Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Boross Péter kilép az MDF-ből

Boross Péter kilép a Magyar Demokrata Fórumból - erősítette meg a volt miniszterelnök az MTI információját hétfőn.

A politikus érdemben nem kívánta kommentálni döntését. Mint mondta, aki valamennyire tájékozott az ő utóbbi időben tanúsított magatartásával kapcsolatban, az sejtheti, hogy most mi váltotta ki belőle, hogy a jövőben még passzív tag sem kíván lenni az MDF-ben.

Tavaly júniusban megszakítottam a kapcsolatot az MDF különböző vezető testületeivel, és most, az események tükrében írtam egy magánlevelet az elnökségnek, amelyben valóban azt közöltem, hogy kilépek az MDF-ből - fogalmazott a politikus. A jövőbeni politikai szerepvállalását firtató kérdésre Boross Péter azt válaszolta: életkora miatt nem tervezi a napi politikai folyamatokban való részvételt, inkább "figyelő öregúr" szeretne lenni, "aki, ha nagyon muszáj és kérdezik, akkor megszólal". "Kinőttem én az utánam következő generációk által teremtett politikai vircsaftból és ezt már nem kívánom folytatni" - mondta Boross Péter.

Az MDF nem kapta kézhez Boross Péter azon levelét, melyben arról ír, hogy kilép a pártból; amennyiben mégis igaz lenne a hír, tiszteletben tartjuk a volt miniszterelnök álláspontját - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője a hírre reagálva az MTI-nek. Kiemelte: mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Boross Péter számára is bebizonyítsák az MDF politikájának helyességét. A Magyar Nemzet Online még 2009 júniusában írt arról, hogy egy birtokába jutott levél szerint Boross Péter megszakította a kapcsolatot az MDF vezetésével arra hivatkozva, hogy számára az elvek és az eszmények többet jelentenek, mint a politikai sodródás "a feltételezett siker érdekében."

Boross Péter számára - a levél szerint - az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy hiába kérte az elnökségtől a pártból történő kizárások mellőzését. "Az út, amelyen jártok, számomra vállalhatatlan" - írta Boross Péter a levélben. Boross Péter 1992 augusztusától lett az MDF tagja, egy évvel később az MDF alelnökévé választották. 1990. július 23-tól az Antall-kormányban tárca nélküli miniszteri rangban a Magyar Köztársaság Információs Hivatalának, valamint Nemzetbiztonsági Hivatalának felügyeletét látta el. Az Antall-kormány 1990 decemberi átalakításakor belügyminiszterré nevezték ki. A parlament 1993. december 21-én - Antall József 1993. december 12-én bekövetkezett halála után - miniszterelnökké választotta. Boross Péter 2006. évi országgyűlési választásokon Pest megyei területi listán szerzett mandátumot. 2009. február 1-ei hatállyal lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

Olvasóink írták

 • 4. jánosi 2010. január 26. 15:14
  „Ő még régi típusú, ha nem lenne degradált kifejezés azt mondanám : úriember, akit zavar az mdf
  nevű katyvasz, egy kis becsület maradt benne ...........”
 • 3. szocdem 2010. január 26. 11:36
  „Ezt sokkal régebben meg kellett volna tennie.
  Az MDF már legalább 15 éve egy markaeting csoport, kényelmes extra fizetésekkel - értelmezhető idológia, célok és perspektíívák nélkül. Ráadásul mostmár bűnügybe is keveredett a vezetése- érdekük a képviselői mentelmi jog megtartása - amit az MSZP azért nem függesztett fel, hogy a népsanyargató törvényeit átverje a parlamaenten!!”
 • 2. Jandex 2010. január 26. 11:17
  „Pedig milyen csodálatos főtanácsadója volt a vikinek ´98-´02 között!/bár az előző ciklusban még marták egymást/
  Most meg majd belelép a fideszbe!:))))))))))”
 • 1. Eva- 2010. január 26. 10:23
  „http://www.google.hu/search?q=boros+p%C3%A9ter&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

  Nagyon sajnálom döntését, de 1928-ban született.Érthető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili Katalin: hiteles baloldalt kell építeni

A szocialista Szili Katalin szerint van igény arra, hogy a "statikai problémákat" kijavítsák a… Tovább olvasom