Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Feljelentést tett a Fidesz választókat megtévesztő hívások miatt

Feljelentést tett a Fidesz a legfőbb ügyészségen, a párt szerint ugyanis az MSZP telefonos kampányával megtéveszti a választókat.

Kontrát Károly, a Fidesz Új Demokrácia Központjának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP "hazug kampányának" lényege, hogy telefonon olyan megtévesztő információkat közölnek az emberekkel, amelyek szerint az adott választókerületben elmarad a parlamenti választás második fordulója, vagy azt mondják, hogy bizonyos jelöltek listáról már mandátumot szereztek.

E telefonhívások megtévesztik az embereket, választási csalás előkészületeit jelentik, ezért a Fidesz feljelentést tett a legfőbb ügyészségen - közölte a párt országgyűlési képviselője.

Kérdésre kifejtette: az Új Demokrácia Központhoz mostanáig 2.459 bejelentés érkezett, amelyből 139 szól választási csalásról. Az érintett helyszínekkel kapcsolatban példaként említette a Mezőtúr és a Mezőkovácsháza központú választókerületet, Tatabányát, Esztergomot, Miskolcot, Makót, Gyöngyöst, Kiskunhalast, Komlót, Szegedet és Budapestet. A fővárosról szólva megjegyezte, hogy Kőbányán és Soroksáron olyan tartalmú telefonhívásokkal is megkeresik az embereket, hogy ha a Fidesz nyer, akkor ezeket a kerületeket elcsatolja Budapesttől.

A politikus szerint szervezett akcióról van szó.
Hozzáfűzte, az illetékes választási bizottságoknál is történtek bejelentések.

Kontrát Károly hangsúlyozta, a második forduló tétje, hogy létrejön-e egy széles körű nemzeti egység. Véleménye szerint ezen egység létrejöttének mára "egyetlen ellensége" maradt, az MSZP, amely "semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy ezt a nemzeti egységet megakadályozza", még választási csalástól sem.

A szabad választás jogát akarják elvenni a szocialisták az emberektől - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy pártja arra kéri az embereket: "ne üljenek fel ennek a rágalomhadjáratnak", ahol kell, menjenek el választani április 25-én is, és szavazzanak a nemzeti egységre.

Olvasóink írták

 • 15. HR_XAR 2010. április 22. 17:30
  „ez igaz!

  vekker követelte a hatalmat 2002-ben. Újszámlálást! Hídelfoglalás! Miért? Mert megbukott és nem tetszett, hogy kiesik a hatalom! És az ellenzék dolga, hogy dolgozzon, ha erre képtelen, és csak kivonulgat, akkor ne akarjon most kormányozni egy ilyen kis geci.”
 • 14. meir 2010. április 22. 16:52
  „13-as!!
  Te kis Te!!! eriggye mar!!!!
  aztan az elozo kormanyciklus alatt,amikor Viktor Vitez,Foherceg,Vezenylotabornok,stb-stb.korsag,hatalmon volt!!!? hol voltal a Makotol - Yerusalemig ero nagy szaddal??akkor amikor az Ezusthajo sztory volt?
  amikor erdot,banyat,szolot, s mi szem szajnak ingere Viktorka ellopott a Csaladi vagyont gyarapitando??
  akkoriban bezzeg lapitottal mint sz@r a fuben mi???
  mibol gondoljatok hogy rajtatok kivul az egesz orszag hulye,es mar mindent elfelejtett!!?,
  ha azakkor annyira fenekig tejfol volt,hogy-hogy nem valasztodott ujra????miert rogton a szicikra szavazott a tulnyomo tobbseg???
  -es meg hogy szonelkul turte??????!!mirol beszelsz te??!!!?? mit ossze mocskolodott hetekig hogy nem ot valasztottak ujra???!!!”
 • 13. Reális 2010. április 22. 15:18
  „Azért nézte tétlenül az országgyalázásotokat ov 2006-ban,mert nem riad vissza semmitől a hatalomért!”
 • 12. HR_XAR 2010. április 22. 15:03
  „A másik oldalnak, a fidesznek talán van? És mi a garancia arra, hogy nem fidelitásos kölykök adták ki magukat szociknak? Köztudott 2002 és 2006 óta, hogy vekker semmitől sem riad vissza a hatalomért. Akkor lesz végre béke és rend, ha viktor már feldobta a talpát.”
 • 11. Reális 2010. április 22. 09:55
  „Ez a baloldali,szocialista értékrend!Nincs egy igaz,egyenes megmozdulásuk!”
 • 10. jánosi 2010. április 21. 23:13
  „9.
  Április 11. előtt nem mondtad, hogy Vona Gábor orvosi eset ! Nahát ..........
  Azért mert nem lett meg a jobbik 2/3 -d, még szeretheted !”
 • 9. háté 2010. április 21. 22:11
  „Bagoly mondja verébnek nagyfejű!--a fityesznél nagyobb aljas nem volt a mostani kampányban. A maszop és többiek csak kifutó fiuk lehetnének, mellettük.
  Beteges uralkodási kényszer, halható, (lásd köteleslacit) minden megnyilatkozásukban.
  Orbán?---fontosabb neki Vona Gábor ruhája, mint bármi a világon,---és ez már orvosi eset!”
 • 8. kolombela 2010. április 21. 20:15
  „5. hozzászólás szocdem 2010.04.21. 15:32
  Nyugtával dicsérd a napot!
  Egyébként nem kell irigykedni, mert a szocdem nevét még zárójelben sem említik meg az elmúlt 60 évben. előtte meg csak azért, mert az akkori vezetők eladták a lelküket a kommunistáknak.
  Ez mennyivel jobb, mint egy szerinted szélsőjobboldali párt.”
 • 7. Reális 2010. április 21. 20:10
  „Most már dukálhatna nekik az elvtárs helyett a vádlott megszólítás!”
 • 6. Komissar 2010. április 21. 18:33
  „kontrát elvtárs, jobb ha befogod.
  Április 10-én kinek a pofája vigyorgott a városodban egy wv platójáról.
  Vagy ott nem volt kampánycsend?”
 • 5. szocdem 2010. április 21. 15:32
  „Bélám!

  A Fidesz mostmár a Jobbikkal parolázik, a valódi ellenségnek itt deklaráltan is az MSZP-t tekinti. Ez sok mindent elárul, többek között azt is, hogy megalkudtak a színfalak mögött. Vona elérte a célját, egy kis sorban (vagy zárójelben) oda írják majd a nevét a történelemkönyvekbe, amikor a hazai szélsőjobbról értekezik valaki. A többi nem számít, úgyis parttalan, és perspektívátlan a Jobbik minden szava.. Hát összeborulnak. Na nem nyílvánosan, csak suttyomban, és boldogan, hogy 4 évig előre látszik a havonta járó vastag apanázs..(no meg itt egy kicsi, ott egy kicsi, ahogy az lennei szokott.
  No meg azt is elárulja, hogy a Fidesznek "egység" töekvései vannak, ami nem más mint az 50-es évek bolsevizmusa.. talán a kommunizmus is vissza jön, van már hozzá épp elég választó a Fidesz mögött.”
 • 4. HR_XAR 2010. április 21. 14:21
  „Először a fidesz valjon színt, hogy már megint hány főt alkalmaz azért, hogy mszp-snek kiadva magát hívogasson fel állampolgárokat, hogy aztán a fidesz kiabálhasson az mszp-re? Jobb, ha vekker viktor befogja a pofáját és kussol.”
 • 3. Csetneky 2010. április 21. 13:58
  „Abban, hogy az Mszp csal és hazudik, mi az újdonság? Ez a lételemük.”
 • 2. kolombela 2010. április 21. 12:22
  „"...ezen egység létrejöttének mára "egyetlen ellensége" maradt, az MSZP,..."
  Érdekes, én azt hittem, hogy a jobbik az egyetlen ellenség. Mi változhatott meg ennyire?”
 • 1. load 2010. április 21. 12:13
  „Jó, jó, de mi lesz a választókat megtévesztő ígéretekkel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona Gábor jobbikos elnököt szeretne a külügyi bizottság élére

Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt szeretné, ha pártja képviselője elnökölné az új összetételű… Tovább olvasom