Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: külön minisztériumok kezeljék a humán területeket

A Jobbik azt kéri a Fidesztől, hogy a kormányalakításig hátralévő két hétben gondolja át az egészségügy, az oktatás, a kultúra, valamint a szociális és munkaügyek egy minisztérium alá sorolására vonatkozó javaslatát, és állítsa vissza a három humán tárca miniszteri szintű vezetését.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében lehetetlennek nevezi a Fidesz által ezeken a területeken felállítani kívánt "hatalmas minisztérium" egyszemélyes irányítását.

A politikus úgy gondolja erre jó példa Réthelyi Miklós első nyilatkozata, amely szerinte a szociális területekkel kapcsolatos ismeretek hiányát tükrözi, továbbá azt, hogy a leendő miniszter nem tartja elképzelhetetlennek, hogy magántőke vegyen üzemeltetésbe kórházakat.
Sneider Tamás hozzáteszi: a három tárca protokolláris és európai uniós képviseletét sem tudja ellátni egyetlen miniszter, nem beszélve a rengeteg országgyűlési szakmai munkáról.

A Jobbik vezetője szerint a tárcát sokkal nagyobb hátrány éri a nem megfelelő képviselettel, mint amekkora összeget a kormány megspórol két miniszteri fizetéssel.

A Jobbik korábban szintén nem tartotta szerencsésnek a sportügyek államtitkári szinten tartását, valamint - az MSZP-hez és az LMP-hez hasonlóan - kifogásolta az önálló környezetvédelmi minisztérium megszüntetését is.

Orbán Viktor leendő kormányfő hét eleji bejelentése szerint Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrásokért felelős tárcavezető lesz a következő kormányban. A tárcavezetőhöz öt ágazat: az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a szociális ügyek és a sport tartozik majd.

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. május 11. 09:45
    „A Jobbiknak igaza van!

    Nem baj, nem lesz ebből 4 éves kormányzás, a bukást a szervezetbe kódolta nemzet megmentője, aki nem sokán a nemzet árulójaként fog bevonulni a történelembe...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártóék átvették megbízó levelület, Molnár Csaba és a Jobbikos jelölt nem jelent meg

Csütörtök délután adták (volna) át a megyénkben területi listáról mandátumot szerzett országgyűlési… Tovább olvasom