Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Féltucatnyian indulnak a polgármesterségért Fertődön

Az önkormányzati választások idei történetében Fertőd máris a legek közé írta be magát. A 3400 fős településen hatan indulnak a polgármesteri székért, a jelenlegi városvezető nincs közöttük.


Félszáz megyei településen mindössze egyetlen polgármesterjelölt van és sok helyen a képviselői mandátumokért sem élénk a harc.  Ezzel szemben Fertődön nagy a tülekedés a városvezetői székért, sokan szeretnének a húsz év után visszavonuló Fülöp Géza örökébe lépni. Arra voltunk kíváncsiak, mi motiválja az indulókat: Bognár Zoltánt, Horváth Gábort, Horváth Zoltánt, Kocsis Ferencet, Patonai Tamást és Rábensteiner Viktor Imrét.

Patonai Tamás
Patonai Tamás

– Nem aknázzuk ki a lehetőségeinket és ez nem mehet így tovább – mondta Patonai Tamás. – Az itt működő iskolára és a termelőkre gondolva konzervgyárat alapítanék, ez munkahelyet teremtene, az iparűzési adó pedig bevételt hozna. Programjainkról nem adunk hírt, utazási kiállításokra nem jutnak el prospektusaink. Ezen mindenképpen változtatni kell, a programomban kiemelt helyen van a turizmus fejlesztése.

Horváth Gábor
Horváth Gábor

Horváth Gábor szerint azért van annyi jelentkező a polgármesteri székre, mert valami nem jól működik a településen. – Tűzoltóként dolgozom, sokan biztattak az indulásra, mert úgy érzik, közülük való vagyok. A cégvezetők nem biztos, hogy látják az egyszerű emberek problémáit. Az itt élők komfortérzetét szeretném megteremteni, mert hiába van szép központunk, kastélyunk, ha a gyerekek és a dolgozók csak életveszélyes manőverek közepette juthatnak el iskolába, illetve a munkahelyükre.

Horváth Zoltán
Horváth Zoltán

– Harmadszor mérettetem meg magam polgármesterjelöltként, ez világosan jelzi, hogy a változásra voksolok – indokolta indulásának okát Horváth Zoltán. – Demokratikusabban, átláthatóbban kell irányítani a települést. Sok embert be kell vonni a közéletbe. Értékelni kell azokat a lokálpatriótákat, akik hallatni merik a hangjukat a jobbítás érdekében. Fontos, hogy stabilizáljuk pénzügyi helyzetünket és mindenki számára élhetővé tegyük Fertődöt.

Kocsis Ferenc
Kocsis Ferenc

Kocsis Ferenc szerint izgalmas lesz a csata, hiszen harminc képviselőjelölt indul hat helyért, féltucatnyian pedig a polgármesteri székért. Úgy véli, bárki jut be a testületbe, csak a közös munka hozhat sikert. Új alapokra kell helyezni a kastély kezelőjével a viszonyt, hogy semmi se gátolja a turisztikai fejlődést és jobban kiaknázhassák a településben rejlő lehetőségeket. A változásra szerinte csak egy teljesen új testülettel van esély.

Rábensteiner Viktor Imre
Rábensteiner Viktor Imre

Rábensteiner Viktor Imre tagja a jelenlegi testületnek, most polgármesterjelöltként is indul. – Születésem óta itt élek, a közélet mindig érdekelt, s szeretném folytatni a megkezdett munkát. A folyamatosságra itt is szükség van, nem minden rossz, ami régi. Hiszem, hogy a hibákat ki lehet javítani, a jó dolgokat pedig meg kell őrizni. Szerintem a legfontosabb a munkahelyteremtés és egy hatékony turisztikai koncepció kidolgozása. A polgármesterjelöltek közül mindenkit alkalmasnak tartok a feladatra, meg sem tudom jósolni a testület összetételét – mondta.

Bognár Zoltán
Bognár Zoltán

Bognár Zoltán második ciklusban dolgozik önkormányzati képviselőként. Úgy véli, tudja, mely dolgokon kell javítani és mit kell teljesen másképp csinálnia a leendő városvezetésnek ahhoz, hogy Fertőd fejlődése felgyorsuljon. Szerinte az eddigieknél sokkal jobban ki kell használni az Esterházy-kastély műemléki környezetéből, a Fertő–Hanság Nemzeti Park és a Fertő tó közelségéből, a Fertő-táj szépségéből adódó idegenforgalmi lehetőségeket, hogy a város a térség turisztikai központja legyen.

Olvasóink írták

74 hozzászólás
 • 74. manus-Fertő 2010. október 10. 16:47
  „sasszem......ha a 73as#-t őszintén írtad,akkor nagyon el vagy tévedve...nézd meg a 69es #-t mikor írtam...jó lenne,ha nem úgy lenne.....de sajnos kf kevés a vezetéshez,és ezek bekerítik,mint a keselyűk.a testület nemtehet semmit,mert ezek a tanácsadói lesznek.”
 • 73. Sasszem1 2010. október 09. 23:50
  „#69 manus-Fertő
  Nem kéne alulbecsülni kf-t, kétes hirü embereknek /bozsvari, irinkov, pilcsis/ nincs essélye mellette. Sztem ő is tudja!!”
 • 72. manus-Fertő 2010. október 05. 20:52
  „mindentlátó,az idexen 1 gyík, hátmiaszösz-néven rólad írogat...hülye-neveid vannak b+”
 • 71. manus-Fertő 2010. október 05. 17:55
  „mindenlátó-------azért,mert én nemtennék még 1 szalmaszálat sem odébb az ilyen győkérért,mint te.”
 • 70. mindentlátó 2010. október 05. 16:04
  „manus miért nem jelentkeztél
  te majd megoldottad volna a problémákat
  <moderálva>”
 • 69. manus-Fertő 2010. október 05. 15:10
  „kocsis ferenc( igy kisbetűvel),megkezdte az anarchiát........maga mellé vette fszéplakról elkergetett bozsvárit(haverja),állítólag a tanácsadója lesz,de ki fogja fizetni ???? akkor már megy az új elit-kávézó tulaj,a bulgár irinkov is,és őt ki fizeti???? csak azt nemértem,hogy minden maradékot errefelé fúj a szél Fertődre nekünk.Mi nem ilyen lovat akartunk !!! állítólag a riasztós-srác(pulcsis,érettségivel) lesz az alpolgármester....a legrosszabb összeállítás,ami csak lehetett.”
 • 68. mindentlátó 2010. október 03. 21:48
  „Gratulálok Kocsis Ferencnek
  Remélem jó csapat jön össze mellé.”
 • 67. Európába 2010. október 02. 10:37
  „mindentlátó !

  Nem hat az újdonság erejével , amit feszegetsz. Választani a jelölt RÁTERMETTSÉGE alapján célszerü, bár igaz, az egyéni érdekek (főleg ha az az egyéni javak megszerzésére irányul) sem elhanyagolandók.
  Második gondolatod , ha jól értem : elkallódnak a levelek ? Erre mondják , hogy rendre és fegyelemre van szükség.”
 • 66. mindentlátó 2010. október 02. 10:09
  „Mondja már meg valaki melyik jelöltnek fűződik a legkevesebb egyéni érdeke a posztokhoz.
  Nem nagyon találni olyat aki egyéni érdekek nélkül indulna.
  A másik.----Mindenki Fertőd városáról beszél mit kell a jövőben tenni hogyan lenne jobb.
  Ki beszél arról ha egy személynek problémája van hogy tudja leghamarabb megoldani. ( mindenkinek a saját gondja a legfontosabb ). Bármilyen gonddal bemész a hivatalba iktatásba vesznek, talán értesítenek a dolgokról talán nem. Várhatsz hónapokat mire valami történik (saját tapasztalat ) ha nem kérdezel mindig rá elfelejtenek.
  Hát ezen kellene valamit változtatni mert mindenkinek saját maga a legfontosabb, utána jöhet a másik.”
 • 65. Solaris 2010. szeptember 25. 16:09
  „Igen aki elherdálja a közpézt és még az Ász is elmarasztalja , legyen az alpolgármester zsiros fizetésért, pézügyi biz. elnök vagy testületi tag mind bűnös!!
  Egyet értünk abban , hogy az ilyen gyenge jellemű emberek csak azért indulnak a választásokon, mert érzik , hogy szorul a hurok a nyakuk körül!!!és valóban a téged idézve úgy fognak vinnyogni a biróságon , mint a patkányok ,és Fertődön végre tiszta közélet lesz!”
 • 64. lakoss1 2010. szeptember 25. 15:44
  „moderálva”
 • 63. lakoss 2010. szeptember 24. 22:40
  „Szóval akkor most hogy is van ez?
  Eddig polgármesterünk mindíg azzal hárított, hogy a szoci kormány így meg úgy, nem ad pénzt, direkt kekeckedik az önkormányzattal, az eddigi vizsgálatok is mind rosszindulatból voltak. Rendben.
  Most mi van? Teljes rendszerváltás volt. Most Tömény fidezs kormányzás van. Most meg ezt köpködi?
  Nem csinálták meg a törvényben előírt kötelezettségüket? A nagytudású jegyző, a pénzügyi bizottság elnöke aki mellesleg polgármester akar lenni, meg a régi polgármester.... Mit a túrót csináltak ezek ott a fizetésükért? És bástyának még van képe itt handabandázni, hogy ki gof a vádlottak pdján ülni....
  Ott kedves bástya-lakoss1 ( ha valaki még nem vette volna észre...) te szoktál ülni, ahogy azt hiszem Mosonmagyaróváron is elmarasztalt a bírúság. Na most majd elmesélheted tapasztalataidat a B. Zolinak aki már csak tévés meg szövetkezetes... merugye a telefontól kitették. Most majd elmondhatod neki, mit is kell ilyenkor mondani a bírónak. Meg tanítsd meg a jegyzőnek is meg a polgármesternek is. Mert most szükségük lesz rá.
  Ilyen emberek hogy képzelik, hogy egy várost vezethetnének? Honnan veszik ezek a bátorságot ahhoz, hogy egyáltalán jelöltessék magukat. A korrupciót , amit műveltek , mindenki tudja. Most pedig tisztán látható, hogy a hivatali ügyek intézéséhez sem érttenek, sőőt, annyira nem, hogy törvénytelenséget csinálnak ( jelzem nem először...)
  Ilyen törvényt nem tisztelő emberek akarják vezetni fertődöt?
  Úgyhogy kedves bástya a szövegértelmezési zavarok nem máshol vannak, hanem nálatok. Különben értettétek volna mit ír a törvény szövege. Ez az egyes apafej! Na és persze megint fertőd lakosai szégyellik magukat miattatok.”
 • 62. Sasszem1 2010. szeptember 24. 21:11
  „lakoss1!
  Ha megengeded , összefoglalom : azt már tudjuk főzni nem tudsz , a tanulást valami rossz betegségnek tartod , tanítóid imádtak /ezért jártad 10 évig a 8 osztályt/ el sem akartak engedni !
  De a po.ád nagy , kiválló szinészi képességekkel rendelkezel .
  aztán majd vezekelhetsz...”
 • 61. lakoss1 2010. szeptember 24. 20:47
  „solaris....48#---olvasd el,ne bénáskodj!”
 • 60. Solaris 2010. szeptember 24. 20:41
  „lakos látod -látod mind igaz amit irtam ! Inkább főzni tanulj meg...”
 • 59. lakoss1 2010. szeptember 24. 20:36
  „solaris.....újra bebizonyítottad,hogy hülye vagy,szövegértelmezés egyes!”
 • 58. Solaris 2010. szeptember 24. 20:33
  „lakos1
  A recept a régi : aki nem az ő bandájában hegedül , azt tapossuk el , hurcoljuk meg , jelentsük fel és ha ez mind kevés akkor jön a fenyegetés!
  Ez bizony a bástyaelvtárs módszere! Ő aki azt valja, hogy keresztény ember, akkor kérem az MSZMP és MSZP tagság hogy eggyeztethető össze a kettő?
  Ugy kérem ,hogy jellemtelen ember és másokat is a saját szintjére szeretne lehúzni!!! Olyan mélyre bizony mélytengeri buvár sem tud lemenni!!
  Tessék inkább olvasgatni a mai Kisalföld cikket , ott feketén fehéren le van irva az elmult időszak disznóságai
  , ezért kell őket a hatalomból elzavarni!”
 • 57. Szabo79 2010. szeptember 24. 18:08
  „Hugo..Gondoltuk és tudtuk is, csak azonnal lehurrogták a kritizálókat Itt is az indexen is "hőzöngőknek" titulálták azokat akik erre felhívták a többiek figyelmét. Jól eltussolták ott együtt a dolgokat, hiszen ha egyik képvislő megszavazta ami a másik érdekeit szolgálta, jó eséllyel számíthatott rá hogy majd legközelebb a többiek az ő javit gyarapító döntést is elfogadják. Nincs rá jobb szó mint a -mutyinga- a mi pénzünkből, nekik.
  Azért az ÁSZ vizsgálatot így lesöpörni az asztalról szerintem badarság volt, ők is olvasnak újságot, ha nem meg valaki úgy is elküldi nekik :-). Nem sok jóra számíthatnak. A FG-nek mindegy ő már a sütigyárában sütögeti tovább a szerencséjét, de remélem legalább az ÁSZ jelentés felnyitja az emberek szemét és nem engedik őket újra a testületbe.”
 • 56. hugo 2010. szeptember 24. 15:51
  „arra azért kiváncsi lennék, hogy az 500 M - ft - os kötvénykibocsátást - hitelt - kis és miből fogja majd finanszírozni...

  No lám, kezdenek előbújni a dolgok a vizsgálatok után...hm...ki gondolta volna?”
 • 55. Szabo79 2010. szeptember 24. 15:38
  „http://kepfeltoltes.hu/100924/Kisalfold_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  most már az ÁSZ is hülye nem csak mi a lakosság. Súlypontoznám volt polgármeterünk szavait:
  "Felületes vizsgálat" örülniük kellene, mi lett volna ha mélyrehatót végeznek.
  A kormányprogram miatt nem volt gazdasági terv,nem a pénzügyi bizottság (élén a BZ-vel) nem készített. Egyébként minden önkormányzatnak ugyanez a kormányterv állt a rendelkezésésre, csak nekik kellett törvényt szegniük. Gondolom nem lehetett harmonizálni az önös érdekeket a kormánytervvel, nem szerepelt benne a szövetkezet és az iskolakonyha projekt :-)
  Aki tud a sorok között olvasni , kivehette hogy FG már tolja tovább (jogosan)a felelősséget a testületre. Arra a testületre aminek tagjai 1 kivétellel mind valamilyen pozícióért tolonganak most. Szépen vagyunk mondhatom és akkor még kijelenti, hogy a testület megvizsgálta a kérdést és megállapították hogy nem hibáztak. Ezért gondolom hogy menniük kell egytől egyig és nem valaki mellett korteskedve, hanem ezek ellen.......”
74 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két öttevényi képviselőjelölt visszalépett

˝Öttevényen ki indulhat képviselőnek? A falu két gondnokát visszaléptették összeférhetetlenség… Tovább olvasom