Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: ne vezessen be új adót a kormány!

A Fidesz szerint rossz megoldás lenne új adó bevezetése az ingatlanadó helyett - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne trükközzön, ne kísérletezzen, és ne akarja újabb adó bevezetésével pótolni az ingatlanadó eltörlése miatt jelentkező bevételkiesést - jelentette ki az ellenzéki politikus. A Fidesz alelnöke közölte: a kormánynak bele kell nyugodnia az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntésébe, amely alkotmányellenessé nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette az ingatlanadót.

Bajnai Gordon miniszterelnök a kormányülést követően szerdán Budapesten azt mondta: a következő parlament előtt ott áll a lehetőség, hogy döntsön, milyen módon pótolja a vagyonadó bevezetésének elmaradása miatt kieső bevételeket, hiszen az ingatlanadó alkotmányos és korrekciókkal bevezethető Magyarországon. A kormányfő véleménye szerint a következő parlamentnek választania kell, úgy oldja meg a vagyonadó pótlását, hogy a szegényeket érintő újabb megszorításokat vezet be, vagy megadóztatja a tehetősebbeket. "Én az utóbbira voksolok" - jelentette ki Bajnai Gordon. Varga Mihály minderre úgy reagált: reális a veszélye annak, hogy az MSZP-kormány újabb adót fog bevezetni, azonban a Fidesz szerint rossz megoldás lenne új adó bevezetése az ingatlanadó helyett.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz szerint a költségvetés fiktív bevételeken alapul. Hozzátette: már most 70 milliárd forint bevételkiesésnél tart az ország erre az évre. Újságírói kérdésre válaszolva közölte: ha a Fidesz kerül kormányra a választások után, akkor egy pontos elszámolást fog készíteni, hogy mit is örököl a szocialista kormánytól. Mint mondta, személyes véleménye az, hogy a költségvetéshez hozzá kell nyúlni, módosítani kell azt. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz honnan kíván átcsoportosítani forrásokat a hiány csökkentése érdekében, azt válaszolta, a Fidesz a gazdasági növekedésben érdekelt. Hozzátette: szigorú korrupció ellenes lépésekre van szükség, amelynek vannak megtakarításai, ezen túlmenően pedig a gazdaságot mentesíteni kell a felesleges bürokráciától.

Olvasóink írták

 • 3. Eva- 2010. január 28. 13:52
  „tehát közszolgákat kell elbocsátani.”
 • 2. t-a-ibi 2010. január 28. 13:46
  „Egyszer volt, --sokszor volt-

  A párt gerincét alkotó egykori ifjúkommunista hangadóknak miféle lelkivilága volt, amikor 1991-ben az Országgyűlésben egy perces néma Trianon-megemlékezésre sem voltak hajlandók, hanem kivonultak onnan? Még mielőtt valaki igazságtalannak tartaná e tettükre való emlékeztetésemet, mondván, azóta már megbánták viselkedésüket és megtértek, amiért köszönetet és nem gáncsot érdemelnek, mégis mivel magyarázható, hogy amikor 1998 tavaszán egy képviselő megkérdezte Orbán Viktortól: ,,Komolyan gondolod, hogy elhiszik, ti tényleg keresztények és nemzetiek lettetek?" az érintett erre így felelt: ,,Nyugodj meg, tudjuk, miként hitessük el!"?”
 • 1. load 2010. január 28. 13:43
  „Nagyösszegű fogadást mernék kötni, hogy Varga az év végén azzal indokolja majd a költségvetési hiány túllépését, hogy a vagyonadó hiányzott a bevételekből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: nem kéne tovább riogatni a nyugdíjasokat

A Jobbik szerint a nyugdíjasok megélhetési biztonságának javítása érdekében elsősorban a… Tovább olvasom