Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Győzelme esetén új idősotthont építene Walter Dezső

Az egészségüggyel és a szociális ellátással foglakozik Walter Dezső független polgármesterjelölt programjának harmadik része. Győzelme esetén egy 300 fős idősek otthonát is építene.

- Az egészségügy kapcsán elsőrendű feladatbak tekintem az egyes területek munkájának összehangolását - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Walter Dezső (Független) polgármesterjelölt. - Az egészségügy nem egyenlő kizárólag az orvosi ellátással, ugyanakkor az ügyeleti rendszert is áttekinteném. Kulcsfontosságú, hogy a soproni polgárok szükség esetén bármikor megfelelő orvosi ellátáshoz jussanak, különös tekintettel a gyermek-, felnőtt-, és a fogorvosi ellátásra.

Walter Dezső hozzáfűzte, megválasztása esetén egy 300 fős idősek otthonát hozna létre. A tanulmánytervek már el is készültek. Úgy véli, a mostani intézmények már nem képesek ellátni a jelenlegi megnövekedett igényeket.

- Áttanulmányoztam a Széchenyi Tervet, s véleményeimet már el is küldtem a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz - zárta a polgármesterjelölt.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
  • 82. pkajos 2010. szeptember 23. 22:13
    „79. Csetneky..
    plakátok mindíg voltak. Új elem, hogy a Város = Fidesz 7-8 otromba nagy oszlopot állít föl a városban Ha ezt a 4 jelölt között elosztották volna akár még "fair"-nek is mondanám..

    De az összesen ki látható alul fölül minden oldalon északon, délen, keleten nyugaton, na ki? Nem a Nagy Tamás, de nem is Walter .. soroljam? Na ez itt a baj !
    4 éven át szivatta a kormány a Várost? Emlékeztess ... mire is gondolsz?

    A mostaniaknak valóban van mitől tartani.. Nem csoda, hogy itt a fórumon is.. ki nem mert kiállni... válaszolni..”
  • 81. pkajos 2010. szeptember 23. 22:02
    „77.Szilaj..
    Nem vagyok szoci.. Az oszlopokról írtam.. a Város oszlopairól... Az összes oszlopot "célirányosan" telepítették -és jól látjuk kiért és miért. Nézd meg jobban kit látsz az oszlopokon - nem a felén, nem a 3/4 részén, az összesen !

    A Deák-térhez nyert 700 millát Walter... Nem az ő bűne, hogy igazából ma már nincs gazdája, a mostaniak elhanyagolják, már 2 éve nem működik a nyugati rész tér- és díszvilágítása (Gyóni Géza szobor, a park, az időjárás jelző és a legnyugatibb része - a "patak".. A HÍR TV híreiről tudjuk, hogy egyoldalúak.. Az nem egy független TV, ha jobban megfigyeled. Hitelesebb lenne, ha "kiegyensúlyozottabb" lenne.. Ezzel együtt is népszerűbb, lehet, hogy a "gépezetet" nem, de Fodort személyében - amúgy mindenki tudja - lekörözné..”
  • 80. thurvj97 2010. szeptember 23. 20:09
    „Milyen kár, hogy az újság nem tartja fontosnak Walter Dezső 5 pontos programját ismertetni.Még a végén már ettől megrendül a soproniak bizalma a jelenlegi vezetésben? WD alkalmasabb a feladatra, mint a jelenlegi polgármester.Ez nem lehet vita tárgya. Hallani,hogy a narancsos berkekben is egyre növekszik a félelem. Sőt nagyon belső körökben Fodorról nem éppen kedvezően nyilatkozgatnak. Ez már jó jel is lehet!Jó volt látni, hogy a teltház előtt elmondott programbeszéd őszinte tapsot váltott ki a jelenlévőkből. Ez pedig a bizalom jele.”
  • 79. Csetneky 2010. szeptember 23. 10:19
    „75. pkajos

    Szerintem valamit félreértesz. Én az óriásplakátokról írtam, nem a hirdetőoszlopokról. Valamint Mszp-t írtam, nem Waltert. Például a Csengery utcában vannak ilyen remek plakátok, ha esetleg meg szeretnéd csodálni őket. Az meg továbbra is undorító szerintem, hogy azok pofáznak az elbocsátásokról, akiknek köszönhető.
    Egyébként ha Walter valóban tenni szeretne a városért, nem indulna Mszp-Szdsz (Lmp) támogatással ,mert valami csoda folytán még nyer és akkor jól kicseszik a várossal. Éppen elég volt, hogy a szocialista kormány 4 éven keresztül szívatta a várost az ellenzéki polgármester miatt, nem kellene még egy ilyet bevállani, főleg úgy nem, hogy még a helyi képviselő testületben is kisebbségben lenne a polgármester. Működésképtelen lenne a város! Valóban ezt akarjátok, vagy csak nem értitek, esetleg minden mindegy, mert zsigerből gyűlölitek, ami nem Msz(M)p?”
  • 78. Andersen 2010. szeptember 23. 08:47
    „Tudod SZILAJ az egészben az utolsó előtti mondatod a legszomorúbb. Hogy ebben az országban attól függ egy település vagy régió támogatása, hogy az ott választást nyerők az éppen aktuális hatalom színében tündökölnek-e. ezért is tartunk itt. És nem kell a duma, hogy az előzőek is ugyanígy tettek, mert ugye azért volt a "szavazófülkés tavaszi forradalom", hogy most másképp legyen! Akkor meg nem mindegy, hogy éppen ki nyeri az önkormányzati választást?Nem ezen fog múlni a támogatás, ugye?!!”
  • 77. SZILAJ 2010. szeptember 23. 07:42
    „pkajos. figyu, az hogy te szoci vagy nem baj. Hiszen tudod, hogy igen tisztelt Walter barátod is az.(volt?)
    Az oszlopokon csak Fodort látod??? Hatalmas plakátokon vigyorog Walter "együtt könnyebb lesz" feliratokkal..
    Ezeket észre sem vetted? Ejnye-ejnye. Szerinted ebben a városban WD -t "jegyzik"...
    Ha én visszagondolok a polgármesterkedésére nekem csak a botrányok jutnak eszembe róla...
    Mélygarázs , a Deák tér ami a milliárdok után úgy néz ki ahogy kinéz (ocsmány) szobrot emeltetett az apjának is (igaz állítólag saját pénzből..) A földügyletek a szalonja melletti parcellák, és még sorolhatnám
    végtelenségig a 4 éves áldásos tevékenységét... Volt balhé utána bőven, a hír tv is foglalkozott az ügyeivel..
    Véleményem szerint a város biztos sikeres lenne , ha a Walter kapnánk megen polgármesternek...
    Jelzem:kétharmados Fidesz kormány van hatalmon, biztos értékelnék WD -t Sopron élén.
    Hát csak okosan Sopron!”
  • 76. Csabazs 2010. szeptember 23. 07:34
    „Pro és kontra:
    A mostani városvezetés mi mindent nem tett meg ? Fennen hirdeti az elkészült beruházásokat ,de azt elfelejti, hogy ezen beruházások egy részének pályázati tervét még az előző ciklus alatt adták be, kezdték el, s az a fránya Gyurcsány/Bajnai kormány is adott pénzt hozzá!
    A mélygarázst meg jól elszúrták. Bárki megtekintheti a dokumentumokat!
    Ha már a pénzről beszélünk, vajha´ miből díszítették fel a várost F.T. képeivel, miből finanszírozták a bedobott kiadványokat?
    Mennyibe is került a kútfúrás, a sopronpusztai szoborcsoport, a tavalyi augusztus 20.-ai cécó?

    Walter Dezső egy pert vesztett ami a városnak igen sokba került.
    Szociális otthon: valaki azt írta, hogy az aranyhegyit hirdetik.Igen, mert oda több millával lehet bekerülni. Walter nem ilyenről beszélt. Nem azért akar még egyet, hogy bekerüljön, hanem azért, hogy a várólista rövidebb legyen. Egy mai minimálbérből élő ember nem engedheti meg magának, hogy gondozásra szoruló szülőjét otthon ápolja.

    Tanuszoda: nagyon jó ötlet, s remélem meg is valósul!

    Bankmenedzselés. itt valamit sokan félreértettek! A Ruszt villa helyreállításával egy pénzügyi központot lehet létrehozni a soproni bankok támogatásával. Ne felejtsük, hogy ezt éppen azért vetette fel Walter, mert Magyarország lesz 2011-ben az Eu. soros elnöke.

    Walter programjában szó volt még a kórházi elfekvő részleg bővítéséről, amire nagyon nagy szükség van.

    Okos gazdálkodással nagyon jó EU-s pályázatokkal ezeket meg lehet csinálni.

    NEM HÁTRA, HANEM ELŐRE KELL NÉZNI!”
  • 75. pkajos 2010. szeptember 22. 18:08
    „72.Csetneki 74. SZILAJ

    Az összes új óriás hirdető oszlopon CSAK Fodort látni. Walterből sokkal kevesebbet látni.. Igaz az otromba oszlopot a Város vette... a Fidesznek. Tehát nektek ez jó.

    W.D-t ebben a városban jegyzik.. Nem az MSZP-t, hanem W.D-t A városnak nem "párt" kell,hanem egy ember.

    4 évvel ezelőtt sem Fodor nyert, hamen az MSZP elleni hangulat miatt vesztett Walter.

    Talán most a pártszínű szemüveget azemberek leveszik. És egy igazi soproni ismert és elismert embert választanak.

    A négy jelöltből ha nem pártra, hanem igazából is Polgármesterre kell szavazni nem kétséges kire fognak szavazni. Megérdemelné egy igazi Megyei Jogú város, hogy méltó szinten képviseljék.

    Persze ahogy eddig is sokan csak színekben gondolkoznak.. így ha a szomszédom indulna Fidesz színben nektek biztos jó polgármester lehetne.

    Scmitt Pál is mindenhol jó volt - a "színe miatt" Főpolgármester jelöltnek, ha az nem sikerült két hét múlva Fidesz alelnöknek, majd Országgyűlés elnökének, majd államfőnek..
    Ha így van -és mirt ne lenne- a szomszédom is jó Polgármester lehetne, ha olyan színe lenne... De ő sem tartozik egyik párthoz , színhez sem így nem lesz fideszes polgármester.”
  • 74. SZILAJ 2010. szeptember 22. 12:42
    „72. Csetneky-vel teljesen egyetértek..."Szó szerint".
    De nem fognak ezek választást nyerni, csak kavargatják az állóvizet...
    Én még emlékszem amikor a főtéren sok száz ember kiabállta neki: "Dezső gyere ki!"
    Nem jött, ellenben az ablakból kamerázták a tömeget elrettentés képpen...
    Gyurcsány cimborája, mit vártok tőle?”
  • 73. xen 2010. szeptember 21. 20:59
    „Hajrá Dezső...lenyomod őket, a hirdető oszlopaikkal együtt.”
  • 72. Csetneky 2010. szeptember 21. 16:25
    „71. csery

    Nem hiszem, hogy minden postaládába bedobták, mert én például nem kaptam. Viszont folyamatosan jókat derülök az Mszp undorító órisásplakátjain. Az elmúlt 8 évben tönkretették atz országot, ellopták, ami mozdítható, most meg választást akarnak nyerni. Azért ennyire talán nem rövid távú az emberek memóriája.”
  • 71. csery 2010. szeptember 21. 09:52
    „Teljesen egyetértek a 69-es hozzászólóval. Sokaknak fel sem tűnik, hogy városunkban ilyen kampányt még senki sem csinált. Minden második 100 méteren a Fodort lehet látni az újonnan kihelyezett hirdetőoszlopokon, vagy házak falán, arról az önajnározó füzetről nem is beszélve, amit múlt héten minden postaládába bedobtak. Az sem 10 fillér lehetett, az biztos. Ráadásul szánalmasan, mézes-mázas körítéssel írtak le olyan dolgokat is, amikhez semmi közük sincs, vagy pedig még a Walterék kezdték el. Azonnal a kukába landolt nálunk az a füzet, volt értelme az ablakon kidobott pénz"ünk"nek?”
  • 70. taktam 2010. szeptember 21. 09:46
    „Ezért a nagylelkűségért mennyi bonyolítási jattot számol fel?, WD. Eddig mindent drágábban csináltatott, a tisztességes ár felett többszörösen... Vajon miért?
    Dezső-Dezső, lesz eső?”
  • 69. Gwendolin 2010. szeptember 20. 23:20
    „Egy üzletben egy ember arról beszélt , hogy a szemét Walter azért maradt életben mert egy drága gyógyszer mentette meg az életét.
    Nem szóltam neki csak elgondolkodtam. Walter Dezső polgármestersége előtt, alatt és azóta is rendszeresen támogatja a kórházat a saját pénzéből.Egyszerúen azért mert volt beteg , tudja milyen nehézségekkel küzdenek, tudja hova kell a pénz.Az életmentő gyógyszere árának többszörösével támogatott alapítványokat stb Bizony sokszorosan visszafizette már az életmentő gyógyszer árát .Pedig senki nem kérte,azért tette , hogy másokon is tudjanak segíteni. . Sehol senkinek nem verte ezért a mellét,nagyon kevesen tudnak ezekről a dolgokról , nem azért tette hogy hálásak legyetek érte. Azért nekem ez mégis fáj. A hálátlanság és a butaság.Valószínűleg , ha ő is milliókat költött volna a Ti pénzetekből kiadványokra , a várost kimeszelte volna plakátokkal és naponta 3x ment volna a temetőbe 2 emberrel (1 riporter és 1 fotós), vagy óvodába stb magát filmeztetni. mint a Fodor, akkor most ő lenne a sztár. Hogy ez sokba kerül?? Úgy látom ő nektek minden pénzt megér. De miért kell nekem is fizetnem az őrült kampányát?????”
  • 68. xen 2010. szeptember 20. 21:09
    „Jó leszel Dezső! Ezek nokedlik, főleg az "oszlopos" tomi!”
  • 67. igazságpillanata 2010. szeptember 20. 20:30
    „Somogyi Úr!

    Ön előre kiteregetné ütő lapjait?
    Ön szerint országosan kinek van olyan ismeretsége, olyan tekintélye Sopronban, mint Walter Dezsőnek?

    Magánvéleményem szerint ha egy Walter név ül le tárgyalni, az már szinte félsiker bármely körülmény közt.

    Erre kérdése pedig válasz:

    Milyen forrásból építene idősek otthonát, amikor a soproni költségvetési szociális fejezete most is jelentős gondokkal küzd és túllépi a tervezett kiadási összeget?

    Át kell tekinteni mindenhol a működési feltételeket, majd ahol lehet csökkenteni, vállalkozó barát rendszert kialakítani, vissza hozni a városba azon adófizetőket, akik nem ide adóznak.
    Ahol pedig muszáj megemelni a működésre fordított összegeket.”
  • 66. pkajos 2010. szeptember 20. 19:57
    „Ha az új, két szép nagy hirdető oszlopot - az Erzsébet u végén és a Várketületen az Előkapuhoz közel lévőt figyelmesen megnézzük egyenként 6-8 hatalmas plakátot látunk rajta.

    Gondolom, hogy ezek - bizonyára a Sopron Város pénzéből - teljesen véletlenül kerültek pont választás előtt oda ... ahova.

    Az oszlopok próbaüzemét nyiván el kell végezni, de ezt önzetlenül a város mostani vezetője elsőként vállalta. Az egyforma ízléses plakátok alul fölül - és mind a négy égtáj felé igen jól láthatók, ezzel is igazolva, hogy jó döntés volt a váratlan elhelyezés, a beruházás.

    Köszönjük szépen !”
  • 65. ssmd 2010. szeptember 20. 19:08
    „Tisztelt Walter Dezső!

    Milyen forrásból építene idősek otthonát, amikor a soproni költségvetési szociális fejezete most is jelentős gondokkal küzd és túllépi a tervezett kiadási összeget?

    Az, hogy van véleménye az Új Széchenyi Tervről egy dolog - a jelenlegi politikai felállásban nem sokat számít. Ha viszont vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan tud minél nagyobb forrást szerezni az Új Széchenyi Terv pályázataiból a város, akkor miért nem hozza nyilvánosságra ötleteit. Mire vár, hiszen két hét múlva választás lesz?

    Somogyi Miklós, Városvédők”
  • 64. RábaViktor 2010. szeptember 20. 16:51
    „Ezek miért nem akkor jutottak az eszébe amikor ő ült a polgármesteri székben? A lehetőség ott volt, de úgy látszik valami fontosabb kötötte le a figyelmét. Vajon mi?”
  • 63. viktorred 2010. szeptember 20. 14:31
    „És kinek a pénzén?
    A város most módosította az idei költségvetést úgy, hogy csak erre az évre 7 milliárd a hiány. Picit elszámolták magukat az Urak. Nem nagyon, csak huszon valahány százalékkal !!! Kellett a tavaszi forradalomhoz, meg az Őszi maradjon minden ahogy volt kampányhoz. Vagy arra miböl telt vajon??”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a kampány?

Ez a szeptember az óriásplakátoké, nem ritka, hogy politikai ellenlábasok egymás szomszédságában mosolyognak ránk a magasból. Tovább olvasom