Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Esküt tettek a választási bizottságok tagjai

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei.

A megyei közgyűlés február 5-i ülésén megválasztotta a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) és az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) tagjait, illetve póttagjait.

A választási bizottságok választott tagjainak eskütételére február 11-én, volt Győrött, a Megyeházán. A megválasztott tagok, illetve póttagok dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke előtt tettek esküt, majd átvették megbízólevelüket.A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. A választási bizottságok a választás ideje alatt hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

A Területi Választási Bizottság közvetlenül az eskütételt követően megtartotta alakuló ülését, a tagok maguk közül elnököt és elnökhelyettest választottak. A TVB elnöke dr. Schmuck Tamás, elnökhelyettese dr. Menyhártné dr. Opra Erzsébet lett. Az OEVB-k a közeljövőben szintén alakuló ülést tartanak és e testületek is elnököt és helyettest választanak tagjaik közül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 37 pártot vett nyilvántartásba az OVB

37-re emelkedett azoknak a jelölőszervezeteknek a száma, amelyek megméretnék magukat az áprilisi… Tovább olvasom