Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Kerekasztal-beszélgetés a magyar érdekekről

A Rákóczi Szövetség Soproni Szervezete kerekasztal-beszélgetést szervezett pénteken a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.
A rendezvényen Medgyasszay László, a KDNP országgyűlési képviselője, Rogán Antal, Budapest V. kerületének polgármestere és egyben a Fidesz Országgyűlési képviselője, valamint Stumpf István egyetemi tanár, politológus vett részt.

A beszélgetést Lanczendorfer Erzsébet, a KDNP országgyűlési képviselője, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének győri tiszteletbeli tagja vezette. Az eseményen jelen volt Fodor Tamás soproni polgármester és Firtl Mátyás országgyűlési képviselő is.

Lanczendorfer Erzsébet Stumpf Istvánhoz a magyarok lelkiállapotáról és a társadalom radikalizálódásáról intézett kérdéseket, míg Rogán Antalt napjaink politikai életéről faggatta. Stumpf István kiemelte, a közelmúltban többféle válság hatása érződött egyszerre, ebből a kiutat a sikeres kormányzás jelenti, amire egyedül a Fidesz-KDNP koalíciót tartja alkalmasnak.

Medgyasszay László a véleménye szerint csapnivalónak tartott élelmiszerellenőrzésről, a termőföldet kevéssé védő földtörvényről és az általa feltárt korrupciós ügyekről beszélt, különös tekintettel a bábolnai ménesbirtok megmentésére, amely álláspontja szerint bebizonyította, hogy ellenzékben sem felesleges a küzdelem.

Olvasóink írták

 • 7. vitriol2 2010. március 11. 06:36
  „szocdem 2010.03.08. 15:55-nek.
  tudod azokat a "butaságokat" a moderátor is értékeli, mert ugyan a reagálásomat mely a jobbik szélsőségességét kimoderálták, azzal a cimszoval? hogy nem a "cikkhez" tartozik, de a 2-3-4-5 hozzászollásait "érintettlenül" hagyták, pedig többsége nem a cikkhez "tartozo"ű
  ja jobbik korteskedést lehet folytatni, de azt "kritizálni" nem??”
 • 6. szocdem 2010. március 08. 15:55
  „5. adalfold 2010.03.07. 09:57

  Ezt a butaságot minden hová bemásolod? Legalább tartalmilag igaz volna...”
 • 5. adalfold 2010. március 07. 09:57
  „Ne felejtse el, hogy a mentelmi jog megszűntetésével magasabb szintre érne demokráciánk, a képviselők visszahívhatóságával kevesebbet mernének tenni az ország ellen, saját érdekükben. Azt se felejtse el, hogy globális banki adóval elejét vehetnénk a bankok által kreált és nyereségként lezárt gazdasági válság eredményeinek. Ezt Gordon Brown brit miniszterelnök vetette fel. Magyarországon mindkét elképzelést csak a JOBBIK tartja magáénak.
  Van választás, van kiút , mely nem a primitív ígérgetésekről szól már, ősződ politikailag sokat ,,nevelt" az országon, érettebbek lettünk.”
 • 4. adalfold 2010. március 06. 20:02
  „észhez térhetnél. a jobbikhoz semmi köze direkte az mszpnek. a jobbik a fideszben csalódott, agilis, értelmiségi populista dolgoknak nem bedőlő, változást akaró emberekből áll.
  megnyugodhatsz, szerintem is fidesz kormány lesz. és örülök is neki. de látni kell,hogy a fidesz számtalanszor cserben hagyta a gyurcsány korszak alatt a nemzetet.
  erdélyi autonómia ügye,lisszaboni szerződés,,,majd megbuknak" mondogatása,parlamentbe alig járás,
  LIKUDDALl való szövetkezés (emlékezz likud az az izraeli a párt, amely kijelentette magyarország felvásárlását és a leghevesebben támadja a palesztinokat).
  és a non plusz ultra: azokat a fidesz gyűlést néző polgárokat akiket okt 23-án rohamban leütöttek a rendőrök nem a fidesz, hanem a jobbik jogvédői védenek a bíróságon. a fidesz még parlamenti bizottságot sem hozott létre az ügy kivizsgálására. ennyit a számonkéréséről.
  a jobbikot ismerem, a vezetőinek egy részét is. semmi köze a szélsőséghez, gyűlölik , mert új, népi és irdatlan erős ahhoz képest”
 • 3. adalfold 2010. március 06. 19:26
  „"Lanczendorfer Erzsébet Esztergomban.
  A képviselőnő közben olyannyira belelovallta magát mondandójába, hogy lezárásképpen nagy hévvel kijelentette: "keresztény hitvalló ember nem szavazhat a FIDESZRE!". (Hangfelvétel itt.)

  Kövér László válaszai ugyan ott.

  - Ha egy párt ellenzékben van, mint ahogy a Fidesz volt, úgy a Lisszaboni Szerződés parlamenti elfogadásakor, mint az európai csatlakozás ratifikációjakor Románia csatlakozásával kapcsolatban, akkor el kell gondolkodnia arról, hogy a szavazatának van-e a szimbolikus jelentőségen túlmenő súlya vagy sem. És miután mindkét szerződésről feles törvénnyel tudott az SZDSZ és az MSZP szavazni, ezért tehát a mi szavazatunknak csak szimbolikus jelentősége volt. (...) Teljesen mindegy, hogy mit gondoltunk volna, akkor is elfogadták volna.
  .
  T. Kövér László képviselő úr! Tájékoztatom, hogy Önök végzetes tévedésben voltak és vannak, mert a Lisszaboni Szerződés elfogadásához 2/3-os többség szükségeltetett!
  (T4678 Az Európai Unióról szóló szerződés és az Európai Közösséget létrehozó szerződés módosításáról szóló Lisszaboni Szerződés kihirdetéséről, hivatkozás itt.)"”
 • 2. adalfold 2010. március 06. 19:21
  „ja hát az egész rákóczi szövetség, ugyanúgy mint minden bekebelezett ex-polgári kör kampánybábu.
  tartalmi dolgokat ne várjatok az ilyen ,,fórumoktól", rendezvényektől.
  egyébként meg:
  csak a Jobbiknak van reális, célirányzatában végrehajtható, nemzetépítő programja.
  lefasisztázzák, mert új, népből szerveződött, és nem komunizmus végi érdekek és tőkések hozták létre mint mai korrupt ,,pártjainkat".
  a jobbik radikális párt. radikális problémákra ad megoldást. nem antiszemitább mint a fidesz.. főként ha bayer zsoltra gondolunk:D

  SZAVAZZ A JOBBIKRA!
  az első magyar pártra.”
 • 1. szocdem 2010. március 06. 14:35
  „Jó kis cikk ez, csak azt sajnálom hogy a résztvevők nem mondták el, hogy szerintük valójában magyar megoldása van általában a dolgoknak, pl. síppal dobbal, nádi hegedűvel - ahogy eddig is mindíg csinálták, a rajongók meg tapsoltak hozzá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: újabb sokkoló adatok

A Fidesz szerint az MSZP-kormány gazdaságpolitikájának kudarcát mindennél jobban mutatja, hogy… Tovább olvasom