Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Hámori György: ˝A választók elismerték az eddigi teljesítményt˝

A négy éve megkezdett munka folytatását, újabb nyertes
pályázatokat és felkészült képviselőket remél Hámori György újrázó kapuvári polgármester.
Az együttműködés fontosságát a listás képviselők is hangsúlyozták.

Az alig 43 százalékos részvételi arányt Hámori György újra megválasztott kapuvári polgármester sem tartja túlságosan magasnak, ám annyit
hozzátett, a nyolc egyéni hely mindenképpen a Fidesz–KDNP választási szövetség sikerét bizonyítja Kapuváron.

– Úgy vélem, a szavazók az elmúlt négy év munkájának szavaztak továbbra is bizalmat, amit a polgármesterként kapott több mint nyolcvan
százalékos támogatottságom is alátámaszt – jelentette ki a városvezető. Hozzátette, a 86 százalék nemcsak nagy bizalmat mutat, de nagy felelős-
séget jelent a testület számára is.

– Október 3-án lezárultak a választások, mostantól csak egy cél lebeghet a szemünk előtt és ez Kapuvár fejlődése – jelentette ki az újraválasztott polgármester. E cél érdekében – a nagyobb és népesebb választókörzet még több munkát vár minden testületi tagtól.

A Fidesz–KDNP képviselőinek jó része újrázott, a három listás helyből két képviselő már részt vett egy-egy ciklus munkájában. – Mészárosné Pölöskei Ritával és Gábor Tamással már tudtunk együtt dolgozni, az együttműködést felajánlom a plénum újoncának, a Jobbik listáján bejutott Csákány Annamáriának is – mondta Hámori György. Utóbbival kapcsolatban azonban hozzátette, nagyobb felkészültséget vár mind a testület, mind a város ügyeiről a képviselőtől.

Lezárultak a választások, mostantól csak egy cél lebeghet a szemünk előtt és ez Kapuvár fejlődése.
Hámori György
Hámori elmondta még: a jövő héten – az országgyűlési képviselő jelenlétében – tartják meg az alakuló ülést. Az alpolgármester személyéről egyelőre tárgyalnak, ám a polgármester kijelentette, mindenképpen a győztes választási szövetség tagjai közül kerül ki. A három bizottsági elnök személyéről még folynak az egyeztetések. A testületi ülések rendje változatlan marad.

A listán bejutott képviselők közül Mészárosné Pölöskei Rita (Kapuvárért Egyesület) hangsúlyozta: az ország helyzete ismeretében sem lesz egyszerű az új testület munkája. – Ehhez még hozzáadódik az is, hogy egyedüli civilként kerültem a testületbe, mindenki más pártszínekben politizál – mondta a képviselő. Hangsúlyozta: a régi-új polgármester munkájával elégedettek, ezért a négy évvel ezelőttivel szemben most nem is indítottak ellenjelöltet.

– Ha szükséges, a konfrontációt is vállalom, ám a város érdekét szolgáló minden jó döntést megszavazok – jelentette ki az új testület listás újonca, a jobbikos színekben induló Csákány Annamária. – Egyéniben körzetemben a második helyen végeztem, ami szinte ismeretlenként szép eredménynek számít – mondta a képviselő. Önmagától aktív munkát vár a következő négy évben, mint mondta, a turizmus- és gazdaságfejlesztés lesznek kiemelt témái.

(Gábor Tamást, a szocialista színekben listán bejutott képviselőt egyelőre nem értük el – a szerző.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel négyszáz képviselői helyet szerzett a Jobbik

A Jobbik három polgármesteri címet és a négy évvel ezelőtti hattal szemben 377 képviselői, illetve… Tovább olvasom