Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Gyurcsány: hozzák nyilvánosságra a teljes hangfelvételt

Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzet, a HírTV és a Magyar Hírlap mutassa be teljes egészében a szombathelyi hangfelvételt.

Gyurcsány Ferenc szerint, ha Magyar Nemzet, a HírTV és a Magyar Hírlap "nem ocsmányul rágalmazni, hanem tájékoztatni szeretne", akkor tegye meg, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza a birtokába került szombathelyi hangfelvételt, s akkor ki fog derülni az igazság. A volt miniszterelnök erről annak kapcsán nyilatkozott vasárnap az MTI-nek, hogy a Magyar Nemzet előző nap azt írta: egy csütörtöki zárt körű rendezvényen titokban készített hangfelvétel szerint Gyurcsány azt mondta, a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendő miniszterelnök "minden hétfő reggel átkozza a pillanatot", amikor tudatosul benne, hogy kik állnak vele szemben.

A lap szerint a volt kormányfő a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeit is felhasználná Orbán Viktor ellen, akit folyamatosan össztűz alatt akar tartani. Gyurcsány Ferenc az MTI-nek úgy fogalmazott: a Fidesz pártsajtója "bornírt hazugságot" terjeszt, amikor azt állítja, hogy az említett fórumon azt mondtam, hogy a nemzeti radikalizmust és a szociális populizmust is felhasználnám egy majdan megalakuló Fidesz-kormány ellen. "Ha a Magyar Nemzet, a HírTV és a Magyar Hírlap nem ocsmányul rágalmazni, hanem tájékoztatni szeretne, akkor tegye meg, hogy teljes egészében nyilvánosságra hozza a birtokába került hangfelvételt, és ki fog derülni az igazság.

Az ugyanis, hogy egy kérdésre válaszolva éppen az ellenkezőjét válaszoltam annak, mint amit a jobboldali pártsajtó állít" - közölte a szocialista politikus. A volt kormányfő a szombathelyi fórumon felmerült kérdéssel kapcsolatos véleményét összegezve elmondta: miközben a kormányzó pártokat erősen kötik a realitások, addig a kormányzati felelősséget nem viselő ellenzéki pártoknak lényegesen nagyobb a mozgásterük.

Így könnyen elcsábulhatnak, és akár úgy is dönthetnek, hogy kiszolgálják a legegyszerűbb választói igényeket, ösztönöket is - tette hozzá. Véleménye szerint "láttunk már ilyet Magyarországon", a Fidesz bajnokságot nyerhetne egy ilyen versenyben. "Ha ne adjí Isten ellenzékbe szorulunk, akkor biztosan lesznek olyanok, aki majd azt mondják, hogy akkor most adjuk vissza mindazt a Fidesznek, amit tőlük kaptunk kormányzásunk négy éve alatt, kiabáljunk kígyót-békát rájuk. Én nem ezt javasolnám" - jelentette ki. Gyurcsány Ferenc szavai szerint a szocialistáknak stílusban, karakterben "átkozottul keménynek" kell lenniük, és egy percre sem engedhetik elfelejteni, hogy a Fidesz "megígérte a toronyórát lánccal, hogy nyolc évig szisztematikusan félrevezette a választókat". "Emlékeztetni, szembesíteni, leleplezni a csalást, ez az ellenzék dolga. Határozottan és egyértelműen, úgy, hogy a Fidesz vezetői, köztük elnöke, a pokolba kívánja az azonnali kérdések óráját, a napirend előtti ellenzéki felszólalásokat, az interpellációkat, mert lelepleződik az a gyalázat, amit éveken keresztül folytattak" - hangoztatta a volt miniszterelnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy van, ami viszont megengedhetetlen: a politika tartalmi kérdéseiben nem alkalmazható a "szemet szemért" elv, nem lehet a Fidesz útjára lépni. Ezen a területen felelősen kell viselkedni, tartózkodni kell a szociális populizmus, a nemzeti, vagy tegyük hozzá, bármilyen radikalizmustól - hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc közölte: a történtek miatt eggyel több oka van arra, hogy őszintén azt kívánja Magyarországnak, ne akarja, hogy "ilyen gyalázatos, erkölcstelen nyilvánosságot igénylő és fenntartó erő" jusson hatalomra. Kijelentette: nem ellenzéki szerepre, hanem küzdelemre készülnek. "Küzdelemre az olyan ocsmány magatartás ellen is, mint amit a Fidesz pártsajtója tanúsít" - mondta az MTI-nek a szocialista politikus. Az MSZP Vas megyei elnöke az MTI megkeresésére szombaton este kifejtette: a zárt körű rendezvényen, amelyet csütörtök kora este a szombathelyi a Tó vendéglőben tartottak, az MSZP-tagok mellett szimpatizánsok is részt vettek, összesen mintegy 250-en, ahol a volt miniszterelnök egy rövid beszéd után kérdésekre válaszolt. Nemény András szerint az egyik kérdező vetette fel: hogyan viselkedne az MSZP, ha ellenzékbe kerülne a választásokon, milyen ellenzék lenne.

Az MSZP Vas megyei elnöke közölte: Gyurcsány Ferenc a kemény ellenzéki magatartásról szólva említette Orbán Viktor nevét, de neki szánt üzenetet nem fogalmazott meg. Semmi olyan nem hangzott el a rendezvényen, ami ne hangozhatott volna el nyilvánosan is - vélekedett. Hozzátette: nem indítanak belső vizsgálatot amiatt, hogy valaki titokban felvételt készített a beszédről.

Olvasóink írták

103 hozzászólás
 • 103. t-a-ibi 2010. február 25. 09:02
  „Rászorultság komcsi-zsidó módra!-- a minden ember egyenlő elv alapján!
  minden ember egyenlő --kivétel a komcsi-zsidó!
  (Az antiszemitizmus nem egyéb, mint valamely zsidó-csoport által, a nem-zsidóban előidézett ellenséges magatartás.)

  Botrány: Méltányosság alapján vizsgálná a rákos betegeket az egészségügyi tárca

  Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Rákliga, ha az egészségügyi tárca nem vonja vissza azt a januári jogszabályt, amely szerint évente - hatóanyagonként és betegségcsoportonként - legfeljebb 50 beteg kaphatja egyedi méltányosság alapján a gyógyszerét - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.”
 • 102. t-a-ibi 2010. február 25. 08:54
  „Az este odakapcsoltam a hír tv-re és a hang le volt véve.
  Nézem, mondom ki ez az értelmi sérült egyén? --kiderült gyurcsányi "bohóckodó" bűnöző.

  Tipikus komcsi.”
 • 101. lacim6 2010. február 24. 15:13
  „Vírus Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Álláspont
  Ne higgy a szemednek, ne hidd, amit látsz, amit tapasztalsz, amit átéltél. Ez a lényege a szocialisták kampányhazugságainak. Mindig is ez volt a jellemzője a kommunistáknak, a baloldalnak.

  A napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jártam. Az utam a Nyírségen keresztül, Mátészalkán, Vásárosnaményon, Panyolán, Fehérgyarmaton, Szatmárcsekén át Túristvándiig vitt. Víz alatti vagy parlagon hagyott földek, tönkrement vállalkozások, üres ipartelepek, bezárt üzletek, boltok, vendéglők sora, félig kész, vakolatlan házak előtt tanakodó férfiak, sáros utakon szatyrokat cipelő asszonyok. Ide már a segély sem elég. Mintha a múlt század hetvenes évekbeli Romániájában jártam volna. Ez az elmúlt nyolc év szocialista-szabaddemokrata kormányzásának eredménye: a tizenharmadik havi nyugdíj megvonása, az eszement adózás miatt a vállalkozások tönkretétele, a gazdálkodók pályázati pénzekből való kirekesztése, az önkormányzatok állami támogatásai­nak minimálisra csökkentése, kórházak, iskolák, postahivatalok bezárása, az egészségügy, az oktatás, a közszolgáltatások tönkretétele, kistérségi vasútvonalak felszámolása, a lakáshitelek banki kamatainak manipulálása, a családok szociálpolitikai támogatásának megszüntetése és a soha nem tapasztalt munkanélküliség. Ja, és a közvagyon ellopása, elherdálása. Ez a valóság. Ezt higgyük el, és ne higgyünk az MSZP és a hozzá kötődő, a semmiből felbukkanó választási pártocskák hazug, félrevezető ígéreteinek.

  Ők, a kommunisták, a rablott magán- és állami vagyonból építkező, magukat baloldalinak nevezett szocialisták a gyökértelenek, akik mindig ígérnek, ígértek a népnek - amiből semmit sem tartanak, tartottak be. Ezt tették 1918-19-ben, amikor békét, megbékélést, egyenlőséget hirdettek, majd kifosztották a bankokat, végiggyilkolták a fővárost és az Alföldet. Részben nekik, a hazaárulásuknak tudható be a történelmi Magyarország kétharmadának elvesztése. Nem történt ez másként az elvesztegetett negyvenöt évben, a második világháború, majd 1956 után - a felbecsülhetetlen károkat a különböző köntösökben megjelenő kommunisták okozták; ami nekik ,,köszönhető": börtön, akasztófa, megtorlások, kivégzések, az ország eladósítása. Holott ígértek földtulajdont, szabadságot, demokráciát. Mindent elvettek. Mint a vírus, úgy terjednek. Az ideológiájuk fertőz. A hozzájuk keveredett valamikori rendes embereket is megfertőzi - korrupttá, tolvajjá válnak mindahányan. Most bülbülszavú miniszterelnök-jelöltjük, Mesterházy Attila ígér fűt-fát a választóknak. Most azt ígéri, hogy ők - a tőkéssé vedlett szocialisták - rendbe hozzák az (általuk csődbe vitt) országot. (Persze, hogy ők vitték csődbe, azt nem vallotta be.) Mindent, amit eddig elrontottak, tönkretettek, most helyrehozzák, megcsinálják a lehetetlent, s megvalósítják a rendszerváltás álmát: növekedni fog a gazdaság, emelkedik az életszínvonal... blabla. Ki hisz már nekik?

  A balliberális többség még a választás előtt néhány héttel, az Országgyűlés utolsó napján is jól belerúgott a nemzetbe, belepiszkított a lelkébe. A Btk. módosításával megszavazta, hogy három év börtönre ítélhető, aki tagadja a holokausztot, ugyanakkor elutasította a fideszes képviselők módosító indítványát, hogy a kommunista rémtettek tagadása is bűn legyen. Mindezt tették a kommunizmus áldozatainak - minden év február 25-én tartandó - emléknapja előtt. Ezzel a kettős mércével az MSZP és az SZDSZ továbbra is megosztja az országot. Mert vajon nem ugyanolyan fájdalmas nekünk és a hozzátartozóknak a szovjet Gulag rabtelepein, kényszermunka-táboraiban elpusztult több mint háromszázezer magyar, mint a szintén több százezer magyar zsidó halála a náci koncentrációs táborokban? Vagy tagadni kellene az 1945 és 1956 után Magyarországon elkövetett kommunista gazemberségeket, embertelenségeket? Akkor magát 56-ot tagadnánk meg! Így sohasem lesz béke, sohasem lesz kiegyezés. Ez az eszme, ez az ideológia, ez a morál, amelynek eredője a bolsevizmusban keresendő, megmarad vírusnak, és felmérhetetlen kárt okoz az embereknek, az emberiségnek, de most elsősorban nekünk, magyaroknak.
  Stefka István”
 • 100. Eva- 2010. február 24. 11:31
  „98-hoz

  a tervezett hiány ---amivel csak nő az állam adósságállománya:3.9%

  Még mindig több a költés, mint az egyensúly lenne
  bevétel kiadás tekintetében.”
 • 99. load 2010. február 24. 09:36
  „98. kolombela
  Ez így túl bugyután hangzik.
  Nem fejtenéd ki bővebben?”
 • 98. kolombela 2010. február 23. 22:20
  „97. load 2010.02.23. 14:14
  Szocdem néha valamilyen rejtélyes oknál fogva őszinteségi kényszer hatására az igazat írja.
  Ez csak te szerinted marhaság.
  Igenis, ha nem rabolták volna le az országot, akkor a lakáshitelesek nem dőltek volna le ezerszám.”
 • 97. load 2010. február 23. 14:14
  „96. szocdem
  "...akkor nem kellett volna hitelt felvenniük az életben maradáshoz!!!!!!!!!!!"
  Veled mi történt?
  Korábban nem mondtál ekkora marhaságokat.”
 • 96. szocdem 2010. február 23. 09:15
  „" 8000 milliárdos lakossági adósságállományt is tartalmazza, melyeket nem a kormány, hanem az emberek önként vettek fel!!!"

  ennek a hitelnek a 90% lakáshitel, amit a puszta lakhatásért vettek fel az emberek, ivel a kormányzat és az elit már 20 éve nem tesz semmit a lakhatás megoldására. (A vonatkozó Eu chartát sem írták alá, mondván hogy itt a Hooveri baromság van, és "nem tudják" mi a szegénység..)

  Ez egy nagyon álságos és hazug politikai ármány, hogy a kisemberek eladósodását "önkéntesnek" állítja be bárki.
  A 8000 milliárdot az elmúlt 20 év alat 5x-6x is megkereste volna a kisemberek tömege, ha európai gazdaság és nem vadnyugat van az országban...akkor nem kellett volna hitelt felvenniük az életben maradáshoz!!!!!!!!!!!
  Jó ha ezt a fejébe vési a sok neolibsi mszp-s!!!”
 • 95. Mankapunka 2010. február 22. 23:07
  „A "fenti" nagy politikai vezetésbe.

  Mert én a fizikai fiatalokra gondolok,nem az elméleti fiatalokra!!!!!”
 • 94. tosa2 2010. február 22. 17:59
  „86, hova várod őket? hátha szólhatok nekik”
 • 93. gjozsi88 2010. február 22. 16:04
  „a 91-hez még annyit:
  Azt tedd hozzá a 2001 es adathoz, hogy ebben "csak" 1000 milliárd volt a lakossági adósságállomány, mig 2009-ben 8 000 milliárd!!!”
 • 92. gjozsi88 2010. február 22. 16:02
  „jörg 58-ra!

  A Viktor is járt kinában!!!
  Ott nehéz találkozni legálisan antikomcsikkal!!!

  Az állami pénzekről beszélgethetünk, a mai kormány alig utazott különgépen, mig az Orbán- Torgyán szinte mindig!!!”
 • 91. gjozsi88 2010. február 22. 15:21
  „antikomcsi!
  39-re!
  Nem tudom honnét vetted a GDP adatokat, de az általad beirtakkal ellentétben 2002 ben is 16 500 milliárd körül volt, most 2008-ban 27 000 milliárd!! (nézd meg a KSH adatait!!!)
  Azaz a Fidesz kormány GDP növekedése miatt, mely az akkor kezdődött hitelekre épülő gazdasági növekedés eredményeként, növekedett, hisz akkor kellett gyártani, ehhez viszonyítva csökkent az adósságállomány 57%-ra, de abszolut értelemben ez 3000 milliárddal nött!!!
  Az államadósság, mely nem azonos az állami szektor adósságával, a 2002 höz viszonyítva (akkor 1560 milliárd volt, elötte évben alig 1000 milliárd) 500% ot növekedve 8000 milliárdos lakossági adósságállományt is tartalmazza, melyeket nem a kormány, hanem az emberek önként vettek fel!!!”
 • 90. zsukov 2010. február 22. 15:06
  „Már technika tanárnak is szar voltál a 4 éves szakon te majom!!!!!”
 • 89. csiga_biga 2010. február 22. 15:06
  „Érdekes, hogy az MSZP, hogy ostorozta a Fideszt a nyolc év alatt, hogy nem vesznek konstruktívan részt a munkában! Aztán most meg Gyurcsány bejósolja, hogy mi lesz itt, ha nem ők nyernek!
  Egyébként ebből is látszik, hogy a mostani kormány csak bábkormány volt! Gyurcsány beszédet tart Vas megyében, holott semmi köze sincs Vas megyéhez!”
 • 88. load 2010. február 22. 13:25
  „87. idegen
  "Itt sanki sem hiszi hogy kánaán lessz.+
  De igen.
  13. István a 82. hsz-ban.”
 • 87. idegen 2010. február 22. 12:49
  „Eva !Lassan már idegösszeroppanást kapsz a kánaántól.Itt sanki sem hiszi hogy kánaán lessz.mindenki tudja hogy áll az órszág.De ezekből már elég vólt.Ha nem vólt elég nekik a 8 év akkor takarodó.Már le sem irom az indokokat mert nektek hiába.Fujjátok a pártdumát.”
 • 86. Mankapunka 2010. február 22. 11:38
  „tosa

  Én 4 nagy Párton, kívüli fiatalokat várom.”
 • 85. Eva- 2010. február 22. 11:25
  „Bocs!
  csakhogy ne kelljen keresgélni!

  "Matolcsy: A Fidesz sem hozza el a Kánaánt
  MTI|2009. 12. 10., 8:31|

  Új költségvetés és új adórendszer lép hatályba még a jövő év közepén, ha a Fidesz alakít kormányt 2010-ben. Matolcsy György, a A Fidesz gazdaságpolitikusa az MTI-nek nyilatkozva elismerte, beletelik egy időbe, míg pártja megteremti a növekedés feltételeit. Szükségesnek tart egy új IMF-hitelszerződést is.

  Egy esetleges Fidesz-kormány három első legfontosabb gazdaságpolitikai döntése új költségvetés, új adórendszer és új foglalkoztatáspolitika alkotása lesz - mondta az MTI-nek adott interjújában Matolcsy György volt gazdasági miniszter. E lépések 2010. július 1-jével léphetnek hatályba.

  Matolcsy közölte, az ellenzéki párt háromféle megoldást tart lehetségesnek: az egyik verzió radikális szja-csökkentéssel, egykulcsos családi jellegű jövedelemadózással számol, a másik azt jelentené, hogy valamennyi adónemnél csökkentenének a jelenlegi kulcsokon, a harmadik pedig járulékcsökkentéssel kalkulál, akár a munkavállalói oldalon is. A gazdasági szereplőkkel való egyeztetés után döntenek majd arról, hogy melyik utat válasszák.

  Az új költségvetés kapcsán a Fidesz gazdaságpolitikusa úgy fogalmazott, hogy az "bevallja a hiány valódi mértékét, és kezeli", de hogy milyen megoldásokkal teszi majd ezt, erről egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A volt gazdasági miniszter hangsúlyozta: a Fidesz nem készül megszorításokra, ez alól kivételt csak a bürokrácia területe jelent.

  A már elfogadott 2010-es büdzséről úgy vélekedett, az valóban válságköltségvetés, de nem kezeli, hanem súlyosbítja a válságot; hamis, mert már most tudni, hogy a kormány által prognosztizált 3,8 százalékos hiány 3-4 százalékkal nagyobb lesz. Az egyéb kockázatok között említette a fogyasztás vártnál nagyobb visszaesését, a munkanélküliségi adatokat és azt, hogy a vártnál kisebbek lehetnek az adóbevételek.

  A volt gazdasági miniszter szerint 2012 végéig nagyon nehéz lesz a helyzet, és csak 2013-tól lehet fenntartható fellendülés a világban. A Fidesz esetleges kormányra kerülésével sem lesz az országban "tejjel, mézzel folyó Kánaán" a súlyos örökség miatt - tette hozzá. Elismerte, hogy a Fidesz-kormány sem tudja a recessziót egy év alatt növekedésbe fordítani. Az adócsökkentést azért kell rögtön meglépni, hogy létrejöhessenek a 2012 utáni növekedés erői - jelentette ki.

  A növekedésösztönző lépésekről szólva kiemelte a belföldi piacbővítést, így az energiatakarékos ingatlafelújítás támogatását EU-forrásokból, továbbá a környezetipar fejlesztését és új közmunkaprogramok elindítását.

  Arra a kérdésre, hogy mi lehet a forrása az adócsökkentésnek, azt mondta: a belföldi piacbővítés és a többletexport mellett a bürokrácia csökkentése lesz a forrás. Ha ez utóbbit jól hatják végre, az nemcsak pluszköltségeket, hanem megtakarítást is jelent, már rövid távon is - hangoztatta Matolcsy.

  Matolcsy György szerint az új kormánynak egy második, készenléti hitelről szóló megállapodást érdemes kötnie az IMF-fel, "a legrosszabb feltételekkel rendelkező hitelszerződésből" át kell lépni egy jobba."”
 • 84. load 2010. február 22. 10:57
  „82. 13.István
  "április 11. én jó helyre tenni az ikszet és megoldódik minden,"
  Ha ezt komolyan így is gondolod, április 11 után jó eséllyel bele fogsz futni egy pofáraesésbe.”
103 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plakátolás szabályai

A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló "kampányoszlopokat" helyezett… Tovább olvasom