Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Der Spiegel: a kampányt a Jobbik határozza meg

A budapesti kötéltáncos címmel terjedelmes riportot közölt a magyar választási kampányról legfrissebb számában a Der Spiegel.

A német hetilap megállapítva, hogy a kampányt a "szélsőséges" Jobbik pártja határozza meg. A szerző, Walter Mayr emlékeztetett arra, hogy Budapesten zajlik a választási kampány, elérkezett a "politikai vadászszezon" tetőpontja. A hetilap szerint különösen durva kampányt folytatnak a Jobbik képviselői, akik a tavalyi európai parlamenti választásokon a szavazatok csaknem 15 százalékát szerezték meg. Április 11-én, a parlamenti választások első fordulójában ugyanakkor még ennél is jobban akarnak szerepelni - tette hozzá a szerző.

Vona Gábort "fiatalos néptribunnak" nevezte, aki - mint írta - az uniós tagállamban, Magyarországon meg akarja szüntetni a külügyminisztériumot, vissza akarja szorítani a "cigánybűnözést", "a holokauszt körüli bosszantó nyüzsgést" a ma témáival akarja felváltani, így a bűnöző politikai osztály, a nemzetközi nagytőke, valamint a Nagy-Magyarország végét megpecsételő, "szégyenletes" trianoni szerződés elleni harccal. "Április 11-én az asztalra kell csapnunk. És a világ bele fog remegni" - idézte a Der Spiegel Vona Gábort. A lap ezt követően a Jobbik "krakélereit" az osztrák Jörg Haiderhez, és pártjához az Osztrák Szabadságpárthoz (FPÖ) hasonlította. Emlékeztetett arra, hogy ez utóbbi párt 2000-es koalíciós kormányzati szerepvállalása Ausztria számára elszigetelődést eredményezett.

"Bizonytalan, hogy a magyar néppártok tanultak-e ebből a leckéből" - tette hozzá a lap. Az újság idézte Bajnai Gordon miniszterelnököt, aki arra figyelmeztetett, hogy "az ajtónk előtt álló szörny" a magyar demokráciát fenyegeti. A választási kampányban azonban sem ő, sem a szocialisták jóformán sehol sem láthatók. Ugyanez vonatkozik a volt miniszterelnök, Orbán Viktor vezette konzervatív Fideszre is - állította a lap. A Der Spiegel a továbbiakban arról írt, hogy az ellenzék vezetője, Orbán Viktor a parlamentben kétharmados többségre számít. "Abból a célból, hogy választási győzelmét ne veszélyeztesse, kerüli a lakossághoz intézett világos szavakat" - fogalmazott a tudósító, aki szerint Orbán várakozó álláspontra helyezkedik, és átengedi a színpadot a szélsőjobboldalnak.

Az újság ezt követően a Demszky Gábor budapesti főpolgármester részvételével lezajlott március 15-i nagygyűlésről számolt be, emlékeztetve, hogy a rendőrségnek kellett megvédeni őt a Jobbik híveitől és a járókelőktől. Felidézte a Demszky ellen tüntetők jelszavait: "A Dunába veled" - kiabálták egyesek, két fiatal pedig "koncentrációs tábort" kívánt számára - írta a tudósító, majd Demszkyt idézte, aki szerint "nem azért harcoltunk, hogy egy szocialista diktatúrát egy nemzetiszocialista diktatúra váltson fel". "Ilyen messze mindazonáltal még nem jutott az ország, még akkor sem, ha a magyar fővárosban az utóbbi időben ismét nyíltan a nem keresztény liberálisok, a média és az üzletelők által uralt Judapestről suttognak" - tette hozzá az újságíró.

Orbán Viktor - mint a lap írta - korábban azt hangoztatta: "csak két pofonra és többre nincs szükség" annak érdekében, hogy a szélsőjobboldali szellemnek véget vessenek. A demokratikus magyarok reményeit, de kétségeit is ő testesíti meg - fogalmazott a tudósító, feltéve a kérdést: vajon komolyan gondolja-e az ellenzék vezetője, hogy "felbujtóból tűzoltóvá" válhat." Az újságíró ennek kapcsán Debreczeni József közírót, az MDF egyéni képviselőjelöltjét idézte, aki szerint egyedül Orbán felelős az országban végbement "radikalizálódásért". Debreczeni szerint Orbán "kacsintó egyetértése a társadalom jobb szélével most megbosszulja magát". Orbán szerint a jobb jövőért folyó harcban a magyaroknak egyesült erővel kell legyőzniük a "gonoszt", leginkább pedig az ő vezetésével. A végzettségét tekintve jogász politikus az elmúlt két évtizedben kevés kétséget hagyott az iránt, hogy minden egyes olyan év, amely nem az ő miniszterelnöksége alatt zajlott, elvesztegetett év volt a haza számára - hangoztatta a tudósító.

A Der Spiegel újságírója idézte Konrád György írót, aki szerint "az egykori fiatal liberális", Orbán Viktor "a politikai térkép baloldaláról a jobboldalra történt átvándorlása" végén, csak most vette észre, hogy ott a Jobbikkal egy "kis szörny" jött létre. "Elővarázsolta az újfasisztákat, akik most mind neki, mind pártjának megmutatják, amit annak idején saját maga bizonyított ellenfeleinek, mégpedig azt, hogy milyen elavultnak látszanak" - fogalmazott Konrád. A budapesti Terror Háza kiállítási területének nagy részét a szocialista diktatúrának szenteli. Ezért is van az, hogy ma a 30 év alatti választásra jogosultaknak csak a 4 százaléka érti a holokauszt fogalmát.

Egyidejűleg növekszik a vágyakozás a régi magyar nagyság, az ezeréves magyar királyság időszaka iránt - írta a szerző. Orbán - mint a Der Spiegel fogalmazott - saját bevallása szerint arról álmodik, hogy "az elkövetkező 15-20 év politikáját nem egy duális erőtér, azaz nem a szocialisták és a jobboldali konzervatívok közötti tartós viszály határozza meg, hanem egy olyan politika, amely az állandó kormányzást tűzi ki célul". "Ez a cél, legalábbis az idősebb magyarok számára, ismert. A dicső szocialista munkáspárt idejéből" - vélekedett a Der Spiegel újságírója.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. vitriol2 2010. április 07. 11:23
  „"30. ssmd 2010.04.06. 16:38 "-nak: arrol a jobbijkuS() jelöltről irtál, ki "megszervezte" a magyarok megveretését a slovákoknál?Tudod ő merő "hazaffyysággal" átitatva szervezet egy "utat" a mélymagyarjainak a slovákokhoz egy olyan nap "megünneplésére" mely a slovákoknak "fájo"-itt most nincs értelme vitatkozni a "megemlékezést kiválto okrol" mert az igen hosszu lenne- tehát a nagy zenész(?) megszervezte a BALHÉT, NAGYON sok magyart akkor megvertek kint, de a szervező meguszta, de igy volt ő az itthoni nagy utcai molotovkoktéloz balhék esetén is, mindig időben LELÉPETT:
  megj. erröl szolt az irásom első része:
  egy jobbikuS() honlaprol :
  "2009. október 25.

  "Gőbl Gábor: - Mint egységes magyar nemzetben gondolkodó, történelmi múltunk iránt elkötelezett zenész és koncertszervező, több, mint öt hete arra gondoltam, hogy törvényes keretek között egy jelentős létszámot mozgató hazafias koncertet szervezek Dunaszerdahelyre az 1938-as etnikai alapon megállapított igazságos területrendezés 70. évfordulójára."
  Az időpont történetesen egybeesett a DAC - Slovan Pozsony bajnoki rangadó napjával”
 • 39. vitriol2 2010. április 07. 11:07
  „Hát igen ! a fidesz mostmát "kapkodhat", közölhet bármit is de a vezérök környezetéből elinduló- volt miépes Vona nemVONAkodott a szélsőséges eszméket/gyakorlatokat előhalászni. Mivel -sajnos- az országban és a világban hasonloan az 1930-as gazdásgi válsághoz hasonlo VÁLSÁG söpört /söpör VÉGIG előkerültek az akkori "népmegváltó" nezetiszocialista eszmék, ujra:SAJNOS.A korábbi "KÉTPOFON" igérete már nem segit, föleg akkor nem, ha mindenki tudja, hogy a szélsőjobb vezére kivel is volt egy "polgárikörben" és mindenki emlékszik a multkori választások során kialakult FIDESZ-jobbik "szövetségekre".”
 • 38. load 2010. április 07. 06:54
  „37. Luighi
  Majd vasárnap este kijózanodsz.”
 • 37. Luighi 2010. április 07. 00:13
  „Mennyi az annyi? Itt a friss statisztika:

  Ez a privatbankar.hu ról való. Persze a Kisalfold szavazásán is mindíg felülreprezentáltak a "fasiszták" ugye?

  Az átlag a következő kérdésekre adott 1-5 ig adott értékelésből adódott:Egyetért-e Ön azzal, hogy a miniszterelnök jelölt

  a jövő embere?
  gazdasági téren hozzáértőnek tekinthető?
  külföldön is elismert és jó kapcsolatokkal rendelkezik?
  a megfelelő politikusokból és szakemberekből állítaná össze kormányát?
  betemetné az árkokat?

  LMP:
  Schiffer András jelenlegi átlaga: 2,1
  Leadott szavazatok száma: 7923 db
  Őt alig ismerik, de épphogy kettes fölé az eredménye, nem meggyőző. Kevés és az se jó?

  MDF:
  Bokros Lajos jelenlegi átlaga: 2,3
  Leadott szavazatok száma: 19347 db

  A "csodatévő ember" eredménye is kettes! De legalább több a szavazata mint a friss LMP-é!

  MSZP:
  Mesterházy Attila
  jelenlegi átlaga: 2,3
  Leadott szavazatok száma:23992 db

  Na ez itt a Bukta senyor bokros! A friss (kirakat)ember ugyananyit kapott, csak nagyobb sokaságtól!
  És egy "profitól" a 2-es fölé az GÁZ!!!!

  FIDESZ:
  Orbán Viktor jelenlegi átlaga: 2,9
  Leadott szavazatok száma: 36181 db

  Ez az igazán durva, még ha a szavazás nem is reprezentatív.
  Bár az hogy mennyire az vagy se, pár nap és kiderül!
  Én mondjuk komoly tétet tennék a közvéleménykutatók orbitális melléfogására!!
  A futballcsillagnak csak a 3-as alá jött össze, és a szavazatot leadott hívei is csak a bukott Mszp-t képviselő "friss hús" másfélszerese. A többiek olvasni nem tudnak, vagy a számítógéphez nem értenek? Vagy nem léteznek? Vagy ?

  JOBBIK:
  Vona Gábor jelenlegi átlaga: 4,2
  Leadott szavazatok száma: 93393 db

  Ez a legnagyobb bukta! No nem neki, hanem a választási finisben előretört Fideszes első emberre vonatkozóan!

  A Jobbikos szavazók számítógéppel a bölcsőben születnek? A "Szpigot ezredesre "leadott szavazatok 2,6 szorosát hoztuk össze!
  És az eredmény! Na az a legdurvább! Az egyetlen 4-es (JÓ!) eredmény! És még az is fölé!

  Akkor hogy lesz meg a 2/3-ad? Vagy MEGLESZ AZ, CSAK NEM OTT?”
 • 36. Luighi 2010. április 06. 22:29
  „moderálva”
 • 35. Luighi 2010. április 06. 21:59
  „6. Phobos 2010.04.05. 16:54
  "Megy a lejáratás, másik oldalról meg hogy hogy focizik Orbán..."

  6os hozzászólásról jutott eszembe a Hofi féle sztori:

  Odamegy a Hofi a kölyökhöz és kérdi : Hogy hívnak? A gyerek bamba képpel bámul? Hány éves vagy? A "balfék" ugyanolyan kifejezéstelen képpel mered a levegőbe!

  Végső kérdés: mi leszel ha nagy leszel?

  FUUUUUTTTTTTTBAAAAAAALISTAAAAAAAAAAAAAA!!!! Lehet hogy az "VekkerVityával" találkozott annak idején Hofi?”
 • 34. szahib 2010. április 06. 20:27
  „21. Abrafax 2010.04.05. 22:37
  "Volt időm megtanulni külföldön, mit gondolnak rólunk mások,..."Látod azt kéne nagy ívben lesz.rni, hogy mit mondanak mások rólunk.Jöjjön ide, élte le volna az utóbbi 4-8 20 évet itt, megnézném utána mit írkálna rólunk a cikk szerzője.
  "Nép nevében" szlogen sértés...a szlogen így szól:Nem a megélhetési politikusok, hanem a NÉP NEVÉBEN!Szerintem így másképp hangzik, ha a kisbetűseket is elolvasod és nem emeled ki a szövegkörnyezetből...igaz én is kiemeltem a tiédből.”
 • 33. load 2010. április 06. 18:46
  „32. háté
  De mitől magyar az Usztics?
  Szerinten szerb.”
 • 32. háté 2010. április 06. 18:20
  „Egy igaz Magyar mondása.

  Usztics Mátyás Siklóson:
  "eljött az idő, hogy a magyarok is bejussanak a Parlamentbe"

  Szavazz a Jobbikra!”
 • 31. jánosi 2010. április 06. 17:21
  „Minden jelölt másszon fel egy villanypóznára ! aki megtalálja a kiscicákat : győztes !”
 • 30. ssmd 2010. április 06. 16:38
  „Gőbl Gábor, a Jobbik soproni képviselőjelöltje a helyi önkormányzat által kezdeményezett megállapodást és szabályokat felrúgva helyezte el választási plakátjait a villanyoszlopokon.

  Gőbl szava ennyit ér:
  http://www.youtube.com/watch?v=GR6a6tlft70”
 • 29. Phobos 2010. április 06. 14:05
  „Hová lett a Fidesz indulásához felvett 100 milliós bankkölcsön? - ITT AZ IDŐ VÁLASZOLNI !

  A Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) 1991. november 5-én kölcsönszerződést kötött a Magyar Hitelbankkal. A parlamentbe egy évvel azelőtt bekerült, 1988-ban alapított fiatal párt 100 millió forint kölcsönt vett fel "szervezeti fejlesztésre".

  Ahogy a kölcsönszerződésben állt a Fidesz a pénzt "vidéki irodaházak bővítésére, azok technikai és infrastrukturális feltételeinek a javítására, valamint nagyobb apparátus koordinálására képes budapesti központ kialakítására fordítja". A pénz visszafizetésének garanciájára a szerződés "egyéb kikötés" pontja alatt a következő állt: "A kölcsön visszafizetésének biztosítékaként az Adós részére 1994. december 31-ig az állami költségvetésből biztosított támogatás szolgál, valamint a FIDESZ költségvetésébe beállított különböző támogatóktól befolyó pénzeszközök szolgálnak."

  Csakhogy: ez a kölcsön soha nem lett visszafizetve. A Magyar Hitelbank gyakorlatilag szponzorálta a később négy évig kormányzó, s most ismét kormányzásra készülő Fidesz indulásának a költségeit (meg persze emellett az elvileg fedezetül szolgáló parlamenti állami támogatást is felvették). Azt csak feltételezzük, hogy a hitelfelvétel előtt sem mozgalmi alapon és a szimpatizánsok adományaiból tartotta fenn magát az 1990-ben emlékezetes plakátkampánnyal startoló fiatal liberális szervezet. Amelynek alapítóit Soros György pénzügyi spekuláns karolta fel, és akik a Bibó István Kollégiumból ismerték egymást. Mint köztudott, Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt kollégista szobatársa az a Simicska Lajos (a Fidesz-kormány első évében az APEH elnöke) volt, aki a szóban forgó kölcsön kapcsán olyan céghálózatot gründolt, amelyek révén sikeresen folyatták át a banktól igényelt összegeket alapítványi és céges számlákra.

  A pénz szétosztásában egyebek mellett részt vett a Szájer József vezette Demokratikus Politikai Kultúráért Alapítvány (Képviselő tagja volt: Szadai Károly; kuratóriumi tagjai Szájer és Szadai mellett: Kósa Lajos, Baráth Gergely, Tirtsch Tamás), a Grácsmann Tibor vezette Draft Kft., a Schlecht Csaba vezette Foliográf Kft., a Gransperger Gyula igazgatta Best Lising Kft. Újabb cégek is alakultak, például a Kövér László testvére, Kövér Szilárd által vezetett Arzenál Kft., amely az előbb említett Draft nevű cégből és a Schlecht Csaba vezette Padrone Kft.-ből alakult (A Padrone beltagjai voltak: Simicska Lajos, Schlecht Csaba, Varga Tamás, Kövér Szilárd) a cégek bejegyzési címének többszöri változtatása után (több cég is be volt jegyezve külön-külön időpontban például a budapesti Vend utca 25. vagy a Frankovics Mihály utca 21. alá).

  Nézzünk egy példát a pénzmozgásra! A banktól 16 millió hétszázezer forintot utalnak a Szájer József elnökölte Demokratikus Politikai Kultúráért Alapítványnak (Cím: Lendvay u. 28., Fidesz-székház), az aláíró Szadai Károly. Ők továbbítják az "Alapítvány a Független Tájékoztatásért" részére (persze ez házon belül marad szó szerint is, hiszen a cím ugyanúgy Lendvay u. 28.) Varga Tamás és Simicska Lajos aláírásával, végül az összeg a Csalogány utca 9-11. alá bejegyzett Pergamen nevű cég számláján köt ki. Az ügyletet kifogásolja a Magyar Hitelbank munkatársa, Bóné Mária (információink szerint ma egy takarékszövetkezetnél dolgozik), aki levelet intéz Várady Tiborhoz, az MHB főosztályvezetőjéhez. Ebben az előbb említett utalás kapcsán leírja, hogy a Független Tájékoztatásért Alapítványnak az ő fiókjukban nincs is bankszámlája. Idézzük Bóné Mária levelét szó szerint:

  "Az átutalási megbízás leadásával egyidőben adták le az alapítvány okiratait (alapító okirat, végzés, aláírási címpéldány), és a pénzügyi előadó már akkor jelezte az alapítvány ügyintézőjének, hogy a Demokratikus P.K. Alapítvány számlájáról az átutalást nem tudja teljesíteni. Pénteken, 04.24-én 12.15 és 12.30 óra között dr. Simicska Lajos és Varga Tamás megkerestek, és számonkérték, hogy miért nem került teljesítésre az átutalás. Elmondtam részletesen az átutalással kapcsolatos problémákat, de ők az érvelésemet nem fogadták el. Hivatkoztak az ideiglenes alapítványi számlanyitásra, Trendy-számra stb. Szinte sorolta nekem Simicska úr a megoldások lehetőségét, amit döbbenetesen jól ismer, majd közölte, hogy az átutalások nem teljesítése miatt - ugyanis a nem létező alapítványi számláról is tovább kellett volna utalni az összeget a 219-98904 (Pergamen ) számlájára - akár 100 millió Ft kár is keletkezhet. Ezért bejelentette, hogy azonnal készpénzben fel akarja venni a Demokratikus Alapítvány számlájáról a 16,7 millió forintot. Válaszként elmondtam, ne tegye ezt pénteken 12 óra 30 perckor, mert ez teljesíthetetlen a bankfiók részéről. Azt válaszolta: sürgős, szedjem össze a többi fióktól a pénzt. Jeleztem, hogy az összeget hétfőn megrendeljük, és kedden fel tudják venni...Tisztelt Várady úr! Észrevételezem, hogy az összeg, amit fel kívánnak venni, annak a forrása a FIDESZ által 1992.04.01-jén engedélyezett 20 millió forintos forgóeszköz-hitel. Érthetetlen számomra, hogy ezt az összeget miért kell ilyen úton eljuttatni a Pergamen Rt-hez? Ebből kiindulva megvizsgáltam a FIDESZ által 1992.04.03-án igénybe vett 50 millió forint forgóeszköz-kölcsön felhasználását, és a mellékelt bizonylatok alapján én úgy látom, hogy a kölcsönt - a bank pénzét - a FIDESZ nem a működésével kapcsolatos problémák konkrét megoldására fordítja, amire a kölcsönt egyébként kapta..."

  Bóné Mária később egy másik cég banki ügyletei (Interdivat és Centum Kft.) biankó fedezetigazolásai kapcsán már az MHB ügyvezető igazgatójához, Strack Jánoshoz intézett levelet, melyben kifogásolta, hogy "Az Interdivat Kft. által a bankfiók részére átadott dokumentumok a Centum Kft. részéről elkövetett csalást egyértelműen bizonyítják". A Bóné Mária szerint a Centum Kft (tagok: Kövér László, Máté János, Stumpf István, Wéber Attila, Gyurgyák János, Kövér Szilárd, Orbán Viktor, Varga Tamás, Gyekiczki András) azon tagjai, akik hamis fedezetigazolásokkal több alkalommal fizetés nélküli áruhoz jutottak, azok több más kft-nek is a tagjai voltak. A cégek: Creato (Simicska, Kövér Szilárd, Varga, Schlecht, Gyurgyák), Eurotax (az említett svájci-osztrák tulajdonosok és a Centum Kft. voltak az alapítók, a Centrum 40%-ban), Menüett (Simicska, Kövér Szilárd, Varga, Schlecht), Padrone (Simicska, Schlecht, Varga, Kövér Szilárd), Draft (Simicska, Varga, Schlecht, Kövér Szilárd), Promt Profit (Simicska, Varga, Kövér Szilárd, Schlecht), Best Lising (Varga Tamás apja és Simicska felesége), Prom Joys (Promt Profit Kft. valamint Brunner István és Schlecht Csaba), Arzenál, Foliográf (Orbán Viktor, Kövér László, Gyurgyák, Varga, Kövér Szilárd, Simicska, Schlecht), Bónusz (Varga, Simicska).

  A lelkiismeretes banki ügyintéző levelei után érdemes tovább tanulmányozni az általa is említett pénzmozgást és cégeket. Az elsőre kaotikusnak tűnő céglabirintusban különböző felelős pozíciókban megtaláljuk a Fidesz akkori és mai vezetőinek, háttérembereinek és azok családtagjainak jó részét. Egyiküket, a Fidesz korábbi gazdasági tanácsadóját, Varga Tamást több nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték, majd fogták el 2005-ben Hollandiában. Előtte Prágában bujkált. A százmilliós kölcsön "eltüntetésében" szerepet játszó Centum Kft. a Századvég Kft.-ből alakult (amely azonos nevű és nem mellesleg személyi átfedést is mutat azzal a ma is fideszes Századvég Kutatóintézettel, amely múlt szombaton kétoldalas tanulmányt tett közzé a Magyar Nemzetben a Jobbikról "Kocsmapolitika" címmel), és az említett Varga Tamás is tagja volt a cégnek. Olyan nevek társaságában, mint Gyurgyák János politológus, Orbán Viktor, Kövér László, Kövér Szilárd (Kövér László testvére), Stumpf István, vagy épp az a Gyekiczki András, aki később az SZDSZ-be igazolt, és Kuncze Gábor kabinetfőnöke lett. Ezen a ponton ez a tény azért is érdekes, mert 1999-ben az SZDSZ-es Eörsi Mátyás egy ideig feszegette a bankkölcsönnel gazdálkodó céghálózat körüli anomáliákat, de Simicska Lajos APEH-elnökségről való lemondása után (Simicska egyéves elnöki regnálása idején tízmilliós nagyságrendű, a korábbi időkből datálódó Fidesz-adósságokat engedett el) nem hallhattunk többé az ügyről. A Centum Kft. később 40%-os tulajdonosa lett a svájci-osztrák vegyes tulajdonú Eurotax Kft.-nek, melynek ellenjegyzője Simicska Lajos volt, ügyvezető igazgatói pedig Varga Tamás és Erik Pomassl. A bankkölcsönt eltüntető cég- és alapítványi hálózatban az előbb említett mai Fidesz-vezetőkön kívül megtaláljuk továbbá Szadai Károlyt, aki a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke volt, Schlecht Csabát, Simicska Lajos feleségét, Varga Tamás édesapját, Bence Györgyöt (Néhány éve elhunyt filozófus. Fia, Bence B. György Fidesz-színekben négy évig a II. kerület polgármestere volt), vagy épp azt a Tóth Mariannt, aki a Magyar Hitelbanknál banki alkalmazott előadóként a kölcsön intézője volt, és ügyvezetője volt a Fico Kft.-nek, amely 1998-ban a Simicska-féle Mahir tulajdona lett, ő maga pedig Simicska Lajos utóda lett a Millenium Rt. igazgatóságában. Az említett cégek nyomán keletkezett Mahir ma kiadó és reklámmal foglalkozó óriásvállalat, amely a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió mögött áll, és amelynek az ország több pontján a helyi, fideszes önkormányzat kedvező áron, pályáztatás és előzetes bizottsági jóváhagyás nélkül adott bérbe (egész pontosan a Mahir Cityposter Kft.-nek) reklámértékesítési területet.

  A Hír TV-ben tulajdonosként is közreműködő Töröcskei István volt a Magyar Hitelbank elnök-vezérigazgatója 1994-ben, amikor a Fidesz 97,5 millió forintos lejárt hiteléről eképp határozott a bank: "a fennálló 97,5 millió forint összegű lejárt hitelállomány hitelezési veszteségként leírandó".

  A Magyar Hitelbank vesztesége a cégek összességét tekintve a későbbi hitelfelvételek miatt elérhette akár a 700 millió forintot is. Később a Magyar Hitelbank megszűnt és ABN Amro lett belőle.

  Hová került és mi lett a sorsa a Fidesz indulását segítő hitelnek és a többi kölcsönnek? A ma ismert és a cikkben említett politikusokon kívül az ügyletek többi szereplője részt vesz-e a Fidesz gazdasági életében és a leendő Fidesz-adminisztrációban? Visszafizeti-e valaha a Fidesz és a résztvevők az adósságot? Valóban nem érzi magát felelősnek a Fidesz az elmúlt 20 év mutyijaiért, korrupciós mechanizmusaiért, közpénzeltüntetéséért? "Itt az idő" válaszolni.”
 • 28. háté 2010. április 06. 10:12
  „27. hozzászólás Abrafax

  Örülök, hogy Mováron ismersz egyeseket( párat én is), és az utóbbi időben érdeklődsz a politika iránt.
  Ezzel kifújt a tudományod?-- a politika, régi dolog.
  Csak Orbánt vagy 20-azaz hússzor hallgattam élőben. / még a büdös komcsikat is meg kell hallgatni, hogy véleményed lehessen/

  Összeesküvéselméletekben sosem volt hiány a szélsőjobbon.
  Amit beidéztél, speciel nettó ökörség.---- sajnállak, ki kell, hogy ábrándítsalak,----ez az igazság!
  Az csak egy részlete, az aljasságnak.
  Tudod, ki fizette cézárék tanulmányait-----zsidó soros és bandája.( elgondolkodtál egyszer is, Orbánnak miért mondanak cselekszenek a beszédeivel teljesen ellentétesen mindent, Kövérék?--mert tudják, hogy az csak ígéret
  Bzsezsinszky könyvében leírja, miért ők a kiválasztottak!
  Én azt írtam, tanácsoltam, --menj el nemzeti érzelmű előadók estjeire!/Mováron kevésre van lehetőséged/
  Sokat és még több időt igényel, hogy a valóság kiderüljön.
  Azért olvasd el lassan amit, beidéztem és közben gondolkodj!”
 • 27. Abrafax 2010. április 06. 08:52
  „25. háté 2010.04.05. 23:01
  Összeesküvéselméletekben sosem volt hiány a szélsőjobbon. Amit beidéztél, speciel nettó ökörség.
  Képzeld, meghallgattam élőben Vonát, megvan Morvai könyve. Ismerek - akiről biztosan tudom, hogy az - négy gárdistát (még a szakadás előttről), vagy egy tucat Jobbik-szimpatizánst. És ismerem az óvári Jobbik-elnököt, Kopetti Tamást és a viselt dolgait. Utóbbira a kutyámat sem bíznám rá.
  Az egyszerű gyalogok "jó arcok" voltak, amíg nem fanatizálta őket Vona, eza kiugrott polgári-körös. Szinte napról-napra változtak át a szemem láttára. Kár értük.”
 • 26. load 2010. április 05. 23:40
  „25. háté
  "Orbán Viktor nem csak az Európai Néppárt alelnöke, de az EU és az USA gazdaságát uraló és irányító Bilderberg Group, a bankárarisztokrácia klikkjének is az egyik felsőbb vezetője (a trilaterális, legnagyobb szárny helyettes vezetője)."

  Itt van a Bilderberg találkozóra meghívottak tavalyi listája:
  http://info.publicintelligence.net/bilderberg-members-2009-press-release.pdf
  Nézd meg, köztük van-e Orbán, Martonyi, vagy Kapolyi!”
 • 25. háté 2010. április 05. 23:01
  „21. hozzászólás Abrafax
  Elhiszem neked, örülök neki, hogy tájékozott vagy, akkor miért velem kötekedsz?
  Azért még sem tájékozódtál eléggé: ismersz egyetlen gárdistát?
  Tudod, hogy a Jobbik és a gárdisták ellene vannak az újpogánykodásnak?
  Essen le a narancshéj a szemedről, nekem 2006-ban megtörtént!
  Menj el, nemzeti érzelmű előadásokra.
  Olvasd el Orbán könyveit, tedd hozzá ami hiányzik-hiányosan szerepel, kész a kép!
  Lehet keményen teszem itt a fórumon, de van alapja neki.

  Orbán Viktor nem csak az Európai Néppárt alelnöke, de az EU és az USA gazdaságát uraló és irányító Bilderberg Group, a bankárarisztokrácia klikkjének is az egyik felsőbb vezetője (a trilaterális, legnagyobb szárny helyettes vezetője). Számos más taggal is bír ez a pénzügyi csoport. Úgymint Martonyi János, a FIDESZ külügyminiszter jelöltje, vagy Kapolyi László, a "Római Klub" magyarországi elnöke, a Bilderberg energetikai szárnyából, az Antall kormány alatt Magyarország aranykészletét ár alatt értékesítő Surányi, és még számos, az ország kifosztásában résztvevő politikai rabló elit tag, akik mindent elkövettek, hogy az utóbbi 20 év alatt a lehető legrosszabb feltételek szerint eladósítsák, kifosszák és kifosztatták, átjátszották idegen kézre az országot! 2007. márciusában, a Lisszaboni Szerződést Dr. Halász József lefordítatta magyar nyelvre, és megküldte a parlamenti képviselők számára, vagyis nem igaz, hogy nem tudták, mit szavaznak meg a FIDESZ-es képviselők 2009. december 17-én, mert csak a hitelesített fordítás kapták meg késve! Valójában pontosan tudták, hogy mit szavaztak meg! Azt a Lisszaboni Szerződést, amelyik felülírja a Nemzeti Alkotmányokat, és teljesen kiszolgáltatottá teszi a Magyarország lakosságát a tőkeerős nyugat számára! A FIDESZ tudott az Izraeli "menekültügyi egyezményről", amiben 550 ezer "izraeli háborús menekült fogadását" foglalták írásba, mivel az aláírók között szerepeltek!

  "A Bilderberg csoport "legnemesebb" célkitűzései (megvalósulásának záró szakaszában vagyunk): A cél egy olyan "Új Világrend" (New World Order), ahol nincs középosztály" (csak uralkodók és rabszolgák).

  Orbán Viktor beszédeiben gyakran hangzik el ennek az "Új Világrendnek" a megteremtése, általa kitűzött célként!
  A dokumentumok titkosításának szigorításával kapcsolatos kétharmados törvényt 332 igennel fogadták el az MSZP-vel legnagyobb egyetértésben. Ezek szerint akkor sem hozható egy anyag nyilvánosságra, ha később kiderül róla hogy jogtalanul titkosították, pl. bűncselekmények takargatására szolgált, aki pedig felfedi, az börtönbe kerülhet.”
 • 24. load 2010. április 05. 22:40
  „12. AHA
  "JOBBIK a 2006-os szocialista-liberális nemzetgyalázás miatt jött létre!"
  Nem.
  A Jobbik 2003. októberében alakult párttá.
  De miért nekem kell erre felhívni a figyelmet?”
 • 23. Phobos 2010. április 05. 22:39
  „Szamurájkarddal és kaszával mentek "locsolkodni" a cigányok - egy .... megöltek

  Egy cigány meghalt, több pedig megsebesült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón, amikor két társaság összeverekedett a település cigánysorán hétfőn a déli órákban. A helyszínelés még tart, több .... előállítottak - tájékoztatott a sündőrség. A mentők közlése szerint egy súlyos és öt könnyebb sérültet vittek kórházba.
  Igen, ilyen a "cigányhúsvét": kölni és hímes tojás helyett kasza és szamurájkard. Hiába mondják a politikusok (köztük a szegregációt ellenző Fidesz is), hogy milyen jó az integráció, milyen jó megismerni a roma kultúrát közelebbről - mi köszönjük, de nem kérnénk belőle. Gyerekeink sem. És április 11-én eldől, hogy a magyar emberek hogyan vélekednek többek között például a Fidesz cigánypolitikájáról (a napokban erről hosszabb összeállítást közlünk majd, a tisztánlátás és a helyes döntés megkönnyítése végett).

  Az Ózdhoz közeli településen két, haragban lévő család tagjai között tört ki a viszály, az egyik família úgymond "meglátogatta" a másikat, leszúrtak egy 57 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A két család tagjai ezt követően egymásnak estek, 10-15-en verekedtek össze - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. ..... tudnak ünnepelni, az biztos.
  A Borsod Online információi szerint néhányan locsolkodni mentek, de a Dózsa György úton megtámadták őket. Karddal, kaszával, szablyával és késekkel estek egymásnak a felek, a dulakodásban pedig az egyik idősebb férfi olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a helyszínen az életét vesztette.
  Az alezredes hozzátette: a verekedésben többen megsérültek, őket kórházba vitték, sérülésük fokáról még nincs információ. A rendőrség legalább hat embert állított elő, meghallgatásuk jelenleg is tart. A településen fokozott a rendőri jelenlét. Legalábbis pár napig. Aztán minden megy a régi kerékvágásban, az emberek pedig rettegnek - no nem a Gárdától és a Jobbiktól, hanem a cigánybűnözőktől.”
 • 22. Phobos 2010. április 05. 22:37
  „A BAT Pécsi Dohánygyár tiltakozását fejezte ki az ellen, hogy a MDF egyik plakátja olyan cigarettadobozokat ábrázol, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak a dohánygyár által gyártott és forgalmazott termékekre, és így beazonosíthatóvá teszik azokat.

  A kft. vezetője Dávid Ibolyának írt levelében leszögezi, hogy a cég nem járult hozzá, hogy az általuk használt védjegyeket, védjegy- illetve csomagolási elemeket az MDF felhasználja, ez ügyben pedig senki nem kereste meg őket. A Pécsi Dohánygyár kérése, hogy kampánya során ne használja a hivatkozott elemeket, és hívja fel erre a kampányt készítő kommunikációs ügynökség figyelmét is, tekintettel a további felhasználás lehetséges jogi következményeire.”
 • 21. Abrafax 2010. április 05. 22:37
  „20. háté 2010.04.05. 21:38
  Mesélek neked valamit magamról.
  Nem lettem ugyan történelemtanár, de én fel tudom sorolni az Árpád-ház királyait, visszafelé, évszámmal is, ha kéred! És szeretem a MAGYAR néprajzot szőröstül-bőröstül. Benedek Eleken és Jankovics Marcell népmeséin nőttem fel és azokat is adom tovább a gyerekeimnek. Vasárnaponként engem megtalálsz a templomban. Volt időm megtanulni külföldön, mit gondolnak rólunk mások, és hozzájuk képest milyenek vagyunk valójában. Sőt, még a katonai hagyományok, az ősmagyar vallás és a nyelvészet sem hagy hidegen.
  AMIT VISZONT TI CSINÁLTOK, AZ MINDENNEK, AMI NEKEM ÉRTÉK, A KIGÚNYOLÁSA, KARIKÍROZÁSA.
  A jobbikosok dobálózása a kereszténységgel, a gárdisták egyenruhás bohóckodása, az újpogány rítusok, a kitalált történelem, a "Nép nevében" szlogen sértés a valódi keresztény-nemzeti értékekre, a "nép nevében" meghurcolt igaz magyar emberekre nézve.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább reguláznák a pártok a bankpiacot

Védenék a banki ügyfeleket a pártok, különösen a lakáshiteleseket óvnák - derül ki az országos… Tovább olvasom