Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Elbúcsúztak a csornai képviselők az utolsó ülésen

A költségvetés módosításáról döntöttek utolsó rendes ülésükön a csornai képviselők. Elfogadták a ciklus gazdasági és humánprogramjáról szóló beszámolót is.

Elbúcsúztak egymástól és a választópolgároktól a csornai önkormányzat képviselői. Hétfőn tartották ugyanis a ciklus utolsó rendes ülését. A tizenhét tagú testületből négyen biztosan nem vesznek részt az új munkájában. Abdai Imre (SZDSZ), Kovács Tamás (Vidékért Egyesület), Kovács János (Fidesz) és Remete Lászlóné (Fidesz) nem indulnak az októberi választáson, a többiek igen. Abdai Imre húsz év után távozik, a rendszerváltás óta képviselő.

Búcsúzóul a plénum módosította a város költségvetési rendeletét. Erre többek között a Széchenyi-iskola felújításával kapcsolatos, időközben felmerülő kiadások miatt volt szükség. Elfogadták a ciklus gazdasági és humánprogramjának megvalósulásáról szóló beszámolót. Meghallgatták Rácz Imre alezredes, városi tűzoltóparancsnok jelentését, illetve Kránitzné Nagy Márta intézményvezetőt, aki az óvoda munkájáról adott tájékoztatást. Turi György polgármester ismertette az Állami Számvevőszék ellenőrzésének tapasztalatait. Kiemelte: a polgármesteri hivatal munkáját megdicsérték a szakemberek.

Utoljára ülésezett ebben az összetételben a csornai képviselő-testület. Az első sorban balról a harmadik Abdai Imre, aki húsz év után búcsúzik.
Utoljára ülésezett ebben az összetételben a csornai képviselő-testület. Az első sorban balról a harmadik Abdai Imre, aki húsz év után búcsúzik.

Döntött a testület arról is, hogy az önkormányzat jövőre is részt vesz a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatban. Napirenden volt a Margit Kórház önkormányzati biztosának jelentése, amelyet szintén tudomásul vettek. Módosították a Kórház utcai parkolás rendjét és közbeszerzési eljárást indítottak a városi út- és járdafelújítási munkákra. Elfogadták a négyes számú fogorvosi körzet feladatellátására összeállított pályázati kiírást, illetve meghatározták a közoktatási intézmények csoport- és osztálylétszámait. Ugyancsak pályázatot írtak ki a települési folyékony hulladék kezelésére. Hozzájárultak, hogy a városháza földszintjén található helyiséget termelői boltnak adja bérbe az önkormányzat és kiegészítették a választáson közreműködő szavazatszámláló bizottságokat.

Olvasóink írták

 • 16. 1120 2010. szeptember 26. 11:06
  „Jerry írta: "A demokrácia már csak olyan intézmény, ahol mindenkinek lehet saját véleménye..."

  Ez nem lehet igaz... Ma már másodszor értek veled egyet! Ráadásul egy hét múlva fontos véleménynyilvánítási lehetősége lesz minden választópolgárnak! Remélem, hogy a lehetőséggel minél többen élnek majd...
  Én a magam részéről legközelebb majd csak az eredményeket fogom "véleményezni".”
 • 15. Jerry 2010. szeptember 25. 17:23
  „1120,igazad van,nem értem, pl azt,.hogy amikor a fideszes elvtársaknak elfogynak az érveik/elég hamar/ miért kell személyeskedniük, sértegetniük a másik felet? A demokrácia már csak olyan intézmény, ahol mindenkinek lehet saját véleménye, ha tetszik,ha nem az uralkodni vágyóknak.Tudod,az igazság nem attól lesz igazság, hogy sokan mondják,hanem attól, hogy valóságos alapokon nyugszik.Igazán sajnálom,hogy nekem irt válaszodat eltávolították.Talán ha kulturáltan, az illem és etika szabályit betartva írtad volna, nem törlik ki.Lehet, hogy sokat kértem?Ezért jobb, ha inkább olvasol,mint írsz,nem ér csalódás, és még művelődsz is.”
 • 14. 1120 2010. szeptember 25. 11:33
  „Hm. A Jerrynek szánt válaszomat eltávolították...de jobb is így! Szerencsétlen úgysem értené-hadd főjjön csak a saját levében! :)”
 • 13. Jerry 2010. szeptember 23. 11:37
  „1120.Kicsit olvass is,ne csak sokat irj.Na hát épen ez a baj, hogy a cikkben egy árva szóval sem szerepel a gya,mivel jó szokása szerint nem volt jelen a jelzett ülésen.Az, hogy tele van rakva a város a képével,még nem azt jelenti, hogy jelen van a városban.Eltekintve,mikor felveszi a tiszteletlen díját.Ne vádolj senkit hazugsággal, ha nem ismered az igazságot.Nem csak a választásakor kell megjelenni a városban,hanem akkor is,mikor választ kell adnia a lakosság kérdéseire.Mint köztudott, gya az ilyenek elől többnyire gyáván elfut.
  Szóval gya jelenléte, a város körül keltett botrányai, rendesen égetika várost, a helyi fideszt,mely hol feloszlik, hol újjá alakul, aztán ketté válik,egyesül stb. stb.Szóval,kinek is kellene tűzoltóság?Hát Csornára ráférne egy alapos oltás,mert a fidesz és hívei jelenléte miatt már rendesen ég a város.Köszönjük nekik”
 • 12. Jerry 2010. szeptember 23. 11:27
  „praetorianus,teljesen igazad van.Én azért nem értem a fideszesek,miért háborognak,ha valamiről a gya jut az ember eszébe, mikor már a csapból is is ő folyik.A város nem is szól már másról,csak arról, hogy gya milyen szuper alkalmas lenne polgármesternek,meg képviselőnek, meg közgyűlési embernek, meg ,meg meg ...stb Aztán csak kiderült,hogy alpolgármesterként sem tudott helytállni, nem vett részt a gyűlések munkájában, csak a pénzfelvételeken.Hát ha még több állása lesz,ott sem fog munkát végezni, csak a pénzfelvételét aláírni.Bár kell is neki a magas bér, hogy fizetni tudja az ide is beírogató híveit, bértollnokait.Nem hiszem, hogy ép eszű ember pusztán meggyőződésből elfogadna polgármesternek a város élére egy 30 éves, tapasztalatlan, de párt által ránk erőltetett pártkatonát.Bár havi 2,5 millióból már lehet venni nem csak baráti kört, rajongói tábort, cédula gyűjtögető, szavazó híveket is,akik közt aztán lehet majd osztogatni a beígért 1 millió munkahelyből az önkormányzatoknál is,miután a szakembereket indoklás nélkül kirúgják.”
 • 11. 1120 2010. szeptember 23. 11:22
  „9.-nek (utoljára, mert ha most sem érti, akkor funkcionálisan nem beszéli a magyar nyelvet).

  Szóval Jerry: én nem azon "háborodtam fel", hogy a Gyopáros ellen írtak egyesek, tegyék... hanem azon (mondjuk így: lepődtem meg), hogy egy olyan cikk kapcsán tették mindezt, amely egyáltalán nem róla szól! (Idézet tőled: "Azért az érdekes, hogy fel tud háborodnia fidesz tábor, ha gya ellenes cikket(!!!) olvas"...) MÉG EGYSZER MONDOM: EZ A CIKK SEM NEM GYA-ELLENES, SEM NEM GYA-T TÁMOGATÓ NEM VOLT, UGYANIS EGY ÁRVA SZÓVAL SEM SZEREPEL BENNE GYA!
  Ezek után mindenki eldöntheti, hogy ki szorul itt tűzoltásra...

  10.-nek rövidebben mondom: hazudsz.”
 • 10. praetorianus 2010. szeptember 23. 00:24
  „Igaza van annak a hozzászólónak, aki megjegyezte, hogy egyeseknek egy ilyen cikk kapcsán egyből GYA jut az eszébe, mikor nem is róla szól a cikk.
  Igaza van, mivel a kép tipikus. Sehol sincs rajta GYA. Mint ahogy az elmúlt négy évben sosem volt ott a jelentős szavazásoknál, most sincs sehol. A kampány előtt az önkormányzati "jelenléte" egyedüli bizonyítékai a tiszteletdíjának kiutalását tanúsító bizonylatok.”
 • 9. Jerry 2010. szeptember 22. 20:46
  „1120:ha valakinek csak sületlenségre futja, akkor minek égeti magát..igazad van, ki is hívhatnád már magadhoz a tűzoltókat.
  Azért az érdekes, hogy fel tud háborodnia fidesz tábor, ha gya ellenes cikket olvas.Pedig hozzá kellene szokniuk,hogy a demokrácia már csak arról szól, hogy vannak emberek,akiknek más véleménye, nem dőlnek be a hatalom kiszolgálóinak,megélhetési párt katonáinak, hanem nyitott szemmel járnak Tanultak a szocialista 40 évből,és a gengszterváltás utáni 20 ból. Persze akik elhiszik a narancsos maszlagot, kritikátlanul elfogadják a pártvezér szavát, kiszolgálják pártkatonáit, azoknak bizony tanulság nélkül múltak el az évek. A vörös csillag helyett most a narancsimádat jön?Hát csak hajrá narancsos elvtársak.A rozsdás csillagokat levertük,a rothadó narancs magától is lehullik”
 • 8. rick_ 2010. szeptember 21. 13:52
  „Jerry, Jerry...

  Már el is felejtetted miket írogattál tavasszal???
  De azért hadd kérdezzem meg, mi lesz ha nem a GYA nyer? Örömtáncot lejtesz?
  Annak ellenére, hogy egy ilyen helyzet mesze nem közelíti meg a számodra áhitott totális szoci győzelmet... :D”
 • 7. 1120 2010. szeptember 20. 22:55
  „Még annyi hozzá(d), hogy az "imádó X", meg a "legkisebb rossz" alapján behúzott X ugyanannyit ér. Igen sok embert ismerek, aki ez utóbbi szempont szerint fog szavazni (magamat is beleértve).”
 • 6. 1120 2010. szeptember 20. 22:51
  „Jerry...

  "3-1 a hozzászólások szerint"??? Na ne mondd... :)))

  Hát ha van valami, ami nem reprezentatív közvélemény-kutatási "eredmény", akkor ez az! :D
  (Soha nem értettem, hogy ha valakinek csak sületlenségre futja, akkor minek égeti magát...de hát ez nem az én bajom.)”
 • 5. Jerry 2010. szeptember 20. 17:22
  „1120 neked is van gyenge két heted,meg gya-nak is,aztán majd meglátjuk,ki megy,ki marad.Eddigi állás 1:3 ,a hsz-ek szerint "gyopi" vesztésre áll a szavazók szerint.Márpedig a fülkében nem csak az imádó x-ek számítanak, bár erről nehéz meggyőzni a narancsosokat.”
 • 4. 1120 2010. szeptember 17. 20:12
  „Milyen érdekes, hogy az első három hozzászólónak a cikkben meg sem említett Gyopáros Alpár jutott egyből az eszébe... Végtelenül szánalmas ez! Ha van valaki, aki biztosan nem búcsúzik, az éppen ő. Majd meglátjátok... Van még bő két hetetek, hogy a marhaságaitokat imamalomszerűen idehányjátok. Aztán majd lesz jó nagy pofára esés, meg hallgatás. Éppen úgy, ahogy áprilisban. Majd meglátjátok...
  Hajrá Gyopi!”
 • 3. huszárkapitány 2010. szeptember 16. 20:45
  „Isten veled Gyopika”
 • 2. mazsi 2010. szeptember 16. 13:11
  „ez a bucsu a gyopikáé volt ha ha ha!!!!!”
 • 1. sziszifusz 2010. szeptember 16. 11:11
  „Milyen szép búcsú volt,alpolgármester úr.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy elöljáró nem indul újra októberben

Csorna környékén tizenhét településen mindössze egy-egy polgármesterjelölt kéri a választók szavazatait október 3-án. Három faluban csak női polgármesterjelölt van. Tovább olvasom