Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Győri Fidesz kontra Városi Tükör

A Fidesz győri szervezete szerint ez már a "legalsó szint". A Városi tükör szerint jogi úton is felelnie kell Borsi Róbertnek.

A Fidesz győri szervezete felszólítja a Népszava és az országos napilaphoz kapcsolódó győri ingyenes közéleti hetilap, a Városi Tükör szerkesztőit, hogy határolódjanak el egy olyan újságírójuktól, aki főszerkesztőként jegyzett honlapján "gyalázatos és becsületsértő" írást terjeszt Szakács Imre (Fidesz) parlamenti képviselő, s az áprilisi országgyűlési választáson ismét induló képviselőjelölt lejáratására.

A Városi Tükör közleménye

"A FIDESZ győri szóvivőjének mai sajtótájékoztatóján - amire minket nem hívtak meg - kifogásolt írások, azok szellemisége soha nem jelentek meg a Győri Tükör ingyenes közéleti hetilapban, ezért becstelen rágalmai és valótlan tényállításai miatt jogi úton is felelnie kell Borsi Róbertnek.
Az értelmetlen támadás hátterében valószínűleg a Győri Tükör oknyomozó tevékenysége áll, melynek révén bizonyítékokkal alátámasztva fény derült például Borsi Róberthez és Szijjártó Péterhez köthető győri kosárlabda klub ügyeire.
A tisztánlátás érdekében fontos megjegyezni, hogy a megnevezett független internetes honlap blogos formában közöl olvasói leveleket, véleményeket, hozzászólásokat, amit a szerkesztők minden esetben feltüntetnek. Az idézett levél is ilyen volt.

Győr, 2010. március 8.

Dusza András
Városi Tükör, Győr"

Ezzel a baloldali kampánymódszerek Győrben elérték "a legalsó szintet" - közölte Borsi Róbert, a párt győri szervezetének szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón Győrött.

Felszólítják a Népszava főszerkesztőjét, hogy indítson vizsgálatot, miként publikálhat egy olyan, magát újságírónak nevező ember a Népszava ingyenes közéleti hetilapjában, akinek a honlapján "antiszemita, fajgyűlölő megállapítások" szerepelhetnek - mondta a szóvivő.

Egyúttal felszólítják a Városi Tükör főszerkesztőjét, adjon magyarázatot arra, hogyan publikálhat a hetilapban a honlapján "nyíltan kirekesztő és zsidózó olvasmányt" megjelentető újságíró. Az inkriminált írás Szakács Imre választási plakátjainak letépésére, megrongálására buzdító felszólítást is tartalmaz, ez nem más, mint választási bűncselekményre buzdítás - hangoztatta Borsi Róbert.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. vitriol2 2010. március 13. 12:41
  „moderálva”
 • 36. jörg 2010. március 10. 20:25
  „csiga-biga

  gondolj a film utolsó kockáira!!!!!
  Most mi jövünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  " 1 nap alatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ÁPRILIS 11!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 35. rob 2010. március 10. 18:51
  „a Városi Tükor című szennylap max csak gyújtósnak való!! Nekem bejött.”
 • 34. csiga_biga 2010. március 10. 14:00
  „jörg: igen, odavág egy kicsit a film! :)
  A gond csak az, hogy fájdalmas belegondolni, de sajnos igaz...”
 • 33. jörg 2010. március 10. 08:52
  „Jó reggelt!!!

  Brutál!
  A Dogbyte zseniális filmjére ébredtünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kb. 10 perc

  Mit mondott a kormány és mit mondanak a számok.....

  http://gondola.hu/cikkek/70170”
 • 32. t-a-ibi 2010. március 09. 22:18
  „30. hozzászólás Agent

  ettől nyilván álmatlanul forgolódik majd az éjjel.--nem.

  De abban sem vagyok biztos, hogy nyugodtan alszik. -de aki sokat lop, nagyobb is a félnivalója!”
 • 31. kolombela 2010. március 09. 22:06
  „19. jörg 2010.03.09. 09:44
  Te már megint kevered a szezont a fazonnal. LIkud Viktort 20 éve a maszop és a szadesz fikázza folyamatosan.
  Még ez a 20 év sem teljesen igaz, legfeljebb csak 16.”
 • 30. Agent 2010. március 09. 21:39
  „29.
  "Nagyon finoman fogalmaztam, pökhendi széles irányába"
  ettől nyilván álmatlanul forgolódik majd az éjjel:):)”
 • 29. t-a-ibi 2010. március 09. 21:34
  „26. hozzászólás ValóSág

  Na mi van?-- a valóság nem tetszik?
  Nagyon finoman fogalmaztam, pökhendi széles irányába,--tőlem választhat is irányt.”
 • 28. Vasilij_Zajcev 2010. március 09. 21:17
  „Micsoda "pofátlanság"(by Száj ártó) kell ahhoz,hogy közéleti hetilapként ..ideszesz szennylapokat terjesztenek szerte a városban az adófizetők pénzén.”
 • 27. Agent 2010. március 09. 20:52
  „25, övé a TV, azt enged be, vagy tilt ki akit akar, mi a probléma?:):)”
 • 26. ValóSág 2010. március 09. 20:11
  „t-a-ibi! Egyre jobban begurulsz! Őrizd meg a hidegvéredet! Még van pár nap április 11-ig! Ki kell ám tartani! Tudod kitartás! A lényeg a kitartás! A végsőkig, utolsó leheletünkig! Te meg már a végét járod!”
 • 25. t-a-ibi 2010. március 09. 19:35
  „A fityeszes guru elhúzhat, a p...ba!

  Ma estére Dr. Medvigy Endre meghívta az Echo Tv - Magyar Hírlap - médiabirodalom tulajdonosát, Széles Gábort az MVSZ székházába. Ez tiltakozásokat váltott ki. Az esettel kapcsolatban a Magyarok Világszövetsége az alábbiakat hozza nyilvánosságra:

  1.Széles Gábor kitiltotta a Magyarok Világszövetségét és annak elnökét az Echo Tv-ből.

  2.Széles Gábor még havi 500 ezer Ft kifizetése fejében sem engedélyezett az Echo Tv-ben egy Magyarok Világszövetségéről szóló műsort.
  3.Korábbi ígéretét megszegve, Széles Gábor nem járult hozzá, hogy a tulajdonában lévő médiabirodalom 2008-ban a Magyarok VII. Világkongresszusáról beszámoljon.
  4.Ugyancsak 2008-ban megpróbált a Magyarok Világszövetsége tisztújításába beleavatkozni, a Magyar Hírlap címlapján színes fényképpel elnökjelöltként sztárolva egy olyan önjelöltet, akit senki nem jelölt erre a tisztségre. Közben ugyanezt megtagadta az MVSZ elnökétől.
  5.Széles Gábor médiabirodalma semmilyen hírt nem adott az MVSZ és a Jobbik elnökének tegnapi közös sajtótájékoztatójáról, ezzel szemben címoldalon és egy teljes oldalon, nyilvánvalóan manipulált és gusztustalan összeállítással próbálja a Jobbik elnökének jó hírnevét rontani anélkül, hogy számára válaszlehetőséget biztosítana.
  Fityeszes guru kitiltva!-- pökhendi szarjankónak nincs helye, az igaz magyarok között!
  Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége nemkívánatos személynek nyilvánítja székházában Széles Gábort.

  Az MVSZ székházának művészeti és programigazgatója nem lehet ennyire járatlan és tájékozatlan ilyen súlyú köz- és személyi ügyekben, és partnere sem lehet azoknak, akik rágalmaznak és hamisan tájékoztatnak.

  A rendezvény elmarad.

  MVSZ Sajtószolgálat

  Szavazz a Jobbra, szavazz a Jobbikra!”
 • 24. Agent 2010. március 09. 17:52
  „22, voltam úttörő, meg kisdobos is, most akkor kommunista .....vagyok?:):)”
 • 23. miracle. 2010. március 09. 12:46
  „ime a fidesz:

  A Titkosítási Törvény megszavazása

  A Fidesz együtt szavazott 2009. év végén arról, hogy a titkosítási törvények feloldását szigorítsák, mielőtt a JOBBIK bejut a parlamentbe, és fényt deríthetne az elmúlt 20 év politikai, gazdasági üzérkedéseket levezénylő jelenlegi parlamenti ,,elitünk" tetteire. A kétharmados törvényt 332 igennel fogadta el a 386 férőhelyes parlament és 2010. április 1-vel helyezi hatályba. A törvény elfogadásával nem csak a nemzetbiztonsági ügyekhez való hozzáférést szigorították meg, hanem a közpénzekhez kapcsolódóakat is! Kiszavazták a törvényjavaslatból azt a bővítést is, hogy a jövőben bármely állampolgár kezdeményezhesse egy titkosítás feloldását! Értitek, Magyarok?? Legfeljebb majd az unokáink, vagy azok gyermekei fognak tudni adatokat kapni arról, hogyan-kik-mit-mennyit loptak szét az országunkból 1990-től 2010-ig! Vérlázító!

  Trianon - Emléknap

  1990. június 4-én Szabad György, az Országgyűlés MDF-es elnöke azzal fordult a képviselőkhöz, hogy ,,a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel!" Mire a Fidesz-frakció testületileg kivonult.

  Arra is emlékszünk még, hogy Kövér László és maga Németh Zsolt is határozottan elutasította a kettős állampolgárságról szóló népszavazási kezdeményezést, hogy aztán 2004. december 5. közeledtével a pártvezetés formális döntése nélkül is felzárkozzon Orbán Viktor mellé, és támogassa azt.

  Később persze, ideológiai vargabetűként a választási kampány hevében többször felvetették az emléknap ötletét, de sosem lett belőle semmi.

  Tehát a a Fidesz nem kevesebb, mint 4 éves kormányzása alatt a magyarság legszörnyűbb tragédiájának, Trianonnak nem állított emléknapot! Ahogy Pörzse Sándor mondotta a közelmúltban, a világon egyetlen egy ország nincs Magyarországon kívül, amely ekkora súlyú történelmi gyásznapjának ne nyilvánítana hivatalosan emléknapot. Pedig ez csak egy szimbolikus gesztus lenne - teszem hozzá én.

  Kaptunk viszont a Fidesztől és Pokornitól egy holokauszt-emléknapot bele a pofánkba! Logikailag persze érthető, hogy az áljobboldali, populista, cionista érdekeket képviselő Fidesznek, a zsidó Likud testvérpártjának a Holo-dogma a fontos, nem pedig Trianon fájdalmas emléke, ahol "csak" az ország és a magyarság 2/3 került rablónemzetek, népek kezére!

  A holokauszt-emléknapról a hitetlenek kedvéért pedig álljon itt Szíjjártó Péter akkori nyilatkozata:

  "Pokorni Zoltán miniszteri rendeletének köszönhetően lett kötelező iskolai emléknap a holokauszt-emléknap, és az ő hathatós közreműködésével hozták létre a magyarországi zsidómentőknek emléket állító Igazak Falát."

  Románia EU-s csatlakoz(tat)ása

  Viktorka szeret Erdélyben magyarkodni, de a Fidesz 2007-ben elvtelenül, feltétel nélkül megszavazta Románia EU-csatlakozását!

  Fontos tény, hogy korábban Orbán Viktor és Szájer József kijelentették, hogy pártjuk csak akkor fogja támogatni Románia kérelmét, ha az oláhok cserébe autonómiát adnak a Székelyeföldnek. Ennek ellenére az MSZP-vel közösen, nagy egyetértésben, ígéretüket megszegve és nemzettestvéreinket cserben hagyva feltétel nélkül szavazták meg Románia EU-csatlakozását!

  Az oláhok csatlakoz(tat)ását követően persze voltak, akik ezen ígéretet a csuffadt narancsosok fejére olvasták, illetve számonkérték rajtuk azt. A jogos vádra a Fidesz pártkatonái a következ ellenérveket hozták fel védekezésül:

  1. "A Fidesz nem ígért ilyesmit." - Buta tagadás. Dokumentált, utána lehet nézni!

  2. "Magyarországnak nem volt vétójoga." - De volt. Utána lehet ennek is nézni! Sőt jobb helyeken tanítják is középiskolában, hogy az EU-ban a közös kül- és biztonságpolitika témakörében egyhangú döntés szükséges. Ezen még a Fidesz és az MSZP által nagy egyetértésben, olvasatlanul - ami önmagában felér egy hazaárulással! -, Európában elsőként általunk ratifikált reformszerződés sem változtatott meg.

  Jó példa erre a két volt Jugoszláv tagköztársaság (Szlovénia - Horvátország) közötti vita. Ti. az EU-tag Szlovénia tengeri kijáratot követel a horvátoktól a csatlakozásuk támogatása fejében. Ez a követelés akadályozza a horvát csatlakozási tárgyalásokat, mert Szlovéniának, mint uniós tagországnak jogában áll megvétózni a folyamatot. Ergo Magyarországnak is lett volna vétójoga ahhoz, hogy megakadályozza az oláhok csatlakozását, míg nem teljesítik az autonómiára (vagy bármi másra) vonatkozó követeléseinket!

  (Itt kell még elmondani, hogy a szerbek közelgő EU-csatlakozása ürügyén ki tudnánk kényszeríteni azt, hogy a lassan, de biztosan elemeire hulló egykori Jugoszlávia népei közül végre a délvidéki magyarjaink is - ha államot nem, de legalább - teljes körű autonómiát megkapják! Igaz, a rácok már adtak egy súlytalan, az ott élők számára szinte semmilyen érdemi változást nem jelentő ún. kulturális autonómiát. - A Fidesz pedig ezzel elégedett(!), így biztosra vehető, hogy többet nem fog követelni.)

  3. "A Fidesz hiába állt volna ki a vétó mellett, az MSZP-SZDSZ úgyis eldöntötte a kérdést." - Ebben van egy morzsányi igazság, de ez miért akadályozta meg a Fideszt abban, hogy legalább szimbolikusan, magát nemzetinek valló pártként kiálljon ígérete mellett, és a csatlakozás ellen szavazzon??... Na, igen.

  http://egymagyar.blogspot.com/2010/03/fidesz-fityesz.html”
 • 22. tejfelesszájú 2010. március 09. 11:48
  „Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
  Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
  Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
  Csurka István : III/III együttműködő,
  Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
  Chikán Attila : MSZMP tag,
  Pintér Sándor : MSZMP titkár,
  Boross Péter : MSZMP tag,
  Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
  Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
  Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
  Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
  Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
  Schmitt Pál : MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg a Fidesz alelnöke,
  Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
  Togyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere,
  Balogh Gyula : MSZMP tag,
  Szita Károly : III/III együttműködő,
  Mikola István - Hazafias Népfront,
  Fónagy János : MSZMP tag,
  Vonza András : MSZMP tag,
  Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
  Varga Mihály : KISZ titkár,
  Deutsch Tamás : KISZ titkár,
  Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár
  Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa”
 • 21. Phobos 2010. március 09. 10:55
  „Lejjebb csúsztatok erkölcsileg, mint a kommunisták bármikor.
  Itt az idő ???”
 • 20. jörg 2010. március 09. 09:53
  „Bognár Brigitta és Vona Gábor levelezése

  http://jobbik.eu5.org/?id=1

  Nos phobos?”
 • 19. jörg 2010. március 09. 09:44
  „Drága Phobos

  <moderálva>

  Íme a luxus testű és a felizgatott családanya.....

  Most legalább Vona úr is megtapasztalja,, milyen az egészpályás letámadás..... azOrbánViktor húsz éve tapasztalja....

  HÚSZ ÉVET A HÚSZ ÉVÉRT!”
 • 18. Phobos 2010. március 09. 09:40
  „Álüzeneteket küldtek Vona IWIW-adatlapjáról

  A Jobbik elleni nagykoalíciós lejárató kampány trükkök százaival bővült, a legnemtelenebb hazugságoktól sem riadva vissza. A tavalyi EP-választás előtt Morvai Krisztinát vádolták pedofíliával, most Vona Gábort házasságtöréssel. A Jobbik kormányfőjelöltje ellen jelent már meg ócskán hamisított irat zsidó származásáról, híresztelték róla, hogy cigány, homoszexuális és hogy Putyin pénzeli Oroszországból. Ezek a rágalmak nem sorolhatók az áprilisi tréfák körébe, melynek tíz legviccesebb esete közé sorolta a National Geographic azt a látszólag a csurka.istvan@miep.hu címről küldött körlevelet, melyben a MIÉP örökös elnöke azt is bejelentette: feleségül veszi szeretőjét, Papolczyné Balla Gizellát.
  Vona Gábor már tavaly megszüntette IWIW-adatlapját, melyet tán titkosszolgálati eszközökkel feltörtek, a nevében esetleg provokatív üzeneteket is küldve. Nem ő az egyetlen jobbikos, aki így járt, hanem a többi pártvezetőnk és képviselőjelöltjeink is célkeresztben vannak, többen áldozatokká váltak. Az összehangolt támadás mostanra időzített, rágalmazó weboldalán ezt is írják: ,,Pogácsás Mariann ezt a bekeretezett képet őrzi a Jobbikos e-mailjei között." Valóban sikerült megszerezniük az ő postafiókjának jelszavát, ezáltal IWIW-adatlapjának kódját is. Így tudtak onnan is és egy új fantomfelhasználó címéről üzeneteket küldeni, melyekről - amúgy grafikailag is könnyen hamisítható - képernyőképek készültek Vona Gábor oldalán, majd gyorsan törlésre kerültek, hogy a lelepleződést elkerülje a csaló.
  A hamisítvány bizonyítékául meg nem nevezett IP-címekre hivatkozik az ingyenes tárhelyre felkerült, rágalmazó weboldal, holott az IWIW-üzeneteknek az e-maillel szemben eleve nincs is kiolvasható IP-címük. Hasonló valótlanság, hogy P. Tamásnak tulajdonítanak egy IWIW-üzenetet, melyet valójában látható is, hogy csak annak ,,baráti köre" küldött ,,Egy jobb oldali" aláírással.
  A Jobbik feljelentést tesz minden olyan médium ellen is, mely akár csak linkkel közreműködik a grafikailag is könnyen hamisítható rágalmak híresztelésében. Vona Gábor kizárólag a Facebookon van jelen, de azt az oldalt sem ő kezeli, nem is állítja ezt, ellentétben más pártok vezetőivel, akik azzal ámítják az embereket, hogy személyesen válaszolgatnak az üzenetekre.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: közpénzből kampányol az MSZP

A Fidesz szerint nem maradhat következmények nélkül az, hogy - mint a párt helyettes szóvivője írja… Tovább olvasom