Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kapuváron 2, Csornán és Győrben 3, Sopronban 4, Mosonmagyaróváron 5 polgármesterjelölt

Pénteken délután 4 óráig lehetett leadni az október 3-i önkormányzati választások jelöltjeinek és jelölőszervezeteinek az ajánlószelvényeket. Megyei körkép - 1. rész: a nagyobb városok jelöltjei.

Győrben három polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba. A 16 egyéni választókerületben összesen 71 jelölt indul a képviselőválasztáson. A péntek 17 órai adatok szerint 5 képviselőjelölt volt október 3-án a győriek 8 kerületben, míg a legkevesebben (mindösszen hárman) az 5-ös számú kerületben indultak volna. A választási bizottság ülését követően az adatok módosultak: hét körzetben 5, kilenc körzetben pedig 4 képviselőjelöltre szavazhatnak a győriek. A város települési kompenzációs listáján két szervezet neve szerepel a valasztas.hu oldalán: a Fidesz-KDNP-é és a Jobbiké.

Sopronban négy polgármesterjelölt neve szerepelhet az októberi választáson a szavazólapokon: dr. Fodor Tamás a Fidesz-KDNP jelöltjéé, Gőbl Gábor a Jobbik jelöltjéé, Walter Dezső független jelölté és Nagy Tamásé, aki a Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület jelöltje.  Sopron 12 egyéni választókerületében összesen 65 képviselőjelölt indulhat, mindehol 5 vagy 6 jelöltből lehet választani. A városi kompenzációs listán a Fidesz-KDNP, az LMP, az MSZP és a Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület neve szerepel.

A csornaiak három jelöltből választhatnak: Balogh Csabát az MSZP, Gyopáros Alpárt a Fidesz-KDNP, dr. Turi Györgyöt pedig a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület jelöltjeként vették nyilvántartásba. A 8 egyéni választókerületben 4-5 a képviselőjelöltek száma, jelölteket a polgármestert is jelölő három szervezeten túl a Szülőföldünkért Egyesület állított, valamint 3 független jelölt is van Csornán. A városi kompenzációs listán az MSZP, a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület és a Szülőföldünkért Egyesület neve szerepel.

Két polgármesterjelölt neve szerepel a kapuváriak szavazólapjain október 3-án. Hámori György a Fidesz-KDNP, Csákány Annamária a Jobbik jelöltje a város élére. Kapuvár 8 egyéni választókerületében 36 jelölt indul a képviselői helyekért a város közgyűlésébe. Az 1-es és 8-as kerületben csak három, míg a 4-es kerületben 6 jelöltet vettek nyilvántartásba. A Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP mellett az MDF és a Kapuvárért Egyesület is indít jelölteket, s van négy független is. A városi kompenzációs listán a Fidesz-KDNP, a Jobbik, a Kapuvárért Egyesület és az MSZP szerepel.

Öt polgármesterjelölt is van Mosonmagyaróváron: Kopetti Tamás Márton (Jobbik), dr. Kovács Tamás (MSZP), dr. Nagy István (Fidesz), dr. Pap János  és Szabó Miklós (mindketten független jelöltek). A város 10 egyéni választókerületében 4-5 képviselőjelöltből választhatnak októberben, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP és a Mosonmagaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület az összes kerületben állított jelöltek és van két független képviselőjelölt is. E négy szervezet szerepel a városi területi kompenzációs listán is.

Győr-Moson-Sopron megye településein a megyei közgyűlési listákra is szavazunk (kivéve a megyei jogú városokat, Győrt és Sopront), amelyeken három szervezet neve szerepel majd: a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP.

A 10 ezer fő alatti megyei települések érdekesebb adatairól itt olvashatnak >>.

(A hétfő reggeli adatok alapján frissítettük a pénteki cikket, mostanra sehol sincs már döntésre váró jelölt - szerk.)

Olvasóink írták

 • 9. k29680 2010. szeptember 06. 18:28
  „Ha valakit érdekel és megkeresi pár honlapon talál egy hangfelvételt a kónyi fideszes jelöltek beszélgetéséröl.Érdemes meghallgatni ....Nem hinném ,hogy az átlagemberek ezt a fideszt akarták....”
 • 8. huszárkapitány 2010. szeptember 05. 13:16
  „hajrá Gyopáros Alpár SZOMBATHELYEN és a PARLAMENTBE.
  CSORNÁN TURI A NYERŐ.
  És természetesen jöhet a Fidesz,aki nem egyenlő a Gyopival.Ha meg igen ,akkor valamit piszkosul elszúrtunk a legutolsó választásokkor.
  Végén még Dwatsonnak lesz igaza”
 • 7. Dwatson 2010. szeptember 04. 20:45
  „Én nem vagyok Fidesz párti,de most annak örülnék ha mindenhol ők nyernének,de csak azért hogy ne lehessen egymásra mutogatni ha majd rosszul mennek a dolgok.Eddig ugyanis a Fideszes önkormányzatok a szocialista kormányt bírálták,áthárították a felelősséget a másikra.Jobb lenne a két választást egyidőben tartani.”
 • 6. Dr.Bagira 2010. szeptember 04. 16:37
  „pinquin! Te bizonyára azok közé tartozol, akiknek beigérték, hogy a húsos fazék közelébe mehetsz! Amennyiben ez sikerült, lakmározzál! Ha nem, akkor ne legyél báb, nem a te dolgod Viki fényezése!
  Vigyázz! Jön még kutyára kamion!”
 • 5. pinquin 2010. szeptember 04. 15:28
  „Még mindíg igaz Orbán Viktor mondása: "... aki nincs Velünk az nincs..."
  Ezért mindenhol a FIDESZ fog nyerni!
  Szép napot mindenkinek!
  csak1pinquin”
 • 4. xverax 2010. szeptember 03. 23:10
  „én is ott lennék csak:-)”
 • 3. RábaViktor 2010. szeptember 03. 23:04
  „Hajrá Gyopáros Alpár!”
 • 2. Accra 2010. szeptember 03. 18:29
  „"a legkevesebben (mindösszen hárman) az 5-ös számú kerületben indulnak" -> rákattintva a kerületre látszik, hogy 4 jelölt lesz:)”
 • 1. Zitus63 2010. szeptember 03. 17:58
  „"Győr-Moson-Sopron megye minden településén szavazni fognak a megyei közgyűlési listákra, amelyeken három szervezet neve szerepel majd: a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP." - írja a cikk...nos, ez így nem igaz, hiszen a megyei jogú városokban NEM szavazunk a megyei közgyűlési listára!

  <köszönjük az észrevételt, pontosítottuk a cikket - szerző>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertődön sok a jelölt, 9 faluban semmi tétje a választásnak

Fertődön hat polgármesterjelöltet és a hat képviselői helyre 30 képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba. Kilenc faluban épp elég a jelölt. Megyei körkép a jelöltekről - 2. rész: 10 ezer fő alatti települések. Tovább olvasom