Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Döntött az MSZP: Horváth Csaba a párt főpolgármester-jelöltje

Az MSZP fővárosi küldöttértekezlete pénteki titkos szavazásán Horváth Csabát választotta a párt főpolgármester-jelöltjének - jelentette be a szavazást követően Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke.

A jelölt 132 igen szavazatot kapott, 12 nem ellenében. A párt fővárosi közgyűlési listáját 118 igennel és 26 nemmel fogadták el.

A jelölt ezt követő beszédében kijelentette, mindent megtesz, hogy rászolgáljon a küldöttek bizalmára. "Veletek akarok nyerni" - mondta a küldötteknek.

Horváth Csaba a főváros problémáit elemezve úgy fogalmazott, nem az a legnagyobb baj, hogy nincs "nyolcas és tízes metró" vagy másik négy híd, hanem az, hogy sokan úgy élnek a városban, hogy nem ismerik a bolti eladót, a postást, a szomszédot vagy a sarki rendőrt, mert sokan úgy érzik, hogy magukra maradtak, ő viszont változtatni akar ezen.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy a rendszerváltás óta a baloldalnak először van lehetősége, hogy valódi baloldali értékeken alapuló programot kínáljon a budapestieknek. Ez a program arról szól, hogy hogyan lehet élhetőbbé, szerethetőbbé és lakhatóbbá tenni a fővárost - mondta Horváth Csaba.

Közölte, hogy minden olyan civil szervezettel egyeztetéseket kezdeményez, amely azt akarja, hogy Budapest szabad, szolidáris, nyitott, az együttműködéseken alapuló város legyen, mert az összefogás a siker záloga.

A korábbi városfejlesztési eredményeket ismertetve kitért arra is, hogy az elmúlt években hidakat építettek és újítottak fel, megújult a kátyús utak több mint fele, fejlesztették az egészségügyet, iskola-felújítási programot indítottak, miközben egyre több a zöldterület. Véleménye szerint nincs olyan szeglete a városnak, ahol "ne történt volna valami fontos és jelentős". Azt mondta, hogy ez a folyamat nem áll majd meg.
Kitért arra is, nem fogják hagyni, "hogy a Fidesz saját és a Jobbik bakancsos értékrendjét rákényszerítse erre a városra". Megjegyezte, hogy a Fidesz több tucat önkormányzatban együttműködik a Jobbikkal és Tarlós István elfogadja, hogy a Jobbik támogassa főpolgármester-jelöltként.

Kijelentette, nekik kell képviselni mindazokat, akik elutasítják az öncélú, tekintélyelvű politikát.

Horváth Csaba szerint sokan azért nem érzik igazi otthonuknak a fővárost, mert eddig a várospolitikából kimaradtak a fővárosi emberek.

Hangsúlyozta, azért vállalta el a jelöltséget, hogy "visszatérjen a bizalom (…) a városba", hogy Budapest ismét a megbízható város képét mutassa.
Saját álláspontját ismertetve azt mondta, hogy csak 23 sikeres és fejlődőképes kerületből épülhet fel a sikeres Budapest.

Bejelentette, hogy főpolgármesterként bevezetné a budapesti szolgáltatási ombudsman intézményét, hogy csökkentsék a fővárosiak közszolgáltatókkal szembeni kiszolgáltatottságát. Azt is leszögezte, hogy el fogják tüntetni a szemetet a városból.

Kitért arra is, hogy a lakótelepekből közösségi tereket akar kialakítani. A közlekedés kapcsán külön említette a zöld zónák létrehozását, mert korlátozná a környezetszennyező járművek behajtását és kialakítana olyan közösségi tereket, "ahol jó érzés találkozni".

A főpolgármester-jelölt közölte, meg kell teremteni a lehetőséget, hogy egyre többen sportoljanak az életminőségük javításáért, de emellett azt is fontosnak tartja, hogy a főváros minél több sportág világversenyeinek adjon otthont. Példaként említette, hogy nemcsak olimpiában gondolkozik, mert egy futball világbajnokságot vagy Európa bajnokságot is szívesen látna a fővárosban.

A visszaélésekről szóló hírek kapcsán azt mondta, teljesen átlátható rendszereket kell létrehozni, ahol a visszaélés megelőzhető és kiszűrhető.
Kijelentette, azon lesz, hogy olyan rendszert hozzanak létre, ahol nincsenek kiskapuk és a közösség normatisztelete a mérvadó.

A rendezvény végén felvonul a színpadra az elfogadott fővárosi lista első 30 helyezettje.

Az MSZP alapszabálya szerint az párt fővárosi listájáról a budapesti szervezet dönt. Az MSZP fővárosi szervezete egyszer már elhalasztotta azt a budapesti küldöttértekezletet, amely az őszi, önkormányzati választási listáról és a főpolgármester-jelöltről dönt. Eredetileg ugyanis ezt december 11-én tartották volna, de tavaly novemberben - a párt országos választási bizottsága és több helyi szervezet kérésére - idén február 26-ra rakták át az időpontot.

Az MSZP országos elnöksége február 22-i ülésén egyhangúlag támogatta Horváth Csaba főpolgármester-jelöltségét. Lendvai Ildikó az MTI-nek az ülés után azt mondta: az elnökség azt kéri Horváth Csabától és budapesti pártszervezettől, hogy kövessenek el mindent, hogy a szocialista politikus az egész demokratikus oldal jelöltjévé válhasson.

Az MSZP 1990 óta háromszor állított önállóan főpolgármester-jelöltet: Baráth Etele 1994-ben, Katona Béla 1998-ban és Gy. Németh Erzsébet 2002-ben volt jelölt. Közülük Katona Bélát a párt a tavaszi országgyűlési választások után visszaléptette, a másik két politikus pedig alulmaradt Demszky Gábor jelenlegi szabad demokrata főpolgármesterrel szemben.

Olvasóink írták

 • 9. adalfold 2010. március 01. 09:35
  „Eva eva már megint nem a valóságban élsz. jársz utcán? pesti vagy?
  :D
  lehet h szép a gellért szálló meg a vár, de azért ha a város egészén megtagadod a lepusztultásot, even negálod, akkor valóban
  a négy fal közt ülő, munkanélküli (mert egész nap tolod a progpagandád) ex mszmp-s lehetsz:D”
 • 8. adalfold 2010. március 01. 09:33
  „nem a fidesz gondolkodott az olimpiában. egy civil csoport ötlete volt és hozátk fel tarlósnak, aki aztán nesokkal rá fidesz tag lett, így vetődött fel .
  de most sem fideszes ügy az olimpia.
  BOM”
 • 7. adalfold 2010. március 01. 09:32
  „A JOBBIK NEM KÉSZÜL KOALÍCIÓRA A FIDESSZEL. A FIDESZ KÉSZÜL KOALÍCIÓRA AZ MSZPVEL.
  NÉHÁNY MOZZANAT:
  1. MESTERHÁZY ÉS BAJNAI IS KIJELENTI CÉLSZERŰ LENNE EGYÜTTMŰKÖDNIÜK A JOBBIK ELLEN
  2. KÖVÉR LÁSZLÓ ÉS HEGEDŰS ZSUZSA (FIDESZ) IS KIJELENTI A LEGFŐBB ELLENSÉG A JOBBIK, A JOBIKRA SENKI NE SZAVAZZON, AZ MEGBOCSÁJTHATATLAN(BAYER ZSOLTI,FIDESZ PROPAGÁTOR, EX-HORTY FASISZTÁZÓ ,EX-SZDSZES).
  3. MÁRCIUS 15-ÉN VÁRHATÓAN ORBÁN KIJELENTI ,HOGY A FŐ ELLENSÉG A JOBBIK.
  4. AZ ECHO TV ÉS A MAGYAR HÍRLAP DARABONKÉNT RÚGDALJA KI JOBBOLDALI, NEM FIDESZES VAGY ,,ELKÖTELEZETT" ÚJSÁGÍRÓIT, RIPORTEREIT.

  NÉGY TÉNY. HÁRMAT TUDOK IGAZOLNI, 2 IGAZOLT A MÉDIUMOKBÓL, A MÁRCIUS 15-I BESZÉD MEG NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL EZ LESZ.
  TEHÁT A NAGY IGAZSÁGOSZTÓ FIDESZ A ,,KÖZELLENSÉG" ORSZÁGROMBOLÓ, ,,KIÁRUSÍTÓ" MSZP-T INKÁBB TEKINTI DEMOKRÁCIÁBA VALÓNAK MINT A BŰNTELEN, KONZERVATÍV PROGRAMÚ ,NEMZETI RADIKÁLIS JOBBIKOT, MELY A LEGKÉPZETTEBB JELÖLTGÁRDÁT HOZZA, ÉS AZ ÖSSZES PARLAMENTI PÁRTTAL ELLENTÉTBEN TISZTA, SÁRTALAN.
  MORÁL?”
 • 6. adalfold 2010. március 01. 09:32
  „kit érdekel:D”
 • 5. Patriot 2010. február 27. 17:23
  „Magyar Turizmus Zrt. hírleveléből nem derül ki a BKV mennyire lepusztult, a közbiztonság katasztrofális a közlekedés szintúgy. Az aluljárókba csak a legbátrabbak merészkednek le, bűzlik a mocsoktól az egész.”
 • 4. Eva- 2010. február 27. 08:13
  „http://www.vg.hu/gazdasag/vg_online/gazdasag_-_kulfold/090617_konf_277419

  Budapest a világ tíz legkedveltebb konferenciahelyszínei között
  2009. 6. 17. 07:15|Gazdaság
  Budapest a 8. helyre ugrott a Union of International Associations (UIA, Nemzetközi Szervezetek Szövetsége) 2008. évi rangsorában, a legkedveltebb konferenciahelyszínek listáján az előző évi 24. helyéről - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. hírleveléből.

  ennyit a lepusztultságról”
 • 3. ValóSág 2010. február 27. 07:24
  „"Hogy visszatérjen a bizalom, hogy Budapest ismét a megbízható város képét mutassa." Azért vállalta el a jelöltséget. Józanok ők valamennyien? Ki "uralkodott" Budapesten 20 évig, kik irányították azt a várost? Hol voltak ők eddig? Másik országban éltek, vagy a Holdon? Ha ebben az országban, abban a városban (Bp) többségben lesznek, vannak a bódult emberek, akikra számítanak, hogy megválasztják, megválasztatják magukat, akkor ez a nép megérdemli a sorsát! Teljes romlásnak, rothadásnak indult a főváros. Ezt köszönhetjük az elmúlt 20 évnek. Ez vár a következőkben is rá! Ha hagyják a választók. De remélem a többség már felébredt!”
 • 2. jánosi 2010. február 26. 21:40
  „Csak a BKV hozzájárulásával érvényes a jelölés ............”
 • 1. jörg 2010. február 26. 21:33
  „Amikor a Fidesz gondolkozott olimpiában, az ugyebár hagymázas lázálom volt...
  ja, de persze most gazdaságilag megalapozottabb a dolog, még Kolumbia is előttünk jár... vagy eggyel mögöttünk..... mindegy, viszont Kolumbia nem is akar olimpiát, tehát így rendben van.
  Foci-világbajnokság..... amikor még az EB-pályázatot is csúful elbuktuk.....ki is volt épp kormányon? csak nem Gyurcsány?
  Elkúrták. Azt is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nemzeti oldalt erősítenék

˝Az ország legnagyobb létszámát kitevő munkásságot nemcsak a baloldal, de igazán csak a nemzeti oldal képviselheti az idei választásokon˝ Tovább olvasom