Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Forsense: a fiatalok között második a Jobbik

A Forsense felmérése szerint a fiatalok körében a Jobbik támogatottsága mára meghaladta a szocialistákét, a 18 és 24 év közöttiek körében pedig a párt kétszer akkora bázissal rendelkezik, mint az MSZP.

Tavaly januárban a Jobbik a teljes lakosságon belül 1 százalékos, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 3 százalékos támogatottsággal rendelkezett, ma azonban már 8 illetve 15 százalékos tábort tudhat maga mögött e két körben - állapítja meg az MTI-hez pénteken eljuttatott közvélemény-kutatásában a Forsense.

A kutatásból kiderül, hogy a Jobbik szavazótáborának növekedése különösen a férfiak és a legfiatalabbak körében jelentős. A párt a 25 év alattiak táborában a Fidesznek is komoly vetélytársává vált a választások előtt, az MSZP pedig csak a 60 évnél idősebbeknél tapasztalt előnyével tud a teljes népességben a Jobbik elé kerülni.

Eközben alig több mint egy év alatt 7-ről 20 százalékra nőtt azok aránya, akik közel érzik magukhoz a Jobbikot, és 57 százalékról 44 százalékra csökkent azoké, akik úgy nyilatkoztak: maguktól távol állónak tartják a pártot.

A Forsense februári vizsgálata rámutat, hogy a Jobbik mai szavazóinak fele 2009 elején még bizonytalannak mondta magát, vagy eltitkolta preferenciáját. Támogatóinak 24 százaléka a Fidesztől érkezett, 12 százaléka pedig az MSZP-től.

Összességében a megkérdezettek 41 százaléka inkább fél a Jobbik nézeteitől és támogatóitól, 37 százalék szerint azonban a párt új szemléletet hoz a magyar politikába.

A válaszadók 4 százaléka nagyon jónak, további 23 százalék pedig jónak tartaná a párt parlamentbe jutását, míg 27 százalék tart tőle - áll a Forsense elemzésében.

A vizsgálat arra is kitér, hogy a választások közeledtével karakteresebbé vált a megkérdezettek pártokkal kapcsolatos véleménye. Korábban a Jobbikkal szimpatizálók 60 százaléka tartotta a Fideszt is szimpatikusnak, jelenleg viszont csak 40 százalékuk.

Ez fordítva is igaz: ma a Fidesz szavazóinak 12 százaléka érzi magához közel a Jobbikot, szemben a tavaly őszi 21 százalékkal. Azonban még így is legalább 300 ezer Fidesz-szavazó szimpatizál a radikális párttal.
A Forsense hangsúlyozza, hogy a Jobbik bázisa folyamatosan formálódott az elmúlt egy évben. "Az internetet saját hálózatának építésére jól használó városi radikális szubkultúra fiatal támogatói növekvő számban egészültek ki a magyar gazdasági és társadalmi válság konfliktusait a bőrükön tapasztaló vidéki, középkorú támogatókkal is" - áll a jelentésében.

Eszerint a párt szavazóinak több mint 40 százaléka községekben lakik. Budapest súlya egyre kisebb a Jobbik bázisában, és regionálisan is nagy különbségek mutatkoznak. Észak Magyarországon a radikális párt 15 százalékos támogatói körrel rendelkezik a teljes népesség körében, míg ott az MSZP jelenleg 11 százalékon áll.

Hasonló mozgás tapasztalható a Jobbik bázisán belül ideológiai értelemben is. A biztos szavazó pártválasztók körében a párt a magukat középre helyezők körében is 20 százalék feletti támogatottságot ért el.
A Forsense kutatása januárban és februárban, 1000 véletlenszerűen kiválasztott személy telefonos megkérdezésével készült.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. szahib 2010. március 10. 20:51
  „84. vitriol2 !
  De nagy barom vagy te baromarcú barom :) A hungaristák soha nem alakítottak pártot és soha nem is fognak.A hungatisták utálják a pártokat, így a Jobbikot is.Én viszont szeretem a hungaristákat, meg a Jobbikot is. No ehhez mit szólsz provokátor? :)))”
 • 84. vitriol2 2010. március 09. 06:45
  „vonLichthofen 2010.03.08. 15:41-nek tudod tán igazad is lenne , ha az általam felsorol(81-82) cselekmények idén vagy tavaly történtek volna.Tudod mind a büncselekményeket elkövetöikröl mind a jobbikkal "együttmüködö" nemzetiszocialista eszmeiségü személyekről már évek ota ismert volt amit leirtam roluk.Tudod az is több évtizede ismert, hogy a (betiltott)gárdátok névaduja inkább a szélsőjobb- hungarista/nyilas eszmékhez és pártokhoz kötödtek mint a jobboldalhoz. Tudod én ezeket a tényeket azért irom be mikor a jobbik "bejelentkezik" mert a szépszavai mögött azok az emberek cselekedetek állnak. Tudod az is furcsa, hogy pártod keresztény jelképeket állitanak, magukrol mint keresztényekről beszélnek, közben a az irániISLÁMgárdát hivjátok be.És mégegy tudod már -tálán Neked is-irtam, hogy csak egy mondatot "másolj be" tőlem ahol a "veres zászlót " dicsértem volna.”
 • 83. vonLichthofen 2010. március 08. 15:41
  „Hey vitriol,
  kösz, hogy megemlítettél kétes értékű hozzászólásodban.
  Jóllehet megfogadtam magamnak, hogy nem v´laszolok bizonyitottan fizetett ügynökök hozzászólásaira, de ez a fogadalmat most feloldom.
  Nem kétséges, hogy van a jobbik tagsága között /is/ olyan aki volt már börtönben, aki nem törvénytisztelő, sőt kifelyezetten bűnözű tipus.
  A Jobbiknak még nem volt 65/20 vagy ezen belül 4 éve, hogy kiszűrje a pelyvát/bozgor/.
  ezzel szemben akik itt viszik a veres zászlót 65/20 éve azoknak minden lehetősége és ide megvolt hogy kivessék maguk közül a bűnöző elemeket.
  Ideje volna összeszámolni, hogy hány bűntetőper is folyik jelen pillanatban külömb - külömb magyar bíróságokon csalásért, az uniótól kért és kapott csillagászati összegek ellopásáért, a telekmaffia tevékenységéért, a külömböző székházak átpasszolásáért, a Sukorói, Tokaji ügyekért. A cigányság nyomorgó százezreinek támogatására szánt milliárdok hova lettek? Miért kell a cigányoknak nap mint nap magyarokat gyilkolni, rabolni, erőszakolni ?
  S ez csak a jéghegy csúcsa, s ne feledd egyik sem a Jobbik parlamenti tagsága alatt történt.
  Azt kívánom, hogy te és a többi bértollnok adná fel undorító tevékenységét és fölösmerné, hogy ki is szolgálja igazán Magyarország ügyét.”
 • 82. vitriol2 2010. március 08. 09:49
  „ugye ez is a "rend-törvényesség" nevében:
  jelöltjeitek:
  - A borsodi körzetben indított Kisgergely András az Új Magyar Gárda főkapitány-helyettese, és büszkén vállalja, hogy az MTV-székház ostromában való részvétele miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Egy benzineskannával állította meg a rendőrségi vízágyút!
  -a vámospércsi szervezet egyik elnökségi tagjárol- Gombos Tiborról kiderült, hogy még 1981-ben tizenkilenc év börtönre ítélték felesége meggyilkolása miatt.”
 • 81. vitriol2 2010. március 08. 07:00
  „cyborhhungaristák és nemzetiszocialsiták: /kiemelten:vonLichthofen 2010.03.07. 17:52 :/
  sajnos a magyar politikai elit nem mentes a törvényekbe ütközö cselekedet elkövetésétől, de csak a szélsőjobbon vannak olyanok akik.:
  -fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadásokat hajtanak végre-
  -országgyűlési képviselő házánál helyeznek el futball-labdába rejtett pokolgépet.
  - embert vernek véresre
  tehát mig van lehetőség ne a szélsőjobbosokra adjuk sem a kopogtato cédulánkat sem szavazatainkat.
  és egy kis konkrétum is:
  " Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter"

  és még mindig 79-es: -
  -a most "buzizok" pártjában lévő M.Krisztina korábban így viszonyult a homosexualitáshoz:
  "A felnőttkort elért állampolgár sze­xualitása azonban - mégha olyan nemi preferenciát is választ, amely ,,társa­dalmilag haszontalan" vagy a többség szemében erkölcstelen - magánügy"

  tudod ezt a buziverő pártod "élarca "irta-ez volt avéleménye- melyért sok pénzt és dijat is kapott. Tudod két lehetöség van.Az élarcotok csak akkor hazudott-sok-sok pénzért-, a másik akkor is most is hazudik.ű
  ja ésha akarod M.K. "beadványát szoszerint bemásolhatom Nektek. és tudod azért tudok egyettérteni az alábbi sorokkal:ű
  ,, Dr. Morvai Krisztina tehetségét és ambícióit általában az aktuális divatáramlatban igyekszik kamatoztatni, mivel itt ígérkezik számára a leggyorsabb és legnagyobb siker. Amikor az volt a trendi - az SZDSZ fénykorában -, a zsidó homoszexuálisok és leszbikusok hatékony szószólója volt a megrontás életkori határának csökkentéséért. Később hasonló sikerrel kamatoztatta tehetségét az ultraliberális és családellenes feminista mozgalmak keményvonalában, még bestsellert is írt Terror a családban címmel, amit legalább annyian elkapkodtak, mint a Magunkfajták címűt. Most a radikális jobboldal hullámán lovagol"
  Bencsik/Demokrata tudod ö volt az egyik gárda alapito-”
 • 80. adalfold 2010. március 07. 21:37
  „fiatalok és értelmiségiek közt!
  teszem hozzá.”
 • 79. vonLichthofen 2010. március 07. 17:52
  „Kolombela, Turabakancs, t-a-ibi,
  egyre inkább úgy tűnik, hogy érvelésetek az egyetlen amelyik átfogó, az egész helyzetet átlátó. Politikai, gazdasági, nemzetközi, történelmi, földrajzi tényekre hivatkoztok amit az oppozició jobbára csak félrebeszéléssel, túlbeszéléssel vagy egyszerű blődlivel tud csak kontrázni - ha egyáltalán.

  Az egyszerű képlet a következő - jóllehet ezt már annyiszor leírtátok ti is.
  - Az utóbbi húsz/65/ egy lelkiismeretlen, önző és nem a magyar nép érdekeit szolgáló banda tartja a kezében az ország ügyeit
  - Ez a banda most a magyarság teljes erkölcsi-gazdasági züllését adta céljai közé - azért, hogy hosszútávú terveit elérje
  - Ez a hosszútávú terv pedig nem más mint az ország természeti kincseinek idegen kézre játszása, az ország szolgasorba terelése/kaszinók, szórakoztató központok, kuplerájok, idegen kézben lévő termőföldek magyarok általi művelése/
  Sok süketúr azt szajkózza - jóllehet sokszor tudatosan rosszul idézve - hogy mit mondott a Vona Gábor vagy DrMorvai. Ennél sokkal fontosabb az, hogy mi történik az utóbbi években, vagy éppen az utóbbi napokban az országgal.
  Véresszájú hőzöngők támadnak idegen turistákra, cigányok gyilkolnak naponta, a közbiztonság nulla, mindennapra esik egy öngyilkosság, magyarellenes/szólásszabadság-ellenes törvényeket szavaz meg egy olyan testület, amelyik már régen fel kellett volna hogy oszlassa magát, az ujságok, Tv,Rádio tudatosan hazug híreket közöl.
  Ezek a tények, ez történik velünk minden nap.
  Ezért azok a felelősek, akik ott ültek a parlamentben, a bírói székekben, a megyei kapitányságok parancsnoki székeiben.

  Ezért a Jobbik a felelős? Erre válaszoljon a sok félagyú!”
 • 78. Primax 2010. március 06. 22:56
  „" Meg kell védeni, a betolakodó élőlényektől, és ha más megoldás nincs harccal és kiűzni a a MAGYAR hazát csak élettérnek tekintőket." ( t-a-ibi #74 )
  Te el fogod engedni a csatá(k)ba a fiadat/lányodat/unokádat/férjedet...?
  Nem félted őket ? Örömmel elküldenéd őket - esetleg - meghalni ? Idióta, idejétmúlt náci és antiszemita eszmék miatt ?
  Esetleg Te nem is akarsz velük tartani a "betolakodók kiűzetésébe" ?”
 • 77. jánosi 2010. március 06. 21:51
  „76.
  Tökéletesen igaz !
  A konzervatívok szavaznak, a forradalmárok höbölögnek, a szavazatot meg lehet számolni .........”
 • 76. load 2010. március 06. 08:18
  „"Aki 20 évesen nem forradalmár, annak nincs szíve, aki 40 évesen nem konzervatív, annak nincs esze."
  (Winston Churchill)”
 • 75. vitriol2 2010. március 06. 06:19
  „t-a-ibi 2010.03.05. 22:09-nek válasz a korteskedésére:
  : ha minnél többen mennénk el szavazni , akkor a jobbik is ugy járna mint a MIÉP. egyszer azért jutott be a MIÉP a parlamentbe, mert kevés ember ment el szavazni és a MIÉP-re adott csekély szavazat kiadta a szükséges 5 %-ot. Másodjára szintén annyi szavazatott kapott a MIÉP, de a nagyobb arányu részvételnél nem volt elég nekik az 5 %-hoz.
  Tehát válaszon a T Ö B B S É G! megj. a többséget nem az utcai zajongások, gárdás felvonulások mutatják meg .
  sajnos a magyar politikai elit nem mentes a törvényekbe ütközö cselekedet elkövetésétől, de csak a szélsőjobbon vannak olyanok akik.:
  -betiltott gárdában köztörvényes bünözö megyei alvezérek vezényletével "masiroznak"
  - -fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadásokat hajtanak végre-
  -országgyűlési képviselő házánál helyeznek el futball-labdába rejtett pokolgépet.
  - embert vernek véresre
  tehát mig van lehetőség ne a szélsőjobbosokra adjuk sem a kopogtato cédulánkat sem szavazatainkat”
 • 74. t-a-ibi 2010. március 05. 22:09
  „Újból kiteszem írásom, mert olyan közös, -vörös-kék-narancs- támadás van a Jobbik ellen, hogy gusztustalan.
  A leszerepelt pártok, hazánk ki-rablói vagy ahhoz tevékenyen asszisztáló bandák, próbálják megmagyarázni a gyalázatot!

  De mi Magyarok- keresztények, lemossuk a gyalázatot a nemzetről!

  ................
  a fiatalok között második a Jobbik!---NEM MÁSODIK ELSŐ!

  A Magyar fiataloknak rákel végre jönni, a hazátok a gyönyörű Kárpátmedence.
  De nem csak rá kell jönni, tenni is kell érte.
  Meg kell védeni, a betolakodó élőlényektől, és ha más megoldás nincs harccal és kiűzni a a MAGYAR hazát csak élettérnek tekintőket.

  Fiatalok, szülők, gondoljatok a gyermeketek az unokáitok jövőjére és határozzatok.
  Vigyázzatok félmegoldás oda vezet ahova 1989-90, --sehova!

  Olyan pártot támogassatok akik nem csak ígérnek, tesznek is értetek.
  Meg kell újból teremteni a Keresztény Magyarországot.
  Ha így tesztek az idősebbek is mellétek állnak, csak el kell indulni az úton.

  Ezért szavazzatok a jóra, a Jobbikra!”
 • 73. Eva- 2010. március 05. 20:46
  „72-höz

  de eljár!
  és biztosan így marad ?
  a jobbik vezetői mikor válnak majd árulóvá a hiveik szemében?!

  egyébként minden társulás kompromisszum is egyben.
  Szerintem nem elnyomás, de ez már hergelődés kérdése.
  előny--hátrány mérlege
  nem lehet egyetlen szempontot kiemelni a kismillió közül

  föld kérdés---felzárkózási támogatás
  egyéni érdek---közösségi szabályok
  stb”
 • 72. kolombela 2010. március 05. 19:51
  „45. Eva- 2010.03.05. 09:11
  45. Eva- 2010.03.05. 09:11
  Persze Eva-, csak azt felejti el ez a nolblogos (!) firkász hozzátenni, hogy a jelenlegi kormányt (és nem azállamot) kiszolgáló rendőrség, ügyészség és bíróság igencsak kényszerből jár el ezek ellen. Nem is igen tehet mást, mert a mai információ áramlás miatt már nehezen lehetne ezeket a kirívó ügyeket eltussolni.”
 • 71. kolombela 2010. március 05. 19:38
  „38. Eva- 2010.03.05. 07:20
  Ezt az európai trendet egyszer már feszegettük. Akkor is azt mondtam, hogy inkább ne tartozzunk ehhez, mert ennél nagyobb képmutató, erkölcstelen, kizsákmányoló, népeket, nemzeteket megnyomorító formáció, kezdve a Római birodalom népírtó hadjárataival (élén Julius Caesar-ral aki a történelem egyik legnagyobb népírtó hadvezére volt és őt tartják példaképnek a nyugati történészek a mai napig is) mint az úgynevezett (nyugat) európai kultúra még nem hordott hátán a föld.”
 • 70. kolombela 2010. március 05. 19:28
  „33. sj_666 2010.03.05. 00:04
  Ha netalán Magyarország valamelyik NATO tagországgal katonai konfliktusba kerülne, nekem nincs kétségem, hogy a NATO melyik országot támogatná. Egy biztos, nem mellénk állna, számára fontosabb a Kis-Antant, nem beszélve a többi országról. Ebben is másodrendűek vagyunk, mint minden más "európai" ügyben.
  A NATO-ba felvevésünk is egy hatalmas átverés volt, amit a fidesz nagyon megevett anno.”
 • 69. vitriol2 2010. március 05. 17:45
  „jobbik és együttmüködöi:ujsághir:
  "2009. június 14., vasárnap 15:58 |
  Együttműködnek ezentúl a nemzeti radikálisok - jelentette be Toroczkai László és Vona Gábor Szegeden. Többek között a melegfelvonulást akarják megakadályozni. Bemutatkozott az önvédelmi mozgalomként jellemzett Betyársereg is.

  Összefognak és együttműködnek ezentúl a ,,valódi nemzeti oldal" képviselői - jelentette be Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet Vona Gáborral, a Jobbik elnökével, Zagyva György Gyulával, a HVIM elnökével, Kiss Róberttel, a Magyar Gárda főkapitányával és Tyirityán Zsolttal, a Betyársereg képviselőjével tartott vasárnap Szegeden. Az összejövetel helyszínét és dátumát az indokolta, hogy 1919 június 14-én Horthy Miklós Szegeden alapította a Nemzeti Hadsereget.

  A szervezetek közötti zártkörű megbeszélés egész délelőtt tartott Ópusztaszeren és a ,,Szeged környéki pusztákon". Ott volt többek között Budaházy György, és a Magyar Rock Nemzeti Egyletet képviselő Sziva Balázs is.

  Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke, Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya
  A házigazda szerepét is magára vállaló Toroczkai közölte: sikeres volt a tárgyalás, az együttműködés ezentúl intézményesebb lesz.

  Vona Gábor arról beszélt, hogy bár a nemzeti oldal sokszínű, mégis a cél azonos: erős magyar nemzet a határokon innen és túl. Kiss Róbert a Magyar Gárdát a nemzeti önvédelem gerincének nevezte, és először állt a nyilvánosság elé a Betyársereg.

  Tyirityán Zsolt úgy mutatta be magukat, mint önvédelmi mozgalmat, amely a ,,szabad hadviselés, népi ellenállás" elvét követi. Nem hierarchikus szervezet, ,,hanem klánok laza szövetsége", tagjai eredményesek a küzdősportokban. Január óta léteznek, időnként a hírekben is szerepelnek, csak senki nem tudja, hogy róluk van szó - tette hozzá Toroczkai.

  A kérdésre - milyen tartalmú hírekről beszél -, így válaszolt: közösségvédelmező és sport.

  Ellenszélben építette fel intézményrendszerét a nemzeti oldal, amely csak látszólag nem egységes - fogalmazott Zagyva, aki szerint a látszólagos véleménykülönbségek kommunikációval áthidalhatók.

  Konkrét tervekről nem kívántak beszélni, csupán annyit mondtak: mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a fővárosi melegfelvonulást, vagy ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott: a deviánsok menetét."

  hát ugye nem véletlenül TÖRTÉNTEK jobbikus- kurucinfos szerkesztő által- "gyerelkes csinytevések"ű
  Emöke- a a kurucnál csak igy nevezett- nem véletlenül- szerkeztő, már sokadszorra SZOLJA " EL MAGÁT! ELISMERTE, HOGY A VELÜK EGYÜTTMÜKÖDÉSBEN LÉVŐK-ugyan csak gyerekes csinytevéseket-molotovkoktélozás, robbangatások és emberek megveretése-, de a BANDÁJUK E L K Ö V E T E .”
 • 68. Eva- 2010. március 05. 17:31
  „65-höz

  A jobbik programja jól fésült és nem is radikális

  a jobbik nevében szólók a kiskátén nevelődöttek képesek a progromokra--az pedig már nem jogállam
  Azt nem tudom, hogy a jobbik vezetői a saját szélsőségeseiket kordában tudják-e tartani?

  Ha pedig megteszik, akkor nem minősülnek-e ők is árulóvá?!

  a francia forradalom végén a nép csak összetörte a gijotint és megteremtette a békés építkezés leehtőségét.”
 • 67. pancser 2010. március 05. 17:24
  „"szocdem" Miért ne jöhetnének az Unió szakértői. Tankok? Ekkora badarságot! Ukrajnának is segítséget nyújtottak ilyen téren, MO-nak is fognak, már csak azért is mert uniós ország vagyunk. A Jobbik szélsőséges kormányzása esetén, egy bizonyos határ után először szankciók, ha így is tovább folyik az emberek rasszista üldözése, akkor nyilván beavatkoznának. De reméljük a Jobbikot a demokrácia adta felhatalmazással küldjük el a hatalom közeléből. Lett volna rá lehetőség csak az MSZP nem élt vele, hátsó szándékkal. Akik a Jobbikra szavaznak nem tudják mit tesznek. Nem kellett volna Gyurcsányt megszavazni azt a demagógot. Hol erősebb a Jobbik az MSZP-nél? ÉNY-on ahol még nemrég az MSZP volt a legerősebb. Érdekes nem. Ismerem annak a vidéknek a lepusztult lakóit. Ott szóval az nem a NY-Dunántúl. Emberek munka nélkül, kitéve a tolvajoknak bűnözőknek. Az állam ne védi meg őket, pedig hogy bíztak az MSZP-ben. Most azt hiszik a szerencsétlenek, hogy a cigányok terrorizálása, elüldözése a gyógyír bajaikra! A megoldást a Fidesz kínálja. Megvédeni a tulajdont, a cigánygyerekek járjanak iskolába, a felnőtteknek közmunkát, ha más nincs, szervezni a segélyek helyett.”
 • 66. vitriol2 2010. március 05. 17:24
  „63. szocdem 2010.03.05. 15:09.

  A JOBBIK ELLEN A LEGJOBB "GYOGYSZER" a saját honlapjaikrol a saját förmedvényeinek(bocsi ez kicsit erős) beidézése a legjobb. Tudod Ők a "demokráciát" lenullázták. tehát ha keresel találsz. például. a jobbik egyik nagy "együttmüküdöje"- a terrorista vádak miatt- mely tudod gyerekes csinytevések csak - börtönben lévő foszer "barátja" ez a fazon:
  "Tyirityán Zsolt
  A Betyársereg szóvivője, Tyirityán Zsolt Az úgynevezett NS-vonalon kezdett politizálni, a társadalmat megfertőző problémák miatt. A Magyar Nemzeti Arcvonallal került kapcsolatba a kilencvenes évek végén, akikkel 2000-ig tevékenykedett közösen. Innen kiválva a Vér és Becsület nevű szervezet munkájában vett részt, ennek főszónoka és egyik vezéralakja lett. Ekkor már az elnyomó rezsim is felfigyelt rá, főleg azután, hogy a Vér és Becsület 2003-ban az 1945-ös hős budapesti kitörésre emlékezve, a Becsület Napján a Kossuth téren nagy sikerű demonstrációt tartott, amelyet egyébként több száz fős zsidó és bolsevik csürhe próbált megzavarni. Itt emlékezetes, felrázó, lelkesítő, de az ellenség szemszögéből ijesztő beszédet mondott a betyár. Ezután Zsoltot egy koncepciós perbe fogták, amely során a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is kihallgatták, akik nem is titkolták, hogy a politikai tevékenységére kíváncsiak. A bíróság szintén ezt firtatta. Végül faji alapon elkövetett súlyos testi sértésért 1,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amit Magyarország legszigorúbb büntetés-végrehajtási intézetében, a Sátoraljaújhelyi Fegyházban kellett leülnie"

  és tudod ezeket a fenti sorokat a saját honlapjukrol idéztem”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF mindenhol állít listát

Az MDF időarányosan jól áll a területi listaállítással, a pártnak mindenhol lesz listája -… Tovább olvasom