Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Képviselőjelölt a ScienNet-ügy gyanúsítottja

Független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vette az Országos Választási Bizottság (OVB) Leinemann Zsoltot, a ScienNet-ügy jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottját - közölte Futó Barnabás, a gyanúsított védőügyvédje szombat este az MTI-vel.
A védő szerint a nyilvántartásba vétellel a jelölt mentelmi joga megnyílt, így föl kell függeszteni a büntetőeljárást ellene, és ki kell őt engedni az előzetesből. Az ügyvéd úgy tudja, hogy az OVB-nek hivatalból értesítenie kell az ügyészséget, de utóbbi még nem intézkedett védence szabadon bocsátásáról. Az OVB választási honlapja szerint Leinemann Zsolt Debrecen 2. számú választási körzetében indult független jelöltként, az OVB nyilvántartásba vette.

A Magyarországon törzsvásárlói hálózatot működtető, Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC ellen tavaly novemberben rendelt el nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja miatt.

A cég meghatalmazottja 2009. november 27. óta előzetes letartóztatásban van, a határidőt a bíróság legutóbb február végén három hónappal meghosszabbította. Korábbi közlés szerint az előzetes adószakértői vélemény adatai alapján a cégnek 2008-ban több adónemben összesen mintegy 960 millió forint adót kellett volna bevallania és befizetnie a költségvetésbe.

A cég adófizetési kötelezettségének sem Magyarországon, sem a bejegyzés szerinti országban nem tett eleget. A törzsvásárlói közösséget működtető online rendszer három évvel ezelőtt indult el Magyarországon, ahhoz azóta 440 ezer vásárló és több mint 11 ezer cég csatlakozott.

Olvasóink írták

 • 9. oszvald.ferenc 2010. március 22. 23:22
  „Kedves fórumozók,

  felhívnám a figyelmet a védőügyvédre: Dr. Futó Barnabás - enyhén pártközeli, megrendelésekkel jól ellátott ügyvéd..hm...
  Üdv: OF”
 • 8. kolombela 2010. március 22. 14:05
  „A cigányok fő vezetője, Kolompár már június óta a mentelmi jog mögé bújva, menekül az igazságszolgáltatás elől.
  Ez miért nem szúrja a szemét senkinek. Ideje lenne ezt a kettős mércét befejezni.”
 • 7. AranyKözépút 2010. március 21. 15:40
  „Oké, de így akkor Barna bácsi mentelmi joga is életbe lép.”
 • 6. poto 2010. március 21. 10:32
  „Az egész rendszer szánalmas.
  Annak aki ellen vizsgálat folyik,vagy büntetett elő életű miért jár mentelmi jog azért mert jelölt ?
  Teljesen mindegy,hogy milyen a származása,vagy a vallása.
  Egyébként nagyon egyet értek azzal a Vona javaslattal.hogy szüntessék meg a mentelmi jogot a már magválasztott képviselők esetében is.”
 • 5. ggg 2010. március 21. 08:37
  „moderálva”
 • 4. akinemfél 2010. március 20. 22:23
  „Magyarbunozés,magyarbunozés,magyarbunozés...
  Nem mástol,hanem a magyarbunozéstol tart itt Magyarország.”
 • 3. háté 2010. március 20. 21:53
  „A vám és pénzügyőrség kezdeményezi Földesi-Szabó László, az Egymásért Alapítvány elnöke mentelmi jogának felfüggesztését, miután 225 millió forintos adócsalással gyanúsítják
  A Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) elnöke, Földesi-Szabót milliárdos sikkasztással is vádolják. Az egykori rendőrnek bírósági ügye két hete szünetel, mert egy Tolna megyei körzetben regisztrálták egyéni képviselőjelöltként, így mentelmi jogot kapott a választások végéig”
 • 2. AHA 2010. március 20. 21:04
  „Kimossák a zsidót!”
 • 1. laposibenö 2010. március 20. 20:53
  „Nem vagyok jogasz de ez már amit itt egyesek csinálnak ez már nem meriti ki a joggal való visszeélést?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona Gábor a megyében

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje vasárnap megyénkbe látogat – tájékoztatta… Tovább olvasom