Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Elfogadták az MDF választási programját

Budapesten a 32 egyéni választókerületből 17-ben SZDSZ-es, 14-ben MDF-es politikusok indulnak, egy helyen pedig konszenzusos jelölt lesz.


16.53 - Az MDF jóváhagyta az együttműködést

Az MDF országos választmánya elfogadta a párt választási programját és jóváhagyta az SZDSZ-szel való együttműködést is - mondta Makay Zsolt, az országos választmány elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MTI kérdésére elmondta: a választmányi tagok 43 igen, 12 nem és 14 tartózkodás mellett hagyták jóvá a budapesti választmány január 20-i döntését, mely szerint az MDF fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával.

Kiemelte: az MDF országos választmánya lehetőséget biztosít a megyékben a hasonló indulásra, a döntés a megyei választmányok kezében van. Az MDF-SZDSZ együttműködés tehát regionális, leginkább fővárosi, a megyék többségében nem lesz ilyen típusú együttműködés - tette hozzá. Bokros Lajos, a párt miniszterelnök jelöltje a sajtótájékoztatón nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

15.15 - Elfogadták az MDF választási programját

Az MDF országos választmánya szombati ülésén elfogadta a párt választási programját - értesült az MTI a választmány egy tagjától. Az ülésen először Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje ismertette a párt választási programját. Az MTI úgy tudja, a program megvitatása után a jelen lévő tagok nagy többséggel fogadták el azt.

Délután még az egyéni képviselőjelöltekről kell szavazniuk a választmányi tagoknak. Makay Zsolt, az országos választmány elnöke korábban az MTI-nek azt mondta: a tagok az ülésen egyszerre szavaznak majd az összes egyéni képviselőjelöltről.

11.00 - Megkezdődött az MDF országos választmányi ülése

Határozatképes lett, így megkezdődhetett az MDF országos választmányi ülése szombat délelőtt Budapesten, a párt Szilágyi Erzsébet fasori székházában. A helyszínre tíz órakor megérkezett Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje, majd sorban a választmány tagok és Somogyi Zoltán kampányfőnök is. Az ülésen a jelen lévő választmányi tagok szavaznak a párt választási programjáról, valamint az egyéni képviselőjelöltekről. Az MDF választási programját Bokros Lajos, valamint Kajdi József, a szakpolitikai kabinetek koordinátora ismerteti a választmány tagjaival. Korábban Makay Zsolt, az MDF országos választmányi elnöke az MTI-nek azt mondta: a megyei szervezetek önállóan döntenek a térségben induló egyéni képviselőjelöltekről. Ezután az országos választmány egyszerre fog szavazni az összes egyéni képviselőjelöltről, akik megválasztásához a jelen lévő választmányi tagok felének plusz egy főnek az igen szavazata szükséges

Előzmények - Az MDF választmánya szombaton dönt

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) mai országos választmányi ülésén dönthetnek a párt 176 egyéni képviselőjelöltjéről. Az ülésen a jelen lévő választmányi tagok szavaznak majd a párt választási programjáról, valamint az egyéni képviselőjelöltekről. Az MDF választási programját Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje, valamint Kajdi József, a szakpolitikai kabinetek koordinátora ismerteti a választmány tagjaival.

Korábban Makay Zsolt, az MDF országos választmányi elnöke az MTI-nek azt mondta: a megyei szervezetek önállóan döntenek a térségben induló egyéni képviselőjelöltekről, amelyet először a párt országos elnöksége véleményez, még az országos választmány szombati ülése előtt. Ezután az országos választmány egyszerre fog szavazni az összes egyéni képviselőjelöltről, akik megválasztásához a jelen lévő választmányi tagok felének plusz egy főnek az igen szavazata szükséges - közölte. A sajtóhírek január elején arról szóltak, hogy az SZDSZ mögötti pénzügyi körök hajlandók volnának finanszírozni az MDF kampányát, és támogatnák Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét, cserébe viszont azt kérik, hogy a fórum fővárosi listáját SZDSZ-es politikus vezesse.

Az MDF január 20-án összeült budapesti választmánya döntött arról, hogy a párt fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával. Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke az MTI-nek még pénteken elmondta: a budapesti választmány szombaton reggel ül össze, hogy véglegesítse az egyéni képviselőjelölteket. Hozzátette: Budapesten a 32 egyéni választókerületből 17-ben SZDSZ-es, 14-ben MDF-es politikusok indulnak, egy helyen pedig konszenzusos jelölt lesz.

Olvasóink írták

 • 2. t-a-ibi 2010. január 30. 16:02
  „Elfogadták az MDF választási programját<> 32 egyéni választókerületből 17-ben SZDSZ-es, 14-ben MDF-es politikusok indulnak.

  Micsoda bandák.

  A sajtóhírek január elején arról szóltak, hogy az SZDSZ mögötti pénzügyi körök hajlandók volnának finanszírozni az MDF kampányát, és támogatnák Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét, cserébe viszont azt kérik, hogy a fórum fővárosi listáját SZDSZ-es politikus vezesse.

  A zsidók minden mocsokra hajlandóak, ehhez megtalálták az egyik nyalógépet is.”
 • 1. Primax 2010. január 30. 11:22
  „Négyen már tudnak - akár - kártyázni is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: még viccnek is rossz

A Czomba Sándor szerint "amit ma Mesterházy Attila mondott, még viccnek is rossz". Tovább olvasom