Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Jobbikos a politikus elleni akcióban?

Nemcsak a lőszerek beszerzésénél segédkezett, hanem Hiller István háza elleni támadásnál is jelen volt Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke.

A Magyar Nemzet részben Benkő György százhalombattai vállalkozónak az ügy egyik gyanúsítottjával készült hangfelvételére hivatkozva írta szerdai számában.

A napilap azt írta: információik szerint az adonyi illetőségű Ecsődi László elleni akciókor Rihó nem csatlakozott a Hunnia Mozgalomhoz, ám jelen volt, amikor 2007-ben Hiller István házára rálőttek. A lap információi szerint az oktatási miniszter ingatlana elleni támadáskor a Jobbik bicskei elnöke biztosítóként felügyelt, míg társa kétszer tüzelt az üres házra.

A terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt három évvel ezelőtt indult ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda tízmilliós nyomravezetői díjat tűzött ki. A hatóság nem nyilatkozik arról, hogy az összeget kifizették-e. Benkő György - aki az ügyben kulcsfontosságú bizonyítékként szolgáló hangfelvételeket készített - tagadja, hogy ő kapta volna a jutalmat - írta a lap.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. magyarharcos 2010. március 07. 07:06
  „ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVÖT..................”
 • 72. vitriol2 2010. március 05. 17:43
  „jobbik és együttmüködöi:ujsághir:
  "2009. június 14., vasárnap 15:58 |
  Együttműködnek ezentúl a nemzeti radikálisok - jelentette be Toroczkai László és Vona Gábor Szegeden. Többek között a melegfelvonulást akarják megakadályozni. Bemutatkozott az önvédelmi mozgalomként jellemzett Betyársereg is.

  Összefognak és együttműködnek ezentúl a ,,valódi nemzeti oldal" képviselői - jelentette be Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet Vona Gáborral, a Jobbik elnökével, Zagyva György Gyulával, a HVIM elnökével, Kiss Róberttel, a Magyar Gárda főkapitányával és Tyirityán Zsolttal, a Betyársereg képviselőjével tartott vasárnap Szegeden. Az összejövetel helyszínét és dátumát az indokolta, hogy 1919 június 14-én Horthy Miklós Szegeden alapította a Nemzeti Hadsereget.

  A szervezetek közötti zártkörű megbeszélés egész délelőtt tartott Ópusztaszeren és a ,,Szeged környéki pusztákon". Ott volt többek között Budaházy György, és a Magyar Rock Nemzeti Egyletet képviselő Sziva Balázs is.

  Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke, Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya
  A házigazda szerepét is magára vállaló Toroczkai közölte: sikeres volt a tárgyalás, az együttműködés ezentúl intézményesebb lesz.

  Vona Gábor arról beszélt, hogy bár a nemzeti oldal sokszínű, mégis a cél azonos: erős magyar nemzet a határokon innen és túl. Kiss Róbert a Magyar Gárdát a nemzeti önvédelem gerincének nevezte, és először állt a nyilvánosság elé a Betyársereg.

  Tyirityán Zsolt úgy mutatta be magukat, mint önvédelmi mozgalmat, amely a ,,szabad hadviselés, népi ellenállás" elvét követi. Nem hierarchikus szervezet, ,,hanem klánok laza szövetsége", tagjai eredményesek a küzdősportokban. Január óta léteznek, időnként a hírekben is szerepelnek, csak senki nem tudja, hogy róluk van szó - tette hozzá Toroczkai.

  A kérdésre - milyen tartalmú hírekről beszél -, így válaszolt: közösségvédelmező és sport.

  Ellenszélben építette fel intézményrendszerét a nemzeti oldal, amely csak látszólag nem egységes - fogalmazott Zagyva, aki szerint a látszólagos véleménykülönbségek kommunikációval áthidalhatók.

  Konkrét tervekről nem kívántak beszélni, csupán annyit mondtak: mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a fővárosi melegfelvonulást, vagy ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott: a deviánsok menetét."

  hát ugye nem véletlenül TÖRTÉNTEK jobbikus- kurucinfos szerkesztő által- "gyerelkes csinytevések"ű
  Emöke- a a kurucnál csak igy nevezett- nem véletlenül- szerkeztő, már sokadszorra SZOLJA " EL MAGÁT! ELISMERTE, HOGY A VELÜK EGYÜTTMÜKÖDÉSBEN LÉVŐK-ugyan csak gyerekes csinytevéseket-molotovkoktélozás, robbangatások és emberek megveretése-, de a BANDÁJUK E L K Ö V E T E .”
 • 71. vitriol2 2010. március 05. 14:47
  „tudod "70. Abrafax 2010.03.05. 12:57 "hiába ajánlsz Te az Ő "oldalukrol" olvasmányt, nem értik, nem akarják megérteni. Én már többször "bemásoltam" a gyáván megfutamodo"hidfoglalo"-t támogato honlaprol, hogy a jobbikkal együttmüködö "ragyamoknyilai" mit is tettek, és a jobbik hogy is viszonyul ezekehez a "cselekedetetekhez" nem értik/vagy/ill./és nem fogják fel: erröl van szo:
  :igy védi a jobbik alvezére a velük együttmüködési szerződést kötött terrorista vádak maitt bebörtönzött bandát:
  "Novák Előd, a Jobbik alelnöke a múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételek ellenére úgy nyilatkozott: a Magyarok Nyilai szerinte nem terrorszervezet. Úgy vélte, a média jelentősen túloz, mivel ártatlan embereknek nem esett bántódása, ráadásul a támadások komolyabb károkat nem okoztak. Ezért ezeket a támadásokat inkább "gyerekes csínytevésnek" tekinti, amiket a média most felnagyít. Az ügyészség az ügyben terrorcselekmények gyanúja miatt nyomoz."
  és Emöke a -nyiltan nyilas kurucinfo egyik szerkesztöje ezeket a cselekedeteket tarja" gyerekes csinytevésnek": a beidézés a jobbikkal szintén együttmüködő "betyárkodok honlapjárol:

  Betyáros cselekedetek ma
  A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg néhány állítólagos akciója
  2007. december 11. - Lakásának mélygarázsában négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi megtámadta Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét, volt szocialista országgyűlési képviselőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett a kezén és a fején. (A szervezet az egyik hazafias, jobboldali internetes portálon november elején már hallatott magáról, amikor Molotov-koktélos támadásokat vállalt magára két szocialista országgyűlési képviselő háza ellen. Közülük az egyik, Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő volt, akinek adonyi családi házára október 24-én két Molotov-koktélt dobtak.)

  2007. december 16. - Ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülo házára. Ugyanazon a hétvégén ismeretlenek rálőttek Hiller István MSZP-alelnök házára is, az épületet két lövés találta el.

  2008. február 8. - Gödön, Cegléden, Dunaújvárosban, Kunhegyesen és Rácalmáson összesen öt szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt ismeretlenek.

  2008. április 1. - Molotov-koktélt dobtak az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai fasisztázó, magyarellenes jegyirodára, amely teljesen kiégett.

  2008. június 26. - Két buzibár is Molotov-koktél kapott figyelmeztetésül a közeledő homokos felvonulás miatt.

  2008. szeptember 3. - Ismeretlen összetételű gyúlékony anyag vagy robbanószer felhasználásával megrongálták Szilvásy György, a titkosszolgálatokat irányító miniszter lesencefalui nyaralóját. A nyaraló ajtaja berobbant; az épületben senki nem tartózkodott.

  2009. március 6. - Egy szabadszállási telephelyen felrobbantottak egy vadonatúj autóbuszt. A kár eléri a százmillió forintot. Az akcióra azért került sor, mert "a magyarok ellen vonuló cigányokat szállította Ózdra" a busz vállalat.

  2009. április - A perzekútorok elkaptak 4 fiatalembert, akik állítólag focilabdába rejtett pokolgépekkel akarták felrobbantani több MSZP-s politikus házát."”
 • 70. Abrafax 2010. március 05. 12:57
  „Ajánlom figyelméba minden jobbikosnak, aki nem teljesen elvakult.
  A Szent Korona Rádió interjúja Benkövel, a Magyarok Nyulai lebuktatójával itt letölthetö:
  http://szentkoronaradio.com/letoltes/2010_03_03_by-0”
 • 69. vitriol2 2010. március 05. 06:31
  „" Phobos "- mivel csak Te maratál "talpon" a jobbikuss körökböl- mit szolsz a N-(nemzetiszocialista- vonalon ügyködö -szintén köztörvényes bünöző- Trirityán(tösgyökeresmélymagyar) és a pártod közt megkötött együttmüködéséről, tudod várom, hogy a fent megjelölt nemzetiszocialista fazonnal milyen"a jövőbeni együttműködés(röl), a közös cselekvés formái(rol), módozatai(rol)" állapodtatok meg? azt tudjuk, hogy a gyáván meghátrált Budaházyval miben, na de érdekel a többi is.”
 • 68. szocdem 2010. március 04. 13:40
  „58. hozzászólás jánosi 2010.03.03. 18:32

  ebből a felsorolásból is látszik, hogy nem minden ember gyomra vesz be bármit:)))) Főleg, ha megérti a lényeget, akkor kezd el nagyon szégyenkezni.”
 • 67. szocdem 2010. március 04. 13:36
  „56. hozzászólás kolombela 2010.03.03. 15:33
  ".......A szocdemnek csak múltja van, jelene nincs, jövője nem is volt."

  Ezt a páratlan mélymagyar retorikát tanítják valahol nektek??

  Ami lesz az még nem lehet a múlt...

  Nem baj, (legalábbis neked biztosan nem) a nicknév megvédi szegény tanítónéniket, akik a jobbereket tanították írni olvasni, gondolkodni.”
 • 66. vitriol2 2010. március 04. 11:15
  „Lényeg : ha minnél többen mennénk el szavazni , akkor a jobbik is ugy járna mint a MIÉP. egyszer azért jutott be a MIÉP a parlamentbe, mert kevés ember ment el szavazni és a MIÉP-re adott csekély szavazat kiadta a szükséges 5 %-ot. Másodjára szintén annyi szavazatott kapott a MIÉP, de a nagyobb arányu részvételnél nem volt elég nekik az 5 %-hoz.
  Tehát válaszon a T Ö B B S É G! megj. a többséget nem az utcai zajongások, gárdás felvonulások mutatják meg .
  sajnos a magyar politikai elit nem mentes a törvényekbe ütközö cselekedet elkövetésétől, de csak a szélsőjobbon vannak olyanok akik.:
  -fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadásokat hajtanak végre-
  -országgyűlési képviselő házánál helyeznek el futball-labdába rejtett pokolgépet.
  - embert vernek véresre
  tehát mig van lehetőség ne a szélsőjobbosokra adjuk sem a kopogtato cédulánkat sem szavazatainkat”
 • 65. vitriol2 2010. március 04. 10:24
  „"Phobos 2010.03.04. 08:15 " a föügyészség csak azt cáfolta, hogy nincs-érted -nincs még "megalapozott gyanu, hogy a jobbikuss alvezér Hiller házánál is járt, de azt nem- mivel Ök közölték a sajtoval, hogy a jobbikuss alvezér löszert szállitott a terroirista cselekmények elkövetésével gyanusitott "hidfoglalo "csapatának. Ugye az alap hir "bizonyitott" az még bizonyitásra vár, hogy a jobbik egyik alvezére a tavalyi jobbikuss és egyébb szélsőjobbos alakazatokkal kötött szerzödésben foglataknak, -tudod ahol"és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait."- milyen részvétele volt.”
 • 64. Phobos 2010. március 04. 08:15
  „Hoppá: a főügyészség szóvivője cáfolja a Benkő "hangfelvételén" elhangzott állítást

  Nem merült fel megalapozott gyanú arra vonatkozóan, hogy Rihó Krisztián, a Jobbik volt bicskei elnöke is jelen volt a Hiller István házát ért támadásnál - mondta el az ATV Egyenes Beszéd című szerdai műsorában Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

  A Jobbik bicskei elnöke az RTL Híradóban bemutatott "leleplező hangfelvétel" szerint nemcsak az 50 darab lőszer beszerzésében segédkezett, hanem a Hiller István háza elleni támadásnál is jelen volt. Az egyik gyanúsított a kétes eredetű felvételen "elmondja", hogy Rihó Krisztián biztosította a helyszínt 2007 decemberében, míg társa kétszer rálőtt az üres házra.
  A politikus egyébként a történtek miatt lemondott elnöki és kampányfőnöki tisztségéről. A Jobbik szerdai közleménye szerint a továbbra is ártatlannak tartja magát, de, mint fogalmazott: nem akarja támadásnak kitenni pártját.
  A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint nem merült fel megalapozott gyanú arra vonatkozóan, hogy Rihó Krisztián ott lett volna az oktatási miniszter házát ért támadásánál, vele szemben lőszerrel visszaélés gyanúja merült fel - hangzott el az ATV műsorában szerdán.
  Eszerint a politikust tavaly március végén kereste meg a csoport egyik tagja, és megkérte, hogy szerezzen neki ötven darab lőszert. Rihó Krisztián ezt át is adta "megrendelőjének". Azt egyelőre nem tudni, honnan szerezte a 9 milliméteres lőszereket. Azt még vizsgálják, hogy miért pont ők kérték fel erre a feladatra.
  Az ügynek eddig 17 gyanúsítottja van, közülük keddig 11-en voltak előzetes letartóztatásban. Egyiküket a nyomozati bíró szerdán házi őrizetbe helyezte, így most tízen előzetesben, egy gyanúsított pedig házi őrizetben van. Két ember ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Utóbbiak között van a Jobbik politikusa is.”
 • 63. vitriol2 2010. március 04. 06:37
  „Új szövetségre léptek a nemzeti erők: Sokan, sokféleképpen - egy célért

  ,, Mindenki elfogadta a meghívást, 9 órakor Ópusztaszer mellett a pusztában találkoztak a magyar radikális jobboldal prominens képviselői, és megbeszélték a jövőbeni együttműködés, a közös cselekvés formáit, módozatait. Jelen volt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya, Zagyva Gy. Gyula, a HVIM elnöke, Toroczkai László szervező és a HVIM alapítója, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg szóvivője, Budaházy György,... "
  a gyáván menekülö"hidfoglalorol "már beszéltünk, most vegyük szemügyre a jobbik másik együttmöködöjét:
  Tyirityán Zsolt
  A Betyársereg szóvivője, Tyirityán Zsolt Az úgynevezett NS-vonalon kezdett politizálni, a társadalmat megfertőző problémák miatt. A Magyar Nemzeti Arcvonallal került kapcsolatba a kilencvenes évek végén, akikkel 2000-ig tevékenykedett közösen. Innen kiválva a Vér és Becsület nevű szervezet munkájában vett részt, ennek főszónoka és egyik vezéralakja lett. Ekkor már az elnyomó rezsim is felfigyelt rá, főleg azután, hogy a Vér és Becsület 2003-ban az 1945-ös hős budapesti kitörésre emlékezve, a Becsület Napján a Kossuth téren nagy sikerű demonstrációt tartott, amelyet egyébként több száz fős zsidó és bolsevik csürhe próbált megzavarni. Itt emlékezetes, felrázó, lelkesítő, de az ellenség szemszögéből ijesztő beszédet mondott a betyár. Ezután Zsoltot egy koncepciós perbe fogták, amely során a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is kihallgatták, akik nem is titkolták, hogy a politikai tevékenységére kíváncsiak. A bíróság szintén ezt firtatta. Végül faji alapon elkövetett súlyos testi sértésért 1,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amit Magyarország legszigorúbb büntetés-végrehajtási intézetében, a Sátoraljaújhelyi Fegyházban kellett " ugye nem véletlen, hogy a jobbiui m egy "vér"náci/nyilassal is együttmüködési szerződést irt alá”
 • 62. kolombela 2010. március 04. 00:26
  „60. ValóSág 2010.03.03. 19:50
  A levél címzettje valóban Vona, de Pörzséék (baráti kör) meg lettek szólítva. Ha figyelmesen végigolvastad volna, akkor tudnád, hogy a válaszlevél csak ezt tárgyalja.”
 • 61. t-a-ibi 2010. március 03. 20:34
  „Ez a bayerzsolt, írt egy összefüggéstelen, zavaros levelet.

  Ez amióta ismerem az írásait, nem tud megbékélni még magával sem.
  Állandóan siránkozik, mint akinek elvették a legjobb "hugyozó" helyét.
  Aki csak kicsit ismeri jellemét, csak nevetni tud narancsban villogó látásától.”
 • 60. ValóSág 2010. március 03. 19:50
  „sopronilakos55!
  Bayer Zsolt nem Pörzsének írta a levelét, hanem vonagábornak! Kéretik vonagábornak e levélre válaszolni. Az ott feltett kérdésekre kell válaszolni! Nem mocskolódni, mint a nyikhaj pörzse tette! Vagy nem is pörzse írta, diktálták neki! Mindneki magából indul ki!”
 • 59. t-a-ibi 2010. március 03. 19:34
  „Tisztul a Jobbik!

  mennyi gazembert küldtek mocskos- aljas szándékkal a Jobbikba.
  Kibukik a férgese.

  Kilépő a Borkai-Bolla klánból.
  --komoly gondok lesznek ezzel a fityesz-maffiával- komcsi gyökérrel-beütéssel!”
 • 58. jánosi 2010. március 03. 18:32
  „57.
  Egy lemondott, és a többi ?
  Mezőkovácsháza : tagság kilépett.
  Kevermes : megszüntették.
  Miskolc : tagság kilépett.
  Fehérgyarmat : tagság kilépett.
  Baktalórántháza : megszüntették.
  Szászvár :megszüntették.
  Salgótarján : elnököt leváltottál.
  Pásztó : elnököt leváltották.
  Csanádpalota : a tagság kilépett.
  Szeged : a tagság kilépett.
  Gyöngyös : FT játékgépes, éjszakai vállalkozó kampányfőnök
  és így tovább.”
 • 57. drakon44 2010. március 03. 17:30
  „Példát vehet a többi politikus bűnöző is a parlamentben:

  Lemond a Jobbik bicskei elnöke

  Rihó Krisztián arról tájékoztatta a Jobbik elnökségét, hogy lemond bicskei elnöki pozíciójáról és Fejér megye 7. választókerületének kampányfőnöki tisztségéről. Teszi ezt annak ellenére, hogy ártatlanságában biztos, azonban nem szeretné az új erőt nemtelen támadásoknak kitenni - áll a párt közleményében.
  Ugyan az eljárás vele szemben épphogy elkezdődött, és döntő jelentőségű bizonyítékokat sem mutatott be a hatóság, az MSZP mégis igyekszik a Jobbikot a terrorizmussal azonosítani. Rihó Krisztián felelős döntésével azonban kifogja a szelet a szocialisták vitorlájából, és még egyértelműbbé teszi a Jobbik demokratikus elkötelezettségét - írja Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője.”
 • 56. kolombela 2010. március 03. 15:33
  „54. szocdem 2010.03.03. 14:39
  A szocdemnek csak múltja van, jelene nincs, jövője nem is volt.
  A " barátaimnak" még lehet jövője, csak okosan kell cselekedni. Ami biztos az, hogy jelene van.
  Azt azonban nem értem, hogy hogy lehettél fideszes, akkor, amikor a fidesz mégy annyira, de annyira liberális formáció volt.
  Ennyit a te nagy szocdemségedről.
  Valóban nem volt, nincs és nem is lesz lottó ötösöm, ahogyan a szocdem sem fog kormányozni ebben az országban.”
 • 55. Túrabakancs 2010. március 03. 15:27
  „szocdem! /53/
  Kösznöm a kimerítő válaszodat, összességében egyetértek veled! A szélsőséges
  politikai igyekezet egy szükségszerűen rossz megoldás ez tény, viszont amikor
  nap mint nap azt látja és érzi az ember, hogy lényegében felelősségrevonás nél-
  kül lehet egy országot kiárusítani, a nemzeti jelképeinket nevetségessé tenni,
  akkor sokak egyszerűen nem látnak más lehetőséget, mint az erőszakos
  úton történő változtatás alkalmazását. Ebben bizony az aktuális regnáló ha-
  talom nagy szerepet játszik, igaz sokszor indirekt. Azt azért figyelembe kell
  venni, hogy a mostani hatalomnak nagyon jól jöttek a radkálisok, mert ezek térnyerésével
  meghozhattak olyan szigorú törvényeket, /gyülekezési stb../ melyek segítségével
  jobban bebetonozhatták magyukat a hatalomba. Igaz ez csak addig működik, amíg
  a demokratikus választások ideje el nem jön. Abban Orbán V.-nak igaza van, hogy
  ha az emberek érzik majd a pozitív változásokat, akkor nem lesz ebben az országban
  szélsőség, okafogyottá válik. Ez így jó, és így természetes. A Jobbikos szavazók sem
  fognak sopánkodni azon, ha a párt szavazóbázisa esetleg lecsökken idővel, ha ennek az az
  ára, hogy az országban rend lesz. Tehát az idő megold majd mindent, de akarni kell a
  Fidesznek a radikális változásokat, és tenni is érte.”
 • 54. szocdem 2010. március 03. 14:39
  „51. kolombela 2010.03.03. 14:01
  32. szocdem 2010.03.03. 11:41
  Bárcsak így lenne ötösöm a lottón.

  Az sajnos nem lett és nem is lesz. Azt hiszem itt az a pillanat amikor fel kell világosítsalak: a pártod már rég elfelejtették amikor szocdemek még mindíg lesznek.
  A barátaidnak nincsen multja se hőseik, (csak kommunista őseik) bármit mondasz vagy írsz az ez iránti fájalmad nyílvánítod ki. Így viszont nem lesz jövőtök sem:))))”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik nem vállal közösséget törvénybe ütköző cselekedetekért

A Jobbik elítél minden erőszakos bűncselekményt és nem vállal közösséget olyan szervezetekkel,… Tovább olvasom