáspárt.

  A párt ajánlószelvényein utólag lett kitöltve a jelölt neve és a jelölő szervezet. Kiderült az is, hogy a törvénytelen cédulák az ercsi cigánysorról származnak, ahol már hetek óta árulták azokat jó pénzért.

  A csalások következményeképpen a Munkáspárt nem tud országos listát állítani. A csaló LMP-s és MDF-es képviselőjelöltek kiesése nem jár a területi listaállítási lehetőségük meghiúsulásával, mert sajnos ezek nélük is vannak még elegen. Hétfőn és kedden további LMP-s és MDF-es jelöltek ügyében döntenek a választási bizottságok, amik még befolyásolhatják a listaállításokat. Egy örvendetes dolog már biztos: az MDF-nek Somogy megyében nem lesz területi listája, mert az ottani megyei elnök mindösszesen 47 db érvényes ajánlószelvényt tudott bemutatni és nélküle mindössze egyetlen induló van a megyében.

  A tegnapi nap (csütörtök) folyamán a Jobbik soproni alapszervezete súlyos választási csaláson kapta a Munkáspártot. Több szelvény hibásan, azonos kéz által, rosszul volt kitöltve, melynek következtében a helyi jelölt nem indulhat a kommunisták színeiben.
  Úgy tűnik a vérvörös színekben pompázó társaság minden írott és íratlan szabályt áthág a már csak reményeikben élő győzelem érdekében. Ezt mi sem erősíti jobban, minthogy a hibás ajánlószelvények között 17 olyan is volt, melyen évekkel ezelőtt elhunyt személyek adatai szerepeltek. (Nem is értjük, hogyan gondolhatták, hogy nem fognak lebukni - a szerk.) Mindezekről Kollár József, a Jobbik soproni kampányfőnöke tájékoztatta a barikád.hu-t, miután - mint választási bizottsági tag - közös döntést hoztak a csalás ügyében
  FRISSÍTÉS
  A Soproni Választási Bizottság jegyzőkönyvileg megállapította, hogy a Magyar Kommunista Munkáspárt által leadott ajánlószelvények között 17 db elhunytak nevére volt kiállítva.”
 • 45. laposibenö 2010. március 20. 20:59
  „43 Sajnos nem lesznek független jelöltek. Ezért mindenkibnek aki nem azt szeretné hogy szélsőséges bólogató pártkatonák irányitsák az országot a demokrácia bástyáját az MSZPt kell támogatni. És minél nagyobb arányban el kell menni szavazni!”
 • 44. háté 2010. március 20. 20:20
  „Szavazz a fityeszre és Borkaira!---Ha azt akarod, hogy folytatódjon a rablás, hazánk elzüllesztése

  Olvasom Borkai-nyilatkozatát a város hetilapjában, igaz pohár fölött mert csöpög a narancslé belőle.
  / megérne egy alapos vizsgálatot, hogyan került a komszol kezébe a "városi" lap/
  Azt nyilatkozza, --"nem leszek a MOB elnöke"
  2006-os nyilatkozata: "független polgármesternek tartom magam, nem vagyok, és nem tervezem, hogy a Fidesz tagja leszek"---
  Milyen szavatartó egyén!----igaz azóta nem csak belépett a bandába, annak helyi vezére lett.
  .Érdekes ezek után, hogyan számol el azokkal akik nem fidesz szimpatizánsként, függetlenként támogatták?
  Mellesleg, már négy helyettese van, akik dolgoznak helyette. Ha képviselő lesz jön még kettő?

  Borkai Zsolt polgármester véleménye az Eu-ról
  ,,Amióta Magyarország az Európa Unió tagja, az Európai Parlament az a hely, ahol a magyarok érdekei képviselhetők"
  ----döbbenetes tudatlanságra vall, egy hely ahol igazán semmibe vesznek bennünket.

  De ha azt akarod, hogy szabadon, hazugságoktól mentesen élhess a családoddal, -----szavazz a Jobbikra és jelöltjeire!”
 • 43. VargaP 2010. március 20. 17:01
  „Én, ha a fidesz helyében lennék, és megnyerném a választásokat, az eelső intézkedésem a begyakorolt mondat után "monnyon le" ezt tenném. Kijelentem, PÁRTON KÍVÜLI VAGYOK, és csak a függetlnekenek hiszek, pártkatonák (bólogató Jánosok) nem kellenek”
 • 42. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. március 20. 16:53
  „Győzzőn a jobbik!

  Szebb jövőt!”
 • 41. Jerry 2010. március 20. 16:17
  „Phobos 2010.03.19. 21:44

  Civilek: Minden kategóriában jobb a Jobbik programja, mint a Fideszé
  Hát nem is tudom, tényleg jó/bbik/ az a radikális program,mely be akarja hozni újra ide az oroszokat/40 évig itt voltak/ párthadsereget akar csinálni a magyar gárdából/munkásőrség/ egy párt uralmi rendszer/mszsmp/ kizavarni a multikat/államosítás/területi igények/fegyverkezés?/ sorkatonaság bevezetése stb stb.Tényleg, miért is volt akkor itt rendszerváltás?Vona úr történelmet tanult, de nem tanult belőle.Az országnak most nem megosztás kell, hanem összefogás, nem pártprogramok kellene, hanem szakmai vélemények,reális, megvalósítható, építő tervek, nem a múlt ereklyéin kell rágódni,hanem a jövőbe nézni.A szebb jövőt nem kívánni kel,hanem csinálni. Ezért az igazi jó választás csak a Civil Mozgalom lehet.”
 • 40. vitriol2 2010. március 20. 15:28
  „38. Reális 2010.03.20. 14:48 én az előbbi "beirásodra már "reagáltam " korábban(34 )"
  "...sajnos a magyar politikai elit nem mentes a törvényekbe ütközö cselekedet elkövetésétől..."
  ja és ha valaki a jobbikrol ir olyan tényeket, melyek igencsak "furcsák", m iért gondolod, hogy MSZP-s?
  tudod a jelenlegi politikai palettán- akik "képviselő jeltöket" állithatnak- egy olyan párt sincs akik "jó véleménnyel lennének pártodrol(már ha Te is jobbikus() vagy!”
 • 39. laposibenö 2010. március 20. 15:11
  „38 Regöczi Miklós volt BKV vezérigazgatóhelyettessel szemben már megszüntettek minden kényszerintézkedést! Mielött itt még valaki átvenné a független igazságszolgáltatás szerepét! Hogy maradjunk a Reallitásoknál.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány értékelt, megtelt a Körcsarnok

Megtelt a budapesti körcsarnok pénteken délután, ahol Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tartja… Tovább olvasom