Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz kampánynyitó - Orbán: Magyarország talpra állítása a tét

Orbán Viktor szerint az októberi önkormányzati választás tétje az, hogy az elmúlt hetekben megteremtett szilárd alapokon állva elkezdjék felemelni, majd talpra állítani Magyarországot, hogy az belátható időn belül erős, sikeres legyen.

A budapesti SYMA-csarnokban tartott pénteki Fidesz-kampánynyitón Kósa Lajos arról beszélt, természetes, hogy vita robbant ki a lakáshitelesek megsegítésével kapcsolatos javaslatcsomagjukról. Tarlós István budapesti irányváltást szorgalmazott.

Orbán Viktor beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy nyolc év kudarcaitól, terheitől nem lehet néhány hét alatt megszabadulni, "most jön a neheze, az igazán nagy vállalkozás, most következik az a mozdulat, amellyel az immár új alapokra támaszkodva fel kell emelni és talpra kell emelni Magyarországot".

Úgy vélekedett: ez az októberi önkormányzati választás tétje. Azt érzékeltette, erre csak a jelenlegi kormányoldal képes.
A kormányfő szerint 23 nap múlva ismét egy nagy erőpróbát kell teljesíteni. Szerinte október 3-án Magyarország újra fontos sikert érhet el, és óriási lépést tehet előre; ahhoz, hogy így legyen, a Fidesznek a következő 3 hétben keményen meg kell dolgoznia, mert a siker magától nem fog eljönni, ahogy eddig sem jött el magától soha.

A kormányfő óva intett mindenkit attól, hogy az áprilisi választás sikereiből vagy a jelen közvélemény-kutatási felméréseiből bármilyen következtetést levonjon.

A választás tétje - fűzte hozzá -, hogy véghez vigyék a változást.
"Erős gazdaság, munkahelyek, rend és biztonság: erre ma csak mi vagyunk képesek az emberek támogatásával. Csak mi és csak az emberekkel együtt" - mondta, hozzátéve: "az országnak ma ránk, a Fideszre és a kereszténydemokratákra van szüksége".

"Vigyük véghez, amit az emberek elvárnak tőlünk! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta beszédét Orbán Viktor.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszédében természetesnek nevezte, hogy a bankszövetség nem örül a lakáshitelesek megsegítését célzó fideszes javaslatoknak, azt azonban furcsállja, hogy a szocialisták sem. Jelezte, leülnek tárgyalni a lakáshitelesek és a bankárok képviselőivel is.

A debreceni polgármester arról is beszélt, hogy bár úgy véli, "soha nem látott eredménynek" lehetnek tanúi október 3-án, az önkormányzati választást a kormánypártok még nem nyerték meg.

A kampány lényege, hogy "találkozni kell az emberekkel, megkérdezni, mit gondolnak, mit szeretnének, majd aszerint kell négy évig dolgozni, és akkor a siker nem maradhat el" - foglalta össze.

Kósa Lajos arra is kitért, hogy a Fidesz 1.141 polgármesterjelöltet és 6.287 képviselőjelöltet indít az önkormányzati választáson, amíg az MSZP csak 195, a Jobbik pedig 219 polgármesterjelöltet állított.

Mágori Józsefné, a kormánypártok makói polgármesterjelöltje a kampánynyitón arról beszélt, hogy a magyar vidék "helyben is" változást akar, az évtizedek óta hatalmaskodó szocialista kiskirályok uralmának most lehet és kell véget vetni.

Tarlós István azt mondta, nem folytatódhat Budapesten az, ami az elmúlt években zajlott, irányt kell váltani. Rendre és olyan vezetésre van szükség, amely vállalja a politikai felelősséget - hangsúlyozta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Kijelentette: Budapestnek nem világvárossá, hanem a régió versenyképes központjává kell válnia; a fővárosnak rendre és reményre van szüksége, a káosz nem sokszínűség, az anarchia nem liberalizmus, a szervezetlenség nem szabadság, hanem annak hamis illúziója.
Tarlós István felszólalása után a polgármesterek, polgármesterjelöltek városuk egy-egy értékét mutatták be.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere Kodály városának üdvözletét hozta, ahol - mondta - még soha nem győzött a baloldal, s reméli, ez így is marad. Ezt követően egy fiatal kecskeméti hegedűművész, a Kodály iskola volt növendéke lépett fel.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy Zsolnay vázát mutatott be, Horváth István, Szekszárd első embere szekszárdi bikavért hozott kóstolóba, Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármester-jelöltje egy kosár szabolcsi almával érkezett, Vantara Gyula, Békéscsaba városvezetője pedig csabai kolbászt hozott.

A kampánynyitó Orbán Viktor beszédével ért véget, majd a résztvevők Kósa Lajos felhívására összeálltak a színpad előtt a Fidesz-kampányfilm zárójelenetének forgatásához.

Olvasóink írták

 • 5. szocdem 2010. szeptember 14. 11:55
  „Ez egy akkora buta demagóg szöveg hogy az már nem is igaz! Ezt hogy lehet eladni a magát a világ legokosabbjának tartó népünknek??

  parlamenti képviselőket azért választatta meg a vezír veletek, hogy azok majd a parlamentben a helyi ügyeket (út, vasút, iskola, közterek, stb) fogják megvalósítani.

  most meg arról hadovál, hogy az önkoris képviselők fogják talpraállítani az országot?? Mert gazdasági szakértők??

  Agyrém a lelkesedők viselkedése ezzel kapcsolatban. Azt hiszem jobbat pillnatnyilag nem is érdemelnek mint ami jön..”
 • 4. kedhira 2010. szeptember 12. 20:37
  „Kedves még regnáló, és sajnos maradó polgármester úr!
  Ajánlanám figyelmébe mindenható vezérének mondatait:

  "találkozni kell az emberekkel, megkérdezni, mit gondolnak, mit szeretnének, majd aszerint kell négy évig dolgozni, és akkor a siker nem maradhat el´

  Ezek után még árulkodóbb, hogy nem fogadja el a kisalfold.hu meghívását az ´polgármesteri vitára´, ahol Uram még azt is elkerülhetné, hogy az ellenfelei véleményével összeütközzön ( az eltérő időpont miatt), de így sem méltatja ennyire a polgárait. Arrogáns, autokrata, hatalomhajhász banda.”
 • 3. duhos2 2010. szeptember 12. 10:29
  „"Vigyük véghez, amit az emberek elvárnak tőlünk!..."

  Akkor menj a k. anyádba, én ezt várom el tőled. A Dunába lesztek lőve, a komcsi barátaitokkal együtt.”
 • 2. jörg 2010. szeptember 12. 09:49
  „thuvj97

  Pontosan! Látom, nem ismered a mesét...... A boszorkány elaltatta őket, aztán jött a királyfi és életre csókolta Csipkerózsikát és a népét....!!! És boldogan éltek, míg meg nem haltak!”
 • 1. thurvj97 2010. szeptember 11. 05:08
  „A fekete leves ezek után jön.Ne ünnepeljetek túl korán.A csipkerózsika álom lassan véget ér.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kónyi-botrány - Vizsgálat indul az iskolaigazgató ellen

A kónyi polgármester eljárást indít a hangfelvétel-ügy egyik résztvevője, a faluvezetői posztra pályázó iskolaigazgató ellen.
Tovább olvasom