Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Igazolással szavazók - rendeletmódosítást kér az OVI

Rendeletmódosítást kezdeményez az Országos Választási Iroda (OVI) annak érdekében, hogy az igazolással szavazóknak ne kelljen órákig sorban állniuk a szavazókörök előtt, ahogy az az országgyűlési képviselő-választás első fordulójában történt - értesült az MTI.

Az önkormányzati miniszteri rendelet lényege, hogy az igazolással szavazók adatait nem kézzel vezetnék fel a névjegyzékbe, hanem már szerepelnének egy előre kinyomtatott listán. Ezen a szavazatszámláló bizottság jelzéssel látná el, hogy mely választópolgárokat vettek névjegyzékbe.

Ezzel a módosítással az OVI szerint lényegesen lerövidülne a szavazás időtartama. Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy egy lakóhelyétől távol voksoló esetében a szavazás időtartama 50-150 másodperc.

Azok az igazolással már rendelkező választópolgárok, akik a szavazást megelőzően nem jelezték szavazási szándékukat az adott településen a helyi választási iroda vezetőjénél (jegyzőnél), a szavazás napján az igazolással történő szavazásra kijelölt szavazókörben a szavazatszámláló bizottságtól kérhették névjegyzékbe vételüket az országgyűlési választás első fordulójában.

Vasárnap este jó néhány szavazóhelyiséget nem tudtak bezárni, mert még százak várakoztak voksolásra. A legkésőbb Budapest XI. kerületében fejeződött be az igazolással szavazás, mégpedig hétfőn hajnali negyed kettőkor. Az elhúzódó voksolás miatt a választási iroda az első részeredményeket csak vasárnap este fél 11 körül hozta nyilvánosságra.

Olvasóink írták

 • 4. Eva- 2010. április 16. 15:50
  „3-hoz
  én sem strapálom magam:

  Két Kubatov ügy van.

  1. Átszavazókat küldeni más körzetekbe szervezetten
  2. nyilvántartani a lakosságot pártpreferencia szerint /kvázi fenyegetettséggel egypártivá tenni
  ...az országot

  Nos Szanyi csak pont azt tette amit Kubatov féle szervezés az első pont alatt.
  Az sajna nem lebukás , mert mások is megcsinálták

  de mi van a 2. szám alatti kérdéssel?!Az fenyegetőbb!”
 • 3. jörg 2010. április 16. 15:19
  „SZANYI ELVTÁRS LEBUKOTT..... átszavazásra buzdított a kerületében:

  íme a hangfelvétel:

  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=317733”
 • 2. miracle 2010. április 16. 11:36
  „Hú, hát ehhez a 2 perces ötlethez, kellett 30 ember, 5 nap, meg egy rendelet.”
 • 1. Álmodozó 2010. április 16. 09:30
  „Kíváncsi lennék reggel hattól délután négyig vajon hányan voltak szavazni azokban a szavazó helyiségekben ahol, még hajnalban is vártak a lehetőségre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Öt nagy és három kis minisztérium lesz

A jelenlegi tervek alapján öt "nagy", több területet felügyelő és három "tiszta profilú" minisztériummal alakulna meg Orbán Viktor kormánya. Tovább olvasom