Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Jobbik, Vona: nem a pofonokra, kormányzásra készülnek

Alkotmányos keretek között bár, de az elmaradt politikusi számonkérés végrehajtása a kulcs Magyarország felemelkedéséhez – nyilatkozta pénteken portálunknak adott interjújában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.


– Elnök úr, mi a mai Magyarország legnagyobb mulasztása, bűne, elmaradása önök szerint?

– Egyértelműen a nemzettudat elsorvasztása. Az utóbbi negyven év szocialista s a húsz év liberális diktatúrája szétverte ezt Magyarországon. Ez a problémáink gyökere. Az a társadalom, melynek a lelkét szétverték, előbb-utóbb testben is megbetegszik. Sok negatív világelsőségünk ered abból, hogy a magyar embereket nem engedték büszkének lenni magyarságukra. Mi az oktatáson, a kultúrán és a médián keresztül először azt akarjuk elérni, hogy valamiféle hazafias érzület járja át a nemzetet.

Személyi garanciák kellenek!

– Önök szerint kik az ország legnagyobb kerékkötői?

– Ezt az országot nem az emberek tették tönkre, hanem az elmúlt hatvan év politikusai. Sajnos 1990-ben is csak néhány új arc került a politikába. E változáshoz személyi garanciák kellenek, ezért akarunk számonkérést és radikális változást.

– Hogyan képzelik ezt önök?

– Alkotmányos keretek között. Ha lenne független igazságszolgáltatás és kellő politikai akarat, akkor az elmúlt húsz év politikusbűnözését már föl lehetett volna számolni. Persze ehhez van konkrét jogszabályi javaslatunk is. Eddig ez azért nem történt meg, mert mindenki érintett benne.

– Ezt ön nemre, fajra és vallásra tekintet nélkül állítja?

–  Persze. Nagyon sokféle nemű, fajú és vallású politikus ül  az Országgyűlésben. Ők az egyetemes okozók.

– Ön történészként is ilyen egyszerűnek gondolja mindezt?

– Igen. Persze a társadalomban is van számos probléma, de a gondok gyökere abból fakad, hogy a politikusok tönkretették az országot. Persze ha a politikusbűnözéstől megszabadultunk, nem gondolom, hogy egy csapásra minden gondunk megoldódik, de hogy ez az elsődleges, abban biztos vagyok.

Rejtőzködő szavazóbázis

– A Jobbik a közvélemény-kutatások szerint biztos parlamenti tényező lesz. Tart az önöknek Orbán Viktor által beígért pofonoktól és a hazazavarástól?

 – Ahhoz előbb Orbán Viktornak kormányra kellene kerülnie. Én nem hiszek a közvélemény-kutatásoknak. A Jobbik támogatottsága az ő adataiknál jóval erősebb. Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül. Van persze egy rejtőzködő szavazóbázisunk is, akik nem akarják vagy nem merik elmondani, hogy a mi szimpatizánsaink.

– Alelnöke, Novák Előd is arról beszélt legutóbb, hogy sok szakértőjük sem meri felfedni jobbikos kötődését. Miért kell önöknek rejtőzködniük?

– Sajnos a Jobbik szimpatizánsai  ma az egzisztenciájukkal játszanak. Az elmúlt húsz év politikai harcai nyomán úgy alakult, hogy vagy MSZP-s, vagy fideszes intézmények vannak csak, s csak ilyen vezetők. Számukra a Jobbik közös ellenség. De híveinknek már csak áprilisig kell kibírniuk ezt az üldöztetést.

– Azt mondja, üldözöttek. De hát ön is járja az országot, fórumokat tartanak, kampányolnak. Miben áll üldöztetésük?

– Egzisztenciális, titkosszolgálati és médiafenyegetésekben. A Magyar Gárda története is a folyamatos üldöztetés közepette zajlik. Méltatlan hozzánk, hogy sok helyre egyszerűen nem engednek be bennünket.

– A gárda kapcsán kérdezem: mai sajtóelemzések szerint mintha újabban a párt jegelné a gárdát. Elmaradóban vannak  a nagy gerillamarketinges akciók...

– Ez az egyik gazdasági hetilap aljas, gyomorforgató s az objektivitást figyelmen kívül hagyó folyamatos akciózása a Magyar Gárda ellen. Egy nem létező konfliktust próbálnak falra festeni most is. Izzadságszagú próbálkozás ez megint.

Jobbik-fórum Kapuváron - Fotó: Szalay Péter


˝Mi nem így működünk˝

– Jelöltjeik között, noha a párt ifjúsági közösségként indult, számos volt MIÉP-es vagy kisgazda nevet találunk. Nem volt elég fiatal, vagy tudatosan választottak régebbi jobboldali arcokat?

– Nagyon sok fiatal van jelöltjeink között, átlagéletkoruk talán nem a legalacsonyabb. Tagságunk, szimpatizánsaink viszont biztos, hogy a legfiatalabb a pártok között. De az erős generációs jelleg mellett minden becsületes embert szívesen látunk. Így azokat is, akik megjárták a MIÉP-et, a kisgazdapártot vagy a Fideszt. Nem ők, hanem korábbi pártjaik változtak.

– Egy friss elemzés szerint a Fidesz-tábor 40 százaléka  szívesen támogatná a Jobbikot is. Önök rámennek erre a kampányban?

– A régebbi  pártok  mindig túlmérték, hogy milyen mértékben foglalkozzanak egy-egy kérdéssel, mi nem így működünk. Ha valamit igaznak tartunk, akkor azzal előállunk. Ha ez a Fidesz vagy az MSZP táborában jó hatást vált ki, akkor persze örülünk. Látszik a Fidesz kommunikációjából, hogy ők is érzik, szavazóbázisuk azt szeretné, amit a Jobbik akar. Ezért három-négy lépessel mögöttünk kullogva, de a kampányban ők is szóba hozzák a témáinkat. Számunkra a földkérdés, a cigányprobléma kezelése, az EU-hoz fűződő viszony újragondolása a fontos. Ám most az embereket a válságból kikerülés útja érdekli. Erre nekünk sajátos és tabudöntögető programunk van. A multik megadóztatása, az államadósság felszámolása, a szociális rendszer átalakítása és a magyar bankrendszer megteremtése most a legsürgetőbb.

Olvasóink írták

177 hozzászólás
 • 177. Baradlay 2010. április 12. 05:47
  „"hogy a FIDESZ demokratikus part"!!!!!!! Biztos romlott kajat evett a Mesterhazy a beszed elott!
  Talan sok volt a szilvorium is!”
 • 176. leonidas 2010. március 13. 19:25
  „http://www.youtube.com/watch?v=LFoXwMi5juk&feature=player_embedded
  ajánlom mindenkinek!
  szebb jövőt!”
 • 175. t-a-ibi 2010. február 28. 12:57
  „Az MSZP visszalép, ha Orbán bizonyít-----------------alakul a maszop-fityesz kormány!

  Ha a Fidesz bizonyítja, hogy demokratikus párt, akkor az MSZP esetleg vissza lép a javára, ha így megtudja akadályozni a Jobbik győzelmét egy választókerületben - mondta Mesterházy Attila.

  Egy eseteleges visszalépéshez ugyanis, mondta Mesterházy a Baloldali Tömörülés ülésén, a Fidesznek előbb be kell bizonyítania, hogy demokratikus párt, és látni kellene a programjukat is. Egyelőre annyi biztos a miniszterelnök-jelölt szerint, hogy az MSZP most elsősorban szakmapolitikai vitákat akar a Fidesszel, és kormányfő-jelölti vitára is szükség van.

  175. hozzászólás vitriol2
  -elmondta, hogy a 2010-ben esedékes parlamenti választásokra Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöktől kér megfigyelőket.
  Ennyi a többi a te ki-találmányod,-hazugságod.
  Egyetértek Vona Gáborral, az Irániak ellene vannak a komcsi-cionista rendnek, és soha nem volt Irán és Magyarország között konfliktus!”
 • 174. vitriol2 2010. február 28. 10:09
  „t-a-ibi 2010.02.27. 14:44. erröl is beszélt?ű
  "+elmondta, hogy a 2010-ben esedékes parlamenti választásokra Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöktől kér megfigyelőket. Mint fogalmazott: ha majd az iráni forradalmi gárda tagjai cirkálnak a fővárosban, meglátjuk, hogy ki meri eltüntetni a Jobbik hirdetményeit"
  vagy erröl is:ű
  Alighanem így fordulhatott elő, hogy Fejér megyei parancsnoknak választották meg a nyolcvanas évektől fogva hatszor, utoljára 2002-ben elkövetett cselekmény miatt büntetett Herman Istvánt. Őt többnyire gazdasági cselekményekért (sikkasztás, csődbűntett, hanyag kezelés) vonták felelősségre, de felfüggesztett szabadságvesztést kapott súlyos testi sértésért, pénzbüntetést pedig garázdaságért. Az 53 éves Herman egyébként ökölvívóedző, amatőr mérkőzésvezető, családi cége, a Herman Box Promotion Bt. pedig versenyeket szervez. A megyei gárdaparancsnok - aki egy interjúban tisztelete jeléül "igazi magyar szittyának" titulálta Erdei Zsolt ökölvívót - volt az, aki a gárda honlapján búcsúztatta a Fejér Megyei Árpád Vére Zászlóalj saját halottját, egy nemrégiben elhunyt 42 éves férfit. Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter. A leghosszabb bűnlajstroma a Magyar Országos Véderő Egyletben is aktív két gárdistának van. Egyikük egy mindössze 34 éves Békés megyei férfi, akit 1999-2002 között nyolcszor büntettek, egyebek mellett különös visszaesőként elkövetett lopássorozat és rablás miatt. A másik, 10 évvel idősebb biztonsági vállalkozó férfi, aki Szolnok környékén aktív, őt gazdasági (adócsalás) és erőszakos tettek (egyebek mellett súlyos testi sértés, garázdaság, rongálás) miatt ítélték el összesen tízszer, az ellene hitelsértés miatt indult eljárás még nem fejeződött be. Kiemelésre érdemes még az internetes fórumokon is rendszeresen szereplő orosházi gárdista, aki társtettesként elkövetett kényszervallatásért kapott felfüggesztett szabadságvesztést (ami arra utal, hogy valamelyik fegyveres testület tagja volt valaha).

  Mindez különösen föltűnő azért, mert a gárda előszeretettel tetszeleg a közbiztonság védelmezőjének szerepében. "A 21. század csendőrsége a Magyar Gárda lesz" - jelentette ki nemrég Szegedi Keszthelyen" ű
  ezt irta a Hvg kb 2 v.3 éve senki nem cáfolta a leirtakat.ű
  vagyis ezekröl is beszélt, hogy
  -- nem voltak köztörvényes bünözök a gárda elvezérei közt?
  nem voltak hungaristák/nyilasok a gárda névadoi közül?
  -nem a kurucinfo szerkesztöje, a budaházyyy "sors/harcos-társa Novák Emöke?
  -tényleg nem hivta "meg" az iráni-iszlamista-gárdát a jobbik vezére?”
 • 173. lótusz 2010. február 28. 08:05
  „simon peres:vásároljuk fel lengyelországot magyarországot. ebben segít mszp és fidesz”
 • 172. lótusz 2010. február 28. 08:02
  „jobbiknak semmi köze hitlerhez ezt csak a retek klub ferdíti el.aki jobbikos nem szélsőséges. egy hazát kötelesség megvédeni amit el akarnak venni. és ezért nem szélsőséges valaki. ez magyarország!távozzanak a cionisták.”
 • 171. t-a-ibi 2010. február 27. 14:44
  „A Jobbik csütörtöki, Budapest XVI. kerületében tartott lakossági fórumán Vona Gábor, a Jobbik elnökemegint hatalmasat alkotott a kommunikáció, és az átvehető, használható, frappánsan egyszerű szólások terén.A lakossági kérdésekre válaszolva Vona Gábor az esemény végén még elmondta: Bajnai Gordonnak azért nem tetszik a Jobbik, mert a ,,lótetű számára az emberi test nem túlságosan gusztusos". A pártelnök a már ezrek által megcáfolt finnugor nyelvrokonságot elvetve a történelmi hűséggel bíró hun eredetet hangsúlyozta, és ezt azzal is alátámasztotta: hazánk másik neve is Hungária, nem pedig ,,Finngária".

  Hajrá Jobbik!”
 • 170. levendula27 2010. február 26. 08:18
  „http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/02/25/09/Radikalis_valtozast_akar_a_Jobbik.aspx/Embed"></script>”
 • 169. vitriol2 2010. február 26. 06:20
  „vonLichthofen 2010.02.25. 05:26 : hát ahogy olvasom soraidat, Te felfogod, hogy én miről irok, de félremagyarázod"magadban". Tudod én nem a többezer éves perzsákrol irtam -elitélő sorokat- hanem a mostani -érted a mai iráni-ISZLÁM- gárdárol. és ha lassan is, de ha fel tudod fogni- én közben idéztem egy olyan perzsátol is ki ott volt- sőt megalakitoja volt az iráni gárdának. Tudod nálunk is volt már ilyen , hogy a jobbik... párt (betiltott)gárdájának három alapitoja nyilatkozott- elitélően- a SA. utánzatu gárdárol.
  ja és a pronay féle nyilas különitményekre miért nem reagálsz?”
 • 168. vonLichthofen 2010. február 25. 05:26
  „vitriol2,
  miért lehet az, hogy egy szavadat nem /sem értem.
  Csak nem írsz összefüggéstelenül újabban?
  Mindamellet - mi kivetnivalót találsz egy büszke, magára olyan sokat adó, többezer éves/ez TÖBBEZRET jelent/ kulturával és hagymányokkal rendelkező néppel szemben mint a perzsa?
  Én inkább hiszek nekik mint a Rajastánból vagy a Fekete Tenger és Kaspi Tenger közéről idesompolygó idegeneknek.
  Miért kellene visszautasítani Vona Gábor leendő elnök ur utalását az iráni gárdára?
  melyik másik csapatot részesítenéd előnyben ?
  Csak nem?!”
 • 167. vitriol2 2010. február 25. 05:18
  „162. vonLichthofen 2010.02.24. 13:48-nak:
  - egy ujsághir- még tavalyrol-
  " Vona Gábor ötszáz-hatszáz ember előtt az Andrássy út és a Deák tér között, a Bajcsy-Zsilinszky út egy kordonokkal teljesen körbezárt részén elmondta, hogy a 2010-ben esedékes parlamenti választásokra Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöktől kér megfigyelőket. Mint fogalmazott: ha majd az iráni forradalmi gárda tagjai cirkálnak a fővárosban, meglátjuk, hogy ki meri eltüntetni a Jobbik hirdetményeit"
  és a " be"idézésekről: tudod ha csak ugy leirom a véleményemet elv-társaid azt irják hogy komcsi-libsi kitaláciokat irtam, na de ha "tőletek" idézek"-rátok és föleg a szennyhonlapotokra-tudod a jobbik nem hivatalos honhapjára és/vagy a jobbikos honlapokra hivatkozom akkor nem irhatjátok a komcsi-libri variáciot. Hanem például azt amit Te, hogy"Ez egy forum, ahol nincs hely az idézetekre lábjegyzetekkel hivatkozni".tévedsz, ez azért FORUM , hogy mindenki leirhatja véleményét, és tán az a jó ha azt "alá is tudja támasztani" ja és van böven "hely"-tudod "Tovább olvasom >>"
  ja és a Pronay "A nyilaskormány idején újabb különítményt kezdett szervezni"”
 • 166. vonLichthofen 2010. február 25. 04:59
  „meir, mojne alte chavér,
  miért kellene lennie bármelyik pártnak is a zsidókérd;s a programj´ban?
  Eddig ugy hittem, elég ha Magyarországon/értsd - a Magyarok által lakott országban /van egy program amelyik megoldja a MAGYAR kérdést.
  Eddig nem nagyon tudtam arról, hogy van itten nekünk egy zsidókérdésünk egészen addig amig a zsidók maguk nem hívták erre fel a figyelmet.
  Valahogy azonban nem érzem, hogy ez annyira égető kérdés volna, legalábbis nem égetőbb mint a magyar föld elkótyavetyélése, a cigányok korlátlan randalirozása, az un. kormány hazaárulása, az uniós pénzek pofátlan ellopása, a magyarok számának tragikus csökkenése, a hagyományos erkölcsi és kulturális értékek lepocskondiázása nyilvánvaló célok érdekében és a közvetlen és távolabbi jövő kilátástalansága.
  Attól tartok a Gazaban sínylődő palesztinoknak több okuk van zsidókérdésről gondolkodni mint nekünk.
  Nekem több mint elég fejtörést okoz a magyar kérdés kibogozása.
  M´zel Tov”
 • 165. t-a-ibi 2010. február 24. 22:39
  „164. hozzászólás meir

  Alkotmány módosítás,---ennyi!”
 • 164. meir 2010. február 24. 17:46
  „ha esetleg valamelyik buzgo jobbikos ide masolna nekem szoszerint a jobbik zsidokerdes politikai nezeteit,es valasztasi zsidokerdes programjat!!!
  mert hogy van ilyen program,azt kar lenn most tagadni!!”
 • 163. t-a-ibi 2010. február 24. 17:35
  „Jól mutatnak a választási plakáton a Győri Jobbik képviselő jelöltjei!”
 • 162. vonLichthofen 2010. február 24. 13:48
  „vitrilol2/161
  természetesen fenntartom amit 151 alatt írtam DrMorvairól/olvasd el dolgozatait figyelmesen, értő szemmel és nyitott elmével/, Prónay Pálról /rajtad kívül és néhány 1948 utáni történészen kívül senki sem nevezi nyilasnak/.
  Vona Gábor nem az iráni Iszlamista gárdát akarja behívni, bár az igaz,hogy hivatkozott a Revolutionary Gard´s rendfenntartó és az irániak hazáját szolgáló elkötelezettségére.

  vitriol2, nem elég sokat irni, kísérelj meg rövidebben, de érthetőbben értekezni, és mindenek felett ösmerd meg a tárgyat amiről írni szándékozol.
  Ez egy forum, ahol nincs hely az idézetekre lábjegyzetekkel hivatkozni, igy te is én is, mindannyian utalunk adatokra, amit nagyon kevesen tudnánk bizonyitani ha arra kerülne a sor.
  A legjobb megoldás egy ilyen esetben az, ha te mindent elhiszel amit én mondok és én fenntartom a jogot, hogy kételkedjem a szavaidban. /na, legyen ez egy ujabb házi feladat a számodra - találd ki mire utaltam ezzel az utolsó mondattal/.”
 • 161. vitriol2 2010. február 24. 06:36
  „vonLichthofen 2010.02.23. 15:44-nakű
  tudod én nem "izombol" irtam, hanem idéztem.és tudod az nem propagandisztikus ha leirom-ujsághir alapján, melyett a pártod nem tudodtt cáfolni,- hogy többszörös visszaeső köztörvényes gárda(al)vezérek irányitották a gárdátokat, de az sem izombol valo propaganda ha leirom, hogy nyilas névadoitok vannak.és tudod Iránnal kapcsolatban sem az iráni elnököt idéztem, hanem a magát kereszténynek hazudo vezéredet aki iráni iszlamista-gárdát akarta(ja) behivni.
  űja és M.K. ha gondolod "bemásolom Neked, hogy Krisztikéd milyen "védő"iratot készitett az általatok megvetett "buzik" érdekében.Tudod én először tájékozodok és utána "véleményezek"ű
  ja és inkább a Te reagálásod izombol valo, mivel a leirtakat nem cáfolva minősited azt propagandának. na jo Te még a jobbik fajtájábol származol a <moderálva>) reagáloknak, mert Te legalább nem mocskolodsz”
 • 160. Luighi 2010. február 23. 23:59
  „Ha van további kérdés felvetés, még Vona Gábornak is címezheted itt: http://vonagabor.hu/contact

  Mondjuk a gyűlöletleveleket én a helyében összegyűjteném (no nem későbbi elszámolásra, bár egy becsületsértés per játszhat!) hanem mert ez pl. a totalcar.hu év végi összesítésekor is NAGYON VICCES szokott...... <moderálva>”
 • 159. Luighi 2010. február 23. 23:34
  „A "cigánykérdés" ahogy a Jobbik látja (részletek). A teljes anyag elérhetősége alul.

  "18. rész: Üzenet a cigányságnak!

  A cigánybűnözés burjánzik. Persze vannak, akik még a fogalom létezését is tagadják, pedig az egy olyan kriminológiai fogalom, amelyet sokáig tanítottak a jogászok és a rendőrök számára. Mára a kifejezés már nem számít politikailag korrektnek.
  A gyermekbűnözés kifejezés nem sért meg minden gyermeket, mint ahogy a fehérgalléros bűnözés sem háborít fel minden öltönyös embert. (Bár utóbbi bűnözési forma külön cikket érdemelne!) A cigánybűnözés sem kollektív ítélet. Jelentése szerint vannak olyan speciálisan a cigányságra jellemző bűnelkövetési formák, amelyeket csak speciális módon lehet kezelni.

  Üzenem ezért a cigányságnak, hogy a magyar nép a világ legtoleránsabb népe. Egész történelmünk arról szól, hogy bárkit, aki a földjeinkre érkezett - függetlenül bőre színétől, vallásától és kultúrájától - befogadtunk és testvérként éltünk együtt vele. Nem kértünk és nem is kérünk mást senkitől, csak hogy a törvényeket, az alapvető társadalmi normákat fogadja el. A cigányságtól sem kérünk mást. A kisebbségnek ugyanis nem csak jogai vannak, hanem elsőként kötelességei. Kötelessége, hogy elfogadja azokat a szabályokat, amelyek az ország életét irányítják. Kötelessége elfogadni, hogy az életünket, mi magyar emberek itt Magyarországon a tanulás, a munka és az erkölcs háromdimenziós terében éljük. És mindenhol, így nálunk is természetes, hogy a kisebbség igazodik a többséghez és nem fordítva.

  A Jobbik és a Magyar Gárda rendet, békességet akar. Egy erős magyar államot, amely nem a hazugság, hanem az igazság, nem a rombolás, hanem az építkezés, nem az elnyomás, hanem a felemelés országa lesz. Egy erős, magyar állam, amelyről a jövő héten mindenképp írni fogok. "

  Teljes anyag itt(is):

  http://www.jobbikgyor.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=68:18-resz-uezenet-a-ciganysagnak&catid=36:vona-gabor-rend-jolet-ebredes&Itemid=66”
 • 158. Luighi 2010. február 23. 22:36
  „A Gábor stílusa (sokkal) rendezettebb mint a tiéd, a mondanivalója is több... Akkor lehet mégis te vagy a majomhoz közelebb... (Bocs Böbe, tényleg nem akartam!)

  "32. rész: Minden párt retteg tőlünk, csak az emberek nem (részletek!)

  A júniusi választás ezért sorsdöntő hatással bír. Az elkövetkezendő évtizedekre - amely során eldől a magyar föld, a víz, az energia, a honvédelem, az egészségügy, a nemzetközi kapcsolataink stb. sorsa - kihat, hogy a Jobbik milyen eredményt ér el. A Jobbik elhallgatása ezért kulcsfontosságú a jelenlegi parlamenti garnitúra bal- és jobboldalán egyaránt. Félnek tőlünk. A kérdés, hogy ki miért?

  A Fidesz azért fél, mert a Jobbik a tettek pártja, ő pedig csak a szavaké. Ha megkérdeznénk a Fideszt, hogy a 2002 óta eltelt 7 évben az erős ellenzéki frakciója és az ezért járó állami milliárdok segítségével mit tett a nemzetért, mit tud letenni az asztalra, kellemetlen helyzetbe hoznánk a polgári-liberális pártot. A lényegi kérdéseket (föld, privatizáció, számonkérés, stb.) kihagyó, egyfajta pótcselekvésként kitalált népszavazáson kívül semmit nem tudna mondani. Talán ebből fakad, hogy a Fidesz gyűléseiről kiürültek a fiatalok.
  A fiatalok azonban tettekre várnak, így nem csoda, hogy a Jobbik ma a legifjabb szavazóbázissal rendelkező párt Magyarországon. (38 éves átlagéletkorral!)

  Az MSZP a számonkéréstől fél. Egy olyan párttól, amely nincs benne a mutyiban, amit nem tud viszontzsarolni, így az bátran és tisztán vállalhatja fel a politikai maffia lefejezésének ügyét. A Jobbik az a párt, amely Gyurcsány Ferenc nevét Gyurcsány fegyencre szeretné módosítani. Tudva, hogy vannak még bűntársak bőven.

  Az SZDSZ is tőlünk fél, hiszen az elmúlt 20 évben ők irányították az országot. A négy igenes népszavazással kezdték, és vezető pozíciójukat azóta sem engedik ki a kezükből. Az SZDSZ célja Magyarország megszállásának előkészítése, és az ez idáig jól végrehajtott küldetést veszélyezteti, ha bekerül a fogaskerekek közé egy olyan nemzeti erő, amelyet nem tudnak a befolyásuk alá vonni.

  A ,,herényire zsugorodott" MDF-et inkább hagyjuk. ,,Megbokrosodott" elnökük Dávid Ibolya ahhoz csapódik, akitől éppen hasznot remél. Remélhetőleg néhány levitézlett társával olyannyira lejáratta már magát, hogy senki nem fog értük egy fabatkát sem adni.

  Félnek hát a Jobbiktól nagyon, az első alulról szerveződő magyar nemzeti párttól. Milyen érdekes viszont, hogy ez a félelem csupán a pártoké, és nem az embereké. A társadalomban - dacára a soha sem látott aljas lejárató- és hazugságkampánynak - a Jobbik irányába inkább várakozás, remény és kíváncsiság tapasztalható, de egyáltalán nem félelem. A megérzése pedig mindenkinek helyes. A Jobbiktól valóban van okuk félni a pártoknak, mert azért készülünk az Országgyűlésbe, hogy azt a 20 éve poshadó langyos lábvizet, amelyben dagonyáznak a tisztelt honatyák - ha kell, velük együtt - kiöntsük a lefolyóba. A magyar emberek viszont csak nyerhetnek egy olyan párttal, amely végre kimondja az igazságot, és ami ennél is fontosabb, tesz is érte."”
177 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választások 2010 - Kézi számlálás informatikai támogatással

Az informatika bevonása nem azt jelenti, hogy a szavazatok alapján az eredményt a rendszer… Tovább olvasom