Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Fidesz: Ha az MSZP akarta volna

A Fidesz szerint ha az MSZP akarta volna, nyolcévi kormányzása idején megvédhette volna az időseket.

Soltész Miklós, a Fidesz országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt által szervezett Nyugdíjas szolidaritás című vasárnapi rendezvényen azt mondta: a szocialista párt - ha folytathatja a kormányzást - tovább viszi a nyugdíjkorrekciós programot, bevezeti a kegyeleti járandóságot, évről évre duplájára emeli a méltányossági nyugdíjkasszát és tervezi a büntető törvénykönyv módosítását is, valamint megtartja a 65 év felettiek utazási kedvezményét.

A szocialista politikus kijelentette, hogy az MSZP - a Fidesszel ellentétben - megvédi a nyugdíjasokat. Nem most kellene nyugdíjasprogrammal előállnia az MSZP-nek, - ha akarták volna - megvédhették volna az időseket - írta közleményében Soltész Miklós, hangsúlyozva, hogy a Fidesz meg fogja védeni az időseket.

A fideszes politikus szerint Mesterházy Attila most sem válaszolt arra, miért vették el a 13. havi nyugdíjat, miért csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt években, miért emelték először 62, majd 65 évre a nyugdíjkorhatárt, miért csökkentették 2008-tól nyolc százalékkal a nyugdíjba vonulók nyugdíját.

Az ellenzéki honatya szerint arra is választ kell adniuk a szocialistáknak, miért vették el több tízezer idős ember gáz- és távhőtámogatását az elmúlt években, miért vezették be annak idején a kórházi napidíjat, valamint a vizitdíjat, és miért nem emelték három éve az öregségi nyugdíjminimumot. Soltész Miklós szerint ha folytatódik a Gyurcsány-korszak, a következő korosztályok már 70 éves nyugdíjkorhatárral lennének kénytelenek szembesülni, a szocialisták "privatizálnák a nyugdíjakat", és tovább csökkenne a nyugdíjak értéke.

Olvasóink írták

 • 6. gjozsi88 2010. február 02. 13:38
  „csetneky!
  "2008. január 01-től minden leendő nyugdíjas nyugdíját 8%-kal csökkentették, az utóbbi években folyamatosan csökkentik a nyugdíjak reálértékét,"

  Az elmúlt 8 évben a nyugdijak reálértéke 30%-al nött, ez csökkent a 13.havi elvételével , de nem 8%-ot, hanem a nyugdijkorrekciónak köszönhetően kevesebbel!!!

  "valamint nem tudják, vagy nem akarják megfékezni azokat a bűnözőket, akik hetehte gyilkolnak meg nyugdíjasokat néhány ezer forintért."

  Képzeld el, hogy mi lenne, ha a segélyt még elvennéd azoktól, akik megélhetési bünözést folytatnak!!!
  Hogy lehet akarni jobban a bünüldözést, mikor annak objektiv okai vannak!!!???”
 • 5. Csetneky 2010. február 01. 20:54
  „A nyugdíjasokat azoktól kell megvédeni, akik 65 évre emelték a nyugdíjkorhatárt, ellopták a 13. havi nyugdíjat, 2008. január 01-től minden leendő nyugdíjas nyugdíját 8%-kal csökkentették, az utóbbi években folyamatosan csökkentik a nyugdíjak reálértékét, valamint nem tudják, vagy nem akarják megfékezni azokat a bűnözőket, akik hetehte gyilkolnak meg nyugdíjasokat néhány ezer forintért.
  Na, kedves elvtársak, akkor kitől is kell megvédeni a nyugdíjasokat?”
 • 4. ValóSág 2010. január 31. 19:05
  „Nagyon aranyos vagy akinemfél!
  Nagyon szeretlek!”
 • 3. akinemfél 2010. január 31. 16:03
  „Csak a Jobbik nem száll be ebbe a szopárbajba. O a fiatalokra koncentrál és az újra bevezetendo kotelezo sorkatonai szolgálatra - lásd a hivatalos választási program 70-72.oldalán www.jobbik.hu”
 • 2. Eva- 2010. január 31. 14:40
  „http://www.kisalfold.hu/valasztasok2010/fidesz-kdnp_lebukott_az_mszp_nyugdijugyben/2139043/

  ezt már megbeszéltük.
  az mszp elképzelése a költségvetésben rögzítve van a mostani igérete pedig inkább fokozott odafigyelést takar, mint pénzköltést”
 • 1. Primax 2010. január 31. 14:27
  „Megy a szájkarate.
  Mindegyik oldalról.
  Megy a harc a zsíros állásokért, fontos pozíciókért, nagy lóvékért.
  Semmi sem számít.
  A "nép" főleg nem.
  Nem szabad elhinni semmit sem.
  És annak az ellenkezőjét sem.
  Ezek teljesen hülyének néznek mindenkit ebben az országban.
  Az összes párt egyforma.
  Egyformán hazug, hazudozó, ígérgető.
  Hányinger az egész.
  Szavazzon, aki akar...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP megvédi a nyugdíjasokat

Az MSZP - ha folytathatja a kormányzást - tovább viszi a nyugdíjkorrekciós programot. Tovább olvasom