Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Fejezze be a Fidesz a törvénysértő kampányt

Az MSZP szerint súlyosan jogszerűtlen, hogy a Fidesz-KDNP Pest megyei képviselőjelöltjeit bemutató rendezvényt Pest Megye Önkormányzata Hivatalából népszerűsítik.

Ezért arra kérik Orbán Viktort és Kubatov Gábort, hogy azonnal vessenek véget ennek a gyakorlatnak.

Nyakó István szombati közleménye szerint a Fidesz választási kampányát mostanáig két szakaszra lehet osztani: az első szakasz aljas és lejárató volt, a második, most kezdődő azonban messzebbre megy, mert jogszerűtlen és törvénysértő is.

A szocialista szóvivő kiemelte: súlyosan jogszerűtlen, hogy a Fidesz-KDNP Pest megyei képviselőjelöltjeit bemutató rendezvényt Pest Megye Önkormányzata Hivatalának elnöki irodájából népszerűsítik. Véleménye szerint ezt legalább két embernek biztosan tudnia kell a Fidesznél: Orbán Viktor pártelnöknek és Kubatov Gábor pártigazgatónak.

"Tudjuk, hogy a jogkövető magatartás nem erőssége a fideszes politikusoknak, de azért szólunk: a hatályos magyar törvények szerint a köztisztviselőknek következetesen kifejezésre kell juttatniuk az általuk képviselt intézmények, és a teljes magyar közigazgatás politikai semlegességét. Közszolgálati feladataik ellátásán túl munkahelyükön nem vehetnek részt semmilyen politikai tevékenységben, mert az súlyosan veszélyeztetné a közszolgálati funkciókba és feladatokba vetett bizalmat" - olvasható a közleményben.

Nyakó István hangsúlyozta: a Fidesz ezt az elmúlt hónapokban számos alkalommal és most is súlyosan megszegte, ezért arra kérik Orbán Viktort és Kubatov Gábort, hogy azonnal vessenek véget ennek a jogsértő gyakorlatnak, és tartsák magukat távol a köztisztviselői munkahelyektől.

Olvasóink írták

 • 6. gjozsi88 2010. január 31. 08:48
  „még annyit:
  "Magánmegjegyzés: egy hetven éves svéd jelentösen fiatalabbnak néz ki, mint egy ötvenes évei elején járó szerencsétlen magyar. MSZMP: mindezt elértétek, megcsináltátok! KONYEC!"

  De azt is vedd figyelemben, hogy a magyar a legtöbb alkoholt és cigarettát fogyasztó nemzet, étkezése a zsiros magyaros ételek miatt ,erösen túlsúlyos!
  Azaz önpusztitó életmódot folytat!!!

  A svédek nem!
  És hidd el, ott is kell dolgozni!!!”
 • 5. gjozsi88 2010. január 31. 08:45
  „Diák!
  A svéd modellnél nem az életkor bevezetés a legelső szempont!
  Ez az évszám a Fidesz-KDNP által beterjesztett törvény javaslatban szerepel, melyet pár évvel ezelött nyujtottak be!
  A svéd modell azt jelenti, hogy egyéni számlavezetés szerint fizeted a járulékot és nyugdijba vonuláskor ezt a megtakarítást hozamokkal együtt osztják vissza a statisztikai adat szerint várható élettartmra!
  Ez számos kérdést vet fel!
  Többek közt azt, hogy az állami nyugdij alap nélkül megszünő szolidaritási elv alapján, nem tudjuk mi lesz azzal, aki kevés munkaidő után lerokkan, mi lesz az özvegyi nyugdijjakkal és az árva ellátással! Ugyanis ezek a mostani rendszerben benn vannak!
  A svédek ezeket a helyzeteket magán biztosításokkal, külön dijfizetés alapján fedik le és oldják meg!!!”
 • 4. Diák 2010. január 30. 18:20
  „A svéd modell távol áll az MSZMP riogatástól. A nagykövetségi informció szerint:
  61 éves kortól lehet nyugdijba vonulni.
  Hivatalos nyugdijkorhatár: 65 év.
  A svédek többsége 63 éves korában nyugdijba vonul.
  Magánmegjegyzés: egy hetven éves svéd jelentösen fiatalabbnak néz ki, mint egy ötvenes évei elején járó szerencsétlen magyar. MSZMP: mindezt elértétek, megcsináltátok! KONYEC!”
 • 3. gjozsi88 2010. január 30. 17:27
  „lacim6!
  Az MSZP nem riogatja a nyugdijasokat, csupán értelmezte, amit Varga Mihály mondott és hivatkozott arra a benyujtott törvényjavaslatra, amit a Fidesz-KDNP adott be, mely homlokegyenest ellentmond a retorikájuknak!
  Nem lesz svéd modell!-mondják!
  De azt tudjuk, hogy nyugdij reformot akarnak!
  Milyen lesz az?
  Mert azt tudjuk ,hogy nem ilyen ,nem olyan!
  Miért nem merik megmondani milyen lesz?
  Olyan rettenetes???

  "Azóta viszont jelentősen romlott a költségvetés helyzete, hiszen az Alkotmánybíróság kedden megsemmisítette a vagyonadó ingatlanokra vonatkozó fejezeteit, ez pedig összességében 50 milliárd forintos kiesést jelent."

  De ez nem a költségvetésből esett ki, hanem a tartalékalapból, azt csökkenti! Azaz , a költségvetést nem terheli! ettöl a tervezett hiány tartható!
  Ha valami rendkivüli, nem várt esemény jön közbe, akár a világválság ujabb hulláma, akkor ehhez már nem lehet nyulni, valahonnan el kell venni!
  Valamire nem fog jutni, azaz megszorítani kell!
  Gondolom te érted, mit jelent ez a rengeteg ellentmondás a FIDESZ vagyonadóval kapcsolatos megnyilvánulásaiban!

  Az új magyarország programjában szerepel a Matolcsiék gondolatai közt, ezt az Orbán Fidesz programnak nevezi!
  Majd megakadályozza a szocik általi bevezetését!
  Ezután Mádi László igazodva a Matolcsi programhoz és annak bevezetését jónak tartaná!
  Majd ezt a jelöltet villámgyorsan a döntési testületeket kihagyva, azonnal kizárják a jelölésből!!!
  No comment!”
 • 2. AranyKözépút 2010. január 30. 16:10
  „"Már márciusban megduplázhatja a kormány a méltányossági nyugdíjalapot, legalábbis a szocialista miniszterelnök-jelölt, Mesterházy Attila szerint."
  Meseházy Attila.
  Ez a helyes inkább!”
 • 1. lacim6 2010. január 30. 15:45
  „Egymilliárd forinttal olajozhatja a szocialista kampányt a kormány

  * Király András

  2010. január 29., péntek 15:51 | Frissítve: 19 órája

  Már márciusban megduplázhatja a kormány a méltányossági nyugdíjalapot, legalábbis a szocialista miniszterelnök-jelölt, Mesterházy Attila szerint. A terv jól simul az MSZP elmúlt hetekben folytatott nyugdíjaskampányához. A nehéz helyzetbe került kisnyugdíjasokat kisegítő alap kétmilliárdosra hízhat a kampányidőszakra.

  A kampányidőszak kezdetére időzítve duplázná meg a méltányossági nyugdíjkasszát Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy először a múlt héten állt elő az ötlettel, ami jól illeszkedik az MSZP a nyugdíjasokat a Fidesszel riogató kampányába.

  Mesterházy a Népszabadság [1] pénteki számának adott nyilatkozatában már arról beszélt, hogy ötletéhez elnyerte a kormány támogatását is.

  Szollár Domokos elsőre nem reagált arra a kérdésünkre, hogy a kormány valóban támogatja-e a javaslatot, cikkünk megjelenése után azonban azt nyilatkozta, "látjuk, hogy szükséges, és vannak rá források". A kormányzat hasznos válságkezelő intézkedésnek tartja a javaslatot. "Ha van rá igény, megteremtjük rá a forrást".

  A méltányossági nyugdíjalap a krízisalaphoz hasonlítható, a szorult helyzetbe került kisnyugdíjasok kaphatnak belőle támogatást. A támogatásnak három formája van. Az egyik a folyósított nyugellátás összegének kívételes emelése, ezt legfeljebb három évente lehet kérelmezni, és az emelt összeg beépül a nyugdíjba. Ezt azok kérvényezhetik, akiknek a nyugíja nem haladja meg a 65 ezer forintot - vagy rendkívüli esetben a 75 ezer forintot.

  A másik lehetőség az egyszeri segély, amely minimum 15, de legfeljebb 42,5 ezer forint lehet. Ezt évente egyszer igényelheti az, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 65 ezer - rendkívüli helyzetben a 75 ezer - forintot.

  Ezen kívül létezik még a méltányossági alapon megállapított nyugellátás, ezt az öregségi nyugdíjkorhatárt elérő, vagy rokkant személyek, illetve árvák igényelhetik, ha a kérelmező törvényes ellátásra való jogosultság iránti igényét jogerősen elutasították és rendelkezik a nyugdíj megállapításához egyébként szükséges szolgálati idő legalább felével.

  Szollár tájékoztatása szerint 2010-ben összesen 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a méltányossági alapban.

  Mesterházy január 20-i nyilatkozata szerint [2] a nyugdíjkasszában a duplázás után 2,1 milliárd forint lenne - azaz, ha a kormány ténylegesen beleegyezett az ötletbe, a tervezetnél egymilliárd forinttal többet költenének egy olyan célra, amely jól illeszkedik a szocialisták pillanatnyilag leghangsúlyosabb kampánytémájához.

  Pedig január 13-án a kormány még önmérsékletet kommunikált [3] - igaz, csak azt ígérték, hogy a választások előtt 4-6 héttel nem fognak már fontosabb személyi ügyekkel, állami vagyon átruházásával vagy támogatási szerződésekkel kapcsolatos döntéseket hozni. Azóta viszont jelentősen romlott a költségvetés helyzete, hiszen az Alkotmánybíróság kedden megsemmisítette a vagyonadó ingatlanokra vonatkozó fejezeteit, ez pedig összességében 50 milliárd forintos kiesést jelent.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,5-es átlagtól tízezer forint a szakmunkástanulóknak

Szeptembertől a legjobban tanulóknak akár 30 ezer forint is lehet az ösztöndíja. Tovább olvasom