Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Jobbik: nem kéne tovább riogatni a nyugdíjasokat

A Jobbik szerint a nyugdíjasok megélhetési biztonságának javítása érdekében elsősorban a foglalkoztatáspolitikán, illetve a demográfiai helyzeten kell javítani.

Erről Sztankó Éva, a párt nyíregyházi  választókerületének egyéni képviselőjelöltje beszélt szerdán  sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a Jobbik megyei jelöltjeit is.

Sztankó Éva hangsúlyozta: fel kellene hagyni a pártoknak a nyugdíjasok riogatásával, helyette átlátható, működőképes nyugdíj-és családtámogatási rendszert kell kiépíteni.

Közölte, hogy a kiemelkedően magas nyugdíjakat, melyeket a pártállami rendszerben kaptak a pártfunkcionáriusok, felülvizsgálná és maximalizálná a párt, az ezzel járó többletbevételt pedig a kisnyugdíjasok számára csoportosítaná át. A Jobbik a családtámogatási rendszert is gyökeresen átalakítaná, melynek alapja a választható családi adózás bevezetése lenne - közölte a képviselőjelölt, aki szerint az új modell előnye, hogy a családban élő adózók az összevont személyi-jövedelemadó alapjukat a családban élők számával arányosan csökkenthetik.

Kiss Sándor, a párt megyei 6-os számú választókerületének jelöltje a tájékoztatón szólt arról, hogy a párt részletes programját országszerte mintegy négyezer lakossági fórumon mutatják majd be.

Gyüre Csaba, a párt országos alelnöke a megyei jelöltek listáját ismertetve elmondta: a két nyíregyházi választókerületben Sztankó Éva orvos és Gyüre Csaba indul. A 3-as tiszavasvári körzetben Császár József, a 4-es újfehértóiban Szilágyi Péter vállalkozók, az 5-ös baktalórántháziban Szigethy-Vass Zoltán logisztikai vezető, a 6-os kerületben pedig Kiss Sándor gyógyszerész küzd a voksokért. A kisvárdai 7-es körzetben Bodrog László tanító, a Nemzeti Őrsereg vezetője, a 8-as vásárosnaményiban Adorján Béla vállalkozó, a 9-esben Apáti István, Mátészalka jegyzője, míg a 10-es fehérgyarmatiban a mérnökként dolgozó Kovács András méretteti meg magát a párt egyéni képviselőjelöltjeként a 2010-es országgyűlési választásokon.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. gjozsi88 2010. január 30. 13:24
  „magzol!
  Erre az egy kérdésre mikor kapunk választ???
  Ugyanis ahol ezt feltettem, onnan eltünsz!!!

  idézem:magzol!
  "A forrás megjelölése legalább akkora hangsúlyt kapott, mint a tervek."

  Hol vannak???
  Ugyanis arra a kérdésre sem válaszoltál, hogy ha a jövedelem adó egy részét az aktiv gyerek a szülei életjáradékára fordíthatja, az csak megcímez egy boritékot, de az nem forrás, hanem a meglévő átcsoportosítása, az igy kieső hiányt pótolni kell, vagy kiadást kell csökkenteni!!???
  (a hogy értsd: 100 ft szja és kb 30 ft nyugdijjárulék megy most be a közösbe, azaz 130 ft, amit a kormány felhasznál, azaz elfogy!!!
  A ti ötletetek az, hogy ebböl a 100 ft szja ból kb 20 ft-ot az időskorú életjáradékra fizetnének be!
  Ez ugy módosulna szerintetek, hogy befizetünk 80ft szja-t 20 ft életjáradék alapot és 30 ft nyugdijjárulékot!
  Azaz befizettünk az államnak 130 ft-ot, mint a mostani rendszerben!
  Ami a különbség, hogy az eddig elköltött 130 ft-ból 20 ft-ot ki kell fizetnie életjáradékra, azaz az eddig felhasznált 130ft ból csupán 110 ft maradt!!!
  Ezt vagy adóemeléssel pótolja, vagy másra nem jut pénz!
  Ez nem forrás, ez átcsoportosítás!!!)"”
 • 21. magzol 2010. január 30. 09:49
  „akinemfél! A program készítésének folyamata:
  22 szakterületre osztotta a Jobbik a programba bevinni kívánt dolgokat.
  22 kabinetet hozott létre, mindegyikbe csatlakoztak azok a szakemberek (jobbik szimpatizánsok, tagok, eszüket használó szakemberek) akik tenni akarnak valami értelmeset az életben.
  Összedugták a fejüket, megbeszélték mit kellene tenni, hogy lesz hozzá pénz stb...
  Kiadták az anyagot...Hol itt a baj?
  Miért kellene annak az 500 embernek aláírnia? Főleg úgy, hogy nem arányosan vettek részt benne. Valaki egy egész fejezetet megírt, valaki csak egy tartalmi hibát vett észre stb...”
 • 20. magzol 2010. január 30. 09:43
  „20 évet a 20 évért!
  Ez a Jobbik mottója és kívánom, hogy így is legyen!
  Jöjjön az Új Erő!”
 • 19. gjozsi88 2010. január 29. 17:12
  „16-ra!
  Kedves szocializmhoz szokott, attól gondolatilag elszabadulni képtelen nagykorú!
  A Felügyelő bizottságok összetételét tanulmányozd! Minden parlamenti párt képviselteti magát, valamint attól független szakszervezeti vezetők is!!
  Szavazzon a jobbikra és irány a múlt század albániája!”
 • 18. akinemfél 2010. január 29. 09:28
  „Kedves t-a-ibi !
  A Jobbik programját 500 szakember készítette,akik ragaszkodnak a névtelenségukhoz. Miért ?
  Mennyivel kulonbozik a Jobbik az MSZP-tol ?
  Elhiszem,hogy a Jobbik tagjai,szimpatizánsai jot akarnak,de ez az 500 arctalan ember fogja
  irányítani a Jobbikot a Parlamentben és ha minden jol megy a Jobbik kormányban.
  Kár.”
 • 17. t-a-ibi 2010. január 28. 21:08
  „Friss Hír!

  A politikusok népszerűségi listáját Orbán Viktor vezeti 45 ponttal, a Fidesz elnöke a leginkább megosztó személyiség, ugyanakkor a párt szimpatizánsainak 2 millió 700 ezres táborában rendkívül magas, 80 pontos a népszerűségi indexe. Az összes megkérdezettnél többi kormányfőjelölt hasonló összkép alakult ki, Vona Gábor 30, Bokros Lajos és Mesterházy Attila 28-28 ponton áll.
  A Szonda Ipsos összegzése alapján a négy, illetve nyolc évvel ezelőttihez képest jóval kisebb a választási hajlandóság. Závecz Tibor véleménykutatási igazgató az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy ez leginkább az MSZP-t sújtja. Arról is beszélt, hogy egy nagyjából félmilliós tábor még nem döntötte el, hogy a Fideszre vagy a Jobbikra adja a voksát.”
 • 16. t-a-ibi 2010. január 28. 21:03
  „15-ös
  Idefigyelj óvodáskorú -vajon kik vannak a BKV-nál? - a maszop, a szadesz és segnyalóik!

  Aki ezt akarja, szavazzon a jelenlegi parlamenti pártokra.
  Ám aki azt akarja, hogy az ilyen férgeknek, még a gondolatában sem jöjjön elő Magyarország, az szavazzon a Jobbikra!

  A Háárec arról tudósít a külügyminiszter budapesti látogatásával kapcsolatban, hogy Lieberman felszólította Magyarországot, alkosson törvényt a ,,gyűlöletbeszéd" betiltásáról. ,,Meg kell állítanunk ezzel az antiszemitizmus terjedését, mert egyre több a szélsőséges szervezet jön létre Magyarországon." - idézi a jeruzsálemi hírportál az MTI-t.
  Legyen a melegítőd két méter magas sárga föld!”
 • 15. gjozsi88 2010. január 28. 14:21
  „13-ra!
  A kérdésre nem válaszoltál, csak szajkózod a hülyeségeket!!!
  A BKV-NÁL nem csak felügyelő bizottság, hanem a kormánytól független ÁSZ is kompetensebb, mint egy felügylő főpolgármester helyettes!!!
  Azt csak a szocik tették meg, hogy visszahívták a felügyelő bizottsági tagjaikat!”
 • 14. szocdem 2010. január 28. 11:46
  „Ebben a Jobbiknak teljesen igazat adok, akárki gondolatait is lopta el a kérdésben.
  De ettől még nem lesz szalonképes.”
 • 13. t-a-ibi 2010. január 27. 19:48
  „Egy válasz (millió van) a Jobbikot ellenzőknek.
  Egymásra mutogat a fővárosi tolvajelit a BKV-nél történt több milliárdos visszaélések ügyében. Demszky Gábor szerint Hagyó Miklós a fő felelős, ám Steiner Pál szerint a főpolgármester-helyettes sem tehetett semmit főnöke tudta nélkül.

  Demszky Gábor főpolgármester kedden azt mondta az InfoRádióban, hogy a végkielégítési botrány kirobbanása után megingott Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesbe vetett bizalma, ezért adta át a BKV-val kapcsolatos feladatokat a másik helyettesnek, Horváth Csabának. A főpolgármester szerint mivel időközben a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetségének fővárosi koalíciója is felbomlott, folyamatosan napirenden volt a kérdés: milyen felelősség terheli Hagyó Miklóst, aki a közlekedési társasághoz vitte Antal Attilát, majd annak távozása után Balogh Zsolt, a korábbi általános vezérigazgató-helyettes megbízására tett javaslatot.

  Steiner Pál erre reagálva azt mondta: ,,nehéz definiálni", hogy pontosan milyen munkát nem végzett el Hagyó Miklós, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. Mint hangsúlyozta: a várost a főpolgármester vezeti, ezért sem ,,barátságos" megközelítés a főpolgármester és helyetteseinek felelősségét szétválasztani ilyen módon. ,,Azért is léptünk ki a koalícióból, mert egyetlen olyan javaslatunkat sem fogadták el, amely feszesebbé tette volna az irányítást" - mondta Steiner.

  A rendőrség kedden vette őrizetbe Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Antal Attilát aznap hallgatták ki gyanúsítottként a BKV tanácsadói és vállalkozói megbízási szerződései ügyében. A volt vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt.”
 • 12. gjozsi88 2010. január 27. 19:12
  „t-a-ibi
  Érdekelne, hogy milyen alapon gondolja úgy a jobbik, hogy az alkotmányos jogaival élhet, azaz a választhat és választható legyen, miközben ugyan ennek az alkotmányos kötelességét , a jogerös bírósági ítéletek tudomásul vételét, nem hajlandó magára nézve kötelezőnek elfogadni!
  Nektek mindent lehet, másnak semmit elvre épül a jobbik demokráciája???”
 • 11. gjozsi88 2010. január 27. 19:09
  „kolombela!
  Ne csusztasd össze a dolgokat! AZ ALMÁT ALMÁVAL, A KÖRTÉT KÖRTÉVEL HASONLÍTSD öszze!
  Azt, hogy a nagy járulék befizetők, most kevesebbet fognak fizetni, ez nem a múlt, hanem a jövő!!
  Ez a közteher vállalás kiegyenlítését szolgálja!!!
  Aki eddig befizetett annak kevesebbet kell, aki nem annak többet kellene!!!”
 • 10. t-a-ibi 2010. január 27. 19:06
  „Az rendben, hogy a Jobbik-os képviselő nyilatkozik, kifejti a megoldást.

  Ám hol vannak a megyei Jobbik képviselő jelöltejei? - nem lesznek bemutatva, sajtótájékoztató keretében?
  Miként gondolja a megyei vezetés, így akarják a jobbik második helyét garantálni?

  Miért kell a többi megyei párt( köztük az LMP: lehet még-több pénz v. pic.a!) félrevezető nyilatkozatait nézegetni és a jobbikét nem ismerni?

  Nyílt kampányszámlát indított az LMP! - libsi, hú-ha biztos szipuztál!
  Ennyire nyíltan hülyíteni, hát ki veszi ezt be?”
 • 9. kolombela 2010. január 27. 19:01
  „7. gjozsi88 2010.01.27. 15:52
  Azért én a nyugdíjjárulék fizetés témával egy kicsit óvatosabban bánnék.
  A jobbiknak igaza van, ugyanis azok akikről beszél az év első 3 hónapjában (vagy még annyi sem) letudták nyugdíj fizetési kötelezettségüket, mert a mai napig is maximálva van az összeg, ami felett már nem kell járulékot fizetni.
  Ennek célja az lett volna, hogy a nyugdíj kifizetések összegét maximálják, ami annyit jelentene, hogy egy bizonyos összeg felett nem fizetnek nyugdíjat bármennyi is a befizetése.
  Persze ez is csak egy terv maradt, azonban a fizetési limitet nem stüntették meg a mai napig sem, persze érthető hiszen az elvtársak 10%-al többet vihetnek haza, ami az ő fizetésük tekintetében ez majdnem kiteszi az átlag keresetet.”
 • 8. FB 2010. január 27. 16:41
  „Primax:
  "A Jobbik egy újabb - éhes - párt a közös kondér mellett."

  Mi ez a prejudikáció?”
 • 7. gjozsi88 2010. január 27. 15:52
  „magzol"Az első normális nyilatkozat a nyugdíjasokkal kapcsolatban!
  Hajrá Jobbik!"

  Tehát attól aki fizetett járulékot ezért magas a nyugdija attól elvenné és odaadná annak az embernek aki nem vett részt a közpénzek befizetésében, nem vállalt közterhet, emiatt alacsony a nyugdija!!
  A munkahely és foglalkoztatás növelése az piac nélkül csak álom!
  A piac bővitéséről annyit tudunk, hogy a most munkát adó multikat nem üldözné el, csak adót emelne nekik, és nem látja a jobbik programja, hogy erre a multi válaszolhat úgy is, hogy nem fizetek több adót, inkább romániában, olcsóbb munkabér költség miatt nekem megéri!
  Azaz kinnt teremt munkahelyet!
  Ez mitől lenne nekünk jó?
  Mit kezd a multi cégeknél és azoknak bedolgozó vállalatok volt dolgozóival???”
 • 6. Primax 2010. január 27. 14:37
  „"...annyira rossz a helyzet, hogy már csak a Jobbik segíthet!" ( magzol #4 )
  Annyira soha nem lesz rossz a helyzet. <moderálva>
  Amúgy pedig mi ez a csodavárás ?
  A Jobbik egy újabb - éhes - párt a közös kondér mellett, aki remek érzékkel használja fel maga hasznára a - valóban - necces helyzetet. Ügyesen taktikáznak, el kell ismerni.
  Szépeket ígérgetnek, naná...szépeket ígérgetni bárki is tud. Sőt : még szebbeket is...
  Megoldást kínáljanak, ne egy - általuk - elképzelt világról vízionáljanak ! Én elolvastam a programjukat. 80 %-a egyszerűen vicc.
  Ötszázan írtak meg egy választási programot.
  Na, akkor ők csak segítsenek Neked !”
 • 5. galamblelkü 2010. január 27. 14:33
  „Remélem a félelmeim alaptalanok és a Jobbik az marad aminek hirdeti magát.Már átéltem a 94.-es SZDSZ átverést.Egyébként az MSZP rántotta elő a nyugdijaskártyát.”
 • 4. magzol 2010. január 27. 13:47
  „Nekem is több vörös ismerősöm van/volt. Ahogy fejben számolgattam 4 kb. egyenlő arányba mentek el:
  - nem megyek el senkire
  - megpróbálom a fideszt
  - kitartok a szocik mellett, esetleg az mdf
  - annyira rossz a helyzet, hogy már csak a Jobbik segíthet!

  remélem a többség az utolsó mellett van!”
 • 3. Túrabakancs 2010. január 27. 13:38
  „pityesz!
  Most is piros szemű a nagyapád, viszont mostanra már vérvörösre színeződött a dühtől! :)
  Az ilyen feszültséget minél hamarabb le kell vezetni, remélem nem változtatja meg a véleményét
  tavaszig!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél hét múlva kézbesítik az ajánlószelvényeket

Február 8-án kezdik kézbesíteni a több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési… Tovább olvasom