Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Eredmények:100%-on! Kapuvár, FSZM, Beled, Fertőd és környéke

Kapuváron Hámori György 86%-kal polgármester, minden fideszes egyéni jelölt képviselő lesz. Babóton 4 szavazat döntött. Iván polgármestert cserélt.

AGYAGOSZERGÉNY. Négy évvel ezelőtt  Ratatics Tiborné győzelméhez kétség sem fért, lévén, hogy polgármester-jelölt nem volt más a településen. 2010-ben ő nem jelöltette magát, három korábbi képviselőtársa indult a posztért. Szabó Alfonz viszont nagyon meggyőzte az agyagosiakat: ha nehezen is, de kiderült a végeredmény: 80%-ot kapott.
  
 BABÓT. Molnár János nem az első ciklusát zárta és jelöltette magát a következő négy évre is. 45,2%-ot kapott, az őt követő Balka János mindössze 4 szavazattal maradt le tőle.   
 
BELED. A település négy évvel ezelőtt még nagyközségként választotta meg önkormányzatának elöljáróit. Városiként először ikszeltek idén a belediek. Tompáné Balogh Mária első lett idén is, 78%-kát kapta meg a szavazatoknak. 
 
CIRÁK. Az elmúlt négy évben Tóth Sándor József vezette a hétfős testületet. Most csak ő indult, így győzött. 
 
CSÁFORDJÁNOSFA.  Titkovics Pált nagy többséggel választotta meg a falu 2006-ban. Idén is 72%-ot kapott.
 
CSAPOD.  Négy évvel ezelőtt három polgármesterjelölt küzdelméből került ki győztesen Kocsis László. 2010-ben a teljes feldolgozottság mellett a szavazatok kétharmadát begyűjtve győzőtt.
 
CSÉR. Az aprócska településen Várallyay István ellenjelölt nélkül győzött négy éve.  Most 26-an mentek el szavazni, hárman elrontották, a többiek rá szavaztak. Így ő maradt a polgármester.
 
DÉNESFA. A falu vezetője Takács Lajos Zoltán ambíciózus tervekkel vágott neki a 2006-ban kezdődő ciklusnak. 80%-ot kapott most.
 
EDVE. Négy éve öten kaptak bizalmat. Most a megváltozott önkormányzati törvény miatt apadt a testület létszáma.  Imre László Csaba lesz a polgármester, 87 szavazatot kapott. Edvén ez 100%.
 
FERTŐD. A húsz éve regnáló Fülöp Géza idén búcsúzik a polgármesteri széktől, nem jelöltette újra magát. A kisváros négy évvel ezelőtt megválasztott képviselői közül viszont többen harcba szálltak idén is. Kocsis Ferenc 37 %-kal nyert. Bognár Zoltán erősen hajrázott, ám 145 szavazattal lemaradt. 
 
FERTŐENDRÉD. Rádler István volt polgármester újra indult, idén két ellenjelöltje akadt. Hiába, a szavazatok 52%-át ő kapta, így folytathatja.   
 
FERTŐSZENTMIKLÓS. A fiatal város négy éve megválasztott képviselőtestülete  szorgalmasan végezte a dolgát. Horváth Tibor egyedüli jelölt volt, simán nyert.  
 
GYÓRÓ. A több cikluson át is a községet vezető Ötvös László István ellenében hárman is indultak 2010-ben a polgármesterségért.
48%-át kapta a voksoknak, így további ciklusra kapott bizalmat a gyóróiaktól.
  
HIMOD.  A 2006-os választosokhoz képest kétségtelenül nagyobb volt a választási kampányaktivitás a településen. Dr. Pődör Péterné, aki immár 20 éve vezeti a falut most a második helyre szorult. A polgármester a szavazatok 47 %-ával Módos Ferenc lett. Pődörné 34%-ot kapott.
 
 
HÖVEJ.  A négy éve megválasztott Dr. Némethné István Erzsébet polgármesternek három kihívója is akadt idén. 53%-kal mégis őt akarták leginkább a falu élén látni a hövejiek, így maradt.
 
IVÁN. A kisebbségi szavazás érdeklődés hiányában elmaradt. A korábban megválasztott polgármesternek nem volt egyszerű dolga a megosztott településen az elmúlt években.  Talán emiatt is négyen indultak a községvezetői székért idén.Nem is a korábbi polgármester kapott bizalmat, nem indult. A szavazatok 37 százalékát Baráth Károly független jelöltnek adták a falubeliek.  
 
KAPUVÁR.  A tizennyolcról tizenegy fősre apadó kisvárosi önkormányzat nyolc választókörzetében zajló választáson két polgármesterjelölt indul. Hámori György (Fidesz-KDNP-Fidelitas) jelenlegi polgármester kihívója Csákány Annamária (Jobbik) volt. Teljes feldolgozottságnál tartunk: Hámori György óriási támogatottsággal folytathatja polgármesteri munkáját. A város szavazóinak 86 százaléka szavazott rá, 3148 voks áll szemben a Jobbikos 527-tel.Kapuváron a testület a következőképpen alakul:  az összes egyéni körzetben győzött a Fidesz-KDNP képviselője. Kompenzációs listáról egy-egy képviselőt küld a képviselőtestületbe a Kapuvárért Egyesület, a Jobbik, és az MSZP.     
 
KISFALUD. Balogh István, aki ciklusokon át vezette a települést, búcsúzik a polgármesterségtől. Ketten pályáztak a helyére. Közülük Ódorné Árvai Margit nyerte el a falubeliek bizalmát, 63 százalékkal.
 
MIHÁLYI. A község jelenlegi polgármestere két vetélytársat is kapott 2010-re.Csitei Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje csaknem a voksok 50 százalékát gyűjtötte be, így a mögötte 31 %-kal végző jelenlegi községi vezetőnek, Pap Lajosnénak távoznia kell. A huszonkilenc éves táncpedagógus Csitei a megye legfiatalabb polgármestere, huszonkilenc éves. 
 
OSLI. A községet húsz éve vezető Fodor József ellen Fodor István indult a településen. És győzőtt Fodor. József. Újabb ciklusra kapott bizalmat a 20 éve regnáló polgármester, méghozzá meggyőző, kétharmados többséggel.   
 
PÁLI. Póczik András polgármester további négy évig irányíthatja a települést. Ellenjelölt nélkül kezdődött a polgármesterválasztás a településen.
 
PETŐHÁZA.  A község régi-új polgármestere Piskolti Béla. A települése vezetői pozíciójára más jelölt nem volt.
 
PUSZTACSALÁD. Négy éve hölgyet választottak a falu első emberének a pusztacsaládiak. Most a korábbi polgármesternek a másik nemből akadt kihívója.Balogh Ferenc Gyuláné azonban 60%-ot kapott.  
 
RÁBAKECÖL. A korábbi önkormányzati választás ismétlődik idén, Tuba Pál a község korábbi és Tuba Erik a települést az előző négy évben irányító polgármester közül választottak a kecöliek.  70%-ot a fiatalabb jelölt, Tuba Erik kapott, így ő folytathatja polgármesteri ténykedését a dél-rábaközi településen.
 
 RÁBASEBES.  Mizser Edit a község régi-új polgármestere. Ellenjelölt nélkül kapott bizalmat a sebesiektől.  
 
RÉPCESZEMERE. A korábbi évek hagyományainak megfelelően három jelöltje is akadt a szemereiek a község vezetésére. Radics László János 46 %-kal vezetheti a következő ciklusban a falut.  
 
SARRÓD. Turi Lajos és Papp Gyula kérték a sarródiak bizalmát. Mindketten részt vettek az elmúlt ciklusban is az önkományzati munkában. Turi Lajos győzött, 79 %-kal.
 
SZÁRFÖLD. Horváth Ferenc második ciklusát kezdheti a szépülő kisközség élén, hisz nem akadt ellenjelöltje.
 
VADOSFA. Négy évvel ezelőtt Szakács Lajost választották településük polgármesteréül a vadosfaikat. Idén ellenjelöltje sem akadt, így a következő ciklusra is ő a település első embere. 
 
VÁG. Pálffy Attila, aki ciklusokon át vezette a vágiakat idén nem indult.Két jelölt akadt a helyére. Közülük Pálfi Imre 60%-ot kapott, így ő lesz a település első embere.   
 
VÁSÁROSFALU. Molnár Sándor folytatja. A kisközség polgármestere ellenjelölt nélkül  győzött. Az ötödik ciklusát kezdi.
 
VESZKÉNY. Matzkó János jelenlegi polgármester kihívója Nyerges Ferenc volt az idei választáson. 31 szavazat döntött a  jelenlegi polgármester mellett, így folytathajtja polgármesteri munkáját. . 
 
VITNYÉD. A község négy és nyolc éve megválasztott polgármestere is harcba szált idén a faluvezetői székért. És elindult ellenük az előző évek alpolgármestere is. Tóth Kálmán, a község friss díszpolgára csaknem 60%-kos támogatottsággal folytathatja polgármesteri munkáját.    

Olvasóink írták

 • 7. rittersport 2010. október 04. 21:44
  „Nemjani!
  Nem kell védeni engem,meg tudom védeni magam. Ebben a világban? Ez minimum. :-)
  Indulnék én ,de nincs hozzá Gyomrom....:-)”
 • 6. xen 2010. október 04. 21:26
  „HOL VAN A TURI GY: FÉLE CIKK?”
 • 5. rittersport 2010. október 04. 15:40
  „Gratulálunk mindenkinek!!! megfogták a legjobb állásokat ismét!!! :-)”
 • 4. nice 2010. október 04. 14:09
  „Gratulálok Csitei Gábornak, Mihályi új polgármesterének és mind a 6 képviselőjének! Minden elismerésem a falué, hogy egy emberként álltak Csitei Úr és képviselőtársai mögött. Szép munka volt Mihályi! Ez az igazi összefogás!”
 • 3. enesei 2010. október 04. 13:41
  „Akkor itt is:
  Gratulálok a Hámori Györgynek. Mert félre tudja tenni a pártpolitikát, amikor arra szükség van. Nem 4 évig tart a kampány. Pártpolitikából nem élünk meg (itt lenn: nem mindenki jogász, vagy pincér). Közben dolgozni is kell, kooperálni, meg kompromisszumokat kötni. Az ellenfél meg nem ellenség. A cél viszont közös!!!!Akkor”
 • 2. agens 2010. október 04. 08:05
  „"Iván polgármestert cserélt" , " Nem is a korábbi polgármester kapott bizalmat, ő mindössze 10%-ot gyűjtött." Nehéz lett volna nem cserélni, mikor a régi nem is indult... tehát a 10%-ot sem ő gyűjtötte, hanem a fia. Bocsánat, Kisalföld!”
 • 1. makirézi 2010. október 04. 06:08
  „Gratulálunk Hámori Györgynek!!!!!!! És külön "gratulálunk" Dukai Miklósnak h megnyerte a csatát:-))!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki maradt: Szanyban Németh Gergely a polgármester

Nem lett új polgármester Szanyban, Szilban, Szilsárkányban, Tárnokrétin és Zsebeházán sem. Nézze meg… Tovább olvasom