Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Gyökeres megújulásra van szükség a vasi szocialistáknál

Az MSZP-nek teljesen meg kell újulnia, gyökeres változásokra van szükség - hangoztatta hétfőn az országgyűlési választások első fordulójának Vas megyei eredményét értékelve Ipkovich György.

A szocialista politikus, aki egyén országgyűlési képviselő-jelöltként veszített Szombathely 1-es számú választókerületében, de területi listáról mandátumot szerzett, azt mondta: teljesen más stílust és teljesen más politizálást kell felmutatni, mint eddig, szakítani kell a párt teljesen pragmatikus és technokrata irányultságával, az MSZP-nek baloldali párttá kell válnia, amely a fizetésből élők, a munkavállalók érdekeit képviseli.

Hozzátette: a gyanúját is ki kell irtani a korrupciónak, ez szavai szerint a párt elsődleges feladata lesz a következő időszakban.
Szombathely szocialista polgármestere hangsúlyozta: továbbra is azoknak a nagy fejlesztési projekteknek a megvalósulásáért, továbbviteléért kíván dolgozni, például a 86-os út fejlesztése, amelyben a különböző politikai oldalak is egyetértettek a megyében.

Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke szerint tisztában voltak azzal, hogy nem tudnak majd kormányzó erő maradni, ellenzéki szerepre kell felkészülniük a következő négy évben, ennek ellenére azt eredménynek tartják, hogy Szombathelyen jelöltjeik több szavazatot kaptak, mint a párt listája, szavai szerint ezt biztató jelnek tekintik az őszi önkormányzati választásokra.

A politikus a szombathelyi 2-es számú választókerületben maradt alul Hende Csabával a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, de várhatóan az MSZP országos listájáról mandátumot szerez.
Nemény András kérdésekre válaszolva elmondta: a Jobbikkal országos és helyi szinten is kizárnak mindenféle együttműködést.

Ipkovich György úgy fogalmazott: az LMP egy "zöld liberális párt" amellyel programok mentén elképzelhetőnek tartja az együttműködést a parlamentben.

Vas megyében mind az öt egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje győzött az első fordulóban, a szocialisták négy választókerületben a második helyen végeztek, a harmadik helyet - egy kivételével - a Jobbik szerezte meg. Az 5-ös számú választókerületben a Jobbik jelöltje megelőzte az MSZP jelöltjét. A területi listáról a Fidesz három mandátumot, míg az MSZP egy mandátumot szerzett.

Olvasóink írták

 • 4. szocdem 2010. április 13. 10:43
  „Nem szeretném ha ebbe az irányba menne el a csapat..

  Eddig nem a bérből és fizetésből élőket képviselték (csak azt hazudták) és nem is voltak baloldaliak - summázható a nyilatkozat.

  A baloldalnak viszont már van saját pártja. Ha megerősödik az MSZP úgy jár mint most az MDF. Ez nem prófécia - ígéret!”
 • 3. FREDDY/S 2010. április 12. 20:31
  „Az elmúlt nyolc évben bebizonyították, hogy mire képesek, nemde...”
 • 2. GYMS 2010. április 12. 19:20
  „Megvan a győzelem.
  Meglesz a kétharmad.
  Ennyi.”
 • 1. Reális 2010. április 12. 18:24
  „De erőlködnek,de erőlködnek az lmpénél az elvtársak!Csak nem az szdszt látják bennük?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frenetikus a hangulat a Fidesznél

A választások első fordulójának eredményeit értékelte a már nyertes képviselőjelöltek és a második… Tovább olvasom