Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Civil Mozgalom: esélyegyenlőség kell

Győr - A Seres Mária által életre hívott folytatja aláírásgyűjtő akcióját, amely a pártok állami támogatásának megvonását célozza.

– A múlt hét végi sikeres akciónk meghosszabbításaként a héten csütörtöktől egy héten át délután három órától öt óráig aláírásgyűjtést szervezünk a győri Belvárosban a Baross úton, valamint az Arany János utcában. A járókelők ahhoz adhatják egyetértésüket, hogy a parlamenti pártok ne kapjanak a költségvetésből semmilyen juttatást – mondta el Sándor Tünde, a győri 2. választókerület képviselőjelöltje, a szervezet megyei vezetője.

A Seres Mária által életre keltett Civil Mozgalom is indul a parlamenti választásokon. Seres az, aki népszavazási kezdeményezést indított, hogy a parlamenti képviselők számoljanak el a költségtérítésekkel. A 605 ezer aláírás dacára a parlamenti pártok elérték, hogy ne legyen népszavazás.

– Mi nem az állam pénzéből kampányolunk, és szeretnénk, ha a többi párt sem a költségvetésből tartaná fenn magát. Ezzel a politikai pártok esélyegyenlőségét kívánjuk visszahozni – tette hozzá Sándor Tünde.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. FREDDY/S 2010. március 31. 04:48
  „Esélyegyenlőség kell kiváltságosok és korrupció nélkül, nemde...”
 • 20. stunde2 2010. március 16. 20:12
  „GYMS-nek:
  Te Antall Józsefről hallottál a rendszerváltás előtt? És még kapásból lehetne egy csomó akkori, valamint mostani minisztert felsorolni. Mit akarsz Te akkor azzal mondani, és kinek, hogy nem ismered a Civil Mozgalom képviselőjelöltjeit?”
 • 19. stunde2 2010. március 16. 20:02
  „lacim6 - nak:

  Te még nem jöttél rá, hogy bármilyen hülyeséget megírsz, és felteszed a netre, az megjelenik a google-keresőben?
  Ennyire naív nem lehetsz, hogy azt gondold, hogy minden, és mindennek a szöges ellentéte igaz ugyanarra a személyre, vagy eseményre?
  Ugye nem?!”
 • 18. szocdem 2010. március 13. 11:18
  „16. t-a-ibi 2010.03.12. 21:55
  a szocdem-nek 1milcsit adott a maszop.

  Mint kistestvérnek.

  AZ MSZDP-MSZP üzleti ügyekről én nem vagyok tájékozott, de szerintem épp fordítva lehetett: KApolyi adhatott pénz az MSZP-nek. És nem egy millát, mert az már nem pénz barátom - csak annak aki éhbérért dolgozik.....”
 • 17. lacim6 2010. március 12. 22:29
  „Kicsoda Seres Mária és mi köze Tomcathez?
  klb | péntek, 2009. január 2.

  Frissítés: Ha beírod a google-be ezt a számot: 70/392-4499 begin_of_the_skype_highlighting 70/392-4499 end_of_the_skype_highlighting, két találatot kapsz. Az egyik Tomcat (Zöld Párt) képviselőjelölti bemutatkozó oldala, ahol ez a szám a kontakt, a másik Seres Mária kampányweboldala, ahol a budapesti aláírásgyűjtő fiú (Csaba) telefonszáma szintén ez a szám.
  http://www.zoldpart.hu/user_article.php?id=57
  http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=24

  A napokban berobbant a közéletbe Seres Mária, aki eddig néhány hét alatt a szükséges 200 ezerből 85 ezer aláírást gyűjtött a képviselők elszámoltatásának ügyében kezdeményezett, amúgy mindenki számára szerethető népszavazásához. Magáról ezt állítja: ,,nem foglalkozom politikával - mint az emberek többsége - és nem is vonz a politikusi lét. Nem is értek hozzá." De ki ő igazából? És miért éri meg aláíró ívekkel rohangálni?

  Kinti kép: Tomcat és egy pajtása (nem Seres Mária).
  Benti kép: egy zöld maszk

  Gyorsan megtudhatjuk az interneten, hogy az alaposan kidolgozott www.seresmaria.hu ugyanazon a kis nyíregyházi szerveren lakik, ahol Tomcat www.zoldpart.hu oldala.
  http://www.robtex.com/dns/zoldpart.hu.html
  http://www.robtex.com/dns/seresmaria.hu.html

  Ez biza megér egy kis figyelmet, mert a hölgynek már 85 ezer ember adta meg személyes adatait az aláírt íveken, míg Tomcat - ahogy azt ő is állítja - az utóbbi napokban nyomdában készíttetett üres ajánlószelvényeket a lassan teljes botrányba fulladó ferencvárosi időközi választásokra.

  Seres Máriát nem szereti a Google, a népszavazási kezdeményezésig nem volt egy tipikus netizen. De ha Stekler Ottóval, Tomcat pártelnökével együtt üti be az ember, akkor azért beszél a net. Kiderül, hogy Seres Mária és Stekler Ottó közös listán indult a Zöld Párt színeiben a 2004-es EP válaztásokon. Iletve indult volna, de sajnos az egész listát elkaszálták érvénytelen - utólag módosított - ajánlószelvények leadása miatt. http://www.valasztas.hu/vteup04/l2-tl9.html

  Mostanában a fél ország kapta Seres Mária spamjeit a postaládájába, és nem csak ismerősöktől. Van spamwiki oldal Magyarországon, ahová fel is tették, de ott a spamwiki szakértője azt a véleményezést adta hogy ez nem spam. Az nyilván csak véletlen hogy a spamwiki alapítója Blogin, Tomcat Bombagyárának egyik szerkesztője.

  Volt, aki a spammelést Seres Mária honlapján is szóvátette. Már nem találjátok meg, mert a hozzászólás mára eltűnt, csak nehezen lehet a netről előhalászni ;)

  *# 28 - ege * 2008.12.18. 06.40
  csak tudnam, miert kaptam meg ezt a cikket levelszemetkent 3 peldanyban. Nem ,,ismeros kuldte lanclevel" volt, hanem kokemeny spam, technikai e-mail cimekre, tomegevel jott. A legvaloszinubben ugy keletkezett a spam, hogy a haszker.hu*** weboldalt feltortek (valami php bug lehet), es azon keresztul kitoltak mondjuk par tizezer levelet. Ki lehetett az a joszandeku tag, aki a hirdetes eme nagyszeru, tobbszorosen illegalis modjat valasztotta? Csak szolok. Lessz ebbol meg anyazas politikatol fuggetlenul is.

  ***megjegyzés: a www.haszker.hu tulajdonosa a Kontroll Média Kft., a Zöld Újság kiadója. Seres Mária a Stekler Ottó nevével fémjelzett ,,színvonalas" környezetvédő magazin, a Zöld Újság médiaigazgatója volt pár éve.
  http://209.85.129.132/search?q=cache:Dn_2IgXNo-gJ:www.ot2005.hu/OT2005_c...
  (Az szinvonaltalan Zöld Újságnak semmi köze a zöld mozgalomhoz és szervezetekhez, akár csak több elfuserált zöld pártnak, kivéve az Élőláncot. Ez nem köztudott, ezért elég káros maga a lap, talán ez is az egyik célja, de szerencsére a lapot se ismerik sokan. - a szerk.)

  További adalék, hogy Tomcat pártja a képviselők elszámoltathatósága ügyében már gyűjtött legalább 50.000 aláírást. Seres Mária kérdése: ,,Egyetért-e Ön azzal, hogy szűnjön meg az országgyűlési képviselők elszámolási kötelezettséggel nem terhelt költségtérítése?" Tomcat pártelnöke és Stekler Ottó kérdése: ,,-Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
  http://www.valasztas.hu/onkval2006/hu/03/hatarozatok/2007-472ovb.html

  Miért érdekes ez? Mert itt most nem csak a Fradiról van szó, hanem nagy nemzetközi meccs közeleg. Az EP választás, ahol már 20.000 ajánlószelvénnyel listát lehet állítani. Az csak ráadás, hogy ha a független civil Seres Mária összegyűjti a 200.000 aláírást, akkor a népszavazás is épp aznap lehet, ennek minden előnyével. Sajnos a választási gyakorlat szerint ha egy ,,polgártól" (hahaha...) két ajánló érkezik, mindkettő mérlegelés nélkül érvénytelen. Érthető, hisz tilos egy választópolgárt a pártpreferenciájáról faggatva nyomozni. Így hiába igazi az egyik és hamis a másik, az igazit leadó lúzer feleslegesen dolgozott. Ellenőrizni csak az adatok helyességét lehet a nyilvántartásokban.

  Tanulság:
  Igazából azért kellene népszavazás, hogy a választási rendszerünk valóban titkos, és kijátszhatatlan legyen. Jelenleg ha csak 3-4 szerethető kérdéssel egyenként kezdeményez valaki népszavazásokat, azok kiírása nélkül is annyi adathoz juthat, amivel akár országos listát is állíthat a parlamenti választásokon. Senki sem veszi észre hogy míg maguk a magyar választások többnyire botrányok nélkül zajlanak, a kopogtatókkal banánköztársasági szintű kavarások vannak minden alkalommal? Ráadásul teljesen ellentétes az anonimitás elvével, de ez már egy másik érdekes történet, ami 1989-ig visszanyúlik.

  Ha kíváncsiak vagytok részletekre, további bizonyítékokat kértek ill. adtok, szóljatok hozzá. Az ellenőrzéssel legyetek gyorsak. Jó nyomozást! ;)”
 • 16. t-a-ibi 2010. március 12. 21:55
  „a szocdem-nek 1milcsit adott a maszop.

  Mint kistestvérnek.”
 • 15. kolombela 2010. március 12. 19:59
  „Mire gondol? Arra, hogy ők is egyenlő eséllyel indulhassanak a választásokon, mint a fidesz?”
 • 14. szocdem 2010. március 12. 19:28
  „13. adalfold 2010.03.12. 15:07

  "...EMLÉKEZTETLEK, HOGY 2006-BAN BIZONY ÖSSZEFOGTAK A SZOCDEMEK
  GYURCSÁNY MSZP-JÉVEL."

  Tágyi tévedésben vagy, vagy csak simán rágalmazni akarsz?

  A Kpolyi féle szocdem párt (MSZDP) nem autentikus szocdem párt. Mi Győriek az SZDP-hez tartozunk, az "autentikushoz, ami az 1956-os koalíciós kormánypárt utóda.
  Kapolyiék simán karrierista komcsi demagóg névbitorlók - az MSZP fiókpártja.
  Lécci, többet ne keverj minket össze velük. (A tagjaik ettől függetlenül lehetnek rendes emberek, akár az MSZP megtévesztett baloldali tagjai)”
 • 13. adalfold 2010. március 12. 15:07
  „szocdem!

  SOHA AZ ÉLETBEN?
  EMLÉKEZTETLEK, HOGY 2006-BAN BIZONY ÖSSZEFOGTAK A SZOCDEMEK
  GYURCSÁNY MSZP-JÉVEL.

  A SZOCDEM SZÉL ÚGY FÚJ, MINT A KDNP A FIDESZNEK.CSAK EGY MÁSIK IRÁNYBÓL.

  ÁRNYÉKOK, BÁBOK, ÁL-SZÖVETSÉGESEK AZ ILYENEK, ,,DEMOKRATIKUS" TÖMB LÁTSZATÁT KELTIK.
  MEGTÉVESZTŐ ESZKÖZÖK.”
 • 12. szocdem 2010. március 12. 13:47
  „11. hozzászólás laposibenö 2010.03.12. 12:51

  Benő!

  A szocdemek szerintem soha az életben nem fognak össze a MSZP-vel..

  Az már más kérdés, hogy az MSZP szavazók esetleg haza találnak a baloldalra, és a SZDP -re szavaznak.”
 • 11. laposibenö 2010. március 12. 12:51
  „Ha a Munkáspártnak lesznek a megyében jelöltjei, meg a szociáldemokratáknak, össze kellene fogni az MSZP vel, mert igy nagyobb lenne az esély!”
 • 10. laposibenö 2010. március 12. 12:26
  „A nol szerint ez van.

  A pártok közül eddig egyedül a Jobbik tudott mind a 176 egyéni választókerületben jelöltet állítani. Az MSZP-nek 174, a Fidesz-KDNP-nek 133, az MDF-nek 31, a Lehet Más a Politikának (LMP) 18, a Magyar Kommunista Munkáspártnak (Munkáspárt) 7, a Civil Mozgalomnak (CM) és a Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak (MSZDP) 5-5, az MDF-SZDSZ-nek, a Magyarok Egymásért Szövetségnek (MESZ), a Somogyért Szövetségnek (Somogyért) és az Összefogás Pártnak (ÖP) 3-3, a Torgyán-Kisgazda Koalíciónak 2, a Fidesz-Kereszténydemokrata Néppárt-Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának (Fidesz-KDNP-MVMP), a Magyar Igazság és Élet Párjának (MIÉP), a Zöld Demokraták-Zöld Baloldal-Zöldek Szövetségének (Zöld Baloldal) egy nyilvántartásba vett jelöltje van. Az Összefogás Pártnak és az MDF-nek szintén egy közös, nyilvántartásba vett jelöltje van.
  Emellett - a péntek reggeli adatok szerint - 10 független jelöltet vettek nyilvántartásba hivatalos jelöltként.

  Sajnos..”
 • 9. GYMS 2010. március 12. 11:36
  „1. Amit leírtál, az nagyjából rendben is van, de a lényegen nem változtat. Azaz: ha nem lehet rájuk az egész országban szavazni, akkor mennek a levesbe.
  2. SEMMI bizonyíték nincs arra, hogy a Fidesz az LMP-nek gyűjt. Ha így lenne, akkor nem izzadnának ők (is) vért a cédulákért ebben a pillanatban is.
  3. A CM jelöltjei közül (abból a kőkemény 3-ból) egyet ismerek. Egy kábeltévé tulajdonosa (nem mellesleg polgármester is) és a tévéjében kőkemény mocskolódó kampányt folytat.
  4. Aki történetesen listáról jutott be, az is a választópolgárok szavazata alapján képviselő. Tudtad?
  5. A polgári demokrácia NEM úgy műlödik SEHOL A VILÁGON, ahogy te azt elképzeled.
  6. Tény az, hogy sok visszásság történik, de ezért nem maga a rendszer a hibás, hanem az, aki VISSZAél a szisztéma tökéletlenségeivel, amelyeket (természetesen) folyamatosan javítani kell.
  7. Churchill mondta (akit amúgy én magam nem sokra tartok, de ebben feltétlenül igaza volt): "A parlamentáris demokrácia NEM jó rendszer, csak az a gond, hogy ennél jobbat még nem találtak ki"
  8. Anno én is aláírtam egyébként a képviselők költségtérítéséről szóló ívet, mert jó kezdeményezésnek tartottam.”
 • 8. Jerry 2010. március 12. 10:29
  „GYMS, utána néztem.A CM egy kb 8 hónapja létező szervezet,és már fel tudott állítani 176 képviselő jelöltet, akik közül 3 már leadta szükséges 750 cédulát,a többi még gyűjti. Az MDF 20 éve létező un rendszerváltó parlamenti párt, nagy állami támogatással, az LMP mint a fidesz mellékpártja a nagy testvértől lecseppent cédulákat adja le.A jobbik képviselői a nagy magyar gárdával gyűjtette össze a céduláit.A CM jelöltjei maguk saját költségen,állami támogatás nélkül, hogy bizonyítva, hogy lehet dolgozni az adófizetők pénzének elherdálása nélkül is. A politikai pártok állami támogatásának megszüntetése tényleg szükséges.Tudtad, hogy a magyar törvények szerint egy parlamenti képviselő,aki országos listán jutott be, tehát választó polgár szavazata nélkül, hivatalos személy? Pedig csak párthivatala van jó pénzért, míg a mentő orvos "csak" közfeladatot ellátó?Nagyobb büntetés jár nálunk egy képviselő szidásáért, mit egy életet mentő orvos bántalmazásáért.Ezért indult a Civil Mozgalom, hogy az adófizető, civil embernek is legyen esélye ebben az országban, ne csak a pártokat kiszolgáló, szavazógépet nyomkodó pártkatonáknak.”
 • 7. Phobos 2010. március 12. 10:16
  „re 3
  legalább humorod van...”
 • 6. GYMS 2010. március 12. 09:39
  „Jerry... Nézz utána a valasztas.hu-n, hogy eddig hány képviselőjelöltje van a Civil Mozgalomnak! (Tegnap még csak 3 volt...a 176-ból.)
  Vagyis egy héttel a határidő előtt úgy áll a helyzet, hogy SEHOL nem lehet majd rájuk szavazni.
  Márpedig az 5%-hoz az a minimum, hogy MINDENHOL lehessen egy pártra szavazni. Ez jelen idő szerint még az MDF-nek, meg az LMP-nek is gondot okoz, pedig ők összehasonlíthatatlanul jobban állnak-és még ők is könnyen "hoppon maradhatnak"!”
 • 5. szocdem 2010. március 12. 08:48
  „Ez olyan demagógia, amit könnyen el lehet adni a piacon.
  Különösen a szegényebb rétegeknek, akik a villanyszámlát sem tudják kifizetni, és egy politikusi fizetés kb oylan nekik mint egy lotto főnyeremény..

  Pedig épp azért vagyunk itt, mert nem minden pártot támogat az állam így azok a valódi politikai értékek és irányok amik európához integrálhatnák az országot, gyakorlatilag nem tudnak felszínre kerülni.
  HA megszüntetnék a pártok támogatását, az nem esélyegyenlőséget, hanem anarchiát szülne, hiszen még a hülyéket sem támogatnák, így nem volna - elveszne - minden kolomphang a sokféle kiáltozásban.
  Se Viktor, se Gyurcsány nem jöhetett volna el a választópolgárhoz állami támogatás nélkül. Viszont hetente lenne egy új párt, amelyik új választást akar, vagy havonta 30 menne csődbe, és alakulna újra mint a csaló kft-k. Persze van akinek ez tetszene, mert véleménye szerint ez a kaotikussá tett nihil képviselné leginkább a magyar társadalmat, a magyar mentalitást.
  Valóban?”
 • 4. Raabimi 2010. március 12. 08:27
  „Hát igen. Ez is csak a mi kis országunkban van így. Az adófizetők pénzéből élnek jól ezek a politikusnak mondott majmok. Aki teheti, az nyugodtan írja alá azt az ívet. Nincs mit vesztenünk. Talán el lehet érni, hogy egy kicsit lassítsuk a politikusaink hízását...”
 • 3. Jerry 2010. március 12. 06:24
  „GYMS véget ért? Most kezdődik.”
 • 2. FREDDY/S 2010. március 12. 06:07
  „Az aláírásgyűjtés fontos, de most a kopogtatócédula gyűjtését kellene most előtérbe helyezni, ha a 750 db érvényes ajánlószelvény a cél, nemde...”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: a versenyképes, korszerű agráriumért

Az MDF elkötelezettje a magyar mezőgazdaság és vidék felemelkedésének, a mindenki számára elérhető… Tovább olvasom