Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Idegesek a szavazatszámlálók - hajnali fél 3-ig tart a szavazás?

Hétfő hajnal 3 óráig tarthat a főváros XI. kerületének 19-es számú választókörében igazolással történő voksolás a helyi választási bizottság egyik munkatársa szerint, aki az MTI tudósítójának vasárnap este fél tízkor azt mondta: még több százan várnak a voksolásra.


Duday Miklós az MTI tudósítójának úgy fogalmazott: ha csak egy szavazó egy percet vesz igénybe, akkor is még legalább öt órán keresztül tarthat a szavazás. Ezért valószínűleg hajnali három óra előtt nem biztos, hogy be tudják fejezni munkájukat.

Este 7 órakor zárták le a több száz méter hosszan kígyózó sorokat, majd sorszámot osztottak ki az igazolással szavazni kívánók között, és összesen 712 ember kapott pecséttel ellátott sorszámot. Időközben a szavazásra várakozó embereket a Bocskai úton lévő általános iskola egyik szárnyán beengedték, hogy az épület folyosóin keresztül a hűvös idő elől elzárva juthassanak a szavazófülkéig. Főként fiatalok várakoznak, hogy élhessenek állampolgári jogukkal. Vízzel, pogácsával kínálják őket.

 

Állampolgárok hosszú sorban várakoznak szavazatuk leadására a főváros XIII. kerületében a 19-es számú választókerület 43-as szavazókörében a 2010-es országgyűlési képviselő-választások első fordulóján
Állampolgárok hosszú sorban várakoznak szavazatuk leadására a főváros XIII. kerületében a 19-es számú választókerület 43-as szavazókörében a 2010-es országgyűlési képviselő-választások első fordulóján. A felvétel 20 óra 41 perckor készült.MTI Fotó: Kollányi Péter

A már kiosztott sorszámmal rendelkezők többsége közeli boltokban és gyorsétkezdékben vásárolt magának élelmiszert, illetve üdítőt, majd visszatérve ismét beálltak a sorba, de a szavazás szemmel láthatóan lassan zajlik. A még nyitva lévő szavazóköröknél újságírók, műholdas televíziós közvetítőkocsik, fotósok, operatőrök forgatnak folyamatosan.

A fővárosban a legtöbben, 2823-an a XI. kerületben kívántak igazolással szavazni. A főváros több pontján, így a VII., a XIV. és a XIII. kerületben is még hosszú sorok kígyóznak, hogy a választók leadhassák voksaikat.

21.50.: Még körülbelül kilencvenen, százan állnak sorba a főváros VII. kerületében a 14-es szavazókörénél este negyed tízkor. Ez egyike azoknak a szavazóköröknek, amelyekben a lakóhelyüktől távol, igazolással szavazni akarók adhatták le voksukat.

Az Erzsébet körúti polgármesteri hivatalban kialakított szavazókörben a legutolsó kiadott sorszám a 754-es volt, de még mindig nagyjából százan várakoznak arra, hogy leadhassák szavazatukat. Ők azok, akik igazolással szavazhatnak ebben a szavazókörben.

Az MTI tudósítójának a sorban állók közül többen azt mondták, hogy időközben elmentek vacsorázni, majd visszaálltak helyükre a sorba. Mások elmondták, hogy napközben is több órát kellett várni a voksolásra, ezért gondolták azt, hogy ha később visszajönnek, gyorsabban sorra kerülnek.

21. 40.: Még mindig úgy néz ki, hajnali fél háromig tart a szavazás a budapesti tizenegyedik kerületben.

Ami a legfurcsább, hogy állítólag nem is a sorban állók, hanem a szavazatszámlálók kezdenek idegeskedni, hiszen nem tudják, hogy ha a szavazásnak vége lesz, az ő munkájuk folytatódik-e a számlálással.

A XIII. kerületben még háromszázan várakoznak, percenként két ember tud szavazni, ott úgy saccolják, két és fél-három óra lehet még a várakozási idő. Pécsen már csak 40-50 ember vár, úgy néz ki, fél óra múlva befejezhetik a szavazást.

Olvasóink írták

 • 10. Bokk 2010. április 12. 10:47
  „Bocs 3. hozzászólás csezare 2010.04.11. 22:12, de már délelőtt kinn volt a hír az internetes portálokon, hogy másfél-két óra a várakozás ezeknél a kijelölt körzeteknél. Persze volt, aki hazament, aztán visszament később, hogy akkor hátha. Szóval reggeltől nagy volt a sor, nem csak este, köszönhetően egy átgondolatlan jogszabálynak. Ráadásul mindez az egyetemi városokban okozott gondot, jórészt egyetemisták voltak, akik átkérték magukat. Inkább örülni kellene, hogy a felnövő értelmiség számára fontos annyira a választás, hogy megküzdjenek az átkéréssel. Ami ezután jött az szervezési töketlenség, egy újabb szituáció, ahol sikerült elburjánzania a felesleges adminisztrációnak, az elmúlt éveket jellemző átgondolatlanság méltó lezárása, valamint egy érdekes pszichológiai kísérlet, mely szerint, minél több a befektetett energia, annál kevésbé hajlandó az ember kiszállni, még ha közben az eredmény egyre kevésbé tűnik is értékesnek.”
 • 9. makacs 2010. április 12. 06:43
  „Ki az <moderálva> aki órákat képes sorban állni azért, hogy az ország új kirablóira szavazhasson????”
 • 8. Mankapunka 2010. április 11. 23:19
  „vanessa

  Én bárki szemere láttára is be x-eltem,nem vagyok annyira sunyi,mint te,akinek ez a problémája!!!!!!!!!!

  az utcán nem mered felvállalni kire szavaztál!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. vanessa 2010. április 11. 22:58
  „ez szervezett volt, nem igaz egyszerre ennyi ember ment volna el, 20 év alatt nem volt ilyen, érdekes volt a szavazo fülke is régen 4 is volt ,most 2 az is olyan volt hogy bárki beláthatott”
 • 6. Mankapunka 2010. április 11. 22:49
  „Hol vannak a védelmezők!!!!!!!!!! Álluk eléjük!!!!!!!!!!”
 • 5. pancser 2010. április 11. 22:25
  „Phobos! Kövér László: Megtaláljuk a közös politkai akaratot, a szennykanális elnémítására. Kuss kurucinfő!”
 • 4. Mankapunka 2010. április 11. 22:18
  „Aki elvállalta ezt a munkát,az ne sírjon már ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ezek is cask sírni tudnak,hogy hajnalig dolgozniuk kell.

  Szegény PÁRÁK,mindjárt el kezdem sajnálni őket,ingyen és bérmentve dolgoztak idáig!!!!!!!!!!!!!!!4

  Legalább megtudják,mi az,amikor tovább kell dolgozni,mint ami ki van írva!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. csezare 2010. április 11. 22:12
  „Mi ez ha nem manipuláció....?Itt volt az egész vasárnap a szavazásra 19 óráig.Mit akarnak még ezután az emberek?Aki akart elmehetett addig,s nem tovább....
  ...... ez az egész....
  Bohócnak tekintenek itt mindenkit?”
 • 2. Mankapunka 2010. április 11. 22:04
  „georgbob

  Hát,sokan ezt a rendszert támogatják a mostani szavazatukkal is,és ők óbégatnak le minket.

  Remélem újabb 4 évig szívank azok,akik a Nagy Pártokra szavaztak újra.

  Ha valamelyikőtök sírni fog pár hónap múlva,hogy "jaj,de szegények vagyunk",azokat lefogom oltani,mint a szart.”
 • 1. georgbob 2010. április 11. 22:00
  „Most néztem a duna tv-n az OVB ülését..Hát rugdalnám őket kifelé az utcára, de gyorsan. Olyan buták mint a föld. 18:55-kor hoznak egy törvényi jogszabállyal szembeni döntést (miszerint a kampánycsend 19:00-kor vége) azaz kitolják a kampánycsend idejét, most meg arról beszél a nőci, hogy ők nem bírálhatják felül a jogszabályokat. Kik ezek <moderálva>????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglehet a kétharmad a Fidesznek

Meglehet a kétharmados parlamenti többsége a Fidesz-KDNP pártszövetségnek a közvélemény-kutatók… Tovább olvasom